Πώς να διατηρήσετε τα δόντια λευκά ενώ καπνίζετε;

Για να διατηρήσετε τα δόντια σας λευκά κατά το κάπνισμα, δοκιμάστε να βουρτσίζετε τα δόντια σας με μαγειρική σόδα, η οποία μπορεί να κάνει τα δόντια σας λευκά και να εξουδετερώσει την επίδραση που έχει το κάπνισμα σε αυτά. Μπορείτε επίσης να αναμίξετε λίγο υπεροξείδιο του υδρογόνου ή πολτοποιημένες φράουλες με τη σόδα ψησίματος για ακόμη περισσότερη λευκαντική ισχύ. Θα πρέπει επίσης να προσπαθήσετε να βουρτσίζετε τα δόντια σας αμέσως μετά το κάπνισμα, ώστε η πίσσα να μην κάθεται πάνω τους και να τα λεκιάζει. Επίσης, εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε στοματικό διάλυμα και οδοντόκρεμα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για καπνιστές, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή χρώσης. Για να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε λάδι καρύδας ή ξύδι μήλου μηλίτη για να διατηρείτε τα δόντια σας λευκά, μετακινηθείτε προς τα κάτω!

Για να διατηρήσετε τα δόντια σας λευκά ενώ καπνίζετε
Για να διατηρήσετε τα δόντια σας λευκά ενώ καπνίζετε, δοκιμάστε να βουρτσίζετε τα δόντια σας με μαγειρική σόδα, η οποία μπορεί να κάνει τα δόντια σας άσπρα και να εξουδετερώσει την επίδραση που έχει το κάπνισμα σε αυτά.

Το κάπνισμα μπορεί πραγματικά να αποχρωματίσει τα δόντια σας, στην πραγματικότητα οι καπνιστές έχουν πολύ υψηλότερο ποσοστό μέτρια και σοβαρά αποχρωματισμένων δοντιών από τους μη καπνιστές. Ο καπνός προκαλεί κίτρινους λεκέδες που είναι δύσκολο να απομακρυνθούν μόνο με βούρτσισμα. Αυτό συμβαίνει επειδή η νικοτίνη και η πίσσα σε ένα τσιγάρο μπαίνουν στα μικρά ανοίγματα στο σμάλτο των δοντιών σας. Για να διατηρήσετε τα δόντια σας λευκά κατά το κάπνισμα, θα πρέπει να είστε πολύ προληπτικοί για τον καθαρισμό των δοντιών καθώς και για την εξάλειψη των λεκέδων που έχουν ήδη καθιερωθεί.

Μέρος 1 από 2: αποφυγή χρώσης καπνού

 1. 1
  Βούρτσισε τα δόντια σου. Αν και αυτό είναι σημαντικό για την υγεία των δοντιών του καθενός, το βούρτσισμα των δοντιών είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη διατήρηση των δοντιών ενός καπνιστή λευκού. Βουρτσίστε τα δόντια σας δύο έως τρεις φορές την ημέρα, φροντίζοντας να βουρτσίζετε τουλάχιστον δύο λεπτά κάθε φορά. Χρησιμοποιήστε μια λευκαντική οδοντόκρεμα εάν θέλετε να πάρετε ένα επιπλέον επίπεδο λευκαντικής δράσης.
  • Οι καπνιστές τείνουν να έχουν κακή στοματική υγεία και υψηλότερο κίνδυνο περιοδοντικής νόσου, επομένως είναι σημαντικό να επικεντρωθείτε στη διατήρηση του στόματος σας υγιή Εκτός από τη μείωση του κινδύνου προβλημάτων στο στόμα σας, όπως η ασθένεια των ούλων, το βούρτσισμα θα λευκαίνει το χαμόγελό σας.
  • Δοκιμάστε να βουρτσίζετε αμέσως μετά τον καπνό. Αυτό θα απομακρύνει γρήγορα την πίσσα και άλλες χημικές ουσίες που εναποτίθενται στα δόντια, αντί να τα αφήσει να τη θέσει.
 2. 2
  Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μια ειδική οδοντόκρεμα καπνιστή. Υπάρχουν ειδικές οδοντόκρεμες για καπνιστές. Αυτές οι οδοντόκρεμες περιέχουν περισσότερα λειαντικά συστατικά, όπως μαγειρική σόδα ή αλουμίνα από τις κανονικές οδοντόκρεμες. Αυτό βοηθάει να κολλήσετε την πίσσα και τη νικοτίνη στα δόντια.
  • Επειδή αυτές οι οδοντόκρεμες έχουν επιπλέον λειαντικό, μπορούν να καταστρέψουν το σμάλτο σας πιο γρήγορα. Εάν ανησυχείτε για τη φθορά του σμάλτου σας, εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε κάποια οδοντόκρεμα καπνιστή κάποια στιγμή και κανονική οδοντόκρεμα τον υπόλοιπο χρόνο.
  Συνήθως έρχονται με τη μορφή πηκτωμάτων λεύκανσης δοντιών
  Συνήθως έρχονται με τη μορφή πηκτωμάτων λεύκανσης δοντιών, λωρίδων ή λευκαντικών που εφαρμόζονται με δίσκους δοντιών.
 3. 3
  Χρησιμοποιήστε αντιπίσσαρο στοματικό διάλυμα για καπνιστές. Υπάρχουν ειδικά προϊόντα στοματικής πλύσης που παρασκευάζονται για να μειώσουν την ποσότητα πίσσας και χημικών ουσιών στο στόμα σας μετά το κάπνισμα. Φτιάχνονται για χρήση μετά από κάθε φορά που καπνίζετε.
  • Χρησιμοποιώντας ένα κανονικό στοματικό διάλυμα δεν θα κρατήσει τα δόντια σας λευκά, αλλά θα βελτιώσει τη γενική σας στοματική υγεία. Χρησιμοποιήστε ένα κανονικό στοματικό διάλυμα ακόμη και αν δεν μπορείτε να πάρετε τα χέρια σας σε ένα στοματικό διάλυμα. Απλά φροντίστε να επιλέξετε ένα θεραπευτικό στοματικό διάλυμα που καταπολεμά την ουλίτιδα και φρεσκάρει την αναπνοή σας ταυτόχρονα, σε αντίθεση με το στοματικό διάλυμα που μόλις φρεσκάρει την αναπνοή σας. Θα πρέπει να είστε σε θέση να πείτε τη διαφορά επειδή τα θεραπευτικά στοματικά διαλύματα περιλαμβάνουν φθόριο και αντιμικροβιακούς παράγοντες.
 4. 4
  Περάστε τα δόντια σας. Είναι σημαντικό να πετάξετε τα δόντια σας πριν κοιμηθείτε ή μετά το βούρτσισμα. Εκτός από τη βελτίωση της γενικής στοματικής σας υγείας, θα βοηθήσει επίσης στην απομάκρυνση της νικοτίνης και της πίσσας από τα δόντια σας. Αυτό θα μειώσει τον κίνδυνο χρώσης στις περιοχές μεταξύ των δοντιών.
  • Διαλέξτε όποιο νήμα θέλετε. Ο τύπος του νήματος έχει σημασία λιγότερο από τον τρόπο που το χρησιμοποιείτε για τον καθαρισμό μεταξύ των δοντιών σας.
  • Ξεπλύνετε τα δόντια σας μία φορά την ημέρα. Δεν έχει σημασία όταν το κάνετε, απλά κάντε το.
 5. 5
  Πηγαίνετε τακτικά στον οδοντίατρο. Εάν είστε καπνιστής θα πρέπει να προγραμματίζετε ραντεβού σε οδοντίατρο συχνότερα από ό, τι εάν δεν καπνίζατε. Συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας για το πόσο συχνά πιστεύει ότι πρέπει να έρθετε.
  • Ο οδοντίατρος σας θα δώσει στα δόντια σας έναν καθαρό καθαρισμό κατά τη διάρκεια της τακτικής σας επίσκεψης, ο οποίος θα πρέπει να απομακρύνει οποιαδήποτε ελαφριά χρώση και να μειώσει τυχόν βαθιά χρώση.
  • Εάν ενδιαφέρεστε, ο οδοντίατρος σας μπορεί επίσης να σας δώσει πληροφορίες σχετικά με τη διακοπή του καπνίσματος, συμπεριλαμβανομένης της παροχής πληροφοριών σχετικά με τις κακές επιπτώσεις που έχει το κάπνισμα στην στοματική υγεία.
Το βούρτσισμα των δοντιών είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη διατήρηση των δοντιών ενός καπνιστή λευκού
Αν και αυτό είναι σημαντικό για την υγεία των δοντιών του καθενός, το βούρτσισμα των δοντιών είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη διατήρηση των δοντιών ενός καπνιστή λευκού.

Μέρος 2 από 2: αφαίρεση χρώσης καπνού

 1. 1
  Καθαρίστε τα δόντια σας με μαγειρική σόδα. Μπορεί να ακούγεται ή να έχει παράξενη γεύση, αλλά για χάρη των λευκών δοντιών, πρέπει να το δοκιμάσετε. Το βούρτσισμα με μαγειρική σόδα θα κάνει μια ορατή διαφορά στη λευκότητα των δοντιών σας.
  • Για να καθαρίσετε τα δόντια σας με μαγειρική σόδα, πασπαλίζετε λίγο μαγειρική σόδα στην οδοντόβουρτσα και βουρτσίζετε κανονικά.
  • Μην αφήνετε τη μαγειρική σόδα στα δόντια σας για μεγάλο χρονικό διάστημα και επίσης δεν πρέπει να βουρτσίζετε πολύ σκληρά. Η μαγειρική σόδα που αφήνεται πολύ μακριά ή τρίβεται πολύ σκληρά μπορεί να διαβρώσει το σμάλτο στα δόντια σας, προκαλώντας περισσότερη βλάβη παρά καλή.
 2. 2
  Χρησιμοποιήστε έναν συνδυασμό μαγειρικής σόδας και υπεροξειδίου του υδρογόνου. Απλώς προσθέστε μερικές σταγόνες υπεροξειδίου του υδρογόνου στη μαγειρική σόδα μέχρι να δημιουργήσει μια πάστα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε την πάστα όπως θα κάνατε στην εμπορική οδοντόκρεμα. Η προσθήκη υπεροξειδίου του υδρογόνου λευκαίνει τα δόντια σας ακόμη περισσότερο από τη μαγειρική σόδα.
  • Επειδή αυτός ο συνδυασμός μπορεί να είναι πολύ λειαντικός, θα πρέπει να τον χρησιμοποιείτε μόνο για λίγες ημέρες και στη συνέχεια να διακόψετε τη χρήση για μερικούς μήνες. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι δεν θα καταστρέψετε το σμάλτο των δοντιών σας.
 3. 3
  Χρησιμοποιήστε προϊόντα λεύκανσης χωρίς συνταγή. Το πιο απλό στη χρήση είναι η λεύκανση της οδοντόκρεμας, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως η κανονική οδοντόκρεμα. Ωστόσο, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία άλλων προϊόντων λεύκανσης δοντιών. Συνήθως έρχονται με τη μορφή πηκτωμάτων λεύκανσης δοντιών, λωρίδων ή λευκαντικών που εφαρμόζονται με δίσκους δοντιών. Αυτά τα προϊόντα είναι πολύ αποτελεσματικά για να απαλλαγείτε από τους λεκέδες του καπνίσματος.
  • Χρησιμοποιήστε με φειδώ τζελ και λευκαντικά. Οι ρίγες είναι εντάξει για χρήση σε τακτική βάση.
  Για να διατηρήσετε τα δόντια σας λευκά ενώ καπνίζετε
  Για να διατηρήσετε τα δόντια σας λευκά ενώ καπνίζετε, θα πρέπει να είστε πολύ προληπτικοί για τον καθαρισμό των δοντιών καθώς και για την εξάλειψη των λεκέδων που έχουν ήδη καθιερωθεί.
 4. 4
  Δοκιμάστε τα προϊόντα που έχετε στο σπίτι σας για λεύκανση δοντιών. Υπάρχει μια ποικιλία φυσικών προϊόντων που λέγεται ότι λευκαίνουν τα δόντια. Αυτά περιλαμβάνουν φλούδες μπανάνας, φράουλες και ξύδι μηλίτη. Μπορείτε ακόμη και να μετατρέψετε λάδι καρύδας στα δόντια σας.
  • Για να χρησιμοποιήσετε φράουλες, πολτοποιήστε αρκετές φράουλες και ανακατέψτε με λίγο μαγειρική σόδα. Χρησιμοποιήστε το ως οδοντόκρεμα. Αυτό μπορεί να είναι αποτελεσματικό λόγω του μηλικού οξέος στις φράουλες.
  • Τρίψτε το εσωτερικό των φλοιών μπανάνας στα δόντια σας για να τα λευκάσετε. Το εσωτερικό της φλούδας έχει μια ποικιλία από μέταλλα που μπορούν να βοηθήσουν την υγεία των δοντιών σας.
  • Ένα μέρος ξίδι μηλίτη μήλου μπορεί να αναμιχθεί με τρία μέρη νερού και στη συνέχεια να αναμιχθεί στην κανονική οδοντόκρεμα. Εάν στη συνέχεια βουρτσίζετε κανονικά, θα ενισχυθεί η δύναμη καταπολέμησης των λεκέδων της οδοντόκρεμας σας.
  • Για να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας βάλτε μια κουταλιά της σούπας λάδι στο στόμα σας και ανακατέψτε το για περίπου 15 λεπτά. Ίσως χρειαστεί να το κάνετε για λιγότερο χρόνο στην αρχή, για να συνηθίσετε το συναίσθημα. Φροντίστε να μην καταπιείτε το λάδι, το οποίο μπορεί να εστιάσει σε εσάς. Αυτή η διαδικασία βοηθά στην προώθηση της παραγωγής σάλιο και εξαλείφει τα βακτήρια στο στόμα.
 5. 5
  Αποκτήστε επαγγελματική λεύκανση δοντιών. Αυτός είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να απαλλαγείτε από λεκέδες. Ένας καλλυντικός καθαρισμός μπορεί να ξεφύγει περισσότερο από τον κανονικό καθαρισμό των δοντιών σας. Αυτό μπορεί να γίνει μεταξύ των τακτικών οδοντικών καθαρισμών, αλλά δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως αντικαταστάτη τους.
  • Η επαγγελματική λεύκανση δοντιών χρησιμοποιεί σκληρές χημικές ουσίες για να φωτίζει τα δόντια σας. Μετά από αυτόν τον τύπο καθαρισμού, τα δόντια σας θα είναι πολύ ευαίσθητα για μια χρονική περίοδο.
 6. 6
  Κόψε το κάπνισμα. Αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την εξάλειψη των λεκέδων από το κάπνισμα, αλλά δεν είναι καθόλου ο ευκολότερος. Εάν σταματήσετε το κάπνισμα, η χρώση που προκαλείται από τη χρώση νικοτίνης και πίσσας πρέπει να εξασθενίσει με την πάροδο του χρόνου.
  • Εάν θέλετε να σταματήσετε το κάπνισμα, σκεφτείτε να ζητήσετε βοήθεια για να το κάνετε. Το κάπνισμα είναι εθιστικό και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όσο περισσότερη βοήθεια και υποστήριξη μπορείτε.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Τι πρέπει να κάνω εάν θέλω να σταματήσω το κάπνισμα;
  Επισκεφθείτε το γιατρό σας ή μιλήστε με τον φαρμακοποιό σας. Μπορούν να σας εξηγήσουν τους τρόπους για να σταματήσετε και ποια ιατρικά βοηθήματα μπορεί να είναι διαθέσιμα.
 • Το Medicaid θα καλύψει συνταγές για διακοπή του καπνίσματος;
  Ναι, σίγουρα το κάνει. Υπάρχουν επίσης μερικές επιλογές, όπως μπαλώματα, ούλα, παστίλιες και ρινική ομίχλη.
 • Είναι επικίνδυνο για την υγεία μου να καπνίζω 2-3 τσιγάρα την ημέρα;
  Ναί. Δεν είναι τόσο επιβλαβές όσο το κάπνισμα ένα πακέτο την ημέρα, αλλά οποιοδήποτε ποσό καπνίσματος θα είναι επικίνδυνο για την υγεία σας.
 • Δεν έχω καπνίσει σε 25 ημέρες και θέλω να πάω σε οδοντίατρο. Θα μπορέσουν να πουν ότι καπνίζω;
  Εξαρτάται από το πόσο συνήθως καπνίζετε και πόσο καιρό καπνίζετε. Το κάπνισμα τσιγάρων λεκιάζει μόνιμα τα δόντια σας (εκτός εάν λάβετε θεραπείες λεύκανσης), οπότε αν είστε βαριάς καπνιστής, ναι, θα μπορούν να το πουν.

Σχόλια (4)

 • paulajames
  Παλεύω να κρατήσω τα δόντια μου λευκά, έτσι άρχισα να χρησιμοποιώ μαγειρική σόδα και φαίνεται πολύ καλύτερα. Μου αρέσουν οι θεραπείες στο σπίτι.
 • runolfssonjohna
  Η μαγειρική σόδα είναι πολύ καλή, ευχαριστώ.
 • hohara
  Είμαι καπνιστής που δεν μπορεί πάντα να αντέξει οικονομικά έναν οδοντίατρο λόγω της σύνταξής μου με αναπηρία. Μερικές από τις βασικές ιδέες λεύκανσης ήταν αρκετά χρήσιμες.
 • cormiercali
  Είμαι πολύ χαρούμενος που αυτό το σχέδιο λειτούργησε, ευχαριστώ πολύ, το συνειδητοποιώ ακόμη.
Ιατρική αποποίηση ευθυνών Το περιεχόμενο αυτού του άρθρου δεν προορίζεται να υποκαταστήσει επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, εξετάσεις, διάγνωση ή θεραπεία. Θα πρέπει πάντα να επικοινωνείτε με το γιατρό σας ή άλλο εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας πριν ξεκινήσετε, αλλάξετε ή διακόψετε οποιοδήποτε είδος υγειονομικής περίθαλψης.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail