Πώς να βγάλω ένα δόντι χωρίς πόνο;

Εάν ανησυχείτε για το τράβηγμα των δοντιών σας, κάντε τη διαδικασία όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη χρησιμοποιώντας πάγο για να μουδιάσετε τα ούλα κοντά στο χαλαρό δόντι σας. Δοκιμάστε να πιπίσετε μερικά παγωμένα αμέσως πριν προσπαθήσετε να τραβήξετε το δόντι σας και να το κάνετε ξανά αν βγει για να μουδιάσει τον πόνο. Εάν το δόντι σας δεν είναι αρκετά έτοιμο να βγει, κάντε ένα διάλειμμα, διαφορετικά ο πάγος μπορεί να βλάψει τον ιστό των ούλων σας. Για να ετοιμάσετε το δόντι σας, κουνήστε το απαλά με το δάχτυλό σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, επειδή όσο πιο χαλαρό είναι το δόντι σας, τόσο λιγότερος πόνος θα νιώσετε όταν βγαίνει. Μπορείτε επίσης να το χαλαρώσετε τρώγοντας τραγανά τρόφιμα όπως μήλα, σέλινο και καρότα. Για περισσότερη βοήθεια, όπως πώς να μειώσετε τον πόνο αφού τραβήξετε το δόντι σας, διαβάστε παρακάτω!

Ο πάγος μπορεί να βοηθήσει να μουδιάσει τα ούλα που συνδέονται με το δόντι σας
Ο πάγος μπορεί να βοηθήσει να μουδιάσει τα ούλα που συνδέονται με το δόντι σας και να αποτρέψει τον πόνο από το τράβηγμα ενός δοντιού επίσης.

Εάν έχετε ένα χαλαρό δόντι που φαίνεται ότι πρέπει να βγει, τότε θα θελήσετε να κάνετε ό, τι μπορείτε για να βεβαιωθείτε ότι το τράβηγμα του δοντιού είναι ανώδυνο. Μπορείτε να μειώσετε τις πιθανότητες να αισθανθείτε πόνο χαλαρώνοντας το δόντι όσο το δυνατόν περισσότερο προτού το τραβήξετε, μούδιασμα της περιοχής και ανακουφίζοντας τυχόν πόνο που έχετε μετά το τράβηγμα του δοντιού. Εάν δεν φαίνεται να τραβάτε μόνοι σας το δόντι, βεβαιωθείτε ότι έχετε δει έναν οδοντίατρο για βοήθεια.

Μέρος 1 από 3: χαλάρωση και τράβηγμα δοντιού

 1. 1
  Κουνήστε το δόντι. Όσο πιο χαλαρό είναι το δόντι σας όταν προσπαθείτε να το τραβήξετε, τόσο λιγότερο πόνο θα νιώσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γλώσσα και τα δάχτυλά σας για να χαλαρώσετε το δόντι σας με μια απαλή κίνηση. Απλώς βεβαιωθείτε ότι δεν τραβάτε ή σπρώχνετε το δόντι σας πολύ σκληρά καθώς το κουνηθείτε ή μπορεί να βλάψει.
  • Χρησιμοποιήστε μια απαλή κουνώντας κίνηση όλη την ημέρα για να χαλαρώσετε το δόντι και να το προετοιμάσετε να βγει.
 2. 2
  Τρώτε τραγανά τρόφιμα. Μπορείτε επίσης να φάτε τραγανά τρόφιμα για να χαλαρώσετε το δόντι και να το βοηθήσετε να βγει χωρίς πόνο. Μασήστε τα μήλα, τα καρότα, το σέλινο ή άλλα τραγανά τρόφιμα για να χαλαρώσετε λίγο περισσότερο το δόντι σας.
  • Μπορεί να θέλετε να ξεκινήσετε με κάτι που δεν είναι πολύ τραχύ για να βεβαιωθείτε ότι αυτό δεν σας προκαλεί πόνο. Δοκιμάστε να μασήσετε ένα ροδάκινο ή ένα κομμάτι τυρί για να ξεκινήσετε και στη συνέχεια προχωρήστε σε κάτι λίγο πιο τραγανό.
  • Προσπαθήστε να μην καταπιείτε το δόντι. Εάν αισθάνεστε ότι το δόντι έχει χαλαρώσει καθώς μασάτε κάτι, φτύστε το φαγητό σε μια χαρτοπετσέτα για να ελέγξετε το δόντι.
  • Εάν καταπιείτε κατά λάθος ένα δόντι, καλέστε τον γιατρό ή τον οδοντίατρό σας. Πιθανώς δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε εάν ένα παιδί καταπιεί ένα δόντι μωρού, αλλά ίσως θελήσετε να ρωτήσετε τον οδοντίατρό σας για να είστε σίγουροι.
  Όσο πιο χαλαρό είναι το δόντι σας όταν προσπαθείτε να το τραβήξετε
  Όσο πιο χαλαρό είναι το δόντι σας όταν προσπαθείτε να το τραβήξετε, τόσο λιγότερο πόνο θα νιώσετε.
 3. 3
  Βουρτσίστε και πετάξτε τα δόντια σας. Το τακτικό βούρτσισμα και το νήμα μπορεί επίσης να βοηθήσει να χαλαρώσετε το δόντι σας και να διευκολύνετε το τράβηγμα. Απλώς προσπαθήστε να μην βουρτσίζετε ή να τρίβετε πολύ σκληρά ή μπορεί να είναι οδυνηρό. Βεβαιωθείτε ότι βουρτσίζετε και ξεπλένετε ως συνήθως (δύο φορές την ημέρα) για να χαλαρώσετε και να διατηρήσετε τα άλλα δόντια σας υγιή.
  • Για να πετάξετε τα δόντια σας, χρησιμοποιήστε περίπου 46 εκατοστά (46 cm) νήματος και τυλίξτε τα περισσότερα γύρω από το μεσαίο δάχτυλο του ενός χεριού και τα υπόλοιπα γύρω από το μεσαίο δάχτυλο του άλλου χεριού. Κρατήστε το νήμα μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη σας.
  • Στη συνέχεια, καθοδηγήστε το νήμα μεταξύ του χαλαρού δοντιού και των γειτονικών δοντιών του με κίνηση εμπρός και πίσω. Προσπαθήστε να καμπυλώσετε το νήμα γύρω από το κάτω μέρος του χαλαρού δοντιού καθώς το κάνετε.
  • Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια κίνηση πάνω-κάτω για να τρίψετε κάθε πλευρά κάθε δοντιού.
  • Για καλύτερη πρόσφυση, χρησιμοποιήστε ένα νήμα, το οποίο μπορείτε να βρείτε στα σούπερ μάρκετ.

Μέρος 2 από 3: μούδιασμα και τράβηγμα του δοντιού

 1. 1
  Απορροφώστε τα παγωτά. Ο πάγος μπορεί να βοηθήσει να μουδιάσει τα ούλα που συνδέονται με το δόντι σας και να αποτρέψει τον πόνο από το τράβηγμα ενός δοντιού επίσης. Μπορείτε επίσης να πιπιλίζετε παγωμένα παπούτσια αφού τραβήξετε ένα δόντι για να βοηθήσετε να μουδιάσει τον πόνο.
  • Απορροφήστε μερικά παγοκύβους αμέσως πριν προσπαθήσετε να τραβήξετε το δόντι σας. Αυτό θα πρέπει να μουδιάσει την περιοχή και να βοηθήσει να τραβήξετε το δόντι χωρίς πόνο.
  • Δοκιμάστε να πιπίσετε μερικά παγοκύστες όλη την ημέρα για να ανακουφίσετε τον πόνο αφού έχετε βγάλει ένα δόντι.
  • Κάνετε αυτό 3-4 φορές την ημέρα για 10 λεπτά.
  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει ένα διάλειμμα αφού πιπιλίζετε παγωτά για λίγο. Διαφορετικά, ο πάγος μπορεί να βλάψει τον ιστό των ούλων σας.
 2. 2
  Χρησιμοποιήστε οδοντοφυΐα για να μουδιάσει την περιοχή. Μπορείτε επίσης να μουδιάσετε την υποδοχή των δοντιών με ένα τοπικό αναισθητικό τζελ που περιέχει βενζοκαΐνη. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο εάν το κούνημα του δοντιού εξακολουθεί να προκαλεί πόνο. Εφαρμόστε λίγο τζελ οδοντοφυΐας στα ούλα σας προτού τραβήξετε το δόντι για να βοηθήσετε να μουδιάσει την περιοχή.
  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει και ακολουθήστε τις οδηγίες χρήσης του κατασκευαστή.
  • Μερικά παραδείγματα γέλης οδοντοφυΐας είναι τα Orajel, Hyland's και Earth's Best.
  Να το βοηθήσετε να βγει χωρίς πόνο
  Μπορείτε επίσης να φάτε τραγανά τρόφιμα για να χαλαρώσετε το δόντι και να το βοηθήσετε να βγει χωρίς πόνο.
 3. 3
  Πιάστε το δόντι με αποστειρωμένη γάζα. Εάν πιστεύετε ότι το δόντι είναι αρκετά χαλαρό για να βγει έξω χωρίς πόνο, τότε χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι αποστειρωμένης γάζας για να πιάσετε το δόντι και να το στρίψετε. Όταν το δόντι είναι έτοιμο να βγει, πρέπει να είναι εύκολο να στρίψετε και να το τραβήξετε χωρίς πόνο.
  • Εάν το τράβηγμα του δοντιού πονάει ή εάν το δόντι δεν φαίνεται να φουσκώνει όταν ασκείτε ελαφριά πίεση, συνεχίστε να προσπαθείτε να χαλαρώσετε λίγο περισσότερο. Διαφορετικά, το τράβηγμα του δοντιού μπορεί να είναι αρκετά επώδυνο.
  • Κάνετε κινήσεις εμπρός και πίσω και αριστερά προς τα δεξιά και στρίψτε το ενώ τραβάτε το δόντι. Αυτό θα αφαιρέσει τον υπάρχοντα ιστό που περιβάλλει το δόντι που κρατά το κόμμι συνδεδεμένο.
 4. 4
  Περιμένετε να ξεπλύνετε το στόμα σας για 24 ώρες. Αφού τραβήξετε ένα δόντι, ένας θρόμβος αίματος θα σχηματιστεί στην υποδοχή των δοντιών. Είναι σημαντικό αυτός ο θρόμβος να παραμείνει στη θέση του, έτσι ώστε η περιοχή να επουλωθεί σωστά. Μην ξεπλύνετε το στόμα σας, μην πίνετε από άχυρο ή μην κάνετε οτιδήποτε άλλο περιλαμβάνει αναρρόφηση ή έντονο ξέπλυμα.
  • Μην βουρτσίζετε και μην πετάτε την υποδοχή των δοντιών ή την περιοχή γύρω από αυτήν. Θα πρέπει ακόμη να βουρτσίζετε και να ξεπλένετε τα άλλα δόντια σας, αλλά αφήστε την πρίζα των δοντιών μόνο.
  • Μπορείτε να ξεπλύνετε απαλά μετά το βούρτσισμα και το νήμα, αλλά βεβαιωθείτε ότι αποφεύγετε την έντονη διόγκωση.
  • Αποφύγετε τις ακραίες θερμοκρασίες. Φάτε σε θερμοκρασία δωματίου, μαλακό φαγητό για τις δύο πρώτες μέρες μετά την αφαίρεση του δοντιού σας.

Μέρος 3 από 3: μείωση του πόνου μετά το τράβηγμα ενός δοντιού

 1. 1
  Εφαρμόστε πίεση στα ούλα σας έως ότου σταματήσει η αιμορραγία. Η άσκηση πίεσης στα ούλα σας με αποστειρωμένη γάζα μετά το τράβηγμα ενός δοντιού μπορεί να μειώσει τον πόνο και να σταματήσει οποιαδήποτε αιμορραγία που συμβαίνει. Εάν τα ούλα σας τραυματιστούν ή αιμορραγούν λίγο μετά το τράβηγμα ενός δοντιού, τότε τυλίξτε ένα νέο κομμάτι γάζας και εφαρμόστε το στην υποδοχή των δοντιών (περιοχή των ούλων όπου ριζώθηκε το δόντι).
  • Εφαρμόστε πίεση στα ούλα μέχρι να σταματήσει η αιμορραγία. Η αιμορραγία πρέπει να σταματήσει μέσα σε λίγα λεπτά.
  Ο οδοντίατρός σας μπορεί να τραβήξει το δόντι με τη βοήθεια ενός αναισθητικού
  Ο οδοντίατρός σας μπορεί να τραβήξει το δόντι με τη βοήθεια ενός αναισθητικού, ώστε να μην αισθανθείτε πόνο.
 2. 2
  Τοποθετήστε ένα βρεγμένο τσαγιέρα πάνω από την υποδοχή των δοντιών σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα υγρό τσαγιέρα για να καταπραΰνετε τα ούλα σας αφού τραβήξετε ένα δόντι. Βυθίστε ένα τσαγιέρα σε ζεστό νερό για λίγα λεπτά και στη συνέχεια πάρτε το και πιέστε λίγο από την περίσσεια νερού. Στη συνέχεια, αφήστε το τσαγιέρα να κρυώσει για λίγα λεπτά και εφαρμόστε το στην υποδοχή των δοντιών σας για να καταπολεμήσετε κάθε πόνο που αισθάνεστε.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πράσινο, μαύρο, μέντα ή χαμομήλι τσάι για να καταπραΰνετε τα δόντια σας.
 3. 3
  Πάρτε ένα εξωχρηματιστηριακό παυσίπονο. Εάν ο πόνος εξακολουθεί να σας ενοχλεί, τότε μπορείτε να πάρετε ένα ανακουφιστικό πόνου όπως ακεταμινοφαίνη ή ιβουπροφαίνη. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει και ακολουθήστε τις οδηγίες χρήσης του κατασκευαστή.
 4. 4
  Επισκεφτείτε έναν οδοντίατρο εάν το δόντι δεν θα βγει. Εάν το χαλαρό δόντι σας προκαλεί πόνο ή αν απλώς δεν φαίνεται να το βγάζετε, καλέστε τον οδοντίατρό σας για ραντεβού. Ο οδοντίατρος σας μπορεί να τραβήξει το δόντι με τη βοήθεια ενός αναισθητικού, ώστε να μην αισθανθείτε πόνο.
  • Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα δόντια μπορεί να έχουν κύστη ή κοκκίωμα, το οποίο βασικά λοίμωξη, στο τέλος της ρίζας. Ο οδοντίατρος σας είναι το μόνο άτομο που μπορεί να καθαρίσει την πρίζα και να αφαιρέσει τη λοίμωξη, οπότε θα πρέπει να συμβουλευτείτε το εάν πιστεύετε ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει.

Προειδοποιήσεις

 • Μην προσπαθήσετε να αναγκάσετε ένα δόντι να βγει. Εάν το δόντι δεν είναι χαλαρό και προσπαθήσετε να το τραβήξετε, τότε θα είναι οδυνηρό.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Το δόντι μου άρχισε να αιμορραγεί αλλά δεν βγήκε, τι πρέπει να κάνω;
  Λίγο αίμα είναι φυσιολογικό. Εάν δεν αιμορραγεί πάρα πολύ, απλώς προσπαθήστε να στρίψετε απαλά και να τραβήξετε ταυτόχρονα.
 • Το δόντι μου κρέμεται από μια ρίζα και με τρελαίνει. Προσπάθησα να το τραβήξω, αλλά είναι κολλημένο στα ούλα. Τι πρέπει να κάνω?
  Στρίψτε το δόντι ενώ τραβάτε.
 • Τι πρέπει να κάνω εάν το δόντι μου είναι πολύ χαλαρό, αλλά το μπροστινό μέρος δεν θα βγει;
  Απλά συνεχίστε το δόντι και τελικά θα είναι έτοιμο να βγει.
 • Το δόντι μου είναι πολύ κοντά στο να βγαίνει αλλά το πίσω μέρος είναι κολλημένο. Τι πρέπει να κάνω?
  Προσπαθήστε να σφηνώσετε το νήμα από κάτω σε μια κίνηση εμπρός και πίσω. Θα βγει σύντομα.
 • Το δόντι μου είναι ένας γομφίος που κρέμεται στο πλάι. Πονάει όταν το κουνάω. Τι πρέπει να κάνω?
  Περιμένετε λίγο μέχρι να σταματήσει να πονάει και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε κάτι που θα μουδιάσει τα ούλα σας και προσπαθήστε να το κουνηθείτε μέχρι να το τραβήξετε έξω. Ή συμβουλευτείτε έναν οδοντίατρο.
 • Τι πρέπει να κάνω εάν το δόντι μου σπάσει στα μισά, είναι χαλαρό και πονάει πολύ άσχημα;
  Πρέπει να πάτε αμέσως στον οδοντίατρο για να ζητήσετε επαγγελματική ιατρική συμβουλή για αυτό το ζήτημα.
 • Το δόντι μου πρόκειται να βγει, αλλά είναι κολλημένο. Τι πρέπει να κάνω?
  Μουδιάστε την περιοχή και επεξεργαστείτε απαλά το δόντι με κίνηση προς τα εμπρός και προς τα πίσω.
 • Το δόντι μου πονάει μερικές φορές, αλλά όχι όλη την ώρα. Γιατί;
  Θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν οδοντίατρο. Πιθανότατα έχετε κοιλότητα ή αντιμετωπίζετε κάποια φθορά των δοντιών. Ο οδοντίατρος πιθανότατα θα βάλει ένα γέμισμα ή (το χειρότερο σενάριο) θα τραβήξει το δόντι.
 • Το δόντι μου είναι μεγάλο και επώδυνο. Τι πρέπει να κάνω?
  Πρέπει να κλείσετε ραντεβού για οδοντιατρική κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Εάν δεν το τραβήξετε μόνοι σας, μπορεί να σας προκαλέσει πόνο. Το πραγματικό πρόβλημα εμφανίζεται όταν μπορεί να υπάρξει κάταγμα και ακόμη και αν το δόντι είναι χαλαρό, επειδή ένα μικρό μέρος της ρίζας μπορεί να παραμείνει στο οστό.
 • Το δόντι μου είναι τόσο ασταθές, αλλά απλά δεν θα βγει. Είναι εδώ και χρόνια και δεν θέλω να πάω στον οδοντίατρο. Τι να κάνω?
  Θα πρέπει να πάτε στον οδοντίατρο εάν θέλετε να το φροντίσετε. Δεν υπάρχει τίποτα να φοβηθείτε. Απλώς πείτε τους ότι είστε ανήσυχοι, θα καθυστερήσουν τα πράγματα και θα σας εξηγήσουν τα πάντα προτού κάνουν κάτι. Αυτό αφήνεται καλύτερα σε έναν επαγγελματία και η κατάσταση θα μπορούσε να γίνει πολύ χειρότερη αν δεν τη φροντίσετε.

Σχόλια (30)

 • barimpomperalli
  Αυτό είναι πολύ χρήσιμο, αλλά το δόντι μου δεν θα βγει ακόμα κι αν είναι σχεδόν εκεί.
 • kyriakopouloupr
  Το δόντι μου ήταν πραγματικά ασταθές και πολύ οδυνηρό όταν το άγγιξα, αλλά αφού το διάβασα, έκανα ό, τι μου είπε να κάνω και το δόντι μου βγήκε χωρίς πόνο.
 • pacochaemory
  Νόμιζα ότι το τέχνασμα τσαγιού ήταν έξυπνο και αστείο.
 • bergnaumvanessa
  Καλή συμβουλή καθώς έχω οδοντική φοβία. Θα δώσω το νήμα!
 • zolamclaughlin
  Οι συμβουλές ήταν καλές. Έχω νόημα για μένα.
 • theotokestheolo
  Με βοήθησε γιατί ο γιος μου είχε ένα χαλαρό δόντι και δεν μπορούσε να φάει το μεσημεριανό του σχολείο. Χρησιμοποίησα αυτό το άρθρο, και σε λιγότερο από ένα λεπτό, ένα δόντι εμφανίστηκε στο μήλο του.
 • keely15
  Βουρτσίζαμε τα δόντια μου με μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα και στη συνέχεια, στη μέση του βουρτσίσματος, έπεσε! Ευχαριστώ πολύ, οδηγός!
 • kbarouxes
  Με βοήθησε να μάθω περισσότερα για τα δόντια μου!
 • myrtlekshlerin
  Ευχαριστούμε για τις επιλογές που μας δώσατε για να αφαιρέσουμε αυτό το χαλαρό δόντι.
 • eudoxios70
  Τα σχόλια με βοήθησαν, ειδικά τις απαντήσεις σε αυτά.
 • ldemetriadou
  Έμαθα να το μετακινώ με τη γλώσσα και το χέρι σου για να το χαλαρώσω.
 • fay41
  Έχω ένα ασταθές δόντι, αυτός ο ιστότοπος με βοήθησε πολύ! Το δόντι μου βγήκε διαβάζοντας τις οδηγίες!
 • roza75
  Το νήμα φάνηκε να λειτουργεί!
 • philpert
  Χτύπησα και ήταν κουνιστή.
 • ygerlach
  Με βοήθησε πραγματικά γιατί το χαλαρό δόντι μου βγήκε στην πραγματικότητα, και η αναρρόφηση στον πάγο μούσκεψε πραγματικά τον πόνο στο στόμα μου.
 • hugh31
  Έκανε το δόντι μου να βγει πιο γρήγορα.
 • neratziatokatli
  Έτσι, μόλις έχασα τη δεύτερη μοίρα μου. Όταν το τράβηξα και το μετακίνησα μπρος-πίσω, πήρε μόνο λίγο πιο χαλαρό, αλλά όταν έστριψα, μετατοπίστηκε προς τα κάτω όπου ήταν τοποθετημένο ένα μικρό μέρος. Τότε τράβηξα σκληρά για να το ξεπεράσω. Χωρίς πόνο! Ευχαριστώ παιδιά!
 • bergasmenelaos
  Πολύ λεπτομερές και χρήσιμο! Θα δοκιμάσω το βρεγμένο σάκο τσαγιού, ευχαριστώ πολύ!
 • yvette10
  Η γάζα και το τσιμπιδάκι, σας ευχαριστώ.
 • sbuckridge
  Το διάβασα ώστε να βρω έναν τρόπο να το σταματήσω, ευχαριστώ οδηγός!
 • sakellaressebas
  Τόσο χαρούμενος που είναι έξω, τώρα μπορώ να φάω όλο το φαγητό μου!
 • sunny47
  Με βοήθησε πραγματικά να μάθω τι να κάνω την επόμενη φορά που το δόντι μου είναι ασταθές. Τα δόντια μου χρειάζονται συνήθως αιώνες για να βγουν, αλλά αυτό που είχα σήμερα δεν χρειάστηκε τόσο πολύ γιατί διάβασα αυτό και ακολουθώντας ένα από τα βήματα.
 • dina93
  Έτσι κουνιζόμουν το δόντι μου με τη γλώσσα μου και στη συνέχεια άρχισε να κινείται, έτσι το τράβηξα ξανά με τη γλώσσα μου και μόλις έπεσε και πριν πονάει τώρα είναι τέλειο και δεν υπάρχει πια πόνος!!! Ευχαριστώ πολύ!!!!
 • marco02
  Είχα πολλά χαλαρά δόντια, τα οποία κυμαίνονταν από επώδυνα έως ανώδυνα. Είχα ένα δόντι να κρέμεται από ένα νήμα, ούτε καν στη θέση του, αλλά πονάω να αγγίζω. Ακολούθησα τις οδηγίες, διάβασα κάποιες ερωτήσεις και απαντήσεις στο κάτω μέρος, και του έδωσα μια σταθερή ρυμούλκηση. Χωρίς πόνο!
 • rmpogre
  Πάρτε μια βαθιά ανάσα και στρίψτε γρήγορα.
 • photeinosgianna
  Ήμουν απλώς περίεργος, και αυτό είναι ένα καλό βήμα προς βήμα.
 • quentin88
  Είχα ένα χαλαρό δόντι που κρέμεται στα ούλα μου οδυνηρά, και αυτό βοήθησε. Ευχαριστώ πολύ.
 • isaunders
  Έπιψα τον πάγο και το έκανε μούδιασμα και το έβγαλα έξω.
 • karsibaneroxane
  Είχα ένα χαλαρό δόντι. Προσπάθησα να το τραβήξω με μερικά καρότα. Τους έφαγα, τότε το χαλαρό δόντι μου έπεσε!
 • welchnannie
  Το τμήμα Orajel έκανε το μούδιασμα των δοντιών μου και δεν έβλαψε.
Ιατρική αποποίηση ευθυνών Το περιεχόμενο αυτού του άρθρου δεν προορίζεται να υποκαταστήσει επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, εξετάσεις, διάγνωση ή θεραπεία. Θα πρέπει πάντα να επικοινωνείτε με το γιατρό σας ή άλλο εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας πριν ξεκινήσετε, αλλάξετε ή διακόψετε οποιοδήποτε είδος υγειονομικής περίθαλψης.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail