Πώς να μειώσετε τις τσέπες με κόμμι φυσικά;

Για να αντιμετωπίσετε τις τσέπες των ούλων με φυσικό τρόπο, θα πρέπει να εξασκήσετε καλή στοματική υγιεινή και να επισκέπτεστε τακτικά έναν οδοντίατρο. Βουρτσίστε τα δόντια σας με μια μαλακή τρίχα βούρτσα δύο φορές την ημέρα, η οποία θα αφαιρέσει τα τρόφιμα που βρίσκονται στις τσέπες. Θα πρέπει επίσης να κάνετε νήμα μία φορά την ημέρα για να περάσετε ανάμεσα στα δόντια σας. Ξεπλύνετε με αλμυρό νερό 2 έως 3 φορές την ημέρα, κάτι που θα καθαρίσει τις τσέπες και θα τους βοηθήσει να επουλωθούν. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε στοματικό διάλυμα αιθέριου ελαίου προσθέτοντας μερικές σταγόνες λαδιού, όπως δέντρο τσαγιού ή λεμονόχορτο, σε ένα ποτήρι νερό. Ένας άλλος τρόπος για να καθαρίσετε τα ούλα σας είναι να σπρώξετε 1 έως 2 κουταλιές της σούπας γάλα καρύδας γύρω από το στόμα σας για 5 έως 20 λεπτά κάθε μέρα. Θυμηθείτε να επισκέπτεστε έναν οδοντίατρο κάθε 3 μήνες για επαγγελματικό καθαρισμό, καθώς υπάρχουν ορισμένες περιοχές που δεν θα καταφέρετε να καθαρίσετε. Για συμβουλές από τον συν-συγγραφέα της Οδοντιατρικής μας σχετικά με το τι θα αλλάξει ο τρόπος ζωής για να μειώσετε τον κίνδυνο τσέπης ούλων, συνεχίστε να διαβάζετε!

Εάν έχετε τσέπες ούλων
Εάν έχετε τσέπες ούλων, αυτό σημαίνει απλώς ότι έχετε ασθένεια των ούλων, που ονομάζεται περιοδοντίτιδα, που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Οι τσέπες των ούλων είναι ένα οδοντικό πρόβλημα που είναι σοβαρό αλλά όχι το τέλος του κόσμου. Εάν έχετε τσέπες ούλων, αυτό σημαίνει απλώς ότι έχετε ασθένεια των ούλων, που ονομάζεται περιοδοντίτιδα, που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορεί να αντιμετωπιστεί με ποικίλους φυσικούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της καλής στοματικής υγιεινής, της θεραπείας στο σπίτι και της αλλαγής του τρόπου ζωής. Η χρήση αυτών των τεχνικών σε συνδυασμό με την επαγγελματική οδοντιατρική φροντίδα θα μειώσει τις τσέπες των ούλων σας και θα βελτιώσει τη στοματική σας υγεία σε χρόνο μηδέν.

Μέθοδος 1 από 4: εξάσκηση καλής στοματικής υγιεινής

 1. 1
  Βουρτσίστε τα δόντια σας δύο φορές την ημέρα. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αντιμετωπίσετε τις τσέπες των ούλων είναι να βουρτσίζετε τακτικά. Χρησιμοποιήστε μια μαλακή οδοντόβουρτσα και βουρτσίστε τα δόντια σας απαλά, καθώς οι σκληρές τρίχες και το τραχύ βούρτσισμα μπορούν να προκαλέσουν περαιτέρω υποχώρηση των ούλων. Ωστόσο, το βούρτσισμα τόσο το πρωί όσο και το βράδυ θα βοηθήσει στην απομάκρυνση όλων των τροφών και των βακτηρίων που συσσωρεύονται στις τσέπες.
  • Εάν είστε πραγματικά επικεντρωμένοι στη μείωση των τσεπών των ούλων σας, δοκιμάστε να βουρτσίζετε μετά από κάθε γεύμα. Αυτό θα αποτρέψει την έκθεση της περιοχής που χρειάζεται να επουλωθεί από περισσότερα βακτήρια και τρόφιμα.
 2. 2
  Επιλέξτε τη χρήση ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας. Βεβαιωθείτε ότι η ηλεκτρική οδοντόβουρτσα σας είναι φορτισμένη. Μόλις έχει ισχύ, βάλτε μια μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας, βάλτε την στο στόμα σας και μετά ενεργοποιήστε την. Καθαρίστε τα δόντια σας σε τεταρτημόρια, εστιάζοντας στο ένα τέταρτο του στόματος σας κάθε φορά. Όταν τελειώσετε, απενεργοποιήστε την οδοντόβουρτσα, φτύστε την οδοντόκρεμα, ξεπλύνετε το στόμα σας και ξεπλύνετε την κεφαλή της βούρτσας.
  • Μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα θα είναι σε θέση να καθαρίσει βαθύτερα στις τσέπες από μια παραδοσιακή οδοντόβουρτσα. Δεδομένου ότι είναι καλύτερο στον καθαρισμό κάτω από τη γραμμή των ούλων, είναι καλή ιδέα να το χρησιμοποιήσετε εάν προσπαθείτε να βοηθήσετε τα ούλα σας να επουλωθούν.
 3. 3
  Νήμα τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Το νήμα μπορεί να περάσει ανάμεσα στα δόντια και να αφαιρέσει τρόφιμα που δεν μπορεί να πάρει μια οδοντόβουρτσα. Κατά το νήμα, χρησιμοποιήστε περίπου 46 εκατοστά (46 cm) νήματος, κρατήστε το ανάμεσα στον αντίχειρα και το δείκτη σας σε κάθε χέρι και τοποθετήστε το ανάμεσα στα δόντια σας χρησιμοποιώντας μια κίνηση τρίψιμο. Μόλις ανάμεσα στα δόντια σας, τυλίξτε το σε σχήμα "c" σε κάθε ένα από τα δόντια που βρίσκεται και τρίψτε απαλά την περιοχή.
  • Είναι σημαντικό να μην κολλήσετε το νήμα στο διάστημα μεταξύ των δοντιών, καθώς αυτό μπορεί να τραυματίσει τα ούλα. Η χρήση μιας σταδιακής κίνησης τρίψιμο θα αποτρέψει την πιθανότητα περαιτέρω τραυματισμού των ούλων.
 4. 4
  Χρησιμοποιήστε ένα νήμα νερού για να καθαρίσετε τα δόντια και τα ούλα σας. Τα ντοσιέ νερού είναι μηχανήματα που καθαρίζουν με νερό μεταξύ των ούλων και των δοντιών. Για να το χρησιμοποιήσετε, γεμίζετε τη δεξαμενή νερού με νερό, τοποθετήστε το κεφάλι έτσι ώστε να είναι στραμμένο στα δόντια σας και να ενεργοποιήσετε το μηχάνημα. Μόλις το νήμα νερού πηγαίνει, ακολουθήστε τη γραμμή των ούλων και καθαρίστε μεταξύ όλων των δοντιών σας.
  • Είναι διαθέσιμα στα περισσότερα μεγάλα κουτιά, καθώς και από διαδικτυακούς εμπόρους λιανικής.
  • Ενώ το οδοντικό νήμα μπορεί να πέσει μερικά χιλιοστά στις τσέπες των ούλων σας, οι μηχανές νήματος νερού μπορούν να πέσουν πολύ πιο μακριά. Αυτό βοηθά να καθαρίσετε όλα τα μικρόβια και τα συντρίμμια στις τσέπες που θα μπορούσαν να τα κάνουν μεγαλύτερα.
Για να αντιμετωπίσετε τις τσέπες των ούλων με φυσικό τρόπο
Για να αντιμετωπίσετε τις τσέπες των ούλων με φυσικό τρόπο, θα πρέπει να εξασκήσετε καλή στοματική υγιεινή και να βλέπετε τακτικά έναν οδοντίατρο.

Μέθοδος 2 από 4: χρήση οικιακών θεραπειών

 1. 1
  Ξεπλύνετε με αλμυρό νερό 2-3 φορές την ημέρα. Ανακατέψτε 0,5 έως 0,75 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε 8 γραμμάρια υγρού (240 mL) ποτήρι χλιαρό νερό. Βάλτε λίγο στο στόμα σας και σπρώξτε τα γύρω. Κάνετε αυτό για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια φτύστε το.
  • Χρησιμοποιήστε αυτό το ξέβγαλμα 2 έως 3 φορές την ημέρα για να καθαρίσετε τις τσέπες των ούλων σας και να τους βοηθήσετε να επουλωθούν.
 2. 2
  Χρησιμοποιήστε στοματικό διάλυμα αιθέριου ελαίου. Υπάρχει μια ποικιλία αιθέριων ελαίων που θα βοηθήσουν στην υγεία των δοντιών και των ούλων σας. Προσθέστε 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο τσαγιού, λεμονιού, γαρίφαλου ή βασιλικού σε 8 γραμμάρια υγρού (240 mL) φλιτζάνι ζεστό νερό. Γυρίστε το ξέβγαλμα στο στόμα σας για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια φτύστε το στο νεροχύτη σας.
  • Κάντε αυτό μία ή δύο φορές την ημέρα για να βοηθήσετε τα ούλα σας.
  • Τα αιθέρια έλαια μπορούν να αγοραστούν σε καταστήματα φυσικών τροφίμων και από διαδικτυακούς εμπόρους λιανικής. Αναζητήστε προϊόντα που φέρουν την ένδειξη "ποιότητας τροφίμων", καθώς θα το τοποθετείτε στο στόμα σας.
 3. 3
  Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε τράβηγμα λαδιού. Το τράβηγμα λαδιού είναι μια διαδικασία στην οποία σπάζετε μια μικρή ποσότητα λαδιού, συνήθως λάδι καρύδας, γύρω από το στόμα σας για να το καθαρίσετε. Βάλτε 1 έως 2 κουταλάκια του γλυκού στο στόμα σας και μετακινήστε το γύρω από τα δόντια σας για 5-20 λεπτά. Αφού τελειώσετε το σάλισμα, φτύστε το και βουρτσίστε τα δόντια σας. Επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία κάθε φορά που σκοπεύετε να βουρτσίζετε τα δόντια σας.
  • Εάν το να μαζέψετε το λάδι πονάει το σαγόνι σας, κάντε το μόνο για 5-10 λεπτά. Αν θέλετε, κάντε το δύο φορές την ημέρα για να φτάσετε στα 20 λεπτά.
  • Αυτή η τεχνική τραβά τις τοξίνες και τα βακτήρια από τις τσέπες στα ούλα σας, επιτρέποντάς τους να επουλωθούν πιο αποτελεσματικά.
  • Ενώ αυτή η τεχνική θεωρείται νέα και υπό έρευνα σε ορισμένα μέρη του κόσμου, έχει χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα σε πολιτισμούς που βασίζονται στην ιατρική της ayurvedic.
 4. 4
  Χρησιμοποιήστε κόμμι ξυλιτόλης, μέντα ή ξεπλύνετε το στόμα για να βελτιώσετε την υγεία των δοντιών σας. Η ξυλιτόλη είναι μια φυσική αλκοόλη σακχάρου που μπορεί να περιορίσει την εξέλιξη της ουλίτιδας και μπορεί να βελτιώσει την υγεία των ούλων σας. Είναι ένα κοινό συστατικό σε κόμμι και μέντα χωρίς ζάχαρη. Επιπλέον, μπορείτε να αγοράσετε κοκκοποιημένη ξυλιτόλη στο διάδρομο ψησίματος του παντοπωλείου σας. Χρησιμοποιήστε τα προϊόντα ξυλιτόλης 2-3 φορές την ημέρα.
  • Βεβαιωθείτε ότι η ξυλιτόλη είναι το πρώτο συστατικό στα ούλα ή τα νομισματοκοπεία σας.
  • Μπορείτε να βρείτε ξέπλυμα ξυλιτόλης στο διάδρομο οδοντιατρικής φροντίδας ή να φτιάξετε το δικό σας αναμειγνύοντας 0,5 κουταλάκι του γλυκού (4 g) κοκκοποιημένης ξυλιτόλης σε 8 γραμμάρια υγρού (240 mL) ζεστού νερού.
 5. 5
  Πάρτε συμπληρώματα που θα βελτιώσουν την υγεία των ούλων σας. Υπάρχουν ορισμένα θρεπτικά συστατικά που μπορούν να αυξήσουν την ικανότητα του σώματός σας να θεραπεύει τα ούλα σας. Αυτά περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται σε αυτά, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, προβιοτικά και ασβέστιο. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με το εάν η λήψη αυτών των συμπληρωμάτων είναι κατάλληλη για εσάς και για το ποσό που πρέπει να πάρετε.
  • Συμπληρώματα διατίθενται συνήθως σε καταστήματα τροφίμων φυσικής υγείας και από διαδικτυακούς εμπόρους λιανικής.
Η οποία μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να μειώσει τις τσέπες των ούλων σας
Η κατανάλωση ποικίλων υγιεινών τροφίμων μπορεί να βελτιώσει την υγεία του στόματος, η οποία μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να μειώσει τις τσέπες των ούλων σας.

Μέθοδος 3 από 4: πραγματοποίηση αλλαγών στον τρόπο ζωής

 1. 1
  Σταματήστε το κάπνισμα. Το κάπνισμα μπορεί να έχει τρομερή επίδραση στην υγεία των δοντιών και των ούλων σας. Για να μειώσετε τις τσέπες των ούλων σας, είναι σημαντικό να σταματήσετε το κάπνισμα. Ακόμη και η μείωση της ποσότητας που καπνίζετε μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο, οπότε κάντε ό, τι μπορείτε.
  • Εάν δυσκολεύεστε να σταματήσετε μόνος σας, μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με τρόπους που μπορούν να σας βοηθήσουν με τον στόχο σας να σταματήσετε το κάπνισμα. Μπορεί να είναι σε θέση να προτείνουν προγράμματα στα οποία μπορείτε να συμμετάσχετε και φάρμακα που μπορούν να σας βοηθήσουν να σταματήσετε.
 2. 2
  Σταματήστε να πίνετε αλκοόλ. Τα αλκοολούχα ποτά μπορούν να προκαλέσουν ή να επιδεινώσουν την ασθένεια των ούλων, επομένως είναι καλύτερο να σταματήσετε να το πίνετε. Εξαλείψτε την μπύρα, το κρασί, το ποτό και τα μικτά ποτά από τη διατροφή σας.
  • Δοκιμάστε να αντικαταστήσετε το αλκοόλ με μη αλκοολούχα κοκτέιλ.
  • Εάν δυσκολεύεστε να σταματήσετε, μιλήστε με το γιατρό σας ή γίνετε μέλος μιας ομάδας υποστήριξης.
 3. 3
  Μειώστε τον αριθμό των ζαχαρούχων τροφών που τρώτε και πίνετε. Τα τρόφιμα με ζάχαρη, όπως η σόδα και η καραμέλα, μπορούν να βλάψουν τα ούλα σας και να αυξήσουν το μέγεθος των τσεπών των ούλων σας. Κόψτε τα από τη διατροφή σας, αν είναι δυνατόν, για να αφήσετε τα ούλα σας να επουλωθούν χωρίς να χρειάζεται να αντιμετωπίσετε τη ζάχαρη.
  • Εάν δεν μπορείτε να κόψετε εντελώς τη ζάχαρη, φροντίστε να βουρτσίζετε τα δόντια σας μετά το φαγητό ή την κατανάλωση. Ωστόσο, εάν τρώτε κάτι που είναι γλυκό και όξινο, όπως σόδα ποπ, θα πρέπει πραγματικά να περιμένετε λίγα λεπτά μετά το φαγητό για να βουρτσίζετε. Εάν βουρτσίζετε ενώ το οξύ εξακολουθεί να είναι στα δόντια σας, το σμάλτο σας μπορεί να υποστεί ζημιά.
 4. 4
  Φάτε μια υγιεινή διατροφή. Η κατανάλωση ποικίλων υγιεινών τροφίμων μπορεί να βελτιώσει την υγεία του στόματος, η οποία μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να μειώσει τις τσέπες των ούλων σας. Κάντε μια ισορροπημένη διατροφή που θα δώσει στα δόντια και στα ούλα σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να είναι υγιή. Αυτό το είδος διατροφής περιλαμβάνει συνήθως πολλά πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όσπρια, φρούτα, ξηρούς καρπούς και λιπαρά λίπη, όπως τα ψάρια.
  • Τρώτε πολλά αντιφλεγμονώδη τρόφιμα, όπως τα ψάρια. Δεδομένου ότι οι τσέπες των ούλων προκαλούνται από φλεγμονή, αυτά τα τρόφιμα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της.
  • Επίσης, τρώτε πολλά τρόφιμα που περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, προβιοτικά και ασβέστιο. Αυτό περιλαμβάνει γαλακτοκομικά προϊόντα, άπαχες πρωτεΐνες και ζυμωμένα τρόφιμα, όπως kimchi, sauerkraut και miso.
 5. 5
  Πίνετε τουλάχιστον 8 φλιτζάνια (1,9 L) νερό καθημερινά για να ενυδατώσετε το στόμα σας. Το νερό είναι απαραίτητο για την καλή στοματική υγεία γιατί σας βοηθά να αποφύγετε την ξηροστομία. Επιπλέον, διατηρεί το σώμα σας ενυδατωμένο, το οποίο βοηθά στην υποστήριξη της συνολικής σας υγείας. Βεβαιωθείτε ότι πίνετε τουλάχιστον 8 φλιτζάνια νερό (1,9 L) καθημερινά, αλλά πίνετε περισσότερο εάν είστε δραστήριοι ή αισθάνεστε διψασμένοι.
Η χρήση αυτών των τεχνικών σε συνδυασμό με την επαγγελματική οδοντιατρική φροντίδα θα μειώσει τις τσέπες
Η χρήση αυτών των τεχνικών σε συνδυασμό με την επαγγελματική οδοντιατρική φροντίδα θα μειώσει τις τσέπες των ούλων σας και θα βελτιώσει τη στοματική σας υγεία σε χρόνο μηδέν.

Μέθοδος 4 από 4: λήψη επαγγελματικής οδοντιατρικής θεραπείας

 1. 1
  Λάβετε έναν επαγγελματικό οδοντικό καθαρισμό κάθε 3 μήνες. Εάν έχετε τσέπες για ούλα, ο οδοντίατρος πιθανότατα θα σας προτείνει να έρθετε για καθαρισμό πιο συχνά από ό, τι εάν δεν τις έχετε. Κάντε ραντεβού με τον οδοντίατρό σας και καθαρίστε τα δόντια σας έτσι ώστε τα ούλα σας να έχουν ευκολότερο χρόνο για επούλωση.
  • Οι επαγγελματικοί καθαρισμοί των δοντιών είναι πιο αποτελεσματικοί από τον καθαρισμό στο σπίτι, επειδή εστιάζουν στον καθαρισμό κάτω από τη γραμμή των ούλων.
  • Η καθαριότητα κάθε 6 μήνες θα βοηθήσει επίσης τον οδοντίατρό σας να παρακολουθεί τις τσέπες των ούλων σας και να εκτιμά εάν απαιτείται πρόσθετη θεραπεία.
 2. 2
  Έχετε κάνει κλιμάκωση και ρίζα. Εάν οι τσέπες των ούλων σας έχουν βάθος μεγαλύτερο από 4 mm, ο οδοντίατρος σας μπορεί να προτείνει έναν πιο σε βάθος καθαρισμό από ότι γίνεται συνήθως. Η απολέπιση και η ρίζα καθαρίζουν την επιφάνεια του δοντιού κάτω από τη γραμμή των ούλων αλλά επίσης εξομαλύνει την επιφάνεια της ρίζας έτσι ώστε τα ούλα σας να μπορούν να επανασυνδεθούν και η τσέπη να συρρικνωθεί.
  • Η απολέπιση και η ρίζα μπορεί να είναι ελαφρώς επώδυνη, οπότε ο οδοντίατρος μπορεί να μουδιάσει τα ούλα σας με τοπικό αναισθητικό ή τοπικό αναισθητικό, ανάλογα με το πόση δουλειά πρέπει να γίνει.
 3. 3
  Χρησιμοποιήστε ένα οδοντικό ξέβγαλμα ή φάρμακο που συνταγογραφήθηκε από τον οδοντίατρό σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ακολουθώντας τη διαδικασία ριζοβολίας και πλανίσματος, θα σας ζητηθεί να ξεπλύνετε καθημερινά με συνταγή στοματικό διάλυμα ή να παίρνετε αντιβιοτικά. Και οι δύο αυτές θεραπείες θα βοηθήσουν στην εξάλειψη της λοίμωξης στα ούλα σας που έχει προκαλέσει την ανάπτυξη των τσεπών.
  • Όπως όλα τα συνταγογραφούμενα φάρμακα, πάρτε τα αντιβιοτικά ή χρησιμοποιήστε το στοματικό διάλυμα για όσο διάστημα και τόσο συχνά, σύμφωνα με τις οδηγίες του οδοντιάτρου σας. Αυτό θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι η λοίμωξη έχει εξαλειφθεί πλήρως.
 4. 4
  Κάντε χειρουργική επέμβαση εάν οι τσέπες των ούλων σας απειλούν την ακεραιότητα των δοντιών σας. Εάν οι τσέπες των ούλων σας είναι μεγαλύτερες από 7 mm, τότε είναι πιθανό ότι εκθέτουν τη ρίζα του δοντιού σε βακτήρια. Αυτό μπορεί να προκαλέσει την αποτυχία του δοντιού με την πάροδο του χρόνου, οπότε ο οδοντίατρός σας μπορεί να προτείνει χειρουργική επέμβαση για τη μείωση του μεγέθους των τσεπών.
  • Κατά τη διάρκεια αυτού του τύπου χειρουργικής επέμβασης, ένας στοματικός χειρουργός τραβήξει προς τα πίσω τα ούλα για πρόσβαση στην ρίζα του δοντιού. Στη συνέχεια θα καθαρίσουν την περιοχή, πλανίζοντας την επιφάνεια και θα αφαιρέσουν τυχόν βακτήρια που υπάρχουν. Στη συνέχεια, θα βάλουν τα ούλα πίσω, χρησιμοποιώντας ράμματα για να τα κρατήσουν στη θέση τους.
  • Αυτό συνήθως συνιστάται μόνο ως έσχατη λύση για να προσπαθήσετε να σώσετε τα δόντια σας, οπότε λάβετε σοβαρά υπόψη την πρόταση και κάντε τη χειρουργική επέμβαση εάν μπορείτε.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Πώς θεραπεύετε τον πόνο στα δόντια;
  Επειδή υπάρχουν πολλές αιτίες πονόδοντου, θα πρέπει να μάθετε τον υποκείμενο λόγο για τον πονόδοντό σας προτού μπορέσετε να βρείτε τη σωστή θεραπεία. Ο πονόδοντός σας μπορεί να προκαλείται από ευαισθησία στα δόντια, τερηδόνα ή απόστημα που προκαλείται από λοίμωξη. Μπορεί ακόμη και να προκληθεί από λοίμωξη κόλπων. Θα χρειαστεί να δείτε τον οδοντίατρό σας για να διαγνωστεί σωστά ο πονόδοντός σας, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε τη σωστή θεραπεία.

Σχόλια (1)

 • sbuckridge
  Εξαιρετικές συμβουλές. Έχω σχεδόν χτυπήσει την ασθένεια των δοντιών. Έχω τέσσερις τσέπες 3 mm, αλλά τα δόντια δεν αιμορραγούν. Χρησιμοποιώ μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα, και σε 6 μήνες, ο οδοντίατρος μου είναι πολύ ευχαριστημένος με τη βελτίωση.
Ιατρική αποποίηση ευθυνών Το περιεχόμενο αυτού του άρθρου δεν προορίζεται να υποκαταστήσει επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, εξετάσεις, διάγνωση ή θεραπεία. Θα πρέπει πάντα να επικοινωνείτε με το γιατρό σας ή άλλο εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας πριν ξεκινήσετε, αλλάξετε ή διακόψετε οποιοδήποτε είδος υγειονομικής περίθαλψης.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail