Πώς να αποφύγετε τα στηρίγματα;

Θα πρέπει να αποφύγετε να φωνάζετε ή να επιπλήττετε
Θα πρέπει να αποφύγετε να φωνάζετε ή να επιπλήττετε, καθώς αυτό μπορεί να αυξήσει το άγχος του παιδιού σας και να οδηγήσει σε περαιτέρω πιπίλισμα αντίχειρα.

Τα στηρίγματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διόρθωση των στραβωμένων δοντιών, των υπερβολικών δαγκώνων και άλλων ορθοδοντικών προβλημάτων. Ωστόσο, τα τιράντες μπορεί να είναι επώδυνα και αντιαισθητικά. Υπάρχουν μέτρα που μπορείτε να λάβετε για να μειώσετε τον κίνδυνο να χρειαστείτε τιράντες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικές μεθόδους για να διορθώσετε τυχόν προβλήματα με τα δόντια σας.

Μέθοδος 1 από 3: εμποδίζοντας τα παιδιά να χρειάζονται τιράντες

 1. 1
  Αποτρέψτε την αναπνοή από το στόμα. Εάν το παιδί σας αναπνέει συχνά από το στόμα του, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε εσφαλμένη ευθυγράμμιση των δοντιών του που τελικά θα χρειαστεί διόρθωση με τιράντες. Λάβετε μέτρα για να βεβαιωθείτε ότι η στοματική αναπνοή δεν συμβαίνει με συχνότητα.
  • Στην ιδανική περίπτωση, η γλώσσα πρέπει να στηρίζεται ακριβώς μέσα στα άνω δόντια. Όταν ένα παιδί αναπνέει από το στόμα του, η γλώσσα του ωθείται προς τα κάτω και ασκούνται εξωτερικές πιέσεις στα δόντια. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε στρέβλωση των δοντιών με τον καιρό. Τα άνω δόντια και η άνω γνάθο (το σαγόνι) σχηματίζουν τριγωνικό, πυραμιδικό σχήμα και μπορεί να είναι απαραίτητα τιράντες.
  • Συχνά, ρινικά προβλήματα (συνήθως ρινικοί πολύποδες), αλλεργίες και άσθμα μπορεί να είναι οι λόγοι που το παιδί σας αναπνέει από το στόμα του. Κάντε ένα ραντεβού με έναν παιδίατρο για να μάθετε τη φυσική αιτία πίσω από την αναπνοή του στόματος και να βρείτε τρόπους για να κρατήσετε τη μύτη του καθαρή για να διορθώσετε το πρόβλημα.
  • Τα παιδιά μπορεί να αναπνέουν έντονα από το στόμα τους ή να ροχαλούν κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αυτό μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των διογκωμένων αμυγδαλών. Εάν παρατηρήσετε ότι το παιδί σας αναπνέει από το στόμα του κατά τη διάρκεια του ύπνου, κάντε ραντεβού γιατρού για να προσδιορίσετε την αιτία και να διορθώσετε το πρόβλημα.
 2. 2
  Αποθαρρύνετε το πιπίλισμα του αντίχειρα. Οι κακές στοματικές συνήθειες, όπως το να πιπιλίζουν τον αντίχειρα ή τα δάχτυλα, μπορούν να προκαλέσουν ένα μη ευθυγραμμισμένο δάγκωμα που θα απαιτεί τιράντες. Εάν το παιδί σας πιπιλίζει τον αντίχειρα, τα δάχτυλά του ή μια πιπίλα, βρείτε τρόπους για να αποθαρρύνετε τη συνήθεια.
  • Το πιπίλισμα του αντίχειρα είναι ένα αντανακλαστικό που βρίσκεται σε νεαρά βρέφη που καλλιεργεί συναισθήματα ασφάλειας. Το πιπίλισμα του αντίχειρα συνεχίζεται συχνά σε νήπια και πέρα. Συνήθως, η αναρρόφηση αντίχειρα δεν προκαλεί ανησυχία έως ότου εισέλθουν τα μόνιμα δόντια του παιδιού σας, κάτι που θα πρέπει να συμβεί περίπου στην ηλικία των 5 ετών. Σε αυτό το σημείο, μπορεί να χρειαστεί παρέμβαση για να βεβαιωθείτε ότι δεν επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο ευθυγραμμίζονται τα δόντια του παιδιού. Μπορεί επίσης να επηρεάσει τη δομή των οστών ενός παιδιού και μπορεί να είναι δύσκολο να διορθωθεί, ακόμη και με τιράντες.
  • Η θετική ενίσχυση βοηθά. Δοκιμάστε να επαινέσετε το παιδί σας όταν δεν πιπιλίζει τον αντίχειρά του με μικρές ανταμοιβές, όπως ένα κομμάτι καραμέλας ή ένα ταξίδι στο πάρκο.
  • Προσδιορίστε τυχόν σκανδάλη για πιπίλισμα αντίχειρα. Τα παιδιά μπορεί να πιπιλίζουν τους αντίχειρές τους ως απάντηση στο άγχος. Η καθησυχία του παιδιού σας με καταπραϋντικές λέξεις ή αγκαλιά όταν φαίνεται άγχος μπορεί να του εμποδίσει να πιπίσει τον αντίχειρά του.
  • Εάν δείτε το παιδί σας να πιπιλίζει τον αντίχειρά του, ζητήστε του να σταματήσει. Μικρές, απαλές υπενθυμίσεις μπορούν να αποθαρρύνουν τη συμπεριφορά με την πάροδο του χρόνου. Θα πρέπει να αποφύγετε να φωνάξετε ή να επιπλήξετε, καθώς αυτό μπορεί να αυξήσει το άγχος του παιδιού σας και να οδηγήσει σε περαιτέρω πιπίλισμα αντίχειρα.
  Μπορούν να προκαλέσουν ένα μη ευθυγραμμισμένο δάγκωμα που θα απαιτεί τιράντες
  Οι κακές στοματικές συνήθειες, όπως το να πιπιλίζουν τον αντίχειρα ή τα δάχτυλα, μπορούν να προκαλέσουν ένα μη ευθυγραμμισμένο δάγκωμα που θα απαιτεί τιράντες.
 3. 3
  Διορθώστε τα προβλήματα των δοντιών που σχετίζονται με το στρες. Ο βρουξισμός είναι μια περιοδική συστολή των μυών στο πρόσωπο ενώ κοιμάται που συχνά συνοδεύεται από συμπεριφορές όπως το τρίψιμο των δοντιών. Ενώ μερικές φορές γενετική, ο βρουξισμός προκαλείται συχνά από το άγχος. Εάν πιστεύετε ότι το παιδί σας μπορεί να τρίβει τα δόντια του λόγω του υψηλού άγχους, η εύρεση τρόπων να τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει μπορεί να μειώσει τη συνήθεια και να τον βοηθήσει να αποφύγει τα στηρίγματα στο μέλλον.
  • Τα παιδιά αντιμετωπίζουν το άγχος με διάφορους τρόπους. Ενώ ορισμένα παιδιά μπορεί να είναι χαλαρά από τη φύση τους, πολλά παιδιά έχουν πρόβλημα να αντιμετωπίσουν ακόμη και μικρούς στρεσογόνους παράγοντες και μπορεί να κλαίνε, να ρίχνουν οργή ή να τρέχουν και να κρυφτούν σε απάντηση στην πίεση. Πολλοί γονείς πιστεύουν ψευδώς ότι τα παιδιά αγνοούν ή δεν ενοχλούνται από αγχωτικούς παράγοντες στη ζωή τους, όπως προβλήματα στην εργασία ή προβλήματα υγείας. Προσπαθήστε να καταλάβετε ακόμα και αν το παιδί σας δεν ξέρει ακριβώς τι συμβαίνει, μπορεί να επηρεαστεί από το άγχος όσο κι εσείς.
  • Μιλήστε στο παιδί σας για το άγχος. Βοηθήστε τον να καταλάβει τα φυσικά σημάδια του στρες, όπως σφίξιμο στο στήθος, αυξημένο καρδιακό παλμό, κ.λπ. Έχοντας μια λέξη και εξήγηση για τέτοια προβλήματα μπορεί να τα κάνει λιγότερο τρομακτικά. Είναι συχνά το άγνωστο που είναι πιο τρομακτικό για τα παιδιά. Βοηθήστε τον να καταλάβει ότι το άγχος είναι φυσιολογικό και κάτι που όλοι βιώνουν σε κάποιο βαθμό.
  • Η παροχή φυσικής υποστήριξης, όπως αγκαλιές, χτυπήματα στην πλάτη και φιλιά, μπορεί να βοηθήσει ένα παιδί να χαλαρώσει όταν έρχεται άγχος. Πρέπει επίσης να παρέχετε συναισθηματική υποστήριξη μέσω ανοικτής επικοινωνίας. Επιτρέψτε στο παιδί σας να σας εξηγήσει τι του προκαλεί άγχος και γιατί, και μπορείτε να βοηθήσετε ακούγοντας, κατανοώντας και καθησυχάζοντάς το. Θυμηθείτε, τα μικρά παιδιά συχνά δυσκολεύονται να εξηγήσουν τα συναισθήματά τους, ώστε το παιδί σας να εξηγήσει το άγχος με αφηρημένους, σωματικούς τρόπους. Μπορεί να εξηγήσει ένα μέρος του σώματος, όπως η καρδιά ή το κεφάλι, πονάει.
  • Εάν υπάρχουν μεγάλα συμβάντα ζωής, όπως διαζύγιο ή θάνατος στενού μέλους της οικογένειας, το παιδί σας μπορεί να χρειαστεί έναν θεραπευτή ή σύμβουλο για να τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει. Πολλοί θεραπευτές συνεργάζονται με παιδιά και μπορείτε να δοκιμάσετε να ζητήσετε από τον παιδίατρό σας μια σύσταση.

Μέθοδος 2 από 3: εύρεση εναλλακτικών στηριγμάτων

 1. 1
  Δοκιμάστε ένα συγκρατητήρα. Για διάφορους λόγους, το να φοράτε τιράντες μπορεί να είναι δύσκολο για εσάς. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να θέλετε να εξετάσετε εναλλακτικές λύσεις. Ένας συγκρατητήρας, μια αφαιρούμενη συσκευή που χρησιμοποιείται για τη διόρθωση των στραβωμένων δοντιών, μπορεί να είναι μια επιλογή.
  • Συνήθως, οι συγκρατητήρες χρησιμοποιούνται μετά την αφαίρεση των στηριγμάτων για τη διόρθωση των στραβωμένων δοντιών. Ωστόσο, εάν χρειάζεστε μόνο μια μικρή διόρθωση, ρωτήστε τον οδοντίατρο ή τον ορθοδοντικό σας για την πιθανότητα συγκράτησης αντί για τιράντες.
  • Οι συγκρατητές είναι συνήθως φθηνοί και μερικές φορές πρέπει να φορεθούν μόνο κατά τη διάρκεια ορισμένων τμημάτων της ημέρας. τα φοράτε συνήθως για μεγάλα χρονικά διαστήματα, όπως όταν κοιμάστε. Ο οδοντίατρος σας μπορεί να συστήσει μια ειδική οδοντόκρεμα ή στοματικό διάλυμα για να καθαρίσετε και να ξεπλύνετε το συγκρατητήρα σας.
 2. 2
  Ρωτήστε για καθαρούς ευθυγραμμιστές. Οι σαφείς ευθυγραμμιστές, όπως το invisalign, είναι διαυγή και αφαιρούμενα τιράντες που πρέπει να φορεθούν για ορισμένα διαστήματα. Είναι μια δημοφιλής εναλλακτική λύση στα τιράντες για ενήλικες.
  • Οι σαφείς ευθυγραμμιστές μπορούν να διορθώσουν τα μεγάλα διαρθρωτικά ζητήματα και επίσης την ελαφριά στραβότητα. Εάν χρειάζεστε διόρθωση ενός χάσματος δοντιών, οι ευθυγραμμιστές είναι μια καλή επιλογή καθώς η διόρθωση είναι ελάχιστη.
  • Για το πρώτο σας ζευγάρι, θα πρέπει να τα φοράτε 20 ώρες την ημέρα για δύο εβδομάδες. Μετά από αυτό, θα έχετε ένα διαφορετικό ζευγάρι. Ο οδοντίατρος σας θα σας πει πόσο καιρό πρέπει να φορέσετε το νέο σας ζευγάρι που καθορίζεται από το πρόβλημα που διορθώνετε.
  Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι αποφεύγετε την ανάγκη περαιτέρω θεραπείας μετά την αφαίρεση των στηριγμάτων
  Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι αποφεύγετε την ανάγκη περαιτέρω θεραπείας μετά την αφαίρεση των στηριγμάτων, των ευθυγραμμιστών ή των συγκρατητήρων.
 3. 3
  Δοκιμάστε καπλαμάδες. Τα καπλαμά χρησιμοποιούνται κυρίως για τη θεραπεία των κενών μεταξύ των δοντιών, των ρωγμών, των τσιπ ή ακόμη και του σοβαρού αποχρωματισμού. Πρόκειται για καπάκια πορσελάνης που εισάγονται στα δόντια σας, στην "αιθουσαία επιφάνεια" ή στην περιοχή των δοντιών σας που είναι ορατή όταν χαμογελάτε, για να διορθώσετε τις βλάβες και τις ατέλειες.
  • Ο οδοντίατρος σας θα αφαιρέσει ένα λεπτό στρώμα σμάλτου δοντιών και στη συνέχεια θα στερεώσει τα καπλαμά στα δόντια σας.
  • Τα καπλαμά συχνά θεωρούνται καλλυντικά και όχι ιατρικά, επομένως η ασφάλειά σας ενδέχεται να μην τα καλύψει.
 4. 4
  Χρησιμοποιήστε επιταχυνόμενη ορθοδοντική. Υπάρχουν τρόποι για γρήγορη παρακολούθηση ορθοδοντικής θεραπείας που μπορεί να ελαχιστοποιήσει το χρόνο που πρέπει να φοράτε διορθωτικές συσκευές όπως τιράντες.
  • Οι περισσότερες θεραπείες ταχείας παρακολούθησης χρησιμοποιούν ένα σύστημα που ονομάζεται μικρο-οστεοδιατρήσεις που αποδυναμώνει τα οστά σας στο σημείο που τα δόντια σας κινούνται υπό πίεση. Αυτό επιτρέπει τα σιδεράκια και άλλες συσκευές που ξαναζώνουν τα δόντια σας να λειτουργούν πιο γρήγορα.
  • Αυτό μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί με άλλες εναλλακτικές τιράντες, όπως συγκρατητήρες και καθαρές ευθυγραμμίσεις. Η θεραπεία, ωστόσο, μπορεί να είναι αρκετά ακριβή και μπορεί να μην καλύπτεται από ασφάλιση.

Μέθοδος 3 από 3: φροντίδα των δοντιών σας

 1. 1
  Βουρτσίστε τα δόντια σας δύο φορές την ημέρα. Η φροντίδα των δοντιών σας, πριν ή μετά την αναδιαμόρφωση των θεραπειών, είναι σημαντική. Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι αποφεύγετε την ανάγκη περαιτέρω θεραπείας μετά την αφαίρεση των τιράντες, των ευθυγραμμιστών ή των συγκρατητήρων. Θα πρέπει να βουρτσίζετε το πρωί και πριν το κρεβάτι.
  • Χρησιμοποιήστε μια μαλακή βούρτσα τρίχας και βουρτσίστε απαλά τα δόντια σας σε όλες τις πλευρές, χρησιμοποιώντας κυκλικές κινήσεις. Χρησιμοποιήστε μια οδοντόκρεμα με φθόριο. Εκτός από τα δόντια σας, βουρτσίζετε κατά μήκος της γραμμής των ούλων και στη γλώσσα σας.
  • Εάν έχετε αρθρίτιδα ή καταστάσεις που περιορίζουν την κίνηση στα χέρια σας, δοκιμάστε μια οδοντόβουρτσα με μπαταρία.
  Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε εσφαλμένη ευθυγράμμιση των δοντιών του που τελικά θα χρειαστεί διόρθωση
  Εάν το παιδί σας αναπνέει συχνά από το στόμα του, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε εσφαλμένη ευθυγράμμιση των δοντιών του που τελικά θα χρειαστεί διόρθωση με τιράντες.
 2. 2
  Χνούδι. Πρέπει επίσης να πετάτε τα δόντια σας κάθε μέρα με οδοντικό νήμα. Αυτό θα αφαιρέσει την πλάκα μεταξύ των δοντιών που δεν μπορούν να αφαιρεθούν διαφορετικά. Το νήμα αποτρέπει επίσης την ουλίτιδα και την ασθένεια των ούλων. Νήμα μέχρι να φτάσετε στα ούλα, αλλά μην σκάβετε στα ούλα σας με νήμα έως ότου αιμορραγούν ή γίνουν πληγή.
 3. 3
  Κατανοήστε τα τιράντες μπορεί να είναι αναπόφευκτο. Παρόλο που μπορεί να μην σας αρέσει η προοπτική να λάβετε τιράντες, μερικές φορές οι εναλλακτικές λύσεις μπορεί να είναι πολύ ακριβές ή δεν θα λειτουργήσουν για σας δεδομένου του απαιτούμενου επιπέδου διόρθωσης. Τα στραβωμένα δόντια εξαρτώνται επίσης από γενετικούς παράγοντες, οπότε ακόμα κι αν βουρτσίζετε και ξεπλένετε τακτικά, ίσως να χρειάζονται στηρίγματα.

Προειδοποιήσεις

 • Καμία από αυτές τις μεθόδους δεν είναι αλάνθαστη. Λόγω γενετικών παραγόντων που επηρεάζουν την ευθυγράμμιση των δοντιών, μπορεί να χρειαστείτε ακόμη τιράντες καθώς εναλλακτικές και τα προληπτικά μέτρα δεν λειτουργούν για όλους.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Ποια είναι τα καλά φαγητά που τρώω όταν έχω μόλις τιράντες;
  Ρωτήστε τον ορθοδοντικό σας ποια τρόφιμα θα συνιστούσαν.
 • Φοβάμαι ότι θα πάρει κακό τιράντες. Τι πρέπει να κάνω?
  Δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι. Τα τιράντες τραυματίζονται μόνο για δύο ημέρες μετά από κάθε προσαρμογή και απλά δεν πρέπει να τρώτε σκληρό φαγητό.
 • Παίρνω τιράντες σε 4 ημέρες. Μπορώ να έχω μερικές συμβουλές;
  Προσπαθήστε να μην τρώτε κολλώδη τρόφιμα. σαν τσίχλα. Την πρώτη εβδομάδα μπορεί να πονάτε, οπότε δοκιμάστε να φάτε φαγητά που είναι πολύ μαλακά όπως πουρέ πατάτας!
 • Θέλω πραγματικά τιράντες, αλλά η μαμά μου δεν θα με αφήσει να τα πάρω. Τι πρέπει να κάνω?
  Πρέπει να καταλάβετε ότι τα στηρίγματα δεν είναι αξεσουάρ μόδας. Κατ 'αρχάς, πρέπει να λάβετε μια ορθοδοντική διαβούλευση. Εάν ο ορθοδοντικός αποφασίσει ότι χρειάζεστε τιράντες, τότε μπορείτε να ξεκινήσετε τη θεραπεία. Πείστε τη μαμά σας ότι χρειάζεστε ραντεβού. ένα κανονικό δάγκωμα είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξή σας.

Σχόλια (1)

 • qmurray
  Το παιδί μου πραγματικά δεν θέλει τιράντες και αυτός είναι ένας πολύ καλός ιστότοπος για να τον ενημερώσει για άλλους τρόπους.
Ιατρική αποποίηση ευθυνών Το περιεχόμενο αυτού του άρθρου δεν προορίζεται να υποκαταστήσει επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, εξετάσεις, διάγνωση ή θεραπεία. Θα πρέπει πάντα να επικοινωνείτε με το γιατρό σας ή άλλο εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας πριν ξεκινήσετε, αλλάξετε ή διακόψετε οποιοδήποτε είδος υγειονομικής περίθαλψης.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail