Πώς να κάνετε λεύκανση δοντιών;

Μπορείτε να το εφαρμόσετε στα δόντια σας ως λευκαντικό με διάφορους τρόπους
Μπορείτε να το εφαρμόσετε στα δόντια σας ως λευκαντικό με διάφορους τρόπους: Βουτήξτε μια βρεγμένη οδοντόβουρτσα απευθείας σε σόδα ψησίματος σε σκόνη.

Η κατοχή λευκών δοντιών μπορεί να σας δώσει εμπιστοσύνη. Ωστόσο, οι επαγγελματικές θεραπείες και τα εμπορικά κιτ λεύκανσης στο σπίτι μπορεί να είναι ακριβά και να χρησιμοποιούν σκληρές χημικές ουσίες. Αν ψάχνετε για ένα πιο φυσικό σπιτικό λεύκανση δοντιών, οι θεραπείες με βάση τη σόδα μπορεί να είναι φθηνές και αποτελεσματικές. Υπάρχουν επίσης αρκετοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε ορισμένα τρόφιμα για να λευκαίνετε τα δόντια σας.

Μέθοδος 1 από 2: χρήση λευκαντικών με βάση τη σόδα

 1. 1
  Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα απευθείας στα δόντια σας. Η μαγειρική σόδα είναι ένα ήπιο λειαντικό που μπορεί να απομακρύνει την πλάκα και να επιφανειακούς λεκέδες από τα δόντια σας. Μπορείτε να το εφαρμόσετε στα δόντια σας ως λευκαντικό με διάφορους τρόπους:
  • Βουτήξτε μια βρεγμένη οδοντόβουρτσα απευθείας σε σόδα ψησίματος σε σκόνη. Βουρτσίστε τα δόντια σας όπως θα κάνατε κανονικά, φτύστε τη μαγειρική σόδα και ξεπλύνετε το στόμα σας με νερό.
  • Φτιάξτε μια πάστα μαγειρικής σόδας και νερού. Βάλτε λίγο μαγειρική σόδα σε ένα μικρό δοχείο που μπορείτε να κλείσετε (για να αποθηκεύσετε την πάστα). Ανακατέψτε αργά νερό μερικές σταγόνες κάθε φορά στη σόδα ψησίματος μέχρι να σχηματιστεί μια λεία πάστα. Απλώστε στην οδοντόβουρτσα σας και μετά βουρτσίζετε και ξεπλύνετε τα δόντια σας ως συνήθως.
  • Η μαγειρική σόδα μπορεί να ερεθίσει τους ιστούς του στόματος σας. Εάν παρατηρήσετε φλεγμονή ή πόνο, χρησιμοποιήστε αυτήν τη θεραπεία λιγότερο συχνά.
 2. 2
  Φτιάξτε μια πάστα μαγειρικής σόδας και υπεροξειδίου του υδρογόνου. Η μαγειρική σόδα σε συνδυασμό με το υπεροξείδιο του υδρογόνου καθιστά ένα πολύ αποτελεσματικό λεύκανση δοντιών. Αυτή η θεραπεία, ωστόσο, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται συχνά. Το υπεροξείδιο του υδρογόνου μπορεί να ερεθίσει τους ιστούς του στόματος σας και η παρατεταμένη χρήση μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Για να γίνει αυτό το λευκαντικό:
  • Ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε ένα μπολ ή ένα μικρό πιάτο.
  • Ανακατέψτε πέντε έως επτά σταγόνες υπεροξειδίου του υδρογόνου στη μαγειρική σόδα μέχρι να σχηματιστεί μια λεία πάστα.
  • Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια σταγόνα εκχυλίσματος μέντας για να βελτιώσετε τη γεύση του μείγματος.
  • Απλώστε στην οδοντόβουρτσα σας και μετά βουρτσίζετε και ξεπλύνετε τα δόντια σας ως συνήθως.
  • Φροντίστε να φτύσετε όλο το υπεροξείδιο - μην το καταπιείτε. Ξεπλύνετε καλά το στόμα σας μετά.
  Η μαγειρική σόδα σε συνδυασμό με το υπεροξείδιο του υδρογόνου καθιστά ένα πολύ αποτελεσματικό λεύκανση
  Η μαγειρική σόδα σε συνδυασμό με το υπεροξείδιο του υδρογόνου καθιστά ένα πολύ αποτελεσματικό λεύκανση δοντιών.
 3. 3
  Ανακατέψτε τη μαγειρική σόδα και το χυμό λεμονιού. Δεδομένου ότι το κιτρικό οξύ που βρίσκεται στο χυμό λεμονιού είναι ένας φυσικός λευκαντικός παράγοντας, μπορεί να κάνει έναν εξαιρετικό λευκαντικό παράγοντα. Μπορείτε να φτιάξετε μια πάστα συνδυάζοντας τα δύο συστατικά και να τη χρησιμοποιείτε σπάνια ως λευκαντικό.
  • Ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε ένα μπολ ή ένα μικρό πιάτο.
  • Ανακατέψτε το χυμό λεμονιού μερικές σταγόνες τη φορά στη μαγειρική σόδα μέχρι να σχηματιστεί μια λεία πάστα.
  • Εφαρμόστε την πάστα στα δόντια σας (χρησιμοποιώντας ένα δάχτυλο είναι μια χαρά) και αφήστε την να καθίσει για δύο έως τρία λεπτά.
  • Ξεπλύνετε τα δόντια σας με νερό μετά.
  • Χρησιμοποιήστε αυτήν τη θεραπεία όχι περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα, καθώς το κιτρικό οξύ μπορεί επίσης να βλάψει το σμάλτο των δοντιών σας και να ερεθίσει τους ιστούς του στόματος σας.
 4. 4
  Φτιάξτε μια πάστα από μαγειρική σόδα και ξύδι. Το ξίδι είναι όξινο, όπως το λεμόνι, και έτσι μπορεί να βοηθήσει στη λεύκανση των δοντιών σας, ειδικά όταν συνδυάζεται με μαγειρική σόδα. Ένα μείγμα και των δύο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πάστα για να καθαρίσετε τα δόντια σας.
  • Ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε ένα μπολ ή ένα μικρό πιάτο.
  • Ανακατέψτε το ξύδι μερικές σταγόνες κάθε φορά στη μαγειρική σόδα μέχρι να σχηματιστεί μια λεία πάστα.
  • Βουτήξτε μια βρεγμένη οδοντόβουρτσα στην πάστα και βουρτσίζετε κανονικά
  • Ξεπλύνετε μετά το στόμα σας με νερό.

Μέθοδος 2 από 2: χρήση τροφών για τη λεύκανση των δοντιών σας

 1. 1
  Φάτε τραγανά φρούτα και λαχανικά. Τα μήλα, το σέλινο και τα καρότα είναι τραγανά και η κατανάλωσή τους μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των επιφανειακών λεκέδων από τα δόντια σας. Επιπλέον, μπορεί να σκοτώσουν τα βακτήρια και να βελτιώσουν την αναπνοή σας.
  Και έτσι μπορεί να βοηθήσει στη λεύκανση των δοντιών σας
  Το ξίδι είναι όξινο, όπως το λεμόνι, και έτσι μπορεί να βοηθήσει στη λεύκανση των δοντιών σας, ειδικά όταν συνδυάζεται με μαγειρική σόδα.
 2. 2
  Τρώτε περισσότερα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αυτά τα προϊόντα (γάλα, τυρί, γιαούρτι κ.λπ.) περιέχουν γαλακτικό οξύ, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των δοντιών σας. Μερικά από αυτά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη λεύκανση των δοντιών σας και / ή στην πρόληψη ορισμένων λεκέδων:
  • Τα σκληρά τυριά μπορούν να καθαρίσουν μερικούς επιφανειακούς λεκέδες από τα δόντια σας και να εμποδίσουν ορισμένους λεκέδες όπως το κρασί ή τον καφέ να αποχρωματίσουν τα δόντια σας, εάν τρώτε μερικά πριν από το πόσιμο.
  • Η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων είναι καλή για τα δόντια σας, αλλά μην καταναλώνετε πάρα πολύ ζαχαρούχα τρόφιμα όπως το παγωτό, καθώς αυτά μπορούν να συμβάλουν στην τερηδόνα.
 3. 3
  Χρησιμοποιήστε φασκόμηλο για να τρίψετε τα δόντια σας. Το Sage έχει αντισηπτικό αποτέλεσμα και για αυτό το λόγο απαντάται ακόμη και σε ορισμένα στοματικά διαλύματα και γαργάρες. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη λεύκανση των δοντιών σας. Απλώς τρίψτε φρέσκα φύλλα φασκόμηλου στα δόντια σας.
 4. 4
  Φτιάξτε μια πάστα φράουλας. Οι φράουλες περιέχουν ένα ένζυμο που ονομάζεται μηλικό οξύ που μπορεί να βοηθήσει στη λεύκανση των δοντιών σας. Μπορείτε απλά να τρίψετε μια κομμένη φράουλα στα δόντια σας ή να τρίψετε φρέσκες φράουλες σε μια πάστα και να την τρίψετε στα δόντια σας. Αφήστε το στα δόντια σας για πέντε λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό. Βουρτσίστε και πετάξτε τα δόντια σας όπως συνήθως μετά.
  • Μπορείτε να προσθέσετε μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα ψησίματος στην πάστα, εάν θέλετε.
  • Η έρευνα δείχνει ότι μια πάστα φράουλας θα αφαιρέσει μόνο τα επιφανειακά υπολείμματα. Εάν θέλετε πιο εντατική λεύκανση, αναζητήστε άλλες θεραπείες.
  Αν ψάχνετε για ένα πιο φυσικό λευκαντικό σπιτικών δοντιών
  Αν ψάχνετε για ένα πιο φυσικό λευκαντικό σπιτικών δοντιών, οι θεραπείες με βάση τη σόδα μπορεί να είναι φθηνές και αποτελεσματικές.
 5. 5
  Χρησιμοποιήστε φρέσκο λεμόνι. Οι φυσικοί λευκαντικοί παράγοντες που βρίσκονται στο λεμόνι μπορούν να βοηθήσουν στη λεύκανση των δοντιών σας. Ωστόσο, τα λεμόνια που βρίσκονται στο κιτρικό οξύ μπορούν επίσης να καταστρέψουν το σμάλτο των δοντιών σας, οπότε δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε υπερβολικά αυτή τη μέθοδο. Απλώς πάρτε μια φέτα φλούδα λεμονιού και τρίψτε τα στα δόντια σας.

Συμβουλές

 • Η πρόληψη μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε τα δόντια σας λευκά. Ποτά όπως καφές, τσάι και κρασί (κόκκινο και λευκό) και τρόφιμα όπως τα μούρα και οι χρωματιστές καραμέλες μπορούν να λεκιάσουν όλα τα δόντια σας. Χρησιμοποιήστε τα με μέτρο για να διατηρήσετε τα δόντια σας πιο λευκά.

Προειδοποιήσεις

 • Η Ευρωπαϊκή Οδοντιατρική Ένωση προτείνει να συμβουλευτείτε έναν οδοντίατρο για λευκαντικές θεραπείες. Εάν ανησυχείτε για τη χρήση σπιτικών θεραπειών, μιλήστε πρώτα με τον οδοντίατρό σας.

Σχόλια (2)

 • clarkbarry
  Εφαρμόσαμε μερικές από αυτές τις μεθόδους και τα δόντια μου είναι τελικά λευκά.
 • nfeest
  Με βοηθάει πολύ. Αυξήθηκε η εμπιστοσύνη μου ενώ μιλούσα με τους φίλους μου.
Ιατρική αποποίηση ευθυνών Το περιεχόμενο αυτού του άρθρου δεν προορίζεται να υποκαταστήσει επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, εξετάσεις, διάγνωση ή θεραπεία. Θα πρέπει πάντα να επικοινωνείτε με το γιατρό σας ή άλλο εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας πριν ξεκινήσετε, αλλάξετε ή διακόψετε οποιοδήποτε είδος υγειονομικής περίθαλψης.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail