Πώς να αφαιρέσετε τα μαλλιά του αυτιού;

Για να αφαιρέσετε τα μαλλιά του αυτιού, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα κοπτικό μαλλιών αυτιού με περιστροφική λεπίδα και προστατευτικό δέρματος για να κόψετε προσεκτικά τα μαλλιά στα αυτιά σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να επισκεφθείτε έναν δερματολόγο ή έναν χειρουργό καλλυντικών που προσφέρει αποτρίχωση με λέιζερ και να τους απαλλάξετε από τα μαλλιά του αυτιού σας χρησιμοποιώντας λέιζερ. Εάν αποφασίσετε σχετικά με την αποτρίχωση με λέιζερ, σχεδιάστε να επιστρέψετε για έως και 6 συνεδρίες προτού χαθούν όλα τα μαλλιά. Δεν έχει σημασία τι, αποφύγετε τη χρήση αποτριχωτικών κρεμών, λαβίδων ή ψαλιδιών κατά την αφαίρεση των μαλλιών του αυτιού σας, καθώς μπορούν εύκολα να τραυματίσουν το αυτί σας και να προκαλέσουν μόλυνση. Για συμβουλές για το πώς να γνωρίζετε εάν η αποτρίχωση με αυτί λέιζερ είναι μια καλή επιλογή για εσάς, διαβάστε!

Για να αφαιρέσετε τα μαλλιά του αυτιού
Για να αφαιρέσετε τα μαλλιά του αυτιού, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα κοπτικό μαλλιών αυτιού με περιστροφική λεπίδα και προστατευτικό δέρματος για να κόψετε προσεκτικά τα μαλλιά στα αυτιά σας.

Αν δεν σας αρέσουν τα μαλλιά του αυτιού, δεν είστε μόνοι! Τα ανεπιθύμητα μαλλιά στα αυτιά είναι κάτι που βιώνουν πολλοί άνθρωποι, αλλά υπάρχουν απλοί τρόποι για να το ξεφορτωθούμε. Πριν αφαιρέσετε τα μαλλιά του αυτιού, καθαρίστε τα αυτιά σας για να αφαιρέσετε κερί ή συντρίμμια. Χρησιμοποιήστε ένα κοπτικό μαλλιών αυτιού για να αφαιρέσετε απαλά τα μαλλιά ή να στραφείτε σε άλλες επιλογές όπως αποτρίχωση ή αποτρίχωση με λέιζερ. Αποφύγετε τη χρήση ψαλιδιού, λαβίδων ή αποτριχωτικών κρεμών, καθώς όλα μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στα αυτιά σας.

Μέθοδος 1 από 3: χρήση ηλεκτρικού κουρέματος αυτιών

 1. 1
  Καθαρίστε τα αυτιά σας με διάλυμα αλμυρού νερού. Πριν κόψετε τα μαλλιά του αυτιού σας, φροντίστε να καθαρίσετε το κερί ή άλλα συντρίμμια από τα αυτιά σας. Ανακατέψτε ένα διάλυμα αλμυρού νερού χρησιμοποιώντας αναλογία 1 κουταλάκι του γλυκού αλατιού ανά 0,5 φλιτζάνι (4 ουγκιές) νερού. Βυθίστε ένα καθαρό άκρο Q στο αλμυρό νερό και καθαρίστε απαλά την άμεση περιοχή του αυτιού (έξω από το κανάλι του αυτιού) και τις ρωγμές στο πάνω μέρος του εξωτερικού αυτιού.
 2. 2
  Αγοράστε ένα κοπτικό μαλλιών αυτιών. Για να αποφύγετε φθηνά, αναποτελεσματικά ψαλίδια καθώς και άσκοπα υπερτιμημένα, επιλέξτε ένα μοντέλο μεσαίας κατηγορίας κουρέματος μαλλιών αυτιών (περίπου 22€-37€). Αναζητήστε ένα μοντέλο με περιστροφικό σύστημα λεπίδας και προστατευτικό δέρματος, το οποίο θα εμποδίσει τις λεπίδες να κόψουν τα αυτιά σας ενώ κόβετε. Εάν είστε συχνός ταξιδιώτης, επιλέξτε ένα ελαφρύτερο trimmer που συνοδεύεται από μια πρακτική θήκη ταξιδιού.
  • Τα περισσότερα μοντέλα ψαλιδωτών μαλλιών λειτουργούν με μπαταρία, οπότε μπορείτε να επενδύσετε σε επαναφορτιζόμενες αλκαλικές μπαταρίες και φορτιστή.
 3. 3
  Οργάνωση σε καλά φωτισμένη περιοχή. Επιλέξτε ένα δωμάτιο με έντονο φωτισμό (π.χ. μπάνιο) για να κόψετε τα μαλλιά του αυτιού σας. Εάν είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε έναν μεγεθυντικό καθρέφτη για να δείτε τα μαλλιά του αυτιού που θέλετε να κόψετε όσο πιο καθαρά γίνεται. Παρόλο που τα λεπτά μαλλιά του αυτιού σας μπορεί να είναι αόρατα από κάποιες απόψεις, μπορεί να είναι ορατά σε άτομα γύρω σας!
 4. 4
  Κόψτε απαλά τα μαλλιά του αυτιού σας. Βεβαιωθείτε ότι το κομμωτήριο του αυτιού σας ταιριάζει άνετα στο κανάλι του αυτιού σας και βεβαιωθείτε ότι δεν χρειάζεται να ασκήσετε δύναμη για να το τοποθετήσετε. Ενεργοποιήστε το ψαλίδι και μετακινήστε το απαλά πάνω από τα μαλλιά του αυτιού σας για να το αφαιρέσετε. Σταματήστε και ελέγχετε την πρόοδό σας κάθε ένα ή δύο λεπτά για να αποφασίσετε αν σας αρέσουν τα αποτελέσματα.
Χρησιμοποιήστε ένα κοπτικό μαλλιών αυτιού για να αφαιρέσετε απαλά τα μαλλιά ή να στραφείτε σε άλλες επιλογές
Χρησιμοποιήστε ένα κοπτικό μαλλιών αυτιού για να αφαιρέσετε απαλά τα μαλλιά ή να στραφείτε σε άλλες επιλογές όπως αποτρίχωση ή αποτρίχωση με λέιζερ.

Μέθοδος 2 από 3: Αποτρίχωση με λέιζερ

 1. 1
  Ερευνητικές κλινικές που προσφέρουν αποτρίχωση με λέιζερ. Η αποτρίχωση με λέιζερ χρησιμοποιεί μια δέσμη λέιζερ για να στοχεύσει και να καταστρέψει τα σκοτεινά θυλάκια των τριχών, αφήνοντας το δέρμα σας σχεδόν άτριχο. Αναζητήστε στο διαδίκτυο δημοφιλείς υπηρεσίες αποτρίχωσης με λέιζερ στην περιοχή σας και αναζητήστε κριτικές για τις κλινικές που τις προσφέρουν. Καλέστε για να ρωτήσετε για πιθανές θεραπείες για την αφαίρεση των μαλλιών του αυτιού σας και λάβετε πληροφορίες σχετικά με τις τιμές, ώστε να μπορείτε να κάνετε σύγκριση μεταξύ κλινικών.
  • Ρωτήστε τις κλινικές ποιες επιλογές χρηματοδότησης προσφέρουν (π.χ. μηνιαίες πληρωμές).
  • Βεβαιωθείτε ότι η αποτρίχωση με λέιζερ γίνεται από έμπειρο γιατρό με σχετική ειδικότητα, όπως δερματολογία ή αισθητική χειρουργική.
 2. 2
  Αφιερώστε χρόνο για θεραπείες. Επειδή η αποτρίχωση με λέιζερ λειτουργεί σύμφωνα με τον κύκλο ανάπτυξης των μαλλιών σας, θα πρέπει να καθοριστεί ένα ειδικό πρόγραμμα θεραπείας για αποτελεσματική αποτρίχωση. Αφιερώστε χρόνο για 4-6 συνεδρίες, διάρκειας περίπου ενός μηνός, που είναι η συνήθης διαδικασία για τους περισσότερους ασθενείς. Λάβετε υπόψη ότι δεδομένης της μικρής περιοχής που καλύπτει τα μαλλιά του αυτιού, οι συνεδρίες αποτρίχωσης του αυτιού θα πρέπει να διαρκούν μόνο για μικρό χρονικό διάστημα.
 3. 3
  Προστατέψτε το δέρμα σας. Για να προστατεύσετε το δέρμα σας και να διασφαλίσετε τα αποτελέσματα των θεραπειών με λέιζερ, αποφύγετε τον ήλιο για περίπου 6 εβδομάδες πριν από το πρώτο ραντεβού σας. Η λήψη πολύ ήλιου μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο φωτισμού του δέρματος κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Διατηρήστε τα αυτιά σας προστατευμένα φορώντας ένα καπέλο με φαρδύ γείσο πριν και κατά τη διάρκεια των συνεδριών αποτρίχωσης ή εφαρμόζοντας αντηλιακό με υψηλό SPF στα αυτιά σας.
Λάβετε υπόψη ότι δεδομένης της μικρής περιοχής που καλύπτει τα μαλλιά του αυτιού
Λάβετε υπόψη ότι δεδομένης της μικρής περιοχής που καλύπτει τα μαλλιά του αυτιού, οι συνεδρίες αποτρίχωσης του αυτιού θα πρέπει να διαρκέσουν μόνο για λίγο.

Μέθοδος 3 από 3: αποφυγή κακών μεθόδων κοπής

 1. 1
  Επιλέξτε να μην χρησιμοποιήσετε ψαλίδι. Εκτός αν δεν έχετε άλλες επιλογές, αποφύγετε τη χρήση ψαλιδιού για να κόψετε τα μαλλιά του αυτιού. Τα αυτιά των αυτιών είναι πολύ ευαίσθητα και οι λεπίδες ενός ψαλιδιού μπορούν εύκολα να τις καταστρέψουν ανεπανόρθωτα. Εάν χρησιμοποιείτε ψαλίδι, επιλέξτε μικρό, ακριβές ψαλίδι και κόψτε αργά τα μαλλιά του αυτιού σας σε μια καλά φωτισμένη περιοχή.
 2. 2
  Μην χρησιμοποιείτε λαβίδες. Αποφύγετε να τσιμπήσετε τα μαλλιά του αυτιού, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στα ευαίσθητα αυτιά σας. Το συριγμό μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή ή βλάβες, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε λοίμωξη. Αυτή η μέθοδος αποτρίχωσης είναι επίσης πολύ επώδυνη και χρονοβόρα, οπότε θα πρέπει να την αποφεύγετε ως τακτική τελετή περιποίησης.
 3. 3
  Ποτέ μην χρησιμοποιείτε κρέμες αποτρίχωσης. Ενώ οι αποτριχωτικές κρέμες μπορεί να φαίνονται σαν ένας εύκολος τρόπος για να αφαιρέσετε τα μαλλιά από τα αυτιά σας, αυτή η μέθοδος αποτρίχωσης πρέπει να αποφεύγεται. Οι ισχυρές χημικές ουσίες στις κρέμες αποτρίχωσης μπορούν να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη σε ευαίσθητες περιοχές όπως τα αυτιά, τα μάτια και τη μύτη. Ακόμη και πιο ήπιες αποτριχωτικές κρέμες (π.χ. για μασχάλες, άνω χείλη και μπικίνι) δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κοντά στα αυτιά.
Ιατρική αποποίηση ευθυνών Το περιεχόμενο αυτού του άρθρου δεν προορίζεται να υποκαταστήσει επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, εξετάσεις, διάγνωση ή θεραπεία. Θα πρέπει πάντα να επικοινωνείτε με το γιατρό σας ή άλλο εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας πριν ξεκινήσετε, αλλάξετε ή διακόψετε οποιοδήποτε είδος υγειονομικής περίθαλψης.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail