Πώς να αποτρέψετε το αυτί του κολυμβητή (ωτίτιδα εξωτερικά);

Μπορείτε να αποτρέψετε το αυτί του κολυμβητή διατηρώντας τα αυτιά σας στεγνά
Μπορείτε να αποτρέψετε το αυτί του κολυμβητή διατηρώντας τα αυτιά σας στεγνά και καθαρά, αλλά θα πρέπει να δείτε έναν γιατρό εάν έχετε ήδη τη λοίμωξη.

Το αυτί του κολυμβητή είναι μια συχνά επώδυνη λοίμωξη του εξωτερικού αυτιού του αυτιού που εμφανίζεται συνήθως μετά από παρατεταμένη έκθεση στο νερό. Συνήθως, το αυτί του κολυμβητή συμβαίνει ως αποτέλεσμα του να βραχούν τα αυτιά σας και να μην τους δοθεί η ευκαιρία να στραγγίξουν μετά το κολύμπι ή άλλα θαλάσσια σπορ. Το αυτί του κολυμβητή μπορεί επίσης να προκληθεί βάζοντας αντικείμενα όπως δάχτυλα και μπατονέτες στα αυτιά σας. Μπορείτε να αποτρέψετε το αυτί του κολυμβητή διατηρώντας τα αυτιά σας στεγνά και καθαρά, αλλά θα πρέπει να δείτε έναν γιατρό εάν έχετε ήδη τη μόλυνση.

Μέθοδος 1 από 3: διατηρώντας τα αυτιά σας στεγνά

 1. 1
  Χρησιμοποιήστε ωτοασπίδες όταν κολυμπάτε. Πριν πάτε στο ντους στην πισίνα σας, βάλτε ένα ωτοασπίδα σε κάθε αυτί. Φτιάξτε τα ωτοασπίδες στα αυτιά σας έτσι ώστε να παραμείνουν μέσα ενώ κολυμπάτε. Στο μεταξύ κολύμπι, θα πρέπει να διατηρείτε τα αυτιά σας στεγνά διατηρώντας τα σε μια μικρή θήκη ωτοασπίδας ή σε μια σφραγισμένη πλαστική σακούλα.
  • Λάβετε εύκαμπτες ωτοασπίδες από το γραφείο του ιατρού σας. Είναι καλύτερα από τα ωτοασπίδες αφρού.
 2. 2
  Στεγνώστε τα αυτιά σας αμέσως μετά το κολύμπι. Εάν βραχείτε τα αυτιά σας κολυμπώντας ή κάνετε ντους, θα πρέπει να τα στεγνώσετε αμέσως. Ακουμπήστε το κεφάλι σας προς τα πλάγια και ανακινήστε το λίγο για να βεβαιωθείτε ότι έχετε βγάλει όλο το νερό. Στη συνέχεια, γυρίστε το κεφάλι σας στην άλλη πλευρά και ανακινήστε το νερό. Εάν ξεχάσετε αυτό το βήμα στη ρουτίνα του αποδυτηρίου, αφήνετε το εξωτερικό κανάλι του αυτιού σας ανοιχτό σε βακτηριακή λοίμωξη.
  • Στεγνώστε τα αυτιά σας μετά από θαλάσσια σπορ, όπως θαλάσσιο σκι και υδατοσφαίριση.
  • Χρησιμοποιήστε μια στεγνή πετσέτα ή στεγνωτήρα μαλλιών για να καθαρίσετε τα αυτιά σας αφού βρεθείτε στο νερό. Αφού κολυμπήσετε, φροντίστε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να στεγνώσετε σωστά τα αυτιά σας. Εάν χρησιμοποιείτε στεγνωτήρα μαλλιών, χρησιμοποιήστε τη χαμηλή ρύθμιση.
  • Βάλτε μερικές σταγόνες αλκοόλ τρίψιμο στα αυτιά σας μετά το κολύμπι. Βάλτε δύο σταγόνες σε κάθε αυτί μετά το κολύμπι. Αυτό θα βοηθήσει να στεγνώσει τα αυτιά. Μπορεί να είναι μια χρήσιμη βραχυπρόθεσμη λύση εάν είχατε επαναλαμβανόμενα προβλήματα με το αυτί του κολυμβητή. Δεν πρέπει να το κάνετε πολύ συχνά επειδή μπορεί να προκαλέσει σκασίματα, πράγμα που αυξάνει τις πιθανότητες μόλυνσης.
 3. 3
  Αποφύγετε να παραμένετε στο νερό για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Εάν περνάτε τη μέρα σας στην παραλία ή στη δημόσια πισίνα, θυμηθείτε να κάνετε ένα διάλειμμα μία φορά και στεγνώστε τα αυτιά σας. Θα πρέπει να αποφύγετε να περιπλανηθείτε στην πισίνα ή την παραλία με βρεγμένα αυτιά για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Θυμηθείτε, τα βακτήρια αγαπούν ένα υγρό περιβάλλον. Εάν κρατάτε τα αυτιά σας στεγνά, είναι λιγότερο πιθανό να πάρετε το αυτί του κολυμβητή.
 4. 4
  Κρατήστε τον ψεκασμό από τα αυτιά. Το Hairspray μπορεί να οδηγήσει σε ένα υγρό περιβάλλον φιλόξενο στο αυτί του κολυμβητή. Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε λακ, πρέπει να τοποθετήσετε τα ωτοασπίδες πριν από την εφαρμογή του λακ. Μόλις ολοκληρωθεί το χτένισμα των μαλλιών σας, μπορείτε να αφαιρέσετε τα ωτοασπίδες.
Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε σταγόνες αυτιού χωρίς συνταγή για να αποφύγετε το αυτί του κολυμβητή
Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε σταγόνες αυτιού χωρίς συνταγή για να αποφύγετε το αυτί του κολυμβητή.

Μέθοδος 2 από 3: διατηρώντας τα αυτιά σας καθαρά

 1. 1
  Κολυμπήστε σε μια καθαρή πισίνα. Ρωτήστε τον υπεύθυνο της πισίνας για την κανονικότητα και την ένταση του χλωρίου και τη δοκιμή pH στην τοπική σας πισίνα. Τα μικρόβια που βρίσκονται σε ψυχαγωγικές περιοχές κολύμβησης μπορεί να είναι αιτία του αυτιού του κολυμβητή. Το αυτί του κολυμβητή δεν μπορεί να εξαπλωθεί από το ένα άτομο στο άλλο. Ωστόσο, προτιμάτε να κολυμπάτε σε μια καθαρή πισίνα.
  • Βεβαιωθείτε ότι η πισίνα του σπιτιού σας και το υδρομασάζ είναι καθαρά.
  • Δώστε προσοχή στις αναρτημένες προειδοποιήσεις. Αποφύγετε το κολύμπι σε μέρη που έχουν κλείσει λόγω της ρύπανσης ή των μικροβίων.
 2. 2
  Καθαρίστε τα αυτιά σας από ιατρό. Τα καθαρά αυτιά δεν έχουν πολύ ή πολύ λίγο κερί. Μπορεί να θέλετε να καθαρίσετε τα αυτιά σας από γιατρό ή ωτορινολαρυγγολόγο. Πηγαίνετε στον οικογενειακό γιατρό σας, μια βόλτα στην κλινική ή μια κοινοτική κλινική υγείας. Ενημερώστε το γιατρό ότι πρέπει να καθαρίσετε τα αυτιά σας για να αποφύγετε τη μόλυνση και το αυτί του κολυμβητή.
  • Αποφύγετε τη χρήση συμβουλών Q για να καθαρίσετε τα αυτιά σας. Αυτό μπορεί να χαράξει το αυτί σας και να αυξήσει τις πιθανότητες μόλυνσης.
  • Αποφύγετε τον υπερβολικά έντονο καθαρισμό των αυτιών. Αυτό μπορεί να βλάψει το δέρμα και να σας κάνει πιο πιθανό να πάρετε το αυτί του κολυμβητή.
  • Δείτε έναν ωτορινολαρυγγολόγο για να καθαρίσετε τα αυτιά σας. Οι ειδικοί έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό για να καθαρίσουν σωστά τα αυτιά σας.
 3. 3
  Αντιμετωπίστε τις υποκείμενες δερματικές παθήσεις. Το έκζεμα, οι αλλεργίες ή η σμηγματόρροια μπορεί να σας κάνουν πιο πιθανό να πάρετε το αυτί του κολυμβητή. Δείτε έναν γιατρό για να αντιμετωπίσετε σωστά αυτές τις καταστάσεις.
 4. 4
  Αποφύγετε να τοποθετείτε αντικείμενα στο αυτί ενώ τα καθαρίζετε. Αντικείμενα όπως τα δάχτυλά σας ή τα βαμβακερά επιχρίσματα είναι πιθανές αιτίες του αυτιού του κολυμβητή επειδή μπορεί να γρατσουνίσουν το εξωτερικό κανάλι του αυτιού. Αντ 'αυτού, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια πετσέτα για να καθαρίσετε τα αυτιά σας.
  • Αποφύγετε το ξύσιμο των αυτιών σας κατά τη διαδικασία καθαρισμού. Αυτό μπορεί να βλάψει το δέρμα και να σας κάνει πιο ευαίσθητο στο αυτί του κολυμβητή.
Υπάρχει μια ποικιλία από κοινές σταγόνες αυτιών που μπορεί κανείς να αγοράσει ή να κάνει για να αποτρέψει
Υπάρχει μια ποικιλία από κοινές σταγόνες αυτιών που μπορεί κανείς να αγοράσει ή να κάνει για να αποτρέψει το αυτί του κολυμβητή.

Μέθοδος 3 από 3: χορήγηση σταγονιδίων

 1. 1
  Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε σταγόνες αυτιού χωρίς συνταγή για να αποφύγετε το αυτί του κολυμβητή. Μπορείτε να δοκιμάσετε τη χρήση κοινών σταγόνων αυτιών για να στεγνώσετε τα αυτιά σας και να τα κάνετε λιγότερο φιλόξενα για λοίμωξη. Υπάρχει μια ποικιλία από κοινές σταγόνες αυτιών που μπορεί κανείς να αγοράσει ή να κάνει για να αποτρέψει το αυτί του κολυμβητή.
  • Οι σταγόνες χωρίς συνταγή περιλαμβάνουν προϊόντα όπως το Swim-Ear, για τα οποία δεν απαιτείται συνταγή. Εάν ακολουθήσετε τις οδηγίες στην ετικέτα, αυτές οι σταγόνες αυτιών είναι απόλυτα ασφαλείς.
  • Χρησιμοποιήστε κοινές σταγόνες αυτιών (π.χ. τρίψιμο αλκοόλ) με μέτρο και σταματήστε να τις χρησιμοποιείτε εάν εμφανίσετε επιπλοκές όπως ξηρό δέρμα.
  • Χρησιμοποιήστε σταγόνες λευκού ξιδιού. Ανακατέψτε μισό λευκό ξύδι με μισό τρίψιμο αλκοόλ και βάλτε μερικές σταγόνες στο αυτί σας μετά το κολύμπι ή το μπάνιο.
  • Χρησιμοποιήστε τρίψιμο αλκοόλ. Βάλτε μερικές σταγόνες σε κάθε αυτί μετά το κολύμπι ή το μπάνιο.
  • Εάν έχετε ιδιαίτερα ξηρά αυτιά, δοκιμάστε να βάλετε μια σταγόνα ελαιόλαδο στα αυτιά σας για να τα λιπάνετε.
 2. 2
  Αποφύγετε το υπεροξείδιο του υδρογόνου. Συνιστάται για το αυτί του κολυμβητή, αλλά στην πραγματικότητα έχει την τάση να σκοτώνει τα υγιή κύτταρα ιστού μαζί με τα μικρόβια. Εάν το χρησιμοποιείτε, αραιώστε το με διάλυμα αλατούχου νερού 30 δευτερόλεπτα μετά την εφαρμογή.
 3. 3
  Χορηγήστε τις σταγόνες αυτιών. Εάν έχετε αγοράσει σταγόνες αυτιού χωρίς ιατρική συνταγή ή εάν ο γιατρός σας έχει συνταγογραφήσει ωτοασπίδες για την πρόληψη του αυτιού του κολυμβητή, θα πρέπει να χορηγήσετε σωστά τις σταγόνες στα αυτιά σας. Θα χρειαστείτε έναν φίλο ή έναν συνεργάτη για να διαχειριστείτε τις σταγόνες.
  • Ξαπλώστε στο πλάι σας, με το φτωχό αυτί σας στραμμένο προς τα πάνω.
  • Ζητήστε από κάποιον άλλον να σας βάλει τις σταγόνες ενώ βάζετε στο πλευρό σας. Περιμένετε λίγα λεπτά για να απορροφηθούν σωστά οι σταγόνες. Στη συνέχεια, αλλάξτε τις πλευρές και επαναλάβετε όπως απαιτείται για το άλλο αυτί σας.
  • Αποφύγετε τη χορήγηση σταγόνων αμέσως μετά τον καθαρισμό των αυτιών σας. Ενδέχεται να υπάρχουν μικρές γρατσουνιές στο αυτί σας από τον καθαρισμό.
  • Βεβαιωθείτε ότι ο γιατρός σας έχει καθαρίσει τα αυτιά σας πριν από τη χορήγηση των σταγόνων. Μην προσπαθήσετε να καθαρίσετε μόνοι σας τα αυτιά σας.
Εάν έχετε αγοράσει σταγόνες αυτιού χωρίς ιατρική συνταγή ή εάν ο γιατρός σας έχει συνταγογραφήσει ωτοασπίδες
Εάν έχετε αγοράσει σταγόνες αυτιού χωρίς ιατρική συνταγή ή εάν ο γιατρός σας έχει συνταγογραφήσει ωτοασπίδες για την πρόληψη του αυτιού του κολυμβητή, θα πρέπει να χορηγήσετε σωστά τις σταγόνες στα αυτιά σας.

Συμβουλές

 • Το αυτί του κολυμβητή μπορεί να είναι εξαιρετικά επώδυνο, ειδικά σε μικρά παιδιά.
 • Η λοίμωξη μπορεί εύκολα να αντιμετωπιστεί με αντιβιοτικές σταγόνες αυτιών.
 • Το αυτί του κολυμβητή εμφανίζεται συνήθως μέσα σε λίγες ημέρες από την τοποθέτηση μολυσμένων αντικειμένων ή τη μόλυνση νερού στο αυτί.
 • Εάν μπορείτε να τραβήξετε το εξωτερικό αυτί σας χωρίς πόνο ή δυσφορία, τότε η λοίμωξη του αυτιού σας πιθανώς δεν είναι το αυτί του κολυμβητή.

Ιατρική αποποίηση ευθυνών Το περιεχόμενο αυτού του άρθρου δεν προορίζεται να υποκαταστήσει επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, εξετάσεις, διάγνωση ή θεραπεία. Θα πρέπει πάντα να επικοινωνείτε με το γιατρό σας ή άλλο εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας πριν ξεκινήσετε, αλλάξετε ή διακόψετε οποιοδήποτε είδος υγειονομικής περίθαλψης.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail