Πώς να επιλέξετε τεχνολογία υποβοηθούμενης ακοής;

Υποστηρικτική τεχνολογία ακοής
Υποστηρικτική τεχνολογία ακοής, επίσης γνωστή ως βοηθητική συσκευή ακρόασης, περιλαμβάνει προσωπικές συσκευές για άτομα με απώλεια ακοής.

Υποστηρικτική τεχνολογία ακοής, επίσης γνωστή ως βοηθητική συσκευή ακρόασης, περιλαμβάνει προσωπικές συσκευές για άτομα με απώλεια ακοής. Αυτές οι συσκευές θεωρούνται χωριστές από ακουστικά βαρηκοΐας και κοχλιακά εμφυτεύματα, αν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ή χωρίς τέτοια βοηθήματα. Ποια συσκευή πρέπει να επιλέξετε εξαρτάται από τον τρόπο ζωής και τις ανάγκες σας. Οι τέσσερις πιο κοινές τεχνολογίες είναι βρόχοι ακοής, προσωπικοί ενισχυτές, συστήματα FM και συστήματα υπερύθρων. Ακόμη και με μία από αυτές τις συσκευές, ίσως θελήσετε επίσης να εξετάσετε πρόσθετη βοηθητική τεχνολογία στο σπίτι σας.

Μέθοδος 1 από 3: σύγκριση τεχνολογιών υποβοηθούμενης ακοής

 1. 1
  Αποκτήστε ένα βρόχο ακοής για να συντονιστείτε στα περισσότερα δημόσια συστήματα ήχου. Οι βρόχοι ακρόασης είναι συστήματα επαγωγής ήχου που βρίσκονται μερικές φορές σε δημόσιους χώρους συσκέψεων, όπως αμφιθέατρα, αίθουσες πόλεων, σπίτια λατρείας και θέατρα. Με ένα ειδικό ακουστικό, μπορείτε να συντονιστείτε στο σύστημα για να ακούσετε τι λέγεται. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την ακρόαση τηλεοράσεων ή τηλεφώνων.
  • Οι βρόχοι ακοής συνήθως εγκαθίστανται σε συστήματα ήχου. δεν θα σας βοηθήσουν να βγείτε έξω από τον καθημερινό θόρυβο έξω
  • Οι βρόχοι ακοής απαντώνται πιο συχνά σε χώρους συσκέψεων από τα συστήματα FM ή τα υπέρυθρα συστήματα.
  • Οι δέκτες συνήθως φοριούνται στα αυτιά. Έρχονται επίσης ως ακουστικά. Εάν έχετε ακουστικό βαρηκοΐας ή κοχλιακό εμφύτευμα με telecoil, έχετε ήδη πρόσβαση σε βρόχους ακοής. Απλώς ανοίξτε το διακόπτη για να έχετε πρόσβαση στο σύστημα επαγωγής.
  • Οι προσωπικές συσκευές βρόχου ακοής κοστίζουν περίπου 220€ κατά μέσο όρο.
 2. 2
  Επιλέξτε έναν προσωπικό ενισχυτή για ακρόαση σε θορυβώδη μέρη. Οι προσωπικοί ενισχυτές είναι συσκευές που λαμβάνουν συγκεκριμένους ήχους σε θορυβώδη μέρη. Σε αντίθεση με άλλες συσκευές, ο ενισχυτής δεν χρειάζεται εγκατεστημένο επιπλέον εξοπλισμό. Οι προσωπικοί ενισχυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά την οδήγηση, το περπάτημα, την κοινωνικοποίηση στο κοινό ή το τρέξιμο.
  • Αυτά είναι ιδανικά αν αγωνιστείτε να ακούσετε ξεχωριστούς ήχους ή φωνές σε θορυβώδεις δημόσιους χώρους.
  • Οι ενισχυτές έχουν συνήθως μια φορητή συσκευή που λαμβάνει θόρυβο. Αυτό θα συνδεθεί με έναν βρόχο λαιμού (εάν έχετε ακουστικό βαρηκοΐας ή εμφύτευμα) ή με ακουστικά.
  • Οι συσκευές κυμαίνονται στην τιμή από 22€ έως 190€
 3. 3
  Σκεφτείτε ένα σύστημα FM για μαθητές. Τα συστήματα FM χρησιμοποιούν ραδιοκύματα για τη μετάδοση ήχων. Είναι ο πιο κοινός τύπος συσκευής που χρησιμοποιείται στην τάξη. Ο καθηγητής θα έχει ένα μικρό μικρόφωνο συνδεδεμένο σε έναν πομπό, το οποίο θα παραληφθεί στον δέκτη του μαθητή. Ο δέκτης μπορεί επίσης να συντονιστεί σε δημόσια συστήματα FM, για χρήση σε μεγαλύτερες περιοχές όπως ένα αμφιθέατρο.
  • Τα συστήματα FM χρειάζονται τόσο πομπό όσο και δέκτη. Μπορεί να υπάρχουν μερικοί δημόσιοι πομποί FM, αλλά μπορείτε επίσης να πάρετε έναν μικρό για προσωπική χρήση.
  • Τα συστήματα FM μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ακουστικό βαρηκοΐας ή εμφύτευμα χρησιμοποιώντας έναν βρόχο λαιμού ή μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς ένα χρησιμοποιώντας ακουστικά.
  • Τα συστήματα FM συνήθως κοστίζουν μεταξύ 450 και 1640€. Θεωρούνται ένα πιο ακριβό, αν και αξιόπιστο σύστημα.
  Μπορεί να έχετε τη δυνατότητα να λάβετε μια συσκευή βοηθητικής ακοής μέσω αυτής
  Εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις για Medicaid, μπορεί να έχετε τη δυνατότητα να λάβετε μια συσκευή βοηθητικής ακοής μέσω αυτής.
 4. 4
  Ψάξτε για υπέρυθρα συστήματα σε δημόσιους χώρους. Τα υπέρυθρα συστήματα χρησιμοποιούνται με παρόμοιο τρόπο με τα FM, αλλά αντί για ραδιοκύματα, ο ήχος κινείται μέσω του φωτός. Για το λόγο αυτό, οι υπέρυθρες ακτίνες δεν μπορούν να περάσουν από τοίχους και δεν λειτουργεί σε έντονο φως. Ωστόσο, συχνά βρίσκεται σε μέρη όπου η εμπιστευτικότητα ή ηχομόνωση είναι σημαντική. Χρησιμοποιούνται κυρίως σε κινηματογράφους και αίθουσες συνεδριάσεων
  • Οι προσωπικές μονάδες κοστίζουν μεταξύ 75€ και 150€ Ενώ φθηνότερα από ένα σύστημα FM, είναι επίσης πιο περιορισμένες, καθώς δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εξωτερικούς χώρους ή σε φωτεινά δωμάτια.
  • Δεδομένου ότι τα υπέρυθρα συστήματα είναι σχετικά σπάνια, ίσως να μην θέλετε να επιλέξετε αυτήν την τεχνολογία εκτός εάν επισκέπτεστε συχνά αίθουσες δικαστηρίων και κινηματογράφους.

Μέθοδος 2 από 3: προσδιορισμός των αναγκών ακοής σας

 1. 1
  Επισκεφτείτε έναν ακουολόγο. Ένας ακτινολόγος μπορεί να συζητήσει μαζί σας διάφορες επιλογές και μάρκες τεχνολογίας βοηθητικής ακοής για να καθορίσει ποιος τύπος είναι ο καλύτερος για τον τρόπο ζωής σας. Μπορούν επίσης να μετρήσουν το επίπεδο απώλειας ακοής σας και να παρέχουν συμβουλές σχετικά με τον τρόπο ενσωμάτωσης διαφορετικών μορφών τεχνολογίας βοηθητικής ακοής στη ζωή σας.
 2. 2
  Διαγνώστε την έκταση της απώλειας ακοής σας. Ο γιατρός ή ο ακουολόγος σας μπορεί να κάνει ένα τεστ ακοής για να καθορίσει πόσο καλά μπορείτε να ακούσετε. Μπορούν επίσης να σας δώσουν ένα τεστ αυτοαναφοράς. Αυτές οι εξετάσεις θα θέσουν ερωτήσεις που θα καθορίσουν πώς η απώλεια ακοής σας επηρεάζει τον τρόπο ζωής σας.
 3. 3
  Μάθετε ποιες επιλογές καλύπτονται από την ασφάλειά σας. Θα πρέπει να ελέγξετε για να δείτε εάν η ασφάλιση υγείας σας έχει κάλυψη για ακουστικά βαρηκοΐας. Εάν συμβαίνει αυτό, ενδέχεται να μπορείτε να λάβετε την ασφάλιση για την κάλυψη του κόστους της βοηθητικής σας συσκευής. Εάν όχι, ενδέχεται να μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για χρηματοδότηση από ιδιωτικό φιλανθρωπικό ίδρυμα ή κρατικό τμήμα.
  • Οι τράπεζες δανείου βαρηκοΐας μπορούν να δανείζουν συσκευές για άτομα που έχουν πρόσφατα διαγνωστεί με απώλεια ακοής μέχρι να μπορέσουν να βρουν μια πιο μόνιμη λύση για τον εαυτό τους.
  • Εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις για Medicaid, μπορεί να έχετε τη δυνατότητα να λάβετε μια συσκευή βοηθητικής ακοής μέσω αυτής.
  • Τα παιδιά με απώλεια ακοής πρέπει να έχουν ένα Ατομικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης (IEP) που να περιγράφει λεπτομερώς τα καταλύματα που το παιδί απαιτεί να έχει πρόσβαση σε δημόσια εκπαίδευση. Εάν μια συσκευή βοήθειας ακοής αναφέρεται ως απαραίτητο για το παιδί σας σε αυτό το έγγραφο, μπορεί να είναι επιλέξιμη για λήψη μιας συσκευής από το σχολικό σύστημα.
  Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να αποκτήσετε τεχνολογία βοηθητικής ακοής που θα συνδέεται
  Εάν έχετε ήδη ακουστικό βαρηκοΐας ή εμφύτευμα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να αποκτήσετε τεχνολογία βοηθητικής ακοής που θα συνδέεται με το βοήθημά σας.
 4. 4
  Προσδιορίστε εάν χρειάζεστε έναν βρόχο λαιμού. Εάν έχετε ήδη ακουστικό βαρηκοΐας ή εμφύτευμα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να αποκτήσετε τεχνολογία βοηθητικής ακοής που θα συνδέεται με το βοήθημά σας.
  • Εάν έχετε ακουστικό βαρηκοΐας ή εμφύτευμα με telecoil, δεν χρειάζεστε επιπλέον εξοπλισμό για πρόσβαση σε βρόχους ακοής.
  • Οι συσκευές υπερύθρων, FM και προσωπικής ακρόασης έρχονται ως βρόχοι λαιμού που θα συνδέονται με τα εμφυτεύματα ή τα ακουστικά βαρηκοΐας σας.

Μέθοδος 3 από 3: επιλογή τεχνολογίας βοηθητικής ακοής για το σπίτι σας

 1. 1
  Σκεφτείτε να εγκαταστήσετε ένα βρόχο ακοής στο σπίτι σας. Ένας επαγωγικός βρόχος ακοής μπορεί να εγκατασταθεί στο σπίτι ή στο γραφείο σας. Ένα ειδικό καλώδιο θα εγκατασταθεί για να τρέχει γύρω από το δωμάτιο, έτσι ώστε να μπορείτε να λαμβάνετε ήχους πιο εύκολα μέσα σε αυτόν τον χώρο. Ενδέχεται επίσης να μπορείτε να αγοράσετε έναν φορητό βρόχο που μπορεί να κάθεται σε ένα επιτραπέζιο. Για να λειτουργήσει αυτό, τα ηχεία και οι ακροατές πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση 4 μέτρων (1,2 m) από τη συσκευή.
 2. 2
  Συγκρίνετε τηλέφωνα βοηθητικής ακοής. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι τηλεφώνων που μπορούν να σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε συνομιλίες μέσω τηλεφώνου. Μερικοί αυξάνουν την ένταση του τηλεφώνου ενώ άλλοι χρησιμοποιούν κείμενο για να σας βοηθήσουν να επικοινωνήσετε. Αυτές οι επιλογές περιλαμβάνουν:
  • Συσκευή τηλεφώνου κειμένου (TTY): Πρόκειται για ειδικά τηλέφωνα όπου πληκτρολογούνται μηνύματα αντί για ομιλία. Οι συσκευές TTY μπορούν να επικοινωνούν μόνο με άλλες συσκευές TTY. Εάν κάποιος δεν διαθέτει συσκευή, μπορεί να χρησιμοποιήσει μια Υπηρεσία Ρελέ Τηλεπικοινωνιών (TRS) για να ζητήσει από έναν χειριστή να σας στείλει ένα μήνυμα.
  • Ενισχυμένα τηλέφωνα: Αυξάνουν τον ήχο του τηλεφώνου κατά 50 ντεσιμπέλ. Κάποιοι μπορεί επίσης να αρχίσουν να κουνιούνται όταν χτυπήσουν, ώστε να παρατηρήσετε όταν υπάρχει κλήση.
  • Φωνητικά τηλέφωνα: Αυτά θα αναφέρουν τι λέει το άλλο άτομο σε μια μεγάλη οθόνη, ώστε να μπορείτε να καταλάβετε τι λένε. Αυτό είναι χρήσιμο αν έχετε πρόβλημα να κατανοήσετε τις φωνές μέσω τηλεφώνου.
  • Βρόχος λαιμού Bluetooth: Εάν έχετε ακουστικό βαρηκοΐας, μπορείτε να ακούσετε ένα κινητό τηλέφωνο μέσω μιας συσκευής Bluetooth που φοράτε στο λαιμό σας. Αυτό θα στείλει τη συνομιλία στο ακουστικό σας.
  Να παρέχουν συμβουλές σχετικά με τον τρόπο ενσωμάτωσης διαφορετικών μορφών τεχνολογίας βοηθητικής ακοής
  Μπορούν επίσης να μετρήσουν το επίπεδο απώλειας ακοής σας και να παρέχουν συμβουλές σχετικά με τον τρόπο ενσωμάτωσης διαφορετικών μορφών τεχνολογίας βοηθητικής ακοής στη ζωή σας.
 3. 3
  Προσδιορίστε εάν χρειάζεστε συναγερμούς στο σπίτι σας. Εάν έχετε δυσκολία στην ακρόαση κουδουνιών, τηλεφώνου, αφύπνισης ή ξυπνητηριού, μπορείτε να λάβετε μια συσκευή που θα σας ειδοποιεί. Τα πιο συνηθισμένα περιλαμβάνουν:
  • Ενισχυμένοι συναγερμοί καπνού ή ξυπνητήρια: ο ήχος του συναγερμού ενισχύεται για όσους έχουν προβλήματα ακοής.
  • Αναδευτήρες κρεβατιών: αυτές οι συσκευές περνούν κάτω από ένα κρεβάτι ή μαξιλάρι. Μπορούν να συνδεθούν με ξυπνητήρια, κουδούνια ή τηλέφωνα. Θα ταρακουνήσουν ή θα δονήσουν για να σας ειδοποιήσουν.
  • Αναβοσβήνει λαμπτήρας: Όπως και οι δονητές κρεβατιών, αυτοί μπορούν να συνδεθούν με μια ποικιλία συστημάτων. Όταν ο συναγερμός είναι ενεργοποιημένος, η συσκευή θα ανάψει και θα σβήσει τα φώτα για να σας ενημερώσει.
 4. 4
  Σκεφτείτε να πάρετε ένα σκύλο ακοής εάν ζείτε μόνοι. Τα σκυλιά ακοής εκπαιδεύονται για να σας προειδοποιούν εάν εκπέμπονται ορισμένοι ήχοι. Μπορούν να ανταποκριθούν σε κουδούνια, χρονόμετρα φούρνου, τηλέφωνα, μωρά που κλαίνε ή άλλους ήχους γύρω από το σπίτι. Αν και δεν είναι μια μορφή τεχνολογίας, τα σκυλιά ακοής μπορεί να παρέχουν ασφάλεια και συντροφιά σε άτομα που ζουν μόνα τους.
  • Αν και δεν είναι σκύλοι φύλαξης, μπορούν να σας ειδοποιήσουν εάν υπάρχει εισβολέας στο σπίτι.
Ιατρική αποποίηση ευθυνών Το περιεχόμενο αυτού του άρθρου δεν προορίζεται να υποκαταστήσει επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, εξετάσεις, διάγνωση ή θεραπεία. Θα πρέπει πάντα να επικοινωνείτε με το γιατρό σας ή άλλο εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας πριν ξεκινήσετε, αλλάξετε ή διακόψετε οποιοδήποτε είδος υγειονομικής περίθαλψης.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail