Πώς να μειώσετε τις εμβοές φυσικά;

Ο εμβοές μπορεί να είναι απογοητευτικός, αλλά υπάρχουν λίγα φυσικά πράγματα που μπορείτε να προσπαθήσετε να το μειώσετε. Ένα πράγμα που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι η ακουστική θεραπεία. Δοκιμάστε να παίξετε λευκό θόρυβο στο παρασκήνιο για να αποκρύψετε την εμβοή σας όταν πρέπει να συγκεντρωθείτε ή να κοιμηθείτε. Αποφύγετε τους δυνατούς θορύβους, καθώς αυτοί μπορούν εύκολα να προκαλέσουν εμβοές. Μπορείτε επίσης να μειώσετε την εμβοή σας με μερικές απλές διατροφικές αλλαγές. Προσπαθήστε να περιορίσετε την πρόσληψη καφέ, αλκοόλ και νικοτίνης, που είναι κοινές αιτίες για εμβοές. Αποφύγετε τα αλμυρά τρόφιμα, καθώς αυτά μπορούν να αυξήσουν την αρτηριακή σας πίεση και να προκαλέσουν εμβοές. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να λαμβάνετε συμπληρώματα, όπως ψευδάργυρο, CoQ10 και ginkgo biloba. Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι ορισμένα συμπληρώματα μπορούν να ανακουφίσουν την εμβοή. Για περισσότερες συμβουλές από τον συν-συγγραφέα της Ιατρικής μας, συμπεριλαμβανομένου του πώς να λάβετε ιατρική βοήθεια για την εμβοή σας και τι περιλαμβάνει, διαβάστε!

Μια γερμανική μελέτη που περιελάμβανε μουσικοθεραπεία σε εμβοές έδειξε ότι η μουσικοθεραπεία
Μια γερμανική μελέτη που περιελάμβανε μουσικοθεραπεία σε εμβοές έδειξε ότι η μουσικοθεραπεία που χρησιμοποιείται σε πρώιμες περιπτώσεις εμβοών μπορεί να αποτρέψει ότι η εμβοή μετατρέπεται σε χρόνια κατάσταση.

Εμβοές (προφέρεται "TINN-ih-tus" ή "ti-NIGHT-us") εμφανίζεται όταν ακούτε ήχους που δεν βρίσκονται στο περιβάλλον σας. Μπορεί να ακούσετε κουδούνισμα, βουητό, βρυχηθμό, ψίθυρο, σούσι, κλικ ή ψιθυρίζοντας. Μπορεί να είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε τον εμβοή σας φυσικά χρησιμοποιώντας ακουστική θεραπεία, εναλλακτικές θεραπείες, συμπληρώματα και διαιτητικές αλλαγές. Ωστόσο, η εμβοή μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα μιας πιο σοβαρής κατάστασης ή τραυματισμού, οπότε είναι καλύτερο να επισκεφτείτε το γιατρό σας για να μάθετε τι προκαλεί.

Μέθοδος 1 από 6: δοκιμή ακουστικής θεραπείας

 1. 1
  Χρησιμοποιήστε ήρεμο ήχο φόντου για να πνίξετε τον θόρυβο. Καλύψτε τον θόρυβο στα αυτιά σας ενεργοποιώντας μουσική υπόκρουση ή άλλους ήχους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κασέτες ή CD με "λευκό θόρυβο" του ωκεανού, ρυάκι, βροχόπτωση, απαλή μουσική ή οτιδήποτε άλλο βοηθάει στον αποκλεισμό και την κάλυψη των ήχων στα αυτιά σας.
 2. 2
  Ακούστε χαλαρωτικούς ήχους καθώς κοιμάστε. Ο λευκός θόρυβος ή άλλοι καταπραϋντικοί ήχοι μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε. Αυτό μπορεί να είναι σημαντικό, καθώς πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να κοιμηθούν με εμβοές. Τη νύχτα, ο ήχος στα αυτιά σας μπορεί να γίνει ο μόνος ήχος που ακούγεται και μπορεί να δυσκολευτεί να κοιμηθεί. Ο θόρυβος στο παρασκήνιο μπορεί να προσφέρει έναν ήρεμο ήχο για να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε.
 3. 3
  Προσπαθήστε να ακούτε καφέ ή ροζ θόρυβο εάν άλλοι ήχοι δεν βοηθούν. Το "καφέ θόρυβος" είναι μια συλλογή τυχαίων παραγόμενων ήχων και θεωρείται γενικά ως πολύ βαθύτεροι ήχοι από τον λευκό θόρυβο. Το "ροζ θόρυβος" χρησιμοποιεί χαμηλότερες συχνότητες και θεωρείται επίσης ως βαθύτεροι ήχοι από τον λευκό θόρυβο. Συνιστάται είτε θόρυβος ροζ είτε καφέ για να βοηθήσετε στον ύπνο.
  • Βρείτε παραδείγματα διαδικτυακού θορύβου ροζ και καφέ. Επιλέξτε τον θόρυβο που σας φαίνεται καλύτερο.
 4. 4
  Αποφύγετε τους δυνατούς θορύβους, διότι μπορούν να επιδεινώσουν την εμβοή. Ένα από τα πιο κοινά αίτια για εμβοές είναι η παρουσία δυνατών θορύβων. Αποφύγετε αυτά όσο το δυνατόν περισσότερο. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να μην επηρεάζονται από δυνατούς θορύβους. Αλλά εάν αισθανθείτε επιδεινωμένη ή επιδεινωμένη εμβοή αφού ακούσετε δυνατούς θορύβους, θα ξέρετε ότι αυτό μπορεί να σας προκαλέσει.
 5. 5
  Εξετάστε τη μουσική θεραπεία για να αποτρέψετε τη χρόνια εμβοή. Μια γερμανική μελέτη που περιελάμβανε μουσικοθεραπεία σε εμβοές έδειξε ότι η μουσικοθεραπεία που χρησιμοποιείται σε πρώιμες περιπτώσεις εμβοής μπορεί να αποτρέψει ότι η εμβοή μετατρέπεται σε χρόνια πάθηση.
  • Αυτή η θεραπεία περιλαμβάνει την ακρόαση της αγαπημένης σας μουσικής με τη συχνότητά της να αλλάζει στο κέντρο της ίδιας συχνότητας με το χτύπημα στα αυτιά σας.
Αλλά αυτές οι καταστάσεις μπορούν να ακολουθήσουν την έναρξη της εμβοής
Συνήθως, η κατάθλιψη και το άγχος υπάρχουν πριν από την εμβοή, αλλά αυτές οι καταστάσεις μπορούν να ακολουθήσουν την έναρξη της εμβοής.

Μέθοδος 2 από 6: δοκιμή εναλλακτικών θεραπειών υγείας

 1. 1
  Λάβετε μια χειροπρακτική προσαρμογή εάν έχετε TMJ. Τα προβλήματα των οροσωματικών αρθρώσεων (TMJ), τα οποία μπορούν να προκαλέσουν εμβοές, μπορούν να αντιμετωπιστούν επιτυχώς με χειροπρακτική θεραπεία. Τα προβλήματα TMJ μπορεί να προκαλέσουν εμβοές λόγω της εγγύτητας των μυών και των συνδέσμων που συνδέονται με τη γνάθο και τα οστά της ακοής.
  • Μια χειροπρακτική θεραπεία θα αποτελούσε χειροκίνητο χειρισμό προκειμένου να ευθυγραμμιστεί εκ νέου το TMJ. Ο χειροπράκτης μπορεί επίσης να χειριστεί τους σπονδύλους του λαιμού προκειμένου να μειώσει τα συμπτώματα της εμβοής. Οι χειροπρακτικές προσαρμογές δεν είναι επώδυνες, αλλά μπορεί να προκαλέσουν κάποια προσωρινή δυσφορία.
  • Η χειροπρακτική θεραπεία μπορεί επίσης να περιλαμβάνει την εφαρμογή θερμότητας ή πάγου και συγκεκριμένες ασκήσεις.
  • Οι χειροπρακτικές θεραπείες μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη νόσο του Meniere, μια άλλη λιγότερο συχνή αιτία εμβοής.
 2. 2
  Επισκεφτείτε έναν βελονισμό για να ανακουφίσετε ενδεχομένως. Μια πρόσφατη ανασκόπηση των μελετών σχετικά με την επιτυχία του βελονισμού για εμβοές κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπήρχε κάποια αιτία ελπίδας. Οι τεχνικές βελονισμού θα ποικίλλουν ανάλογα με την υποκείμενη αιτία της εμβοής. Αυτές οι τεχνικές συχνά περιλαμβάνουν επίσης παραδοσιακά κινέζικα βότανα.
  • Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι ο βελονισμός θα βοηθήσει.
 3. 3
  Ρωτήστε το γιατρό σας για την αλδοστερόνη εάν μπορεί να έχετε ανεπάρκεια. Η αλδοστερόνη είναι μια ορμόνη που βρίσκεται στον επινεφρίδιο σας και ρυθμίζει το νάτριο και το κάλιο στο αίμα σας. Η ανεπάρκεια αλδοστερόνης μπορεί να προκαλέσει εμβοές, οπότε η λήψη ενός συμπληρώματος μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε ανακούφιση. Συζητήστε με το γιατρό σας εάν νομίζετε ότι μπορεί να χρειάζεστε περισσότερη αλδοστερόνη.
 4. 4
  Δοκιμάστε εξατομικευμένες θεραπείες συχνότητας ήχου. Υπάρχει μια σχετικά νέα προσέγγιση που μπορεί να είναι χρήσιμη για ορισμένους. Η ιδέα είναι να βρείτε τη συχνότητα του συγκεκριμένου ήχου στα αυτιά σας και να αποκρύψετε τη συγκεκριμένη συχνότητα με ειδικά σχεδιασμένους ήχους.
  • Ο ΩΡΛ ή ο ακουολόγος σας μπορεί να έχει συστάσεις σχετικά με αυτές τις θεραπείες.
  • Μπορείτε επίσης να βρείτε αυτές τις θεραπείες διαθέσιμες στο Διαδίκτυο έναντι αμοιβής μέσω ιστότοπων όπως Audionotch και Tinnitracks. Αυτές οι υπηρεσίες σας καθοδηγούν στη δοκιμή για τη συγκεκριμένη συχνότητα της εμβοής σας και σχεδιάστε ένα πρωτόκολλο θεραπείας.
Μπορεί να είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε τον εμβοή σας φυσικά χρησιμοποιώντας ακουστική θεραπεία
Μπορεί να είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε τον εμβοή σας φυσικά χρησιμοποιώντας ακουστική θεραπεία, εναλλακτικές θεραπείες, συμπληρώματα και διαιτητικές αλλαγές.

Μέθοδος 3 από 6: δοκιμάζοντας συμπληρώματα

 1. 1
  Πάρτε το coq10 για να υποστηρίξετε την ανάπτυξη των κυττάρων. Το σώμα σας χρησιμοποιεί CoQ10 ή συνένζυμο Q10, για ανάπτυξη και συντήρηση κυττάρων. Είναι επίσης αντιοξειδωτικό. Το CoQ10 μπορεί επίσης να βρεθεί σε κρέατα οργάνων, όπως καρδιά, ήπαρ και νεφρά.
  • Δοκιμάστε να πάρετε 100 mg τρεις φορές την ημέρα.
 2. 2
  Δοκιμάστε τα συμπληρώματα ginkgo biloba για να αυξήσετε τη ροή του αίματός σας. Το Ginkgo biloba πιστεύεται ότι αυξάνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο και έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία εμβοών με ποικίλα αποτελέσματα. Αυτό είναι πιθανό επειδή οι εμβοές έχουν πολλές γνωστές και άγνωστες αιτίες.
  • Ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή ενώ παίρνετε αυτό το συμπλήρωμα.
 3. 3
  Αυξήστε την πρόσληψη ψευδαργύρου για να ανακουφίσετε την εμβοή σας. Σε μια μελέτη, σχεδόν οι μισοί ασθενείς με εμβοές βελτιώθηκαν με 50 χιλιοστόγραμμα (mg) ψευδαργύρου καθημερινά για 2 μήνες. Πρόκειται για μια μάλλον υψηλή δόση ψευδαργύρου. Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη ενηλίκων ανδρών είναι 11 mg και για τις γυναίκες, η συνιστώμενη δόση είναι 8 mg.
  • Μην πάρετε αυτήν την ποσότητα ψευδαργύρου χωρίς να μιλήσετε πρώτα με το γιατρό σας.
  • Εάν πάρετε αυτήν την υψηλή ποσότητα ψευδαργύρου, μην το πάρετε περισσότερο από 2 μήνες.
  • Εξισορροπήστε την πρόσληψη ψευδαργύρου με συμπληρώματα χαλκού. Η υψηλή πρόσληψη ψευδαργύρου σχετίζεται με ανεπάρκεια χαλκού και αναιμία ανεπάρκειας χαλκού. Η λήψη του επιπλέον χαλκού θα σας βοηθήσει να το αποτρέψετε. Λαμβάνετε 2 mg χαλκού κάθε μέρα.
 4. 4
  Δοκιμάστε τα συμπληρώματα μελατονίνης, ώστε να κοιμάστε καλύτερα. Η μελατονίνη είναι μια ορμόνη που εμπλέκεται στον κύκλο ύπνου. Μία μελέτη έδειξε ότι 3 mg μελατονίνης που ελήφθησαν τη νύχτα ήταν πιο αποτελεσματικά σε άνδρες χωρίς ιστορικό κατάθλιψης και σε άτομα με εμβοές και στα δύο αυτιά.
Ίσως σας φανεί χρήσιμο να βρείτε μια ομάδα υποστήριξης εμβοών
Ίσως σας φανεί χρήσιμο να βρείτε μια ομάδα υποστήριξης εμβοών, ειδικά εάν αντιμετωπίζετε κατάθλιψη ή άγχος που σχετίζεται με την εμβοή.

Μέθοδος 4 από 6: αλλαγή της διατροφής σας

 1. 1
  Αποφύγετε τα αλμυρά τρόφιμα γιατί μπορεί να προκαλέσουν υψηλή αρτηριακή πίεση. Συνιστάται γενικά να αποφεύγετε τα αλμυρά τρόφιμα λόγω της συσχέτισης με την υψηλή αρτηριακή πίεση, η οποία μπορεί να προκαλέσει εμβοές.
 2. 2
  Φάτε μια υγιεινή διατροφή ολόκληρων τροφών. Μια λογική σύσταση είναι να τρώτε μια υγιεινή διατροφή ολικής αλέσεως χαμηλή σε αλάτι, ζάχαρη και κορεσμένα λίπη και να αυξάνετε την ποσότητα φρούτων και λαχανικών στη διατροφή.
 3. 3
  Δοκιμάστε να μειώσετε τον καφέ, το αλκοόλ και τη νικοτίνη. Μερικά από τα πιο κοινά ερεθίσματα για εμβοές περιλαμβάνουν καφέ, αλκοόλ και νικοτίνη. Αποφύγετε οποιοδήποτε και όλα αυτά όσο το δυνατόν περισσότερο. Δεν ξέρουμε πραγματικά γιατί αυτοί προκαλούν διαφορετικούς ανθρώπους. Επειδή η εμβοή είναι ένα σύμπτωμα διαφόρων πιθανών προβλημάτων, ο λόγος για τον οποίο προκαλούνται μπορεί να διαφέρει σε ατομική βάση.
  • Η αποκοπή αυτών των ουσιών μπορεί να μην βελτιώσει την εμβοή σας. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη έδειξε ότι η καφεΐνη δεν σχετίζεται καθόλου με εμβοές. Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι το αλκοόλ μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην ανακούφιση των εμβοών σε ηλικιωμένους ενήλικες.
  • Τουλάχιστον, παρακολουθήστε τι συμβαίνει εάν έχετε καφέ, αλκοόλ ή νικοτίνη, ειδικά να γνωρίζετε τι συμβαίνει στην εμβοή σας μετά την απόλαυση σε οποιοδήποτε από αυτά. Εάν η εμβοή επιδεινωθεί ή είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί, ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αποφύγετε εντελώς αυτές τις αιτίες.

Μέθοδος 5 από 6: εύρεση υποστήριξης

 1. 1
  Κατανοήστε τι είναι εμβοές. Ο εμβοές μπορεί να κυμαίνεται από πολύ δυνατούς έως πολύ μαλακούς ήχους, μπορεί να είναι αρκετά δυνατός ώστε να επηρεάζει την κανονική ακοή και να ακούγεται στο ένα ή και στα δύο αυτιά. Μπορεί να ακούσετε ήχους κουδουνίσματος, βουητού, βρυχηθμού, κλικ ή ήχους. Υπάρχουν ουσιαστικά δύο τύποι εμβοών: υποκειμενική και αντικειμενική εμβοή.
  • Η υποκειμενική εμβοή είναι η πιο κοινή μορφή εμβοών. Μπορεί να προκληθεί από προβλήματα δομικού αυτιού (στο εξωτερικό, στο μέσο και στο εσωτερικό αυτί) ή από προβλήματα με τις ακουστικές οδούς των νεύρων που οδηγούν από το εσωτερικό αυτί στον εγκέφαλο. Στην υποκειμενική εμβοή, είστε το μόνο άτομο που ακούει τον ήχο.
  • Η αντικειμενική εμβοή είναι πολύ πιο σπάνια, αλλά μπορεί να γίνει αντιληπτή από έναν γιατρό κατά τη διάρκεια μιας εξέτασης. Αυτό μπορεί να προκληθεί από αγγειακά προβλήματα, μυϊκές συσπάσεις ή καταστάσεις που σχετίζονται με το οστό του εσωτερικού αυτιού.
 2. 2
  Δοκιμάστε τη γνωστική συμπεριφορική θεραπεία και τη θεραπεία επανεκπαίδευσης εμβοών. Η γνωστική συμπεριφορική θεραπεία (CBT) είναι μια προσέγγιση που χρησιμοποιεί τεχνικές όπως η γνωστική αναδιάρθρωση και η χαλάρωση για να αλλάξει την ανταπόκριση ενός ατόμου σε εμβοές. Η θεραπεία επανεκπαίδευσης εμβοών είναι μια συμπληρωματική πρακτική που σας βοηθά στην ευαισθητοποίηση στον θόρυβο στα αυτιά σας.
  • Ο θεραπευτής θα σας διδάξει διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης του θορύβου. Αυτή είναι μια διαδικασία στην CBT γνωστή ως συνηθισμένη, όπου μπορείτε να μάθετε να αγνοείτε την εμβοή. Ο θεραπευτής θα σας διδάξει για την εμβοή σας και θα σας διδάξει μια ποικιλία τεχνικών χαλάρωσης. Αυτό το άτομο θα σας βοηθήσει να υιοθετήσετε μια ρεαλιστική, αποτελεσματική στάση στην αντιμετώπιση των εμβοών.
  • Η θεραπεία σας μπορεί να μην επηρεάσει το επίπεδο θορύβου, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να αντιδράσετε στον θόρυβο. Το CBT μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του άγχους και της κατάθλιψης, ώστε να αισθάνεστε καλύτερα.
  • Ένας συνδυασμός ηχητικής θεραπείας (θόρυβος περιβάλλοντος) και CBT παρέχει συνήθως τα καλύτερα συνολικά αποτελέσματα.
 3. 3
  Συμμετοχή σε ομάδα υποστήριξης. Ίσως σας φανεί χρήσιμο να βρείτε μια ομάδα υποστήριξης εμβοών, ειδικά εάν αντιμετωπίζετε κατάθλιψη ή άγχος που σχετίζεται με την εμβοή.
  • Αυτή η ομάδα υποστήριξης μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε εργαλεία για την αντιμετώπιση της κατάστασής σας.
 4. 4
  Δείτε έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας εάν έχετε άγχος ή κατάθλιψη. Το άγχος και η κατάθλιψη μπορεί να σχετίζονται με εμβοές και αντίστροφα. Εάν αντιμετωπίζετε αυτά τα συμπτώματα, φροντίστε να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια. Συνήθως, η κατάθλιψη και το άγχος υπάρχουν πριν από την εμβοή, αλλά αυτές οι καταστάσεις μπορούν να ακολουθήσουν την έναρξη της εμβοής. Όσο πιο γρήγορα λάβετε θεραπεία για εμβοές, άγχος και / ή κατάθλιψη, τόσο πιο γρήγορα μπορείτε να αρχίσετε να αισθάνεστε και να λειτουργείτε καλύτερα.
  • Ο εμβοές μπορεί επίσης να κάνει τη συγκέντρωση δύσκολη. Αυτό είναι όπου η γνωστική συμπεριφορική θεραπεία μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη, παρέχοντας διαφορετικά εργαλεία και πόρους για την αντιμετώπιση.
Μπορείτε επίσης να μειώσετε την εμβοή σας με μερικές απλές αλλαγές στη διατροφή
Μπορείτε επίσης να μειώσετε την εμβοή σας με μερικές απλές αλλαγές στη διατροφή.

Μέθοδος 6 από 6: πότε να αναζητήσετε ιατρική περίθαλψη

 1. 1
  Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν σας ενοχλούν τα συμπτώματα εμβοών. Μπορεί να αντιμετωπίσετε βραχυπρόθεσμη εμβοή που εξαφανίζεται. Ωστόσο, η εμβοή που επιμένει μπορεί να είναι πραγματικά ενοχλητική και μπορεί να κάνει δύσκολο να ζήσετε τη ζωή σας. Ευτυχώς, ο γιατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα θεραπείας που θα σας βοηθήσει να βρείτε ανακούφιση. Επισκεφθείτε το γιατρό σας εάν έχετε τα ακόλουθα συμπτώματα:
  • Κουδούνισμα
  • Βουητό
  • Κάνοντας κλικ
  • Φιλιά
  • Φλοίσβος
  • Βουητό

  Συμβουλή: Πάρτε το απόθεμα μειονεκτημάτων εμβοών για να σας βοηθήσουμε να αξιολογήσετε το επίπεδο ακουστικών προβλημάτων για να μάθετε πώς σας επηρεάζει η εμβοή.

 2. 2
  Επισκεφθείτε το γιατρό σας εάν εμφανιστεί ξαφνικά εμβοές μετά από αναπνευστική λοίμωξη. Μπορεί να εμφανίσετε εμβοές μετά από κρυολόγημα, γρίπη, βρογχίτιδα ή άλλη αναπνευστική λοίμωξη. Όταν συμβεί αυτό, η εμβοή σας θα υποχωρήσει γρήγορα. Ωστόσο, θα πρέπει να επισκεφτείτε το γιατρό σας εάν επιμένει. Αφήστε τους να γνωρίζουν ότι τα συμπτώματά σας προκλήθηκαν από αναπνευστική λοίμωξη.
  • Δείτε πρώτα τον κανονικό σας γιατρό. Ωστόσο, ενδέχεται να σας παραπέμψουν σε έναν ειδικό, όπως έναν ειδικό στον αυτί, τη μύτη και το λαιμό (ειδικός ΩΡΛ ή ωτορινολαρυγγολόγος).
 3. 3
  Λάβετε άμεση θεραπεία για ξαφνική εμβοή, απώλεια ακοής ή ζάλη. Ενώ πιθανότατα δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, αυτά μπορεί να είναι συμπτώματα έκτακτης ανάγκης. Μπορεί να έχετε τραυματισμό ή ασθένεια που προκαλεί εμβοές. Ευτυχώς, ο γιατρός σας μπορεί να καταλάβει τι προκαλεί τα συμπτώματά σας να σας βοηθήσουν να ανακάμψετε. Επισκεφθείτε το γιατρό σας για ραντεβού την ίδια μέρα ή πηγαίνετε στο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης για θεραπεία.
  • Και πάλι, προσπαθήστε να μην ανησυχείτε. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να είναι προσωρινά, αλλά είναι καλύτερο να είστε ασφαλείς.
 4. 4
  Επισκεφθείτε το γιατρό σας εάν η εμβοή σας προκαλεί άλλα συμπτώματα. Ο εμβοές μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές, οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν τη ζωή σας. Εάν συμβεί αυτό, ο γιατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε μια θεραπεία που σας ανακουφίζει. Συζητήστε με το γιατρό σας εάν αντιμετωπίσετε κάποια από τις ακόλουθες επιπλοκές:
  • Κούραση
  • Στρες
  • Αυπνία
  • Πρόβλημα συγκέντρωσης
  • Ζητήματα μνήμης
  • Κατάθλιψη
  • Ανησυχία
  • Ευερέθιστο
 5. 5
  Λάβετε ένα διαγνωστικό τεστ από το γιατρό σας. Ο γιατρός πιθανότατα θα εξετάσει φυσικά τα αυτιά σας με ένα ωτοσκόπιο (ένα φωτισμένο όργανο για τον έλεγχο των αυτιών). Μπορεί επίσης να υποβληθείτε σε εξέταση ακοής και ενδεχομένως σε ορισμένες δοκιμές απεικόνισης, όπως μαγνητική τομογραφία ή αξονική τομογραφία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να απαιτούνται πιο εκτεταμένες δοκιμές.
  • Γενικά, αυτές οι εξετάσεις δεν είναι επεμβατικές ή επώδυνες, αλλά μπορεί να προκαλέσουν κάποια δυσφορία.
  • Οι συχνές αιτίες εμβοής περιλαμβάνουν τη νόσο του Meniere, τις διαταραχές του Temporomandibular άρθρωσης (TMJ), τους τραυματισμούς στο κεφάλι και το λαιμό, καλοήθεις όγκους και υποθυρεοειδισμό.
  • Σε ορισμένες περιπτώσεις, η εμβοή μπορεί να προκληθεί από γήρανση ή σχετιζόμενες με την ηλικία καταστάσεις, όπως η εμμηνόπαυση.
 6. 6
  Ενημερώστε το γιατρό σας εάν έχετε εκτεθεί σε δυνατούς θορύβους. Οι δυνατοί θόρυβοι μπορούν να συμβάλουν στην εμβοή, οπότε είναι σημαντικό ο γιατρός σας να γνωρίζει εάν έχετε αυτόν τον παράγοντα κινδύνου. Συζητήστε την τρέχουσα και την προηγούμενη έκθεσή σας σε δυνατούς θορύβους και ρωτήστε αν μπορεί να φταίει.
  • Για παράδειγμα, η εργασία με δυνατό εξοπλισμό ή η παρακολούθηση συναυλιών μπορεί να προκαλέσει εμβοές.
  • Ο γιατρός σας μπορεί να σας συστήσει να αποφύγετε δυνατούς θορύβους στο μέλλον εάν έχετε εμβοές.
 7. 7
  Ρωτήστε το γιατρό σας σχετικά με τις διαταραχές των αιμοφόρων αγγείων ως πιθανή αιτία. Πολλές διαταραχές που επηρεάζουν τη ροή του αίματος μπορούν να προκαλέσουν εμβοές. Εάν έχετε διαταραχή των αιμοφόρων αγγείων, ο γιατρός σας μπορεί να είναι σε θέση να σας προσφέρει επιλογές θεραπείας. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με τις ακόλουθες διαταραχές:
  • Όγκοι κεφαλής και λαιμού που πιέζουν τα αιμοφόρα αγγεία και αλλάζουν τη ροή του αίματος
  • Αθηροσκλήρωση ή συσσώρευση πλακών που περιέχουν χοληστερόλη στο εσωτερικό των αρτηριών
  • Υψηλή πίεση του αίματος
  • Ανατομικές διακυμάνσεις στην καρωτιδική αρτηρία στο λαιμό που μπορούν να προκαλέσουν αναταραχή στη ροή του αίματος
  • Ανεπιθύμητα τριχοειδή (αρτηριοφλεβική δυσπλασία)
 8. 8
  Ελέγξτε εάν τα φάρμακά σας μπορεί να προκαλέσουν εμβοές. Πολλά φάρμακα μπορούν να προκαλέσουν ή να επιδεινώσουν την εμβοή. Ο γιατρός ή ο φαρμακοποιός σας μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τον κίνδυνο για αυτήν την παρενέργεια, οπότε μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με τα φάρμακα που παίρνετε. Μερικά από αυτά τα φάρμακα μπορεί να περιλαμβάνουν:
  • Ασπιρίνη
  • Αντιβιοτικά, όπως πολυμυξίνη Β, ερυθρομυκίνη, βανκομυκίνη και νεομυκίνη
  • Διουρητικά (χάπια νερού), συμπεριλαμβανομένης της βουμετανίδης, του αιθακρυνικού οξέος και της φουροσεμίδης
  • Κινίνη
  • Μερικά αντικαταθλιπτικά
  • Χημειοθεραπευτικά, συμπεριλαμβανομένης της μεχλωροαμίνης και της βινκριστίνης
 9. 9
  Αντιμετωπίστε την υποκείμενη κατάστασή σας εάν έχετε. Ορισμένες αιτίες εμβοής μπορούν να αντιμετωπιστούν, επομένως μπορεί να είστε σε θέση να ανακουφίσετε τα συμπτώματά σας. Αυτό θα σας βοηθήσει επίσης να αποφύγετε επιπλοκές από την κατάστασή σας. Ρωτήστε το γιατρό σας σχετικά με τις πιθανές επιλογές θεραπείας για την κατάστασή σας. Για παράδειγμα, μπορεί να μπορείτε να δοκιμάσετε τα εξής:
  • Αφαίρεση κεριού για ενσωματωμένο κερί αυτιού.
  • Φάρμακα για την αρτηριακή πίεση για υψηλή αρτηριακή πίεση.
  • Φάρμακα για αθηροσκλήρωση.
  • Αλλαγή φαρμάκων εάν έχετε παρενέργειες.
 10. 10
  Λάβετε ακουστικό βαρηκοΐας εάν ο γιατρός σας το προτείνει για εσάς. Τα ακουστικά βαρηκοΐας μπορεί να βοηθήσουν την εμβοή σας, αλλά δεν είναι σωστά για όλους. Ο γιατρός σας πιθανότατα θα σας παραπέμψει σε εξουσιοδοτημένο ακουολόγο για έλεγχο της ακοής σας. Θα καθορίσουν εάν ένα ακουστικό βαρηκοΐας μπορεί να σας βοηθήσει. Χρησιμοποιήστε το ακουστικό σας σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας.
  • Είναι πιθανό ότι η εμβοή σας προκαλείται από απώλεια ακοής. Εάν συμβαίνει αυτό, ένα ακουστικό βαρηκοΐας μπορεί να βοηθήσει.

Συμβουλές

 • Πειραματιστείτε με αυτό που σας ταιριάζει. Δεδομένου ότι η εμβοή είναι ένα σύμπτωμα και όχι μια ασθένεια, μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες. Διαφορετικές προσεγγίσεις θα λειτουργήσουν καλύτερα για ορισμένους από άλλους. Μερικές φορές, ένας συνδυασμός προσεγγίσεων θα λειτουργήσει καλύτερα, οπότε μην τα παρατάτε. Δοκιμάστε διαφορετικές προσεγγίσεις έως ότου βρείτε αυτό που λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Πώς μπορώ να καλύψω την εμβοή μου;
  Ίσως μπορείτε να το αποκρύψετε χρησιμοποιώντας μια μηχανή ήχου. Για παράδειγμα, μπορεί να βοηθήσει ο λευκός θόρυβος ή ο καφετής θόρυβος.
 • Το κάπνισμα το κάνει χειρότερο;
  Ναι, το κάπνισμα μπορεί να επιδεινώσει την εμβοή σας. Είναι καλύτερο να σταματήσετε. Ζητήστε βοήθεια από το γιατρό σας ή καλέστε μια τηλεφωνική γραμμή διακοπής, όπως 1-800-QUIT-NOW.
 • Η εμβοή μου έγινε πρόσφατα πολύ σοβαρή, ειδικά στο δεξί μου αυτί, σε σημείο που δεν μπορώ να σκεφτώ ευθεία και δεν μπορώ να ακούσω το κουδούνισμα. Τι πρέπει να κάνω?
  Παρακαλώ επισκεφθείτε έναν γιατρό. Η σοβαρή εμβοή μπορεί να συνδεθεί με υψηλή αρτηριακή πίεση, όγκους ή προβλήματα με τα οστά στα αυτιά σας.
 • Θα βοηθήσουν τα λιπαρά έλαια ωμέγα;
  Είναι πιθανό τα ιχθυέλαια να βοηθήσουν τον εμβοή σας, αλλά είναι καλύτερο να εστιάσετε σε αποδεδειγμένες μεθόδους για τη βελτίωση της κατάστασής σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε συμπληρώματα όπως ginkgo biloba ή melatonin, τα οποία αποδεικνύεται ότι βοηθούν στην εμβοή. Επιπλέον, δοκιμάστε θεραπείες όπως η ακουστική θεραπεία, η οποία προσφέρει αποτελέσματα που υποστηρίζονται από την επιστήμη.
 • Το κάπνισμα προκαλεί εμβοές;
  Όχι, η εμβοή δεν προκαλείται από το κάπνισμα.
 • Είναι πικάντικο φαγητό κακό για εμβοές;
  Μπορεί να κάνει ήπια την εμβοή σας πιο δυνατά, αλλά δεν επηρεάζει πραγματικά την πτυχή του πόνου.
 • Η εμβοή μου οφείλεται σε πυροβόλο όπλο στο αριστερό μου αυτί. Τι είδους θεραπεία χρειάζομαι; Είναι το πρόβλημά μου θεραπεύσιμο;
  Εξετάστε μια ακρόαση από έναν ακουολόγο και δοκιμάστε την επιλογή ακουστικών βαρηκοΐας. Ο εμβοές σπάνια θεραπεύεται, αλλά συχνά μπορεί να αντιμετωπιστεί.
 • Πώς μπορώ να θεραπεύσω την παλμική εμβοή;
  Συμβουλευτείτε το γιατρό σας σχετικά με αυτό το θέμα.

Σχόλια (16)

 • mkub
  Αυτή η σελίδα είναι πολύ χρήσιμη. Καλή δουλειά, ευχαριστώ.
 • nikandroschrist
  Ενημερωτική ανάγνωση, από την οποία θα λάβω συμβουλές. Έχω εμβοές για πάνω από τέσσερα χρόνια, και πιο πρόσφατα επηρέασε την κοινωνική μου ζωή, σε σημείο που μπορώ να επικεντρωθώ μόνο σε ένα ή δύο άτομα σε συνομιλία κάθε φορά. Ώρα για επίσκεψη στο γιατρό.
 • robertsonnikki
  Είμαι ευτυχής που ξέρω ότι το πρόβλημά μου δεν είναι πολύ επικίνδυνο. Έχω εμβοές και ακόμα ακούω με το ένα αυτί. Σας ευχαριστώ.
 • umatthews
  Αυτό το άρθρο περιγράφει όλα τα συμπτώματα, τις αιτίες και τις πιθανές θεραπείες με σαφείς, οργανωμένους όρους. Έχει μερικές καλές προτάσεις με τις οποίες παρακολουθώ. Ακούγεται ενημερωμένο και αντικειμενικό, αλλά συμπονετικό. Ειναι καταπληκτικο.
 • addisonconroy
  Απασχοληθείτε και απασχοληθείτε στο μυαλό σας για τα πράγματα που θέλετε να κάνετε το πρωί.
 • butlerjacob
  Πλήρες άρθρο, αλλά αρκετά γενικό για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να αναζητήσουν ιατρική καθοδήγηση. Πολλά πράγματα που προσπαθούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση της απογοήτευσης προς το παρόν.
 • izabellasauer
  Δεν έδινα προσοχή στο χτύπημα στα αυτιά μου μέχρι να το διαβάσω. Τώρα ο ήχος είναι πιο δυνατός από ποτέ.
 • terrillkilback
  Πλήρης εξήγηση και διάφορες διαθέσιμες μέθοδοι για τη θεραπεία της εμβοής.
 • moenfabiola
  Πώς να χαλαρώσω σε απαλή μουσική, να σταματήσω να τρώω φαγητό με αλάτι και τηγανητά και να αλλάξω τη διατροφή μου, γιατί υποφέρω με υψηλή αρτηριακή πίεση. Σας ευχαριστώ για τη βοήθειά σας.
 • eden31
  Μόλις το διάβασα και αποφάσισα να δοκιμάσω κάποιες μεθόδους. Σας ευχαριστώ.
 • pacochagloria
  Πολλές προτάσεις και πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του καθενός. Ευρύ φάσμα δυνατοτήτων για μια δύσκολη κατάσταση.
 • adaline69
  Τα συμπληρώματα θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα στην περίπτωσή μου. Σκέφτηκα ότι αυτό θα μπορούσε να είναι μια επιλογή, αλλά δεν ήμουν σίγουρος μέχρι τώρα. Ευχαριστώ!
 • allencarmen
  Οι πληροφορίες σχετικά με τη λήψη του σωστού φαγητού και τη λήψη κάποιου φαρμάκου ήταν χρήσιμες.
 • ikautzer
  Ένα ωραίο άρθρο που καλύπτει όλες τις σημαντικές πτυχές της εμβοής που κυμαίνονται από αιτίες έως θεραπεία, καθώς και διατροφή.
 • nphillips
  Έχω εμβοές (συριγμός ήχου) με απώλεια ακοής σε επίπεδο υψηλής συχνότητας και στα δύο αυτιά από περίπου το 1975. Κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου, επισκέφτηκα το Ινδικό Ινστιτούτο Ομιλίας και Ακοής. Έχω εξασκηθεί να παραμελώ τον ήχο μέχρι τώρα και ζω με αυτόν.
 • tomhunt
  Πολύ ενημερωτικό και θέματα που καλύπτονται διεξοδικά. Δόξα.
Ιατρική αποποίηση ευθυνών Το περιεχόμενο αυτού του άρθρου δεν προορίζεται να υποκαταστήσει επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, εξετάσεις, διάγνωση ή θεραπεία. Θα πρέπει πάντα να επικοινωνείτε με το γιατρό σας ή άλλο εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας πριν ξεκινήσετε, αλλάξετε ή διακόψετε οποιοδήποτε είδος υγειονομικής περίθαλψης.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail