Πώς να κοιμάσαι όλη μέρα;

Είναι καλύτερο να αποφύγετε οποιαδήποτε καφεΐνη την προηγούμενη ημέρα που προσπαθείτε να κοιμηθείτε όλη
Για αυτόν τον λόγο, είναι καλύτερο να αποφύγετε οποιαδήποτε καφεΐνη την προηγούμενη ημέρα που προσπαθείτε να κοιμηθείτε όλη την ημέρα.

Έπρεπε να τραβήξω έναν πανέμορφο χθες το βράδυ και προσπαθούσα να κοιμηθώ; Προετοιμαστείτε για μια μεγάλη νύχτα στο μέλλον; Προσπαθείτε να κερδίσετε ένα στοίχημα; Ανεξάρτητα από το πόσο κουρασμένοι είστε, ο ύπνος για μια ολόκληρη μέρα είναι πολύ πιο εύκολος από ό, τι γίνεται. Ωστόσο, με λίγη προετοιμασία, είναι σίγουρα δυνατό (αν και σίγουρα δεν είναι κάτι που πρέπει να φιλοδοξείτε να κάνετε συχνά).

Μέρος 1 από 3: ενθάρρυνση του βαθύ ύπνου

 1. 1
  Αν μπορείτε, αφήστε τον ύπνο εκ των προτέρων. Ο ύπνος ολόκληρης της ημέρας δεν είναι κάτι που το σώμα έχει σχεδιαστεί κανονικά. Ως πολύ τραχύς μέσος όρος, οι ενήλικες τείνουν να απαιτούν περίπου 7,5 ώρες ύπνου ανά διανυκτέρευση, αν και οι ατομικές ανάγκες ύπνου μπορεί να διαφέρουν πολύ από άτομο σε άτομο. Μπορεί να είναι ευκολότερο να κοιμηθείτε πέρα από το κανονικό "όριο" σας εάν είστε ασυνήθιστα κουρασμένοι όταν πάτε για ύπνο, οπότε εάν η ευκαιρία παρουσιαστεί, ίσως θελήσετε να τραβήξετε μια μακρά νύχτα ή δύο τις ημέρες πριν από τη συνεδρία ύπνου σας.
  • Σημειώστε ότι είναι σχεδόν αδύνατο να κάνετε τον εαυτό σας να κοιμάται για μια ολόκληρη μέρα απλώς και μόνο από την κούραση. Για παράδειγμα, ο Randy Gardner, ο οποίος έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ για στέρηση ύπνου μετά από 11 ημέρες χωρίς ύπνο, κοιμόταν μόνο 14 ώρες την πρώτη νύχτα μετά τη δοκιμασία του.
 2. 2
  Διαγράψτε το ημερολόγιό σας για την επόμενη μέρα. Για τους περισσότερους ανθρώπους, είναι ευκολότερο να κοιμηθείτε βαθιά όταν ξέρετε ότι δεν υπάρχει τίποτα - απολύτως τίποτα - πρέπει να κάνετε την επόμενη μέρα. Αφιερώστε χρόνο πριν από την περιπέτεια του ύπνου σας για να δώσετε στον εαυτό σας ένα εντελώς ανοιχτό πρόγραμμα για την επόμενη ημέρα. Μερικά πράγματα που ίσως θέλετε να εξετάσετε την ακύρωση ή τον επαναπρογραμματισμό είναι:
  • Εργασίες / σχολικές δεσμεύσεις
  • Ώρα hangout με φίλους
  • Ημερομηνίες
  • Έλεγχοι / ραντεβού
  • ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ
  • Προφανώς, εάν έχετε σοβαρές δεσμεύσεις, θα θελήσετε να το επιχειρήσετε μια διαφορετική μέρα. Ο ύπνος όλη την ημέρα δεν αξίζει να χάσετε κάτι σημαντικό.
 3. 3
  Κάντε τον χώρο ύπνου σας όσο πιο άνετη γίνεται. Ο καθένας έχει διαφορετικές προτιμήσεις όσον αφορά τον ύπνο - ως ένα μόνο παράδειγμα, μερικοί άνθρωποι αρέσουν στα στρώματα, ενώ άλλοι αρέσουν σε μαλακά. Γνωρίζετε τις προσωπικές σας προτιμήσεις καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο, οπότε βεβαιωθείτε ότι, όταν πάτε για ύπνο, τα πράγματα είναι σωστά. Μερικά πράγματα που ίσως θέλετε να λάβετε υπόψη περιλαμβάνουν:
  • Μαξιλάρια: Μου αρέσει ένα μεγάλο σωρό, ή μόνο μερικά;
  • Κουβέρτες: Σας αρέσουν μερικά λεπτά φύλλα ή ένα ζεστό πάπλωμα;
  • Στρώμα: Σας αρέσει το στρώμα σας σκληρά σαν βράχος ή απαλό σαν φτερό; Χρειάζεστε ένα δεύτερο στρώμα ή ελατήριο κουτιού;
  • Αξεσουάρ ύπνου: Χρησιμοποιείτε υποστηρικτική αφρώδη σφήνα; Ένα μαξιλάρι λαιμού; Ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια σας;
 4. 4
  Κάντε τον χώρο ύπνου σας όσο το δυνατόν πιο σκοτεινός. Σφραγίστε τις περσίδες, κλείστε τις κουρτίνες και κλείστε τις πόρτες. Στην ιδανική περίπτωση, θέλετε ο χώρος ύπνου σας να είναι 100% μαύρος. Το ανθρώπινο σώμα παίρνει τις υποδείξεις του για να κοιμηθεί και να ξυπνήσει από το περιβάλλον γύρω του - όταν γίνεται σκοτεινό, τείνουμε να κοιμόμαστε ευκολότερα και όταν είναι ελαφρύτερο, τείνουμε να ξυπνάμε ευκολότερα. Έτσι, το να κάνετε το δωμάτιό σας πιο σκοτεινό από ό, τι συνήθως θα μπορούσε εύκολα να προσθέσει ώρες στον χρόνο ύπνου σας.
  • Δεν υπάρχει ακραίο που είναι "πολύ μακριά" εδώ - αν το φως έρχεται από το κάτω μέρος της πόρτας, για παράδειγμα, μην φοβάστε να το μπλοκάρετε με μια πετσέτα.
 5. 5
  Διαθέστε ένα κλιματιστικό εύχρηστο εάν είναι πιθανός ο ζεστός καιρός. Το να διατηρείτε τον εαυτό σας σε μια άνετη θερμοκρασία είναι εξαιρετικά σημαντικό για καλό ύπνο - πάρα πολύ κρύο ή πολύ ζεστό και θα είναι σχεδόν αδύνατο να μείνεις στον ύπνο. Κατά κανόνα, οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να κοιμούνται καλύτερα στους 65-22°C (18,33-22,22°C). Ωστόσο, αυτό μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο, οπότε ακούστε το σώμα σας και ρυθμίστε τη θερμοκρασία σε ό, τι είναι πιο άνετο για εσάς.
  • Ο ύπνος σε ένα πολύ κρύο δωμάτιο είναι γενικά ευκολότερος από τον ύπνο σε ένα πολύ ζεστό δωμάτιο - μπορείτε πάντα να στοιβάζετε σε περισσότερες κουβέρτες, αλλά μπορείτε να πάρετε μόνο τόσα πολλά. Στην τελευταία περίπτωση, το να έχετε ένα κλιματιστικό ή έναν ανεμιστήρα μαζί σας θα κάνει την εργασία σας πολύ πιο εύκολη.
 6. 6
  Κάντε καλή άσκηση την προηγούμενη μέρα. Εάν έχετε την ευκαιρία, προσπαθήστε να ασκηθείτε σκληρά την ημέρα πριν από τον μαραθώνιο ύπνου σας. Δεν υπάρχει τίποτα σαν να κοιμάσαι με την αίσθηση ότι έχει κάνει μια «σκληρή μέρα». Η σωματική άσκηση είναι γνωστή για το αποτέλεσμα της προώθησης του καλού ύπνου. Στην πραγματικότητα, η άσκηση είναι ακόμη και μια συχνή θεραπεία για κλινικές περιπτώσεις αϋπνίας.
  • Σημειώστε, ωστόσο, ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η άσκηση πολύ κοντά στον ύπνο μπορεί να δυσκολέψει ορισμένους ανθρώπους να κοιμηθούν. Εάν ανησυχείτε για την ικανότητά σας να αποκοιμηθείτε μετά την άσκηση, απλώς αφήστε τουλάχιστον μία ώρα ή δύο από τον «χρόνο αδράνειας» πριν πάτε για ύπνο.
 7. 7
  Φάτε ένα γεμιστικό γεύμα πριν πάτε για ύπνο. Η καλή κατανάλωση τη νύχτα πριν από τον μαραθώνιο ύπνου εξυπηρετεί δύο σκοπούς. Πρώτον, καθιστά λιγότερο πιθανό ότι θα πεινάσετε το πρωί, κάτι που μπορεί να σας αναγκάσει να ξυπνήσετε. Δεύτερον, μπορεί να σας διευκολύνει να κοιμηθείτε πρώτα. Εάν αισθανθήκατε ποτέ υπνηλία μετά από ένα μεγάλο γεύμα, είστε εξοικειωμένοι με αυτό το φαινόμενο. Τα γεύματα που περιέχουν τρυπτοφάνη (μια χημική ουσία που βρίσκεται στην γαλοπούλα) και μεγάλες ποσότητες υδατανθράκων τείνουν να κάνουν τους ανθρώπους νωθρό.
  • Όπως με την άσκηση, συνήθως δεν θέλετε να τρώτε ακριβώς πριν από το κρεβάτι. Αυτό μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε προβλήματα πέψης όπως αέριο, φούσκωμα και καούρα που καθιστούν τον ύπνο δύσκολο.
 8. 8
  Έχετε όλα όσα θα χρειαστείτε την επόμενη μέρα. Γνωρίζοντας ότι θα έχετε όλα όσα χρειάζεστε για να μείνετε στο κρεβάτι την επόμενη μέρα, θα σας βοηθήσουμε να έχετε την ηρεμία σας ώστε να μπορείτε να κοιμηθείτε ευκολότερα. Πριν πάτε για ύπνο, συγκεντρώστε ό, τι χρειάζεστε για να είστε άνετοι την επόμενη μέρα, καθώς και μερικά πράγματα για να σας διασκεδάσουν όταν ξυπνάτε αναπόφευκτα. Μερικές ιδέες είναι:
  • Ιστοί
  • Ωτοασπίδες
  • Ανταλλακτικά ρούχα
  • Βιβλία
  • ΦΟΡΗΤΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ
  • Βιντεοπαιχνίδια
  • Νερό και σνακ
  • Σκουπιδοτενεκές
Πώς μπορώ να κοιμηθώ όλη μέρα;
Πώς μπορώ να κοιμηθώ όλη μέρα;

Μέρος 2 από 3: παραμονή στο κρεβάτι την επόμενη μέρα

 1. 1
  Όταν ξυπνήσετε, προσπαθήστε να κλείσετε τα μάτια σας και να επιστρέψετε στον ύπνο. Ανεξάρτητα από το πόσο καλά προετοιμάζετε, υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα να κοιμηθείτε πραγματικά για 24 ώρες χωρίς διακοπή μόλις πάτε για ύπνο. Αυτό που είναι πολύ πιο πιθανό είναι ότι θα κοιμηθείτε λίγο περισσότερο από ό, τι συνήθως, αλλά τελικά θα ξυπνήσετε. Εάν εξακολουθείτε να προσπαθείτε να κοιμηθείτε όλη την ημέρα, απλώς κλείστε τα μάτια σας και συνεχίστε να ξεκουράζεστε. Ανάλογα με μια ποικιλία παραγόντων, όπως πόσο σκοτεινό είναι και πόσο κουρασμένοι είστε, μπορεί να είστε σε θέση να συμπιεστείτε σε μερικές επιπλέον ώρες ύπνου.
 2. 2
  Κάντε σύντομα ταξίδια από το κρεβάτι για σημαντικές ανάγκες. Μερικές βιολογικές ανάγκες μπορεί να κάνουν πολύ πιο δύσκολο να επιστρέψετε στον ύπνο, οπότε αξίζει να σηκωθείτε από το κρεβάτι, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι εγκαταλείπετε την αποστολή σας για λίγα λεπτά. Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν:
  • Φαγητό: Η πείνα είναι μια μεγάλη απόσπαση της προσοχής στον ύπνο. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το να κοιμάσαι πεινασμένο μπορεί να δυσκολέψει τον ύπνο (και να κοιμηθείς). Επιπλέον, απλά δεν είναι υγιεινά από θρεπτική άποψη για νηστεία για μια ολόκληρη μέρα απλώς και μόνο επειδή προσπαθείτε να κοιμηθείτε.
  • Πηγαίνοντας στο μπάνιο: Αυτό είναι απαράδεκτο. Στην πραγματικότητα, αυτό μπορεί να σας αναγκάσει να ξυπνήσετε πρώτα.
  • Τέντωμα: Όταν ξαπλώνετε στο κρεβάτι για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι μύες σας μπορεί να γίνουν δύσκαμπτοι και να αρχίσουν να πονάνε. Καταπολεμήστε αυτό το δυσάρεστο συναίσθημα ξεδιπλώνοντας το κρεβάτι για λίγο τέντωμα, περπάτημα ή γιόγκα, που μπορεί να σας βοηθήσει να μείνετε άνετοι και να κοιμηθείτε πιο γρήγορα.
 3. 3
  Αναπαράγετε τις φυσικές σας συνήθειες ύπνου. Όλοι έχουν μια ρουτίνα πριν πάνε για ύπνο. Μερικοί άνθρωποι διαβάζουν, κάποιοι πλένουν το πρόσωπό τους, κάποιοι σερφάρετε στο Διαδίκτυο και ούτω καθεξής. Εάν δυσκολεύεστε να επιστρέψετε στον ύπνο, η εκτέλεση αυτών των συνηθειών για ύπνο μπορεί να σας βοηθήσει να δείξετε στο σώμα ότι ήρθε η ώρα να "κλείσετε" ξανά. Ακολουθούν μερικές ιδέες, αλλά μπορείτε να κάνετε οτιδήποτε κάνετε συνήθως πριν από το κρεβάτι:
  • ΑΝΑΓΝΩΣΗ
  • Ακούγοντας ένα βιβλίο σε κασέτα
  • Πίνοντας τσάι χωρίς καφεΐνη
  • Βουρτσίζοντας τα δόντια σου
  • Μπάνιο ή πλύσιμο του προσώπου σας
  • Περάστε μερικά χαλαρά λεπτά με ένα χόμπι
  • Συμπληρώνοντας ένα πρόγραμμα για την επόμενη μέρα
 4. 4
  Χασμουρητό! Παρακολουθήσατε ποτέ έναν φίλο (ή ένα μέλος της οικογένειας, ή ακόμα και ένα κατοικίδιο) να χασμουριάζει και ξαφνικά νιώθετε την επιθυμία να κάνει το ίδιο; Για πολλούς ανθρώπους, η πράξη του χασμουρητού συνδέεται με ένα ήπιο αίσθημα κόπωσης. Ακόμα κι αν δεν είναι κουρασμένοι, θα έχουν μια απαλή αίσθηση υπνηλίας και μερικές φορές την επιθυμία να κλείσουν τα μάτια τους. Αν και αυτό δεν θα λειτουργεί πάντα, χρειάζεται μόνο λίγα δευτερόλεπτα, οπότε αξίζει σίγουρα να το δοκιμάσετε.
  • Τα χασμουρητά δεν είναι ακόμη πλήρως κατανοητά από την ιατρική επιστήμη, αλλά μια θεωρία είναι ότι τα χασμουρητά παράγουν τα μυστηριώδη αποτελέσματά τους μειώνοντας κυριολεκτικά τη θερμοκρασία του εγκεφάλου. Μια άλλη θεωρία είναι ότι το χασμουρητό βοηθά στη λίπανση των πνευμόνων, ώστε να μπορούν να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερο οξυγόνο. Ωστόσο, καμία από τις θεωρίες δεν είναι αποδεδειγμένη.
 5. 5
  Δοκιμάστε κόλπα πνευματικού ύπνου. Μερικές φορές, τα προβλήματα με τον ύπνο μπορεί να είναι όλα στο μυαλό σας. Εάν έχετε δοκιμάσει τα πάντα και δεν μπορείτε ακόμη να κοιμηθείτε, μπορείτε να επωφεληθείτε από τη χρήση τεχνικών διανοητικής σκέψης για να ενθαρρύνετε τον ύπνο. Δεν υπάρχει "σωστός" τρόπος για να το κάνετε αυτό, αλλά μερικές ιδέες παρατίθενται παρακάτω:
  • Αποσπάστε τον εαυτό σας με ένα ψυχικό παιχνίδι: Επιλέξτε μια κατηγορία (π.χ. αυτοκίνητα, ζώα, ταινίες κ.λπ.) και σκεφτείτε ένα στοιχείο για κάθε γράμμα του αλφαβήτου. Προσπαθήστε να αναπαραγάγετε διανοητικά όλες τις σκηνές στην αγαπημένη σας ταινία με αντίστροφη σειρά. Διαλέξτε μια λέξη και αλλάξτε ένα γράμμα τη φορά μέχρι να είναι μια άλλη λέξη.
  • Εστίαση σε μια φανταστική αίσθηση: Προσποιηθείτε ότι το σώμα σας μετατρέπεται σταδιακά σε πέτρα από τα πόδια σας προς τα πάνω. Προσποιηθείτε ότι βυθίζετε σιγά-σιγά στο στρώμα σας. Προσποιηθείτε ότι είστε αιωρούμενοι από το κρεβάτι. Προσπαθήστε να εστιάσετε στο χώρο πέρα από τα βλέφαρά σας όταν τα μάτια σας είναι κλειστά.
  • Δοκιμάστε την αντίστροφη ψυχολογία: Προσποιηθείτε ότι υπάρχει κάτι για το οποίο πρέπει να είστε ξύπνιοι (όπως έρχεται ένα σημαντικό τηλεφώνημα). Επαναλάβετε διανοητικά στον εαυτό σας: "Πρέπει να είμαι ξύπνιος " καθώς ξαπλώνετε στο σκοτάδι. Μόλις προσπαθήσετε να το κάνετε αυτό, μπορεί να διαπιστώσετε ότι είναι πολύ πιο δύσκολο να κάνετε αυτό που ήταν αρκετά εύκολο πριν!
 6. 6
  Δοκιμάστε μια μικρή δόση ήπιας βοήθειας ύπνου. Μικρές, ήπιες δόσεις βοηθημάτων ύπνου μπορεί να είναι επωφελείς αν προσπαθείτε να βγείτε από έναν τεράστιο ύπνο-α-thon. Ωστόσο, θα θελήσετε να είστε προσεκτικοί με τον τρόπο που τα χρησιμοποιείτε - η χρήση μεγάλων δόσεων ή μη ασφαλών φαρμάκων για να αναγκάσετε να κοιμηθείτε δεν είναι ποτέ καλή ιδέα. Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες στη συσκευασία οποιασδήποτε ουσίας χρησιμοποιείτε. Συζητήστε με έναν γιατρό εάν έχετε αλλεργίες στα φάρμακα ή παίρνετε ήδη άλλα φάρμακα.
  • Μερικά ασφαλή φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή που μπορούν να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε περιλαμβάνουν διφαινυδραμίνη (Benadryl, κ.λπ.), ηλεκτρική δοξυλαμίνη, μελατονίνη και βαλεριάνα.
  • Ποτέ μην χρησιμοποιείτε ναρκωτικά, βαρβιτουρικά ή άλλα παράνομα ναρκωτικά για να κοιμηθείτε. Αυτά τα φάρμακα είναι παράνομα, σχηματίζουν συνήθεια και επικίνδυνα. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να κυμαίνονται από ήπιες έως θανατηφόρες. Δεν υπάρχουν πρότυπα ελέγχου ποιότητας για αυτά τα φάρμακα.
Εάν εξακολουθείτε να προσπαθείτε να κοιμηθείτε όλη την ημέρα
Εάν εξακολουθείτε να προσπαθείτε να κοιμηθείτε όλη την ημέρα, απλώς κλείστε τα μάτια σας και συνεχίστε να ξεκουράζεστε.

Μέρος 3 από 3: τι πρέπει να αποφύγετε

 1. 1
  Αποφύγετε την καφεΐνη. Επειδή η καφεΐνη είναι μια από τις πιο δημοφιλείς ουσίες στον κόσμο, είναι μια από τις πιο κοινές αιτίες δυσκολιών ύπνου. Τα διεγερτικά αποτελέσματα της καφεΐνης μπορεί να δυσκολευτούν να κοιμηθούν όταν κοιμάται, ακόμα κι αν συνήθως κουραστήκατε. Για αυτόν τον λόγο, είναι καλύτερο να αποφύγετε οποιαδήποτε καφεΐνη την προηγούμενη ημέρα που προσπαθείτε να κοιμηθείτε όλη την ημέρα. Περιλαμβάνει καφέ και τσάι, καθώς και κόμμι με καφεΐνη και σνακ.
  • Εάν πρέπει να πιείτε τον καφέ την προηγούμενη μέρα για να περάσετε κάτι σημαντικό, προσπαθήστε να μην το πιείτε μετά το μεσημέρι για να βεβαιωθείτε ότι το σώμα σας έχει αρκετό χρόνο για να το επεξεργαστεί πριν από το κρεβάτι. Χρειάζονται περίπου έξι ώρες για να απαλλαγούμε από το σώμα μισή δόση καφεΐνης.
 2. 2
  Μην πίνετε αλκοόλ την προηγούμενη μέρα. Το αλκοόλ μπορεί να σας προκαλέσει υπνηλία βραχυπρόθεσμα, αλλά είναι κακή ιδέα εάν στοχεύετε σε υγιή, ξεκούραστο ύπνο. Ο ύπνος ενώ μεθυσμένος αναγκάζει το σώμα σας κατευθείαν στον βαθύ ύπνο. Καθώς το αλκοόλ εξαντλείται, μπορεί να επιστρέψετε στον "ελαφρύ" ύπνο, κάτι που είναι εύκολο να ξυπνήσετε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι συνηθισμένο να ξυπνάτε μετά από λίγες ώρες όταν κοιμάστε ενώ είστε μεθυσμένος. Εάν πρέπει να πιείτε, προσπαθήστε να αφήσετε το σώμα σας περίπου μία ώρα ανά ποτό ή να κάνετε λήψη για να επεξεργαστείτε το αλκοόλ πριν πάτε για ύπνο.
  • Επιπλέον, το αλκοόλ είναι διουρητικό (κάτι που ενθαρρύνει την ούρηση), οπότε μπορεί να σας αναγκάσει να ξυπνήσετε για να πάτε στο μπάνιο. Μπορεί επίσης να σας αφήσει με ξηροστομία και ναυτία το επόμενο πρωί, εμποδίζοντας περαιτέρω να επιστρέψετε στον ύπνο.
 3. 3
  Μην αναγκάζεστε να μείνετε στο κρεβάτι εάν είναι άβολα. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ο ύπνος όλη την ημέρα δεν είναι κάτι που θα συνηθίσει το σώμα. Η ξαπλωμένη στο κρεβάτι για υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσει πόνο και δυσκαμψία. Εάν αυτά τα συμπτώματα δεν εξαφανιστούν με ελαφρύ τέντωμα, εγκαταλείψτε την αποστολή σας. Ο ύπνος όλη την ημέρα δεν αξίζει να είναι άθλιος.
  • Επιπλέον, ακόμη και μία ημέρα ανάπαυσης στο κρεβάτι μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα υγείας, όπως θρόμβους αίματος, πληγές στο κρεβάτι και ναυτία. Αν και αυτά είναι σπάνια σε νέους, υγιείς ανθρώπους, μπορούν να γίνουν πραγματικοί κίνδυνοι σε ηλικιωμένα άτομα. Για καλύτερα αποτελέσματα, διαιρέστε την ημέρα ανάπαυσης με μερικές περιόδους δραστηριότητας που ξοδεύετε και περπατώντας.
 4. 4
  Μην κάνετε τον ύπνο όλη μέρα μια συνήθεια. Το να περνάς όλη τη μέρα στο κρεβάτι δεν είναι ποτέ κάτι που θα θέλεις να κάνεις σε τακτική βάση. Ακόμα κι αν καταφέρετε να αποφύγετε τα παραπάνω σωματικά συμπτώματα, μια μέρα στο κρεβάτι μπορεί να επηρεάσει σοβαρά την ψυχική σας κατάσταση. Συγκεκριμένα, πολύς χρόνος στο κρεβάτι μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη (ή να την επιδεινώσει εάν είστε ήδη κατάθλιψη. Για την ψυχική σας υγεία, μην κάνετε τον ύπνο όλη την ημέρα κάτι που κάνετε με οποιαδήποτε κανονικότητα.
  • Εκτός από αυτό, το να περνάτε όλη την ημέρα στο κρεβάτι σημαίνει ότι δεν το ξοδεύετε κάνοντας κάτι άλλο παραγωγικό. Ο καθένας έχει περιορισμένο χρόνο στη Γη - θέλετε πραγματικά να αφιερώσετε μεγάλο μέρος των δικών σας χωρίς να κάνετε τίποτα;
Είναι ευκολότερο να κοιμηθείτε βαθιά όταν ξέρετε ότι δεν υπάρχει τίποτα - απολύτως τίποτα - πρέπει να κάνετε
Για τους περισσότερους ανθρώπους, είναι ευκολότερο να κοιμηθείτε βαθιά όταν ξέρετε ότι δεν υπάρχει τίποτα - απολύτως τίποτα - πρέπει να κάνετε την επόμενη μέρα.

Συμβουλές

 • Μερικοί άνθρωποι βρίσκουν ότι τα μαξιλάρια ζεσταίνουν δυσάρεστα μετά την τοποθέτησή τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εάν αυτό δυσχεραίνει τον ύπνο, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κρύο πακέτο, επενδύοντας σε ένα "δροσερό" μαξιλάρι κατασκευασμένο από υλικά διασποράς θερμότητας ή απλώς το αναποδογυρίζετε συχνά.
 • Εάν ζείτε με άλλους ανθρώπους, ίσως θελήσετε να τους ζητήσετε να είναι ήσυχοι για να σας διευκολύνει στον ύπνο. Εάν δεν είναι αυτή η επιλογή, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ωτοασπίδες ή να ακούσετε απαλό λευκό θόρυβο για να πνιγείτε τον ήχο.
 • Υπάρχουν κάποιες περιορισμένες ενδείξεις ότι το τσάι χαμομηλιού μπορεί να διευκολύνει τον ύπνο. Ωστόσο, αυτό δεν επιβεβαιώνεται και ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ελάχιστα ή καθόλου αποτελέσματα από το τσάι.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Πώς μπορώ να κοιμηθώ όλη μέρα; Δεν είναι αδύνατο να κοιμάσαι βαθιά για 24 ώρες;
  Ίσως να μην είναι δυνατό να κοιμηθείτε κυριολεκτικά για 24 ώρες (αν και μερικοί άνθρωποι μπορούν να το κάνουν), το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να μείνετε στο κρεβάτι όλη την ημέρα. Εάν βρίσκεστε στο κρεβάτι, θα περάσετε σχεδόν από τον ύπνο.
 • Είναι εντάξει αν κοιμάμαι όλη μέρα χωρίς πουκάμισο;
  Όσο είστε άνετοι και είναι εντάξει με τους συγκατοίκους ή τα μέλη της οικογένειας που μπορεί να σας δουν, σίγουρα.
 • Τι γίνεται αν δεν είναι 100% μαύρο; Θα μπορούσα ακόμα να κοιμηθώ;
  Πιθανώς. Εάν όχι, θα μπορούσατε να πάρετε μια μάσκα ύπνου ή απλά να τραβήξετε ένα μαξιλάρι ή κάτι πάνω από το πρόσωπό σας. Απλώς σιγουρευτείτε ότι μπορείτε ακόμα να αναπνεύσετε καλά.
Αναπάντητες ερωτήσεις
 • Θα με έκανε η Ewing να κοιμάμαι;

Ιατρική αποποίηση ευθυνών Το περιεχόμενο αυτού του άρθρου δεν προορίζεται να υποκαταστήσει επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, εξετάσεις, διάγνωση ή θεραπεία. Θα πρέπει πάντα να επικοινωνείτε με το γιατρό σας ή άλλο εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας πριν ξεκινήσετε, αλλάξετε ή διακόψετε οποιοδήποτε είδος υγειονομικής περίθαλψης.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail