Πώς να αποκτήσετε ροζ ούλα;

Για να αποκτήσετε ροζ ούλα, βουρτσίστε τα δόντια σας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα με οδοντόκρεμα που έχει σχεδιαστεί για την υγεία των ούλων. Αποφύγετε τις σκληρές τρίχες οδοντόβουρτσες, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στα ούλα σας και να επιλέξετε μαλακές έως μεσαίες τρίχες για τα καλύτερα αποτελέσματα. Όταν βουρτσίζετε, κρατήστε την οδοντόβουρτσα σας σε γωνία 45 μοιρών προς τη γραμμή των ούλων σας και βουρτσίστε απαλά αλλά σταθερά για τουλάχιστον 2 λεπτά. Είναι επίσης σημαντικό να κάνετε γαργάρες με στοματικό διάλυμα και νήμα τουλάχιστον μία φορά την ημέρα για να διατηρήσετε τα ούλα σας υγιή και ροζ. Για περισσότερες συμβουλές σχετικά με τη χρήση της σωστής τεχνικής βουρτσίσματος, διαβάστε!

Για να αποκτήσετε ροζ ούλα
Για να αποκτήσετε ροζ ούλα, βουρτσίστε τα δόντια σας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα με οδοντόκρεμα που έχει σχεδιαστεί για την υγεία των ούλων.

Τα ροζ ούλα είναι υγιή ούλα. Για να έχετε υγιή ροζ ούλα, πρέπει να τα φροντίζετε όπως κάνετε τα μαλλιά ή το δέρμα σας. Μπορείτε να πάρετε και να διατηρήσετε υγιή ούλα μέσω μιας τακτικής ρουτίνας υγιεινής των δοντιών.

Μέρος 1 από 4: βουρτσίζετε τα δόντια σας

 1. 1
  Επιλέξτε τη σωστή οδοντόκρεμα. Ίσως να μπείτε στον πειρασμό να παραλείψετε την οδοντόκρεμα, αλλά εάν θέλετε να βελτιώσετε την υγεία των ούλων σας, θα ήταν καλό να επιλέξετε μια οδοντόκρεμα ειδικά σχεδιασμένη για αυτήν. Πληρώστε λίγο επιπλέον και αγοράστε μια οδοντόκρεμα που είναι ειδικά σχεδιασμένη για την υγεία των ούλων.
 2. 2
  Χρησιμοποιήστε μια καλή οδοντόβουρτσα. Πάντα να αναζητάτε οδοντόβουρτσες που φέρουν τη σφραγίδα έγκρισης της Ευρωπαϊκής Οδοντιατρικής Εταιρείας (ADA) στη συσκευασία. Υπάρχει ένας εκπληκτικός αριθμός επιλογών που πρέπει να σταθμίσετε όταν επιλέγετε μια οδοντόβουρτσα. Πρέπει να χρησιμοποιείτε σκληρές ή μαλακές τρίχες; Μια κανονική ή ηλεκτρική οδοντόβουρτσα;
  • Επιλέξτε ένα μέγεθος πινέλου που δεν είναι πολύ δύσκολο να κάνετε ελιγμούς σε όλο το στόμα σας.
  • Αποφύγετε τις σκληρές βούρτσες, καθώς μπορεί πραγματικά να βλάψουν τα ούλα σας και να προκαλέσουν ύφεση των ούλων. Συνιστώνται μαλακές έως μεσαίες τρίχες.
  • Ορισμένες ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες, όπως οι Sonic οδοντόβουρτσες, έχουν μια συγκεκριμένη κίνηση που είναι ευεργετική επειδή διαχωρίζει αποτελεσματικά τα βακτήρια από την επιφάνεια των δοντιών.
  • Μελέτες δείχνουν ότι η μόνη ηλεκτρική οδοντόβουρτσα σημαντικά καλύτερη από μια κανονική βούρτσα είναι η «οδοντόβουρτσα ταλάντωσης περιστροφής», στην οποία οι τρίχες κινούνται ταυτόχρονα με κυκλική και εμπρός και πίσω κίνηση.
 3. 3
  Χρησιμοποιήστε τη σωστή τεχνική βουρτσίσματος. Μπορεί να νομίζετε ότι βουρτσίζετε καλά μόνο και μόνο επειδή βουρτσίζετε καθόλου, αλλά υπάρχει ένας σωστός τρόπος και ένας λανθασμένος τρόπος να βουρτσίζετε τα δόντια σας.
  • Διατηρήστε τη βούρτσα σε γωνία 45° προς τη γραμμή των ούλων σας.
  • Το μήκος του εγκεφαλικού σας πρέπει να είναι περίπου το μήκος ενός δοντιού.
  • Χρησιμοποιήστε κυκλικές πινελιές για τις επιφάνειες μάσησης των πίσω δοντιών σας.
  • Βουρτσίστε απαλά, αλλά σταθερά.
  • Η υπερβολική πίεση μπορεί να απογυμνώσει το δόντι του σμάλτου και να προκαλέσει υποχώρηση των ούλων.
  • Καθαρίστε την εσωτερική επιφάνεια των δοντιών σας με κίνηση πάνω-κάτω.
  • Θυμηθείτε να βουρτσίζετε την επιφάνεια της γλώσσας σας.
 4. 4
  Βουρτσίστε πριν από τα γεύματα τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. Ενώ η συμβατική σοφία είναι να βουρτσίζετε μετά τα γεύματα για να αφαιρέσετε τα σωματίδια τροφίμων, οι οδοντίατροι σας προτείνουν να βουρτσίζετε πριν από τα γεύματα, επειδή ασχολούνται με την απομάκρυνση της πλάκας και όχι την απομάκρυνση των τροφίμων. Το βούρτσισμα πριν από τα γεύματα αποφεύγει πραγματικά τις βλάβες των δοντιών και των ούλων που μπορεί να προέρχονται από την εξάπλωση και το βούρτσισμα οξέων από το γεύμα σας γύρω από το στόμα σας.
  • Ακόμα κι αν ακολουθήσετε την πρακτική του βουρτσίσματος πριν από τα γεύματα, το βούρτσισμα πριν πάτε για ύπνο εξακολουθεί να είναι απαραίτητο.
  • Αν και δύο φορές την ημέρα είναι το ελάχιστο, συνιστάται να βουρτσίζετε πραγματικά τρεις φορές την ημέρα για βέλτιστη στοματική υγεία.
 5. 5
  Βουρτσίστε για τουλάχιστον δύο λεπτά. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν βουρτσίζουν τα δόντια τους για αρκετό καιρό για να προστατεύσουν πραγματικά την υγεία των δοντιών και των ούλων τους. Χωρίστε το στόμα σας σε τέσσερα τεταρτημόρια: πάνω αριστερά, πάνω δεξιά, κάτω αριστερά και κάτω δεξιά. Βουρτσίστε κάθε τεταρτημόριο για τουλάχιστον τριάντα δευτερόλεπτα για να βεβαιωθείτε ότι βουρτσίζετε αρκετά και χτυπάτε όλα τα μέρη του στόματος σας.
  • Βεβαιωθείτε ότι βουρτσίζετε κάθε επιφάνεια των δοντιών τουλάχιστον 10 φορές.
 6. 6
  Μην βουρτσίζετε πολύ συχνά ή πολύ έντονα. Το βούρτσισμα περισσότερες από τρεις φορές την ημέρα σε τακτική βάση ή η υπερβολική πίεση όταν βουρτσίζετε μπορεί να βλάψει τα ούλα και τα δόντια σας. Οι οδοντίατροι το αποκαλούν "τριβή οδοντόβουρτσας" και μπορεί να οδηγήσει σε υποχώρηση των ούλων και στην υποβάθμιση του σμάλτου που μπορεί να οδηγήσει σε ευαίσθητα δόντια.
  • Η κύρια αιτία αντιπροσωπεύεται από το εμπρός και πίσω βούρτσισμα με υψηλή πίεση και γρήγορες κινήσεις.
  • Εάν χρησιμοποιείτε ηλεκτρική βούρτσα, αφήστε την να κάνει όλη τη δουλειά. Μην ασκείτε επιπλέον δική σας πίεση.
 7. 7
  Αντικαθιστάτε τακτικά την οδοντόβουρτσα σας. Οι τρίχες οδοντόβουρτσας θα φθαρούν και θα γίνουν λιγότερο αποτελεσματικές με τη χρήση. Μπορούν επίσης να είναι σπίτια για όλα τα είδη βακτηρίων που βρίσκουν στο στόμα σας, οπότε πρέπει να τα αντικαθιστάτε κατά καιρούς. Οι οδοντίατροι συνιστούν την αντικατάσταση της οδοντόβουρτσας σας κάθε τρεις έως τέσσερις μήνες ή όταν οι τρίχες αρχίζουν να εξαπλώνονται κάνοντας κάθε εγκεφαλικό να προκαλεί περισσότερη βλάβη παρά καλή

Μέρος 2 από 4: νήμα

 1. 1
  Χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε νήμα. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από νήματα στο οδοντικό διάδρομο στο κατάστημα, από νάιλον έως μονόινα, από άρωμα έως μέντα. Δεν υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ αυτών των τύπων νήματος. Χρησιμοποιήστε όποιο είδος αισθάνεται πιο άνετο για εσάς. Το πιο σημαντικό από το είδος του νήματος που χρησιμοποιείτε είναι να το χρησιμοποιείτε τακτικά.
 2. 2
  Νήμα τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Το νήμα μπορεί να είναι άβολο και μερικές φορές ακαθάριστο, αλλά οι οδοντίατροι το προτείνουν για κάποιο λόγο. Μερικοί λένε ότι το νήμα είναι στην πραγματικότητα πιο σημαντικό από το βούρτσισμα για τη διατήρηση υγιών δοντιών και ούλων.
  • Ενώ το υπερβολικό βούρτσισμα μπορεί να είναι επιβλαβές για τα ούλα σας, το υπερβολικό νήμα δεν θα προκαλέσει βλάβη.
  • Το νήμα αποτρέπει επίσης τους λεκέδες μεταξύ των δοντιών σας. Αυτά είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθούν ακόμη και από τον οδοντίατρο.
  • Δεν έχει σημασία όταν νήμα - ημέρα ή νύχτα, πριν ή μετά τα γεύματα. Απλά βεβαιωθείτε ότι το κάνετε τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.
 3. 3
  Χρησιμοποιήστε την κατάλληλη τεχνική νήματος. Το ADA παρέχει συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς να τελειοποιήσετε την τεχνική flossing σας.
  • Χρησιμοποιήστε περίπου 46 εκατοστά νήματος, στερεώνοντάς τα στα δάχτυλά σας τυλίγοντας τα γύρω από το μεσαίο δάχτυλο σε κάθε χέρι.
  • Φροντίστε να μην διακόψετε την κυκλοφορία του αίματος στα δάχτυλά σας. Ξετυλίξτε και τυλίξτε όπως απαιτείται καθ 'όλη τη διάρκεια της διαδικασίας νήματος.
  • Πιέστε το νήμα μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη σας για σταθεροποίηση.
  • Χρησιμοποιήστε μια κίνηση εμπρός και πίσω για να χαλαρώσετε το νήμα μεταξύ των δοντιών σας, μέχρι το κόμμι.
  • Μην τραβάτε το νήμα σκληρά πάνω στα ούλα σας. Αυτό μπορεί να είναι επώδυνο και μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα ούλα με την πάροδο του χρόνου.
  • Στρέψτε το νήμα σε σχήμα "C" στην πλευρά του δοντιού.
  • Μετακινήστε απαλά και αργά το νήμα πάνω και κάτω στο μήκος του δοντιού. Εισάγετε το νήμα μεταξύ της επιφάνειας των δοντιών και του προεξέχοντος ούλου, που ονομάζεται papilla.
  • Περάστε κάθε δόντι, συμπεριλαμβανομένων των δυσπρόσιτων στο πίσω μέρος του στόματός σας.
  • Περάστε τις δύο πλευρές κάθε δοντιού.
 4. 4
  Νήμα μέσω της αιμορραγίας. Εάν δεν είστε κανονικό νήμα, πιθανότατα θα δείτε λίγο αίμα στο νήμα σας κατά την εκκίνηση. Μην το θεωρείτε ως υπόδειξη για να σταματήσετε το νήμα Τα ούλα σας αιμορραγούν επειδή δεν κάνετε νήμα! Εάν συνεχίσετε το καθημερινό νήμα σας, θα βοηθήσετε να σταματήσετε την αιμορραγία με την πάροδο του χρόνου και να βελτιώσετε, να μην βλάψετε, την υγεία των ούλων σας.
Πώς μπορώ να αποκτήσω ροζ τα ούλα μου εάν είναι μαύρα;
Πώς μπορώ να αποκτήσω ροζ τα ούλα μου εάν είναι μαύρα;

Μέρος 3 από 4: χρήση στοματικής πλύσης

 1. 1
  Αγοράστε το σωστό στοματικό διάλυμα. Το στοματικό διάλυμα είναι ένα σημαντικό προϊόν επειδή στοχεύετε μόνο τα δόντια και τα ούλα σας με βούρτσισμα και νήμα. Το στοματικό διάλυμα μπορεί να θεραπεύσει το υπόλοιπο του στόματος σας - τα μάγουλα, τη γλώσσα και άλλες εκτεθειμένες επιφάνειες που χρειάζονται καθαρισμό προκειμένου να διατηρηθεί η υγεία των ούλων. Επιλέξτε ένα στοματικό διάλυμα που έχει τη σφραγίδα έγκρισης της ADA στη συσκευασία.
  • Το στοματικό διάλυμα μπορεί να θεωρηθεί ως ένα απολυμαντικό από το στόμα που εξαλείφει ένα υψηλό ποσοστό των βακτηρίων και της πλάκας που εμπλέκονται σε κοιλότητες ή οποιαδήποτε άλλα οδοντικά και βλεννογόνα προβλήματα.
  • Επιλέξτε θεραπευτικό στοματικό διάλυμα που έχει ειδικά διαμορφωθεί για την υγεία των ούλων σε σχέση με το καλλυντικό στοματικό διάλυμα που έχει σχεδιαστεί για προσωρινή φρεσκάδα της αναπνοής.
  • Αποφύγετε στοματικά διαλύματα με βάση το αλκοόλ που μπορούν να στεγνώσουν το δέρμα και να προκαλέσουν αλλοιώσεις με την πάροδο του χρόνου.
 2. 2
  Φτιάξτε το δικό σας στοματικό διάλυμα. Μελέτες έχουν δείξει ότι ο κουρκουμάς είναι τόσο καλός στη θεραπεία της νόσου των ούλων όπως η ουλίτιδα όσο και τα στοματικά διαλύματα που αγοράζονται στο κατάστημα.
  • Διαλύστε 10 mg εκχυλίσματος κουρκούμης σε 3,5 oz. ζεστού νερού.
  • Αφήστε το νερό να κρυώσει σε μια άνετη θερμοκρασία.
  • Άλλες φυσικές εναλλακτικές λύσεις για το στοματικό διάλυμα που αγοράζεται από το κατάστημα περιλαμβάνουν κανέλα, μάραθο, τζίντζερ, αιθέριο έλαιο λεμονιού, έλαιο τσαγιού, ακατέργαστο μέλι και πολλά άλλα.
 3. 3
  Χρησιμοποιήστε τη σωστή τεχνική πλύσης στόματος. Κοιτάξτε τη συσκευασία για συγκεκριμένες οδηγίες προτού προχωρήσετε, γιατί τα στοματικά διαλύματα με ειδικές φόρμουλες μπορεί να έχουν διαφορετικές συστάσεις για το πόσο καιρό θα πρέπει να το διατηρήσετε στο στόμα σας ή εάν πρέπει ή όχι να αραιώσετε το προϊόν.
  • Εάν η συσκευασία λέει ότι αραιώνει το προϊόν, ακολουθήστε τις οδηγίες τους για να το κάνετε. Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό. Εάν αισθάνεστε μια αίσθηση καψίματος ή η γεύση είναι πολύ δυνατή, αραιώστε την περαιτέρω.
  • Ρίξτε το στο στόμα σας και στρέψτε το γύρω από το στόμα σας έντονα για τριάντα έως εξήντα δευτερόλεπτα.
  • Γυρίστε το στοματικό διάλυμα στο πίσω μέρος του λαιμού σας για άλλα τριάντα έως εξήντα δευτερόλεπτα.
  • Βάλτε το στοματικό διάλυμα στο νεροχύτη.
  • Ξεπλύνετε το στόμα σας με νερό.
 4. 4
  Μην χρησιμοποιείτε στοματικό διάλυμα αμέσως μετά το βούρτσισμα. Το ξέπλυμα του στόματος σας με στοματικό διάλυμα μπορεί στην πραγματικότητα να αναιρέσει ορισμένα από τα οφέλη του βουρτσίσματος των δοντιών σας. Για καλύτερα αποτελέσματα, είτε χρησιμοποιήστε στοματικό διάλυμα πριν βουρτσίζετε τα δόντια σας, ή τουλάχιστον μισή ώρα μετά το βούρτσισμα των δοντιών σας.

Μέρος 4 από 4: αναζήτηση επαγγελματικής βοήθειας

 1. 1
  Κάντε τακτικά ραντεβού με έναν οδοντίατρο. Ακόμα κι αν φροντίζετε την στοματική υγιεινή σας πολύ καλά στο σπίτι, υπάρχουν ορισμένα πράγματα - όπως η αφαίρεση της συσσώρευσης πλάκας - που απλά δεν μπορούν να γίνουν στο σπίτι. Πρέπει να δείτε έναν οδοντίατρο με επαγγελματικά εργαλεία για αυτήν την πτυχή της υγείας των ούλων και των δοντιών σας.
  • Το πόσο συχνά επισκέπτεστε τον οδοντίατρο εξαρτάται από τις ατομικές σας ανάγκες, αλλά πρέπει να ελέγχετε τα δόντια και τα ούλα σας τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.
  • Ο οδοντίατρός σας θα σας ενημερώσει για το πότε πρέπει να επιστρέψετε για το επόμενο τσεκ-απ.
 2. 2
  Ζητήστε άμεση προσοχή εάν το απαιτεί η κατάστασή σας. Υπάρχουν πολλά προβλήματα που θα μπορούσαν να απαιτήσουν επαγγελματική προσοχή, αλλά τα κύρια συμπτώματα για την ασθένεια των ούλων περιλαμβάνουν:
  • Πρησμένα ή κόκκινα ούλα
  • Αιμορραγία πέρα από το φυσιολογικό για νωρίς νήμα
  • Χαλαρά δόντια
  • Υποχωρώντας ούλα με πόνο ή ευαισθησία
  • Χρόνια κακή αναπνοή ή κακή γεύση στο στόμα
 3. 3
  Βρείτε έναν καλό οδοντίατρο. Το ADA παρέχει ένα εργαλείο αναζήτησης για την εύρεση οδοντιάτρων μελών της ADA στην περιοχή σας. Συνιστούν επίσης να ακολουθήσετε το παρακάτω βήμα για να βρείτε έναν αξιόπιστο οδοντίατρο στην περιοχή σας:
  • Ρωτήστε τους φίλους, την οικογένεια και τους συναδέλφους σας για συστάσεις
  • Ζητήστε τη συμβουλή του γιατρού σας
  • Εάν μετακινείστε, ζητήστε από τον τρέχοντα οδοντίατρό σας ή το προσωπικό του να σας βοηθήσει να βρείτε έναν αξιόπιστο οδοντίατρο στη νέα σας περιοχή
  • Εάν έχετε ειδικές ανάγκες, όπως ασθένεια των ούλων, ίσως χρειαστεί να βρείτε έναν ειδικό, όπως έναν περιοδοντίατρο.
 4. 4
  Μάθετε ποιοι οδοντίατροι βρίσκονται στο δίκτυο υγειονομικής περίθαλψης. Επισκεφθείτε τον ιστότοπο της ασφαλιστικής σας εταιρείας ή καλέστε τη γραμμή βοήθειάς τους για να μάθετε ποιοι οδοντίατροι θα δεχτούν την ασφάλειά σας. Εάν έχετε την καρδιά σας σε έναν συγκεκριμένο οδοντίατρο, θα είναι ευκολότερο να συνεργαστείτε με το γραφείο του οδοντιάτρου παρά με την ασφαλιστική εταιρεία, οπότε ζητήστε από τον οδοντίατρο να κάνει μια εξαίρεση για να σας πάρει ως ασθενής.
 5. 5
  Βρείτε οδοντίατροι χαμηλού κόστους στην περιοχή σας. Εάν δεν έχετε ασφάλιση υγείας ή εάν η ασφάλειά σας δεν καλύπτει οδοντιατρικές εξετάσεις, κάντε κάποια έρευνα για να βρείτε τις επιλογές χαμηλού κόστους που έχετε στη διάθεσή σας. Η ασφαλέστερη, πιο αξιόπιστη επιλογή είναι να βρείτε μια κλινική που σχετίζεται με μια οδοντιατρική σχολή. Αυτές οι κλινικές προσφέρουν συχνά δωρεάν υπηρεσίες σε παιδιά κάτω των 18 ετών, καθώς και υπηρεσίες μειωμένης χρέωσης για ενήλικες.
  • Βρείτε τον ιστότοπο για την οδοντιατρική ένωση της πολιτείας σας για να βρείτε μια τοπική κλινική οδοντιατρικής σχολής.
Για να έχετε υγιή ροζ ούλα
Για να έχετε υγιή ροζ ούλα, πρέπει να τα φροντίζετε όπως κάνετε τα μαλλιά ή το δέρμα σας.

Συμβουλές

 • Μερικοί άνθρωποι έχουν σκούρα ούλα λόγω της υπερβολικής μελάγχρωσης στην περιοχή των ούλων. Αυτό συμβαίνει κυρίως σε άτομα αφρικανικής ή άλλης μελαχροινής καταγωγής, αλλά μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε. Σε αυτήν την περίπτωση, τίποτα δεν είναι λάθος. απλά διατηρήστε ένα υγιές στόμα.
 • Εάν πιστεύετε ότι τα σκούρα ούλα σας προκαλούνται από μελανίνη, δείτε έναν περιοδοντικό. Ορισμένοι περιοδοντιστές έχουν μια διαδικασία που ονομάζεται «αποχρωματισμός μελανίνης κόμμεως» πιο γνωστή ως «λεύκανση κόμμεων», η οποία χρησιμοποιεί ένα λέιζερ για να μειώνει μόνιμα τη μελανίνη, με αποτέλεσμα ροζ ούλα.
 • Συνεχίστε με τα βήματα. Αν πέσετε από το βαγόνι μία φορά, είναι εντάξει. αλλά μην σταματάς. Θα μπορούσατε να σημειώσετε καλή πρόοδο, αλλά στη συνέχεια σταματά και επιστρέφει στην αρχική του μορφή.
Νήμα τουλάχιστον μία φορά την ημέρα για να διατηρήσετε τα ούλα σας υγιή
Είναι επίσης σημαντικό να κάνετε γαργάρες με στοματικό διάλυμα και νήμα τουλάχιστον μία φορά την ημέρα για να διατηρήσετε τα ούλα σας υγιή και ροζ.

Προειδοποιήσεις

 • Μην βουρτσίζετε πολύ σκληρά. Αυτό θα ερεθίσει τα ούλα σας και θα τα γίνει κόκκινα. Προκαλεί πόνο και ίσως ακόμη και αιμορραγία. Οποιοδήποτε πλευρικό βούρτσισμα δεν έχει πρόσβαση στα κενά και είναι επίσης καταστροφικό τόσο στα ούλα όσο και στα δόντια. Μικρές κινήσεις πάνω / κάτω με ακριβή βούρτσα είναι η καλύτερη απομίμηση μιας κίνησης μάσησης και η Μητέρα Φύση θα σας ανταμείψει με υγιή ροζ ούλα!!
 • Προσπαθήστε να κολλήσετε σε υγιεινά και σκληρά τρόφιμα, όπως φρούτα και λαχανικά. Είναι πραγματικά σημαντικά για την υγεία των ούλων σας.
 • Ποτέ μην μοιράζεστε μια οδοντόβουρτσα με κάποιον άλλο.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Πώς μπορώ να λευκαίνω τα δόντια μου με τιράντες;
  Περιμένετε έως ότου τα στηρίγματα σας σβήσουν επειδή μπορείτε να κολλήσετε τα τρόφιμα κάτω από τα στηρίγματα, γεγονός που κάνει τα δόντια σας κίτρινα.
 • Πόσα ML στοματικό διάλυμα πρέπει να χρησιμοποιώ;
  Τα 10-20 ML είναι φυσιολογικά, αλλά θα πρέπει να ελέγξετε τις οδηγίες στο μπουκάλι στοματικής πλύσης για τη συνιστώμενη ποσότητα.
 • Μπορώ να χρησιμοποιήσω στοματικό διάλυμα με τα τιράντες μου;
  Απολύτως. Τα τρόφιμα πιάνονται εύκολα σε τιράντες και τα τιράντες τείνουν να πιάνουν περισσότερη πλάκα. Η χρήση στοματικής πλύσης θα βοηθήσει τα δόντια και τα ούλα σας να καθαρίσουν.
 • Η τσίχλα μου είναι λεπτή, πώς μπορώ να την κάνω πιο παχιά και πιο δυνατή;
  Θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν περιοδικό. Μπορεί να έχουν συμβουλές για εσάς ή μπορεί να σας προτείνουν να πάρετε ένα μοσχεύματα βουητού.
 • Πώς μπορώ να πάρω υγιή ούλα αφού γίνουν κόκκινα ή πρησμένα;
  Ξεπλύνετε το στόμα σας με αλμυρό νερό. Μην βουρτσίζετε πολύ σκληρά.
 • Πώς μπορώ να καταλάβω εάν έχω τερηδόνα;
  Μπορεί να αρχίσετε να έχετε πονόδοντους και τα δόντια σας θα γίνουν ευαίσθητα. Μπορεί να έχετε ήπιο έως οξύ πόνο όταν τρώτε ή πίνετε κάτι γλυκό, ζεστό ή κρύο. Μπορεί να δείτε ακόμη και ορατές τρύπες στα δόντια ή καφέ / μαύρο λεκέ στην επιφάνεια του δοντιού.
 • Πώς μπορώ να αποκτήσω ροζ τα ούλα μου εάν είναι μαύρα;
  Διατηρήστε τις υγιείς συνήθειες του βουρτσίσματος των δοντιών σας δύο φορές την ημέρα, του νήματος και του στοματικού πλυσίματος. Πρέπει να το κάνετε τακτικά αλλιώς δεν θα δείτε καμία βελτίωση. Εάν δεν βλέπετε καθόλου βελτίωση, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας.
 • Πώς μπορώ να αποκτήσω ροζ ούλα;
  Βουρτσίστε δύο φορές την ημέρα και κρατήστε το στόμα σας υγιές. Μπορείτε επίσης να κάνετε νήμα και να χρησιμοποιήσετε στοματικό διάλυμα όπως προτείνεται σε αυτό το άρθρο.

Σχόλια (8)

 • apostolopoulosc
  Αυτό βοήθησε πολύ. Έμαθα μερικά νέα πράγματα, μερικές νέες συμβουλές και κόλπα και είδα κάποια πράγματα που έκανα λάθος. Τώρα μπορώ να τα αλλάξω!!
 • candacegaylord
  Δροσερές συμβουλές. Θα ακολουθήσω σίγουρα!
 • basileios85
  Πολύ χρήσιμο και λεπτομερές. Τώρα στο δρόμο για υγιή δόντια / στόμα!
 • millie54
  Σας ευχαριστούμε για το περιεχόμενο που παρέχεται όμορφα με εικόνες. Είναι εξαιρετικά χρήσιμο, όπως εξηγήσατε τις συμβουλές από μηδενικό επίπεδο.
 • tobyadams
  Θα το ξεκινήσω τώρα για το υπόλοιπο της ζωής μου!
 • elias28
  Αυτό βοήθησε πολύ και τα ούλα μου βελτιώθηκαν με την πάροδο του χρόνου. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Έχω την εμπιστοσύνη μου πίσω!
 • stevenskirsty
  Βοήθησε η πρόταση κλινικής οδοντιατρικής.
 • georgiosprotono
  Ενδιαφέρομαι περισσότερο για το νήμα. Αντιμετωπίζω την ουλίτιδα για μεγάλο χρονικό διάστημα (5 - 10 χρόνια), και οι συμβουλές για την καμπύλη του νήματος σε σχήμα Γ σίγουρα θα βοηθήσουν, βλέποντας καθώς μετακινώ το νήμα πάνω-κάτω.
Ιατρική αποποίηση ευθυνών Το περιεχόμενο αυτού του άρθρου δεν προορίζεται να υποκαταστήσει επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, εξετάσεις, διάγνωση ή θεραπεία. Θα πρέπει πάντα να επικοινωνείτε με το γιατρό σας ή άλλο εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας πριν ξεκινήσετε, αλλάξετε ή διακόψετε οποιοδήποτε είδος υγειονομικής περίθαλψης.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail