Πώς να ισιώσετε τα δόντια σας χωρίς τιράντες;

Εάν θέλετε να αποφύγετε τα στραβά δόντια χωρίς τιράντες, δοκιμάστε να κοιμηθείτε στην πλάτη ή την πλευρά σας, καθώς ξαπλωμένος στο στομάχι σας ασκεί πίεση στο στόμα σας που μπορεί να προκαλέσει στραβά δόντια. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα πρέπει να αποφεύγετε να ακουμπάτε το πρόσωπό σας στα χέρια σας, κάτι που επίσης ασκεί υπερβολική πίεση στο στόμα σας. Εάν έχετε ήδη οδοντιατρικά προβλήματα, προγραμματίστε ένα ραντεβού με έναν ορθοδοντικό ώστε να σας βοηθήσουν να καταλάβετε ποια θεραπεία θα λειτουργήσει καλύτερα. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε να έχετε καθαρούς ευθυγραμμιστές, που λειτουργούν σαν τιράντες αλλά είναι σχεδόν αόρατοι. Εναλλακτικά, εάν έχετε μόνο 1 ή 2 στραμμένα δόντια, ο ορθοδοντικός σας μπορεί να εγκαταστήσει οδοντιατρικά καπλαμά για να καλύψει αυτά τα δόντια. Για να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το οδοντικό περίγραμμα για ένα πιο δυνατό χαμόγελο, διαβάστε περισσότερα από τον συν-συγγραφέα της Οδοντιατρικής μας!

Ενώ τα τιράντες θεωρούνται συνήθως ο καλύτερος τρόπος για να ισιώσουν τα δόντια
Ενώ τα τιράντες θεωρούνται συνήθως ο καλύτερος τρόπος για να ισιώσουν τα δόντια, δεν αρέσει σε όλους η μεταλλική εμφάνιση των παραδοσιακών τιράντες.

Μερικοί άνθρωποι λένε ότι το ίσιο, όμορφο χαμόγελο είναι το καλύτερο αξεσουάρ, αλλά δεν είναι όλοι σίγουροι για την εμφάνιση των δοντιών τους. Ενώ τα τιράντες θεωρούνται συνήθως ο καλύτερος τρόπος για να ισιώσουν τα δόντια, δεν αρέσει σε όλους η μεταλλική εμφάνιση των παραδοσιακών τιράντες. Ευτυχώς, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να ισιώσετε τα δόντια σας χωρίς να τοποθετήσετε τιράντες. εξαρτάται απλώς από τις συγκεκριμένες οδοντικές ανάγκες σας.

Μέρος 1 από 3: πρόληψη στραβωμένων δοντιών

 1. 1
  Σταματήστε να κοιμάστε στο στομάχι σας. Η συσσώρευση και η εσωτερική επικάλυψη των δοντιών προκαλείται από ήπια, τακτική εσωτερική πίεση στα δόντια. Μία από τις πιο κοινές αιτίες αυτού είναι ο ύπνος στο στομάχι σας, ο οποίος επίσης δίνει πολύ βάρος στο πρόσωπό σας και προκαλεί σημαντική πίεση προς τα μέσα στα δόντια σας. Αυτή η πίεση επιδεινώνεται αν βάλετε το χέρι σας ή κάτι σταθερό κάτω από το κεφάλι σας ενώ κοιμάστε στο στομάχι και στο πρόσωπό σας. Ακόμα κι αν είναι η προτιμώμενη θέση ύπνου σας, προσπαθήστε να κοιμηθείτε στην πλάτη ή στην πλάτη σας για να αποφύγετε αργά την επανατοποθέτηση των δοντιών προς τα μέσα.
 2. 2
  Αποφύγετε να κλίνει το πρόσωπό σας στα χέρια σας όλη την ημέρα. Με πολλούς ανθρώπους που εργάζονται ή σπουδάζουν σε ένα γραφείο για μεγάλο χρονικό διάστημα καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας, αυτό το ζήτημα είναι ένα κοινό αποτέλεσμα της κακής στάσης του σώματος. Όταν πέφτετε μπροστά στο γραφείο σας και ακουμπάτε το πρόσωπό σας στα χέρια σας, αυτό προκαλεί μεγάλη επίμονη πίεση στη μία πλευρά της γνάθου. Αυτή η πίεση μπορεί αργά να ωθήσει τα δόντια προς τα μέσα, με αποτέλεσμα στραβωμένα δόντια στη μία πλευρά του προσώπου.
  • Για να αποφύγετε αυτό, προσπαθήστε να επανατοποθετήσετε τη στάση σας βεβαιωθείτε ότι κάθεστε στο κάτω μέρος σας αντί να γυρίσετε πίσω προς την κάτω σπονδυλική στήλη. Η ευθυγράμμιση του κάτω μέρους του σώματός σας θα βοηθήσει να τοποθετήσετε το άνω μέρος του σώματός σας καλύτερα για να αποφύγετε την κόπωση του αυχένα και να χρειαστεί να στηρίξετε το πρόσωπό σας στα χέρια σας.
 3. 3
  Σταματήστε το πιπίλισμα του αντίχειρα και άλλες στοματικές στερεώσεις. Εκτός από τη συνεχή πίεση προς τα μέσα που προκαλεί στραβωμένα δόντια, μπορείτε επίσης να προκαλέσετε στραβά δόντια ασκώντας πίεση προς τα έξω στο στόμα. Αυτό είναι πιο συχνό σε παιδιά που πιπιλίζουν υπερβολικά τους αντίχειρές τους. Ωστόσο, πολλοί έφηβοι και ενήλικες είναι επίσης ένοχοι για συνήθειες που προκαλούν εξωτερική πίεση. Χρησιμοποιώντας καλαμάκια, μάσημα σε στυλό και φυσαλίδες με τσίχλα, όλα χρησιμοποιούν παρόμοια πίεση με το πιπίλισμα του αντίχειρα και μπορούν να προκαλέσουν εξωτερικά στραβά δόντια. Προσπαθήστε να σπάσετε τυχόν συνήθειες που ασκούν πίεση στα δόντια.
  • Εάν δεν μπορείτε να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε καλαμάκια, τότε τουλάχιστον φροντίστε να τοποθετήσετε το άχυρο στο πίσω μέρος του στόματος και να μην ακουμπάτε στα δόντια σας.
 4. 4
  Κλείστε το κενό για τυχόν δόντια που λείπουν. Ενώ είναι φυσιολογικό τα δόντια του μωρού να πέφτουν και να ανοίγουν δρόμους για μόνιμα δόντια, η απώλεια μόνιμων δοντιών ως ενήλικας μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων των στραβωμένων δοντιών. Οι ενήλικες μπορεί να χάσουν τα δόντια τους λόγω εξαγωγής, οδοντικών προβλημάτων, τραυματισμών ή μόνιμων δοντιών που δεν κατεβαίνουν ποτέ μετά την πτώση των δοντιών του μωρού. Το κενό που απομένει από το δόντι που λείπει ασκεί μεγαλύτερη πίεση στα υπάρχοντα δόντια λόγω της άνισης κατανομής δύναμης κατά τη μάσηση. Αυτό μπορεί να τους κάνει να στραφούν και να στραφούν. Το κλείσιμο του χάσματος με τιράντες, οδοντιατρικές γέφυρες, οδοντικά εμφυτεύματα ή μερική οδοντοστοιχίες δεν θα επιτρέψει στα υπάρχοντα δόντια να μετατοπιστούν και να στραφούν.
  • Η μετακίνηση των δοντιών στα υπάρχοντα κενά είναι επίσης το αποτέλεσμα μιας φυσικής διαδικασίας που ονομάζεται «mesialization», που σημαίνει ότι τα δόντια έχουν την τάση να προχωρούν.
 5. 5
  Αφαιρέστε τα δόντια σοφίας σας όταν έρθει η ώρα. Ενώ ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι επιτρέποντας στα δόντια της σοφίας σας να εισέλθουν στο στόμα αντί να τα αφαιρέσετε δεν προκαλεί τη συσσώρευση άλλων δοντιών, αυτό δεν είναι καθολική αλήθεια για όλα τα στόματα. Εάν τα δόντια σοφίας σας εκραγούν σε διαφορετική θέση από την κανονική ή τα δόντια σας είναι ήδη γεμάτα, τα δόντια σοφίας μπορούν γρήγορα να προκαλέσουν σημαντική επανατοποθέτηση των δοντιών.
  • Τακτικά ταξίδια στην επίσκεψη και ακτινογραφίες του στόματος και της γνάθου θα αποκαλύψουν νωρίς την πιθανότητα να συμβεί αυτό σε εσάς και θα πρέπει να αφαιρέσετε τα δόντια της σοφίας σας όταν το λέει ο οδοντίατρός σας. Η αναβολή αυτή θα οδηγήσει μόνο σε πόνο (συμπεριλαμβανομένων λοιμώξεων και δυσκολίας στη μάσηση) και στην πιθανότητα στρέβλωσης των δοντιών.
Οι ενήλικες μπορεί να χάσουν τα δόντια τους λόγω εξαγωγής
Οι ενήλικες μπορεί να χάσουν τα δόντια τους λόγω εξαγωγής, οδοντικών προβλημάτων, τραυματισμών ή μόνιμων δοντιών που δεν κατεβαίνουν ποτέ μετά την πτώση των δοντιών του μωρού.

Μέρος 2 από 3: εύρεση ορθοδοντικού

 1. 1
  Καταλάβετε τι δεν σας αρέσει στα δόντια σας. Είναι σημαντικό να εντοπίσετε πρώτα τι θέλετε να αλλάξετε σχετικά με την εμφάνιση των δοντιών σας, ώστε να αρθρώσετε τους στόχους σας σε έναν ορθοδοντικό. Ορισμένες επιλογές θεραπείας μπορούν να αντιμετωπίσουν μόνο ορισμένα οδοντικά προβλήματα, οπότε η σαφής εικόνα του τι θέλετε να μοιάζουν τα δόντια σας μετά είναι βασικό.
 2. 2
  Έρευνας πιστοποιημένων ορθοδοντικών στην περιοχή σας. Οι οδοντίατροι και οι ορθοδοντικοί είναι διαφορετικοί: εκτός από την οδοντιατρική, οι ορθοδοντικοί εκπαιδεύονται επίσης στη σύνθετη ανάπτυξη των δοντιών και της μορφής του προσώπου. Είναι σημαντικό να συναντήσετε έναν ορθοδοντικό για να καθορίσετε ένα σχέδιο θεραπείας και όχι έναν οδοντίατρο. Είναι επίσης σημαντικό να είναι πιστοποιημένα από το διοικητικό συμβούλιο, διότι διασφαλίζει ότι διαθέτουν άδεια με το υψηλότερο επίπεδο ολοκληρωμένης θεραπείας και εκπαίδευσης.
  • Σε πολύπλοκες περιπτώσεις, ένας ορθοδοντικός μπορεί να χρειαστεί τη βοήθεια ενός στοματικού χειρουργού ή γναθοπροσωπικού χειρουργού για να καταρτίσει ένα πλήρες πρόγραμμα θεραπείας.
 3. 3
  Κάντε ραντεβού με έναν ορθοδοντικό για να συζητήσετε τις θεραπείες. Μπορεί να έχετε κάνει κάποια έρευνα μόνοι σας, αλλά το μόνο άτομο που μπορεί να σας πει ακριβώς ποιες είναι οι επιλογές σας όταν πρόκειται για οδοντιατρικές συσκευές είναι ο ορθοδοντικός σας. Μερικές φορές τα στηρίγματα είναι η μόνη επιλογή για τις οδοντικές σας ανάγκες. Εάν δεν είναι, είναι απαραίτητο να συζητήσετε μαζί σας τις άλλες θεραπείες και να ακούσετε τις συμβουλές τους. Μερικές χρήσιμες ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε περιλαμβάνουν:
  • Τι εμπλέκεται στο προτεινόμενο πρόγραμμα θεραπείας και ποιες είναι οι συνέπειες εάν επιλέξω να μην προχωρήσω τώρα με μία από αυτές τις επιλογές;
  • Πώς καθορίζετε το κόστος της θεραπείας και ποιες επιλογές χρέωσης είναι διαθέσιμες; Επίσης, ποια ασφαλιστικά προγράμματα δέχεστε;
  • Τι είδους παρακολούθηση μετά τη θεραπεία αναμένεται για αυτήν την επιλογή θεραπείας;
  • Παρέχετε αναφορές ασθενών ή οποιεσδήποτε φωτογραφίες πριν και μετά την εργασία σας;
 4. 4
  Λάβετε μια δεύτερη γνώμη. Συνιστάται να πάρετε δύο έως τρεις απόψεις πριν προχωρήσετε με ένα συγκεκριμένο σχέδιο θεραπείας, ειδικά εάν συνιστάται να εξαγάγετε δόντια ή εάν η περίπτωσή σας είναι περίπλοκη. Πολλοί ορθοδοντικοί ωθούν τα στηρίγματα ακόμη και όταν υπάρχουν άλλες διαθέσιμες επιλογές, αλλά οι ειδικοί συμφωνούν ότι συνήθως δεν υπάρχει «ένας σωστός τρόπος». Η συνάντηση με μερικούς ορθοδοντικούς θα σας βοηθήσει να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.
 5. 5
  Αποφασίστε για έναν ορθοδοντικό και κάντε τις αρχικές διαδικασίες. Μόλις επιλέξετε έναν ορθοδοντικό που εμπιστεύεστε, θα προγραμματιστεί ένα ραντεβού μετά από διαβούλευση. Κατά τη διάρκεια αυτού του ραντεβού, ο ορθοδοντικός θα πάρει ένα καλούπι από το στόμα σας και θα έχετε επίσης πανοραμικές ακτινογραφίες από το πρόσωπο και τη γνάθο σας. Χρησιμοποιώντας το καλούπι και τις ακτίνες Χ, ο ορθοδοντικός θα είναι σε θέση να προσδιορίσει ακριβώς τι πρέπει να γίνει για να διορθώσει το χαμόγελό σας και μπορεί να εξηγήσει τις λεπτομέρειες διαφόρων επιλογών θεραπείας. Χρησιμοποιώντας αυτές τις πληροφορίες, μπορείτε στη συνέχεια να εξετάσετε τις επιλογές σας και να επιλέξετε την καλύτερη θεραπεία για εσάς.
Μπορείτε επίσης να προκαλέσετε στραβά δόντια ασκώντας πίεση προς τα έξω στο στόμα
Εκτός από τη συνεχή πίεση προς τα μέσα που προκαλεί στραβά δόντια, μπορείτε επίσης να προκαλέσετε στραβά δόντια ασκώντας πίεση προς τα έξω στο στόμα.

Μέρος 3 από 3: επιλογή της καλύτερης επιλογής θεραπείας

 1. 1
  Εξετάστε έναν καθαρό ευθυγραμμιστή. Οι σαφείς ευθυγραμμιστές είναι μια σειρά από σφιχτά προσαρμοσμένα συγκρατητήρες που γλιστρούν πάνω από τα δόντια και αργά τα επανατοποθετούν. Επειδή τα στόματα των παιδιών εξακολουθούν να αναπτύσσονται και να αναπτύσσονται, οι καθαρές ευθυγραμμίσεις είναι οι καλύτερες για εφήβους ή ενήλικες των οποίων τα στόματα δεν αλλάζουν πλέον. Αυτή η επιλογή θεραπείας χρησιμοποιείται επίσης συνήθως για ασθενείς με προβλήματα όπως ήπια έως μέτρια προβλήματα συσσωμάτωσης ή απόστασης, και όχι για τη θεραπεία σοβαρών υπογλυκαιμιών, υπερβολικών δαπανών ή πιο περίπλοκων προβλημάτων. Η θεραπεία με καθαρές ευθυγραμμίσεις διαρκεί συνήθως 10 - 24 μήνες και κοστίζει 3730€-5970€ ανάλογα με τη διάρκεια της θεραπείας. Ορισμένες άλλες σκέψεις περιλαμβάνουν:
  • Ένα πλεονέκτημα είναι ότι μπορούν να αφαιρεθούν σαφείς ευθυγραμμιστές, γεγονός που διευκολύνει τον καθαρισμό τους και τη διατήρηση της στοματικής υγιεινής.
  • Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι η καθαρή ευθυγράμμιση είναι λιγότερο εμφανής από τα παραδοσιακά τιράντες. Εάν ανησυχείτε για την εμφάνιση παραδοσιακών τιράντες, αυτή είναι μια καλή επιλογή.
  • Οι σαφείς ευθυγραμμιστές απαιτούν από τους ασθενείς να είναι εξαιρετικά συμμορφωμένοι με τη χρήση τους. Εάν δεν τα φοράτε αρκετά, θα έχετε μεγαλύτερη διάρκεια θεραπείας.
 2. 2
  Ρωτήστε για γλωσσικά τιράντες. Τα γλωσσικά τιράντες είναι παρόμοια με τα παραδοσιακά τιράντες, εκτός από το ότι τοποθετούνται στο πίσω μέρος των δοντιών. Χρησιμοποιούν το ίδιο σύστημα καλωδίων για να σφίξουν σταδιακά και να ισιώσουν τα δόντια και συνήθως φοριούνται για οπουδήποτε από έξι έως 24 μήνες, ανάλογα με την πολυπλοκότητα της θεραπείας. Αυτή η επιλογή θεραπείας είναι καλύτερη για άτομα ηλικίας 10 ετών και άνω που έχουν προβλήματα μέτριας έως ακραίας απόστασης. Όπως οι καθαρές ευθυγραμμίσεις, είναι μια εξαιρετική επιλογή για άτομα που θέλουν μια διακριτική επιλογή, επειδή οι γλωσσικές τιράντες είναι δύσκολο να δουν. Ωστόσο, είναι πολύ πιο ακριβά από τα παραδοσιακά τιράντες, κοστίζουν περίπου 4480€-9700€ ανάλογα με την πολυπλοκότητα και τη διάρκεια της θεραπείας. Λάβετε επίσης υπόψη:
  • Ένας λόγος που είναι τόσο ακριβοί είναι επειδή το υλικό που χρησιμοποιείται είναι χρυσός, ο οποίος προσαρμόζεται τέλεια στο εσωτερικό σχήμα των δοντιών σας.
  • Αρχικά μπορεί να είναι αρκετά άβολα και θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να προσαρμοστούν σε αυτά. Πολλοί άνθρωποι βιώνουν ερεθισμό από την επαφή μεταξύ των αγκυλών και της γλώσσας.
  • Τα μη μόνιμα εμπόδια στην ομιλία και το lisping είναι πολύ συνηθισμένο με γλωσσικά τιράντες.
 3. 3
  Δοκιμάστε έναν υπεροπτικό διαστολέα. Επίσης γνωστό ως συσκευή ταχείας επέκτασης της γνάθου ή ορθοδοντικός διαστολέας, οι υπερώτες διαστολείς χρησιμοποιούνται για τη διεύρυνση της άνω γνάθου έτσι ώστε τα άνω και κάτω δόντια να ταιριάζουν καλύτερα. Αποτελείται από μια βίδα που είναι προσαρτημένη στα δόντια με ταινίες και όταν γυρίζετε τη βίδα με ένα κλειδί, η άνω γνάθο διευρύνεται. Αυτή η διεύρυνση βοηθά στην υπερπλήρωση δημιουργώντας χώρο για τα δόντια να κινούνται φυσικά στις σωστές θέσεις τους. Λειτουργεί καλύτερα σε παιδιά και εφήβους ηλικίας κάτω των 15 ετών, επειδή τα οστά της άνω γνάθου είναι ακόμα εύκαμπτα. Οι επεκτάσεις Palatal τείνουν να κοστίζουν περίπου 750€-2240€, ανάλογα με τη διάρκεια της θεραπείας. Θυμήσου:
  • Μόλις ολοκληρωθεί η επέκταση, ο διαστολέας παραμένει στο στόμα για περίπου τρεις μήνες για να σταθεροποιήσει τα δόντια και τον ουρανίσκο (ο οποίος έχει εξασθενημένη δομή των οστών μετά την επέκταση) πριν αφαιρεθεί.
  • Οι επεκτάσεις Palatal απαιτούν συχνές επισκέψεις στον ορθοδοντικό, ο οποίος χρησιμοποιεί ένα ειδικό κλειδί για να επεκτείνει τον ουρανίσκο σταδιακά.
  • Η υπερώα επέκταση μπορεί να είναι πολύ επώδυνη μερικές φορές και μερικές φορές μπορεί να προκαλέσει μη μόνιμα εμπόδια στην ομιλία και ερεθισμό του στόματος.
 4. 4
  Επιλέξτε έναν συγκρατητή. Οι συγκρατητήρες μπορούν να είναι σταθεροί ή αφαιρούμενοι, και είναι κατασκευασμένοι για την άνω ή κάτω καμάρα του στόματος να στηρίζουν και να ισιώνουν τα δόντια. Συνήθως τα συγκρατητικά χρησιμοποιούνται για τη διατήρηση της θέσης των δοντιών σας μετά τη θεραπεία με τιράντες ή διαυγή ευθυγράμμιση. Ωστόσο, οι συγκρατητές χρησιμοποιούνται επίσης μερικές φορές για τη διόρθωση μικρής κακής ευθυγράμμισης για ασθενείς όλων των ηλικιών.
  • Συντηρητές κοστίζουν συνήθως 370€-1870€ ανάλογα με την πολυπλοκότητα και τη διάρκεια της θεραπείας.
  • Οι σταθεροί συγκρατητές προσκολλούνται στο πίσω μέρος των δοντιών έτσι ώστε να είναι διακριτικοί.
  • Οι αφαιρούμενοι συγκρατητήρες καθαρίζονται εύκολα για τη διατήρηση της στοματικής υγιεινής.
 5. 5
  Επιλογή οδοντιατρικών καπλαμάδων. Επίσης γνωστά ως καπλαμά πορσελάνης ή φωταύγειας, οι οδοντιατρικοί καπλαμάδες είναι καπάκια πορσελάνης που τοποθετούνται πάνω από τα υπάρχοντα δόντια σας. Είναι ιδανικά για ασθενείς που έχουν κενά μεταξύ των δοντιών, σπασμένα δόντια, γεμάτα δόντια ή αποχρωματισμό. Ο ορθοδοντικός αφαιρεί ένα λεπτό στρώμα σμάλτου δοντιών και στη συνέχεια τοποθετεί ειδικά επιλεγμένα καπλαμά στα δόντια σας χρησιμοποιώντας ευαίσθητη στο φως ρητίνη. Η διαδικασία μπορεί συνήθως να γίνει σε μία συνεδρίαση, οπότε τα αποτελέσματα είναι άμεσα.
  • Οι καπλαμάδες είναι πολύ ακριβές, συνήθως κοστίζουν περίπου 370€-970€ ανά δόντι.
  • Αυτή η επιλογή γίνεται σπάνια για οποιονδήποτε άλλο εκτός από ενήλικες, καθώς το σχήμα του προσώπου καθορίζει συχνά το κατάλληλο μέγεθος καπλαμά και τα παιδιά και οι έφηβοι εξακολουθούν να μεγαλώνουν.
 6. 6
  Μάθετε για το οδοντικό περίγραμμα. Επίσης γνωστό ως αναμόρφωση του δοντιού, το οδοντικό περίγραμμα γίνεται με το τρίψιμο των περιοχών του σμάλτου των δοντιών ή με τη χρήση ρητίνης χρώματος δοντιών για τη διόρθωση του σχήματος των δοντιών. Αυτό είναι συνήθως μόνο για ασθενείς ηλικίας ενηλίκων, καθώς αυτή η επιλογή είναι ένα μόνιμο περίγραμμα των δοντιών, το οποίο μπορεί να μην είναι κατάλληλο για την ανάπτυξη εφήβων και παιδιών. Δεδομένου ότι αυτό θεωρείται λεπτό νήμα, το οδοντικό περίγραμμα χρησιμοποιείται μόνο για τη συντόμευση των δοντιών ή για τη διόρθωση ελαφρώς στραβωμένων, σπασμένων ή σπασμένων δοντιών.
  • Το οδοντικό περίγραμμα γίνεται με μία διαδικασία και συνήθως κοστίζει περίπου 37€-370€ ανά δόντι, ανάλογα με την απαιτούμενη εργασία.
  • Λάβετε επίσης υπόψη σας ότι το περίγραμμα με σύνθετη ρητίνη δεν είναι τόσο μακράς διαρκείας και μπορεί να απαιτεί επαναδιαμόρφωση.
 7. 7
  Ελέγξτε τη συσκευή βοτάνων. Αυτή η συσκευή βοηθά στην ευθυγράμμιση των δοντιών διορθώνοντας τις ατέλειες των γνάθων. Η συσκευή έχει μια μεταλλική προέκταση η οποία είναι προσαρτημένη στους γομφίους και αναπτύσσει την κάτω γνάθο προς τα εμπρός που βοηθά στη διόρθωση του δαγκώματος. Αυτό επιτρέπει στην κάτω και πάνω σιαγόνα να συναντηθεί, η οποία απαιτείται για να ισιώσει τα δόντια σας.
  • Πρέπει να φοράτε αυτήν τη συσκευή για ένα έτος για να επιτρέψετε στην κάτω γνάθο να μετατοπιστεί στη σωστή θέση.
  • Αυτές οι συσκευές δεν είναι διακριτές και χρειάζονται χρόνο για να δώσουν καλύτερα αποτελέσματα.
 8. 8
  Επιλέξτε ένα κάλυμμα κεφαλής. Μια άλλη συσκευή που χρησιμοποιείται για να ισιώσει τα δόντια. Αυτή η συσκευή ασκεί πίεση στα άνω δόντια και τη σιαγόνα που βοηθούν στη μετακίνηση της γνάθου και των δοντιών στη θέση τους.
  • Πρέπει να φοράτε το καπάκι καθημερινά για έναν καθορισμένο αριθμό ωρών για βελτιωμένα αποτελέσματα.
 9. 9
  Εξετάστε τη σύνθετη σύνδεση. Σε αυτήν τη θεραπεία, χρησιμοποιείται ένα υλικό ρητίνης χρώματος δοντιού που έχει σχήμα και εφαρμόζεται στα δόντια σας χρησιμοποιώντας κόλλες. Δίνει την εμφάνιση πιο ευκρινών δοντιών.
  • Αυτή η θεραπεία προορίζεται για δευτερεύουσα ή προσωρινή διόρθωση της βλάβης των δοντιών.
  • Είναι επίσης επιρρεπές στη χρώση.
 10. 10
  Πηγαίνετε για ανύψωση τσίχλας. Αυτή η θεραπεία μπορεί να βελτιώσει δραστικά το χαμόγελό σας. Αυξάνει και σμιλεύει τη γραμμή των ούλων σας για να επιδείξει τα δόντια σας. Εάν δεν έχετε αρκετά δόντια, πολύ γυμνό κόμμι ή ασυμμετρία στη γραμμή των ούλων, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο ανύψωσης των ούλων.
  • Αυτή η θεραπεία δεν είναι κατάλληλη για όλους.
  • Το κόστος μπορεί να κυμαίνεται από 220€ έως 450€ ανά δόντι για μια απλή διαδικασία.

Συμβουλές

 • Για να εντοπίσετε έναν ορθοδοντικό πιστοποιημένο από την πλακέτα κοντά σας, μεταβείτε στη διεύθυνση: https://europeanboardortho.com/portal/public/
 • Εάν ο ορθοδοντικός σας σας δίνει έναν συγκρατητή να φοράτε κάθε βράδυ μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας σας, φροντίστε να το φοράτε κάθε βράδυ για όσο διάστημα το λένε. Τα δόντια έχουν μνήμη και θέλουν εγγενώς να επιστρέψουν στην αρχική τους θέση, οπότε η διακοπή της χρήσης νωρίς ή η μη φόρεσή της αρκετά μπορεί να προκαλέσει την αλλαγή των δοντιών σας.
 • Εάν το κόστος του ισιώματος των δοντιών σας είναι πρόβλημα, λάβετε υπόψη ότι ορισμένες κλινικές οδοντιατρικής σχολής προσφέρουν οδοντιατρικές υπηρεσίες από εποπτευόμενους φοιτητές ή καθηγητές με μειωμένα ποσοστά.
 • Τα τρόφιμα μάσησης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσετε τα δόντια σας να διατηρηθούν καλά στη γνάθο σας και να ευθυγραμμιστούν μεταξύ τους.
Ενώ είναι φυσιολογικό τα δόντια του μωρού να πέφτουν
Ενώ είναι φυσιολογικό τα δόντια του μωρού να πέφτουν και να ανοίγουν δρόμους για μόνιμα δόντια, η απώλεια μόνιμων δοντιών ως ενήλικας μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων των στραβωμένων δοντιών.

Προειδοποιήσεις

 • Αποφύγετε τα τρόφιμα που είναι ανθεκτικά στο μάσημα.
 • Μην επιχειρήσετε μόνοι σας τεχνικές ισιώματος δοντιών. Οι σπιτικές θεραπείες DIY είναι εξαιρετικά ανασφαλείς. Η Ευρωπαϊκή Ένωση Ορθοδοντικών έχει εκδώσει ακόμη και μια ειδοποίηση για τους καταναλωτές, συμβουλεύοντας για τεχνικές αποκατάστασης δοντιών DIY επειδή μπορούν να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη, απώλεια δοντιών, λοιμώξεις και επιπρόσθετη κακή ευθυγράμμιση των δοντιών.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Πώς μπορώ να διορθώσω δύο μεγάλους κορυφαίους κοπτήρες που δεν ταιριάζουν με τα υπόλοιπα δόντια μου;
  Πρέπει να μιλήσετε με έναν ορθοδοντικό. Πιθανώς, οι μόνες επιλογές που έχετε είναι τιράντες ή μια εναλλακτική λύση όπως το Invisalign. Ένας ορθοδοντικός θα μπορεί να σας δώσει περισσότερες πληροφορίες.
 • Πώς μπορώ να διορθώσω ένα σοβαρό overbite;
  Ανάλογα με την ηλικία του ασθενούς, μπορεί να διορθωθεί ένα σοβαρό overbite με ορθοδοντική θεραπεία ή χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό γναθοπροσωπικής χειρουργικής που ονομάζεται ορθογναθική χειρουργική και ορθοδοντική θεραπεία.
 • Μπορεί ο συγκρατητής να βοηθήσει την κακή ευθυγράμμιση των δοντιών χωρίς να χρησιμοποιεί τιράντες;
  Είτε, εάν τα δόντια σας έχουν άφθονο χώρο και το μόνο πρόβλημα είναι ένα ήπιο overbite, τότε ο ορθοδοντικός μπορεί να αποφασίσει ότι μια συσκευή είναι ό, τι χρειάζεστε, ονομάζονται επίσης μερικές φορές Bionators και μοιάζουν πολύ με τους προφυλακτήρες που φοριούνται από ποδοσφαιριστές ή μπόξερ, Χρησιμοποιούν την κάτω γνάθο για να τραβήξουν τα άνω δόντια πίσω σε ευθυγράμμιση με τα χαμηλότερα. Φοριούνται τη νύχτα για το μεγαλύτερο μέρος του έτους και όσο είστε πιστοί, λειτουργούν!
 • Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ισιώσετε ένα μπροστινό άνω δόντι;
  Ο ορθοδοντικός σας μπορεί να επιλέξει έναν αφαιρούμενο συγκρατητήρα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περίπου ένα χρόνο. Ένας καθαρός ευθυγραμμιστής μπορεί επίσης να είναι μια επιλογή εάν είστε αντίθετοι με τιράντες και θεωρείτε ότι είναι υπερβολικοί για ένα μόνο δόντι. Εάν θέλετε έναν γρήγορο τρόπο, τότε ένας οδοντίατρος καλλυντικών μπορεί να σας προτείνει ένα σύνθετο ή κεραμικό καπλαμά.
 • Πώς μπορώ να κάνω τα δόντια μου ίσια γρήγορα;
  Ο πιο γρήγορος τρόπος για να ισιώσετε τα δόντια είναι να τοποθετήσετε καπλαμά. Δυστυχώς, η διαδικασία είναι ακριβή και έχει επίσης αντενδείξεις, που σημαίνει ότι δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε κάθε ασθενή.
 • Υπάρχει τρόπος να διορθώσω ένα κενό ανάμεσα στα δόντια μου χωρίς τιράντες;
  Η αισθητική οδοντιατρική είναι η απάντηση. Καταπληκτικά αποτελέσματα μπορούν να επιτευχθούν χρησιμοποιώντας μη επεμβατικές τεχνικές, όπως σύνθετες ενώσεις ή χωρίς καπλαμάς που αναδημιουργούν ένα νέο σχήμα για τα δόντια σας. Οι καπλαμάδες είναι επίσης μια επιλογή, αλλά απαιτούν να αφαιρεθεί μια μικρή ποσότητα σμάλτου. Ο οδοντίατρός σας μπορεί επίσης να δοκιμάσει να εφαρμόσει ένα λαστιχένιο δακτύλιο για να αναγκάσει τα δόντια να πλησιάσουν και να κλείσουν το κενό, αλλά αυτή δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή.
 • Πώς μπορώ να ξέρω αν χρειάζομαι τιράντες;
  Θα πρέπει να επισκεφθείτε έναν ορθοδοντικό και να τους κοιτάξετε στα δόντια σας.
 • Πώς μπορώ να ξέρω αν χρειάζομαι τιράντες;
  Ο οδοντίατρός σας θα σας πει συνήθως. Μερικές φορές μπορείτε να πείτε στον εαυτό σας, ειδικά εάν έχετε ασυνήθιστα στραβά δόντια ή προφανές υπογλυκαιμικό ή υπερβολικό δάγκωμα.
 • Χρειάζομαι τιράντες για να διορθώσω ένα overbite;
  Εξαρτάται από το πόσο κακό είναι το overbite. Μερικές φορές, τα στηρίγματα θα είναι αρκετά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ωστόσο, θα χρειαστείτε επίσης ορθοδοντικό κάλυμμα κεφαλής ή λαιμόκοψη (που ονομάζεται επίσης προσκέφαλο ή λαιμός) για να διορθώσετε το overbite.
 • Είναι οδυνηρό να βγάζετε δόντια για να κρατάτε τιράντες;
  Ο οδοντίατρος σας θα σας δώσει τοπική αναισθησία πριν τραβήξετε τα δόντια σας. Μόλις το αποτέλεσμα αρχίσει να εξασθενεί, μπορεί να αισθανθείτε λίγο πόνο και μπορεί να εμφανιστεί οίδημα. Πιθανότατα θα σας συνταγογραφηθούν παυσίπονα για να βοηθήσετε με αυτό.

Σχόλια (16)

 • jsamaras
  Αυτό είναι πραγματικά πολύ χρήσιμο για μένα (στην πραγματικότητα, για τα δόντια μου).
 • ian47
  Αυτό βοήθησε γιατί είμαι ένας τρελός preteen που θέλω να βγάλω τα στηρίγματα μου. Αποδεικνύεται ότι δεν έχω καμία επιλογή.
 • bullrich
  Βρήκα τους κανόνες διατροφής ιδιαίτερα χρήσιμοι. Ευχαριστώ!
 • abartoletti
  Γνωρίζω πώς να κοιμάμαι γιατί κοιμάμαι πάντα στο στομάχι μου.
 • theocharoula49
  Η μαμά μου μου είπε ότι ήρθε η ώρα να παίρνω τιράντες, αλλά δεν ήθελα. Αυτό το άρθρο με βοήθησε να αποτρέψω αυτό το ζήτημα.
 • emmabaker
  Δεν χρειάστηκε να κάνω τιράντες, ναι!
 • timothea31
  Το δόντι δούλεψε.
 • hamillisai
  Δείχθηκαν δροσερά, εύκολα πράγματα.
 • dabidoula45
  με βοήθησε να σταματήσω να κοιμάμαι στο πλάι μου και να βάζω το χέρι μου στο μάγουλο. Ναι, κάνω αυτά τα δύο πράγματα καθημερινά. Ποτέ δεν το ήξερα, αλλά και το χάσμα διατρέχει το οικογενειακό μου αίμα.
 • xheidenreich
  Τα δόντια μου έχουν ισιώσει με την πάροδο του χρόνου, ευχαριστώ! Με εμπιστοσύνη!!!
 • pauline06
  Με βοήθησε να σταματήσω να κοιμάμαι στο στομάχι μου και να σταματήσω να κρατάω το κεφάλι μου με το χέρι μου. Αλλά με έμαθε επίσης να μην νοιάζομαι για το τι σκέφτεται κανένας - πραγματική συζήτηση.
 • jzerbos
  Μου έδωσε μια κατανόηση για το πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν διαφορετικές διαδικασίες για διάφορες οδοντικές παθήσεις.
 • vwilliams
  Αυτό ήταν πολύ χρήσιμο, τώρα έχω ένα υπέροχο χαμόγελο. Σας ευχαριστώ!
 • jarod08
  Πήρα πολύ περιεκτικές πληροφορίες σχετικά με τιράντες και υγιεινή των δοντιών.
 • anatolechristop
  Πολύ ενημερωτικό για τις διαδικασίες για τη διόρθωση προβλημάτων δοντιών!!
 • jonesmaximilian
  Πολύ ενημερωτικό και εξυπηρετικό.
Ιατρική αποποίηση ευθυνών Το περιεχόμενο αυτού του άρθρου δεν προορίζεται να υποκαταστήσει επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, εξετάσεις, διάγνωση ή θεραπεία. Θα πρέπει πάντα να επικοινωνείτε με το γιατρό σας ή άλλο εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας πριν ξεκινήσετε, αλλάξετε ή διακόψετε οποιοδήποτε είδος υγειονομικής περίθαλψης.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail