Πώς να διπλώσετε γάζα για το στόμα σας;

Πιθανότατα θα αναδιπλώσετε ένα πακέτο γάζας για το στόμα σας εάν είχατε εξαγωγή δοντιού
Πιθανότατα θα αναδιπλώσετε ένα πακέτο γάζας για το στόμα σας εάν είχατε εξαγωγή δοντιού.

Αφού εξαγάγετε ένα δόντι, είναι απολύτως φυσιολογικό να εμφανίσετε κάποια αιμορραγία για αρκετές ώρες. Οι γιατροί συστήνουν να πιέζετε ένα πακέτο γάζας πάνω στο σημείο εξαγωγής για να βοηθήσετε να σχηματιστεί θρόμβος αίματος, το οποίο είναι το πρώτο βήμα στη διαδικασία θεραπείας σας. Είναι αρκετά απλό να διπλώνεις ένα πακέτο γάζας και θα σου πάρει μόνο ένα λεπτό για να αντικαταστήσεις ένα που έχει μουλιάσει. Πάντα φροντίστε να ακολουθείτε τις οδηγίες του γιατρού σας και να τους καλείτε εάν εμφανίσετε εξάνθημα, υψηλό πυρετό ή υπερβολική αιμορραγία που δεν σταματά μετά από 4-5 ώρες.

Μέθοδος 1 από 2: αναδίπλωση γάζας

 1. 1
  Πλύνετε τα χέρια σας και απολυμάνετε τα εργαλεία και την επιφάνεια εργασίας σας. Πριν χειριστείτε τη γάζα, σκουπίστε το χώρο όπου εργάζεστε με ένα απολυμαντικό σπρέι και πλύνετε καλά τα χέρια σας. Απολυμάνετε τα τσιμπιδάκια σας πλένοντάς τα με αντιβακτηριακό σαπούνι και βυθίζοντας τις άκρες στο τρίψιμο αλκοόλ.
  • Εάν η γάζα σας δεν έχει ήδη χωριστεί σε τετράγωνα, θα χρειαστείτε ψαλίδι για να την κόψετε. Απολυμάνετε επίσης το ψαλίδι σας πριν τα χρησιμοποιήσετε.
 2. 2
  Τοποθετήστε ένα τετράγωνο αποστειρωμένης γάζας έτσι ώστε μια γωνία να δείχνει προς εσάς. Μπορείτε να αγοράσετε ένα πακέτο γάζας που είναι ήδη κομμένο σε τετράγωνα ή μπορείτε να κόψετε ένα τετράγωνο από ένα μεγαλύτερο φύλλο γάζας. Εάν κόψετε το δικό σας, φτιάξτε το 2 με 5 εκατοστά (5,1 έως 5,1 cm).
  • Πιθανότατα θα αναδιπλώσετε ένα πακέτο γάζας για το στόμα σας εάν είχατε εξαγωγή δοντιού. Προγραμματίστε μπροστά και πάρτε ένα πακέτο γάζας από το φαρμακείο πριν από τη διαδικασία σας, ώστε να το έχετε όταν το χρειάζεστε.
 3. 3
  Φέρτε την κάτω γωνία 0,67 για να φτιάξετε ένα τρίγωνο. Πάρτε το τέλος που δείχνει προς σας. Διπλώστε το, προσέχοντας να το διατηρήσετε ευθυγραμμισμένο με το άκρο που δείχνει μακριά σας. Πτυχώστε το δίπλωμα έτσι ώστε να παραμείνει στη θέση του.
  • Αφήνοντας το πάνω 0,33 του τριγώνου ανοιχτό δημιουργεί τι θα χρησιμοποιηθεί αργότερα για να ασφαλίσει το πακέτο γάζας, ώστε να μην αναιρεθεί.
  Ενώ η γάζα είναι στο στόμα σας
  Ενώ η γάζα είναι στο στόμα σας, δαγκώστε την για να βοηθήσει να σχηματιστεί θρόμβος αίματος.
 4. 4
  Διπλώστε το αριστερό και το δεξί άκρο μέσα έτσι ώστε να επικαλύπτονται στη μέση. Διπλώστε την αριστερή άκρη ελαφρώς πέρα από το μεσαίο σημείο της γάζας και, στη συνέχεια, διπλώστε τη δεξιά άκρη προς τα πάνω, ώστε να καλύπτει την αριστερή άκρη. Αυτό δημιουργεί ένα ορθογώνιο με μυτερή κορυφή.
  • Εάν η γωνία της δεξιάς άκρης εκτείνεται πέρα από το ορθογώνιο της γάζας, απλώς διπλώστε την ξανά στον εαυτό της, ώστε να βρίσκεται στο κύριο τμήμα.
 5. 5
  Περιστρέψτε τη γάζα προς τα πάνω από το κάτω μέρος όσο το δυνατόν πιο τακτοποιημένα. Κρατήστε τις πτυχές της γάζας στη θέση σας όσο καλύτερα μπορείτε να κυλήσετε, ώστε να μην αναιρεθεί. Περιστρέψτε τη γάζα όσο το δυνατόν πιο σφιχτά για να δημιουργήσετε μια συμπαγή συσκευασία.
  • Όσο πιο αυστηρά τυλίγεται η γάζα, τόσο περισσότερα στρώματα υπάρχουν για να απορροφηθεί το αίμα, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να αλλάζετε τη γάζα λιγότερο συχνά.
 6. 6
  Αναποδογυρίστε τη γάζα και ξεφλουδίστε το επάνω στρώμα πίσω για να περιβάλλετε ολόκληρη τη συσκευασία. Αφού τυλίξετε τη γάζα, αναποδογυρίστε την και διαχωρίστε την επάνω γωνία, ώστε να υπάρχουν ξεχωριστά στρώματα. Πάρτε το εξωτερικό στρώμα και διπλώστε το ξανά γύρω από ολόκληρο το πακέτο. Αυτό σφραγίζει το πακέτο, ώστε να μην ξετυλίγεται εύκολα.
  • Η γάζα είναι γενικά κατασκευασμένη από 3 διαφορετικά στρώματα που μπορούν να διαχωριστούν. Ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τα τσιμπιδάκια σας για να ξεχωρίσετε το εξωτερικό στρώμα από τα άλλα.
 7. 7
  Τοποθετήστε το άκρο της γάζας στο κέντρο του ρολού με τα τσιμπιδάκια. Μόλις ολοκληρώσετε το τύλιγμα του εξωτερικού στρώματος της γάζας γύρω από τη συσκευασία, θα υπάρχει μια μικρή ουρά γάζας που κρέμεται έξω. Πάρτε τα τσιμπιδάκια σας και σπρώξτε το στο κέντρο της συσκευασίας, ώστε να μην κρέμεται χαλαρά.
  • Θα χρειαστεί μόνο ένα λεπτό περίπου για να διπλώσετε γάζα για το στόμα σας, γεγονός που το καθιστά εύκολο καθήκον όταν προσπαθείτε να ανακάμψετε από την εξαγωγή δοντιών.
  • Εάν θέλετε να προγραμματίσετε μπροστά, ετοιμάστε 5-6 πακέτα γάζας πριν από τη διαδικασία, ώστε να είναι έτοιμα για εσάς όταν φτάσετε στο σπίτι.
Είναι αρκετά απλό να διπλώσετε ένα πακέτο γάζας
Είναι αρκετά απλό να διπλώσετε ένα πακέτο γάζας και θα χρειαστεί μόνο ένα λεπτό για να αντικαταστήσετε ένα που έχει εμποτιστεί.

Μέθοδος 2 από 2: ανάκτηση από εκχύλιση δοντιών

 1. 1
  Αντικαταστήστε τη γάζα από τη χειρουργική επέμβαση 1-2 ώρες μετά το σπίτι σας. Εάν ο χειρουργός σας σας δίνει διαφορετικές κατευθύνσεις, φροντίστε να τις ακολουθήσετε προσεκτικά. Σε γενικές γραμμές, το στόμα σας θα αιμορραγεί πολύ αφού έχετε εξαγάγει ένα δόντι. Ο χειρουργός σας θα συσκευάσει το στόμα σας με γάζα προτού επιστρέψετε στο σπίτι, αλλά θα πρέπει να αλλάξετε τη συσκευασία λίγο μετά.
  • Φροντίστε να πλύνετε τα χέρια σας πριν βγάλτε την παλιά γάζα ή βάλτε μια νέα συσκευασία.
 2. 2
  Συνεχίστε να αλλάζετε εμποτισμένη γάζα μέχρι να σχηματιστεί θρόμβος αίματος. Ελέγχετε τη γάζα κάθε 30-45 λεπτά και την αλλάζετε αν έχει περάσει. Ενώ η γάζα είναι στο στόμα σας, δαγκώστε την για να βοηθήσει να σχηματιστεί θρόμβος αίματος. Εάν δεν σχηματιστεί θρόμβος μετά από 4-5 ώρες και εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε πολλή αιμορραγία, καλέστε το γιατρό σας.
  • Ο θρόμβος αίματος είναι εξαιρετικά σημαντικός για τη διαδικασία επούλωσής σας και σας βοηθά να διασφαλίσετε ότι δεν θα αναπτύξετε στεγνή πρίζα.
 3. 3
  Ξεπλύνετε το στόμα σας με θαλασσινό νερό μετά από κάθε γεύμα για να αποφύγετε τη μόλυνση. Ανακατέψτε 0,25 κουταλάκι του γλυκού (1,5 γραμμάρια) αλάτι με 1 φλιτζάνι (240 mL) ζεστό νερό. Γαργάρετε το αλμυρό νερό και στη συνέχεια αφήστε το να ρίξει πίσω από το στόμα σας στο νεροχύτη. Αποφύγετε να φτύσετε το νερό, ώστε να μην ξεκολλήσετε τον θρόμβο αίματος.
  • Ο γιατρός σας μπορεί επίσης να σας έχει δώσει μια σύριγγα για να ψεκάσετε νερό στη θέση εξαγωγής και να την καθαρίσετε. Ακολουθήστε τις οδηγίες που σας έδωσαν για τη συγκεκριμένη σας κατάσταση.
 4. 4
  Αποτρέψτε τις ξηρές υποδοχές μη πιπιλίζοντας ή φτύνουν. Οποιοδήποτε είδος έντονης δραστηριότητας θα μπορούσε να αποσπάσει τον θρόμβο αίματος και να προκαλέσει ξηρή υποδοχή, η οποία είναι μια πολύ οδυνηρή κατάσταση που απαιτεί ταξίδι επιστροφής στον γιατρό. Αποφύγετε αυτά τα πράγματα τις πρώτες ημέρες μετά τη χειρουργική επέμβαση:
  • Πίνοντας ένα άχυρο
  • Φτύσιμο
  • Κάπνισμα
  • Τρώτε τρόφιμα που δεν είναι μαλακά

  Μην ξεχάσετε να βουρτσίζετε τα δόντια σας! Μπορεί να πιστεύετε ότι πρέπει να αποφύγετε το βούρτσισμα των δοντιών σας μετά τη χειρουργική επέμβαση, αλλά μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην πρόληψη λοιμώξεων. Απλά προσέξτε τον ιστότοπο κατάργησης. Για τις πρώτες δύο μέρες, αποφύγετε να φτύσετε την οδοντόκρεμα. Αντ 'αυτού, αφήστε την οδοντόκρεμα να χύσει από το στόμα σας στο νεροχύτη και μετά σκουπίστε τα χείλη σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε μια στεγνή πρίζα.

  Το οποίο είναι το πρώτο βήμα στη διαδικασία θεραπείας σας
  Οι γιατροί συστήνουν να πιέζετε ένα πακέτο γάζας στο σημείο εξαγωγής για να βοηθήσετε να σχηματιστεί θρόμβος αίματος, το οποίο είναι το πρώτο βήμα στη διαδικασία θεραπείας σας.
 5. 5
  Βγάλτε τη γάζα από το στόμα σας πριν πάτε για ύπνο. Μην κοιμάστε εάν εξακολουθείτε να έχετε γάζα στο στόμα σας. Θα μπορούσε να αποκολληθεί, να πέσει κάτω από το λαιμό σας και να σας πνίξει.
  • Εάν το στόμα σας εξακολουθεί να αιμορραγεί όταν είναι ώρα να πάτε για ύπνο, ρυθμίστε ένα χρονοδιακόπτη για κάθε 30 λεπτά. Μπορείτε να προσπαθήσετε να ξεκουραστείτε αλλά να αποφύγετε τον ύπνο. Κάθε 30 λεπτά, ελέγχετε την αιμορραγία και αλλάζετε τη γάζα.

Συμβουλές

 • Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε γάζα μετά τις πρώτες 4-5 ώρες μετά την εκχύλιση των δοντιών. Μπορεί ακόμη να υπάρχει ελαφριά αιμορραγία ή εκροή, αλλά δεν αρκεί για να δικαιολογηθεί η χρήση ρολού γάζας.

Προειδοποιήσεις

 • Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες του γιατρού σας μετά τη διαδικασία. Καλέστε τους αμέσως εάν εμφανίσετε πυρετό ή εξάνθημα ή εάν η αιμορραγία φαίνεται υπερβολική.
 • Ποτέ μην κοιμάστε με γάζα στο στόμα σας. Μπορεί να προκαλέσει πνιγμό.

Πράγματα που θα χρειαστείτε

Αναδίπλωση γάζας

 • Απολυμαντικό σπρέι
 • Σαπούνι
 • Οινόπνευμα
 • Γάζα
 • Τσιμπιδακι ΦΡΥΔΙΩΝ

Ανάκτηση από εκχύλιση δοντιών

 • Γάζα
 • Αλας
 • Φλιτζάνι
Ιατρική αποποίηση ευθυνών Το περιεχόμενο αυτού του άρθρου δεν προορίζεται να υποκαταστήσει επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, εξετάσεις, διάγνωση ή θεραπεία. Θα πρέπει πάντα να επικοινωνείτε με το γιατρό σας ή άλλο εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας πριν ξεκινήσετε, αλλάξετε ή διακόψετε οποιοδήποτε είδος υγειονομικής περίθαλψης.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail