Πώς να ελέγξετε τους σπασμούς της ουροδόχου κύστης;

Για να ελέγξετε τους σπασμούς της ουροδόχου κύστης φυσικά, ενισχύστε τους πυελικούς μύες σας με ασκήσεις Kegel. Ξεκινήστε με τη διακοπή της ροής των ούρων κατά τη διάρκεια της ροής και παρατηρήστε τους μυς που χρησιμοποιείτε. Κάντε το ίδιο όπως απεικονίζετε προσπαθώντας να αποτρέψετε τη διέλευση αερίου. Για να ασκήσετε αυτούς τους μύες, πιέστε για κάθε 3 δευτερόλεπτα, χαλαρώστε για 3 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε μεταξύ 10-15 φορές, 3 φορές την ημέρα. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο ελέγχου των σπασμών της ουροδόχου κύστης από τον ιατρικό μας αναθεωρητή, όπως πώς να χρησιμοποιήσετε χρονικό κενό για τη μείωση των σπασμών και της διαρροής, συνεχίστε να διαβάζετε!

Οι επιλογές χειρουργικής διαδικασίας για τον έλεγχο των σπασμών της ουροδόχου κύστης ή των σχετικών
Οι επιλογές χειρουργικής διαδικασίας για τον έλεγχο των σπασμών της ουροδόχου κύστης ή των σχετικών προβλημάτων της ουροδόχου κύστης βασίζονται στην υποκείμενη αιτία του προβλήματος.

Όλοι αναγνωρίζουν ότι το αίσθημα της πίεσης καθώς η κύστη σας γεμίζει, σας ενημερώνει ότι είναι καιρός να ουρήσετε. Τα άτομα που υποφέρουν από σπασμούς της ουροδόχου κύστης δεν έχουν την άνεση να αισθάνονται ότι η πίεση αυξάνεται σταδιακά, επιτρέποντάς τους να περιορίσουν το διάλειμμα στο μπάνιο τους σύμφωνα με τις καθημερινές τους δραστηριότητες. Οι σπασμοί της ουροδόχου κύστης είναι ακούσιες συστολές των μυών που ελέγχουν την ουροδόχο κύστη. Εμφανίζονται χωρίς προειδοποίηση, προκαλούν ξαφνική αίσθηση επείγοντος να απελευθερώσουν ούρα, να οδηγήσουν σε διαρροή και μερικές φορές μπορεί να είναι αρκετά επώδυνες. Μπορούν να προκαλέσουν μια κατάσταση γνωστή ως υπερδραστήρια ουροδόχο κύστη ή να προκαλέσουν ακράτεια. Ευτυχώς, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ελέγξετε την ουροδόχο κύστη σας.

Μέρος 1 από 4: θεραπεία σπασμών της ουροδόχου κύστης με προπόνηση μυών

 1. 1
  Ενισχύστε τους πυελικούς μύες σας. Η εκτέλεση ασκήσεων Kegel, που ονομάζονται επίσης ασκήσεις πυελικού εδάφους, μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση των πυελικών μυών σας, οι οποίοι παρέχουν υποστήριξη για την ουροδόχο κύστη σας. Οι άνδρες μπορούν επίσης να κάνουν ασκήσεις Kegel! Για να αρχίσετε να ενισχύετε τους μυς του πυελικού εδάφους, πρέπει πρώτα να προσδιορίσετε τους σωστούς μυς.
  • Όταν ουρείτε, χρησιμοποιήστε τους μυς σας για να σταματήσετε τη ροή των ούρων στο μέσο. Εάν μπορείτε να το κάνετε αυτό, έχετε εντοπίσει έναν από τους μύες που εμπλέκονται με υποστήριξη της πυέλου και της ουροδόχου κύστης. Μην συνεχίσετε να σταματάτε τη ροή των ούρων σας, καθώς αυτό μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα εμφάνισης άλλων προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένων των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος.
  • Ένας άλλος τρόπος για να προσδιορίσετε τους σωστούς μυς είναι να φανταστείτε ότι προσπαθείτε να αποτρέψετε τη μεταφορά αερίου σε δημόσιο χώρο. Η συμπίεση αυτών των μυών προσδιορίζει τους σωστούς μυς που πρέπει να ασκήσετε για να ενισχύσετε τους μυς του πυελικού εδάφους.
 2. 2
  Συζητήστε με το γιατρό σας. Ο γιατρός σας ή ένας φυσιοθεραπευτής μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε άλλους τρόπους για να εντοπίσετε σωστά τους μυς που πρέπει να ασκήσετε για να ενισχύσετε τους μυς του πυελικού εδάφους.
  • Μόλις είστε καθαροί στους σωστούς μύες, προσέξτε να μην συστέλλονται ή να πιέζετε άλλους μυς όταν κάνετε τις ασκήσεις σας. Η συστολή άλλων μυών μπορεί να ασκήσει περισσότερη πίεση στην ουροδόχο κύστη σας.
  • Επίσης, αποφύγετε να κρατάτε την αναπνοή σας ενώ κάνετε τις ασκήσεις σας.
 3. 3
  Κάνετε τις ασκήσεις σας συχνά και σε διαφορετικές θέσεις. Εάν ο γιατρός σας συμφωνήσει ότι αυτή η μορφή άσκησης μπορεί να βοηθήσει, εκτελέστε τις πυελικές ασκήσεις σας τρεις φορές την ημέρα και σε τρεις διαφορετικές θέσεις.
  • Εκτελέστε τις ασκήσεις σας ενώ ξαπλώνετε, κάθεστε και στέκεται.
  • Κρατήστε κάθε συμπίεση για περίπου τρία δευτερόλεπτα και μετά χαλαρώστε για τρία δευτερόλεπτα. Προσπαθήστε να φτάσετε 10 έως 15 επαναλήψεις της ίδιας άσκησης σε κάθε θέση.
  • Καθώς γίνεστε πιο άνετοι με αυτές τις ασκήσεις, επεκτείνετε τη διάρκεια της συστολής.
 4. 4
  Κάνε υπομονή. Μπορεί να χρειαστούν έως και δύο μήνες για να αρχίσει να παρατηρείται διαφορά στη συχνότητα ή τη σοβαρότητα των σπασμών της ουροδόχου κύστης.
  • Θυμηθείτε, η ενίσχυση των πυελικών μυών σας μέσω της άσκησης μπορεί να είναι μόνο ένα μέρος ενός αποτελεσματικού σχεδίου θεραπείας για τη μείωση ή την εξάλειψη των σπασμών της ουροδόχου κύστης.
Περισσότερες από μία πιθανές αιτίες των σπασμών της ουροδόχου κύστης μπορεί να συμβάλλουν στους σπασμούς της
Σε ορισμένες περιπτώσεις, περισσότερες από μία πιθανές αιτίες των σπασμών της ουροδόχου κύστης μπορεί να συμβάλλουν στους σπασμούς της ουροδόχου κύστης.

Μέρος 2 από 4: πραγματοποίηση αλλαγών στον τρόπο ζωής

 1. 1
  Εφαρμόστε μια διαδικασία που ονομάζεται χρονική ακύρωση. Παρακολουθήστε την ώρα της ημέρας όταν έχετε συχνότερα σπασμούς ή διαρροή ούρων. Αναπτύξτε ένα πρόγραμμα ωρών όλη την ημέρα για ούρηση. Διατηρήστε αυτό το πρόγραμμα για μερικές εβδομάδες για να βεβαιωθείτε ότι αδειάζετε την ουροδόχο κύστη σας αρκετά συχνά για να αποφύγετε τους σπασμούς και τη διαρροή.
  • Επεκτείνετε σταδιακά το χρόνο μεταξύ της ακύρωσης. Αυτό θα εκπαιδεύσει σταδιακά την ουροδόχο κύστη σας για να κρατήσει λίγο περισσότερα ούρα, ενισχύοντας τους μυς για να αποτρέψει τους σπασμούς.
  • Αποφύγετε να πίνετε υγρά εντός δύο ωρών από τον ύπνο για να βοηθήσετε στον έλεγχο της ουροδόχου κύστης κατά τη διάρκεια της νύχτας.
 2. 2
  Παρακολουθήστε τι τρώτε. Ορισμένα τρόφιμα μπορούν να προκαλέσουν σπασμούς στην ουροδόχο κύστη. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα τρόφιμα που τρώτε και εξαλείψτε τα αντικείμενα που φαίνεται να σας προκαλούν.
  • Τα τρόφιμα που είναι πολύ όξινα, όπως τα εσπεριδοειδή και οι ντομάτες, και τα τρόφιμα που είναι πικάντικα έχουν συσχετιστεί με την πρόκληση σπασμών της ουροδόχου κύστης.
  • Σοκολάτα και τρόφιμα ή ποτά που περιέχουν τεχνητά γλυκαντικά μπορεί επίσης να προκαλέσουν σπασμούς στην ουροδόχο κύστη.
 3. 3
  Περιορίστε την πρόσληψη ποτών που περιέχουν αλκοόλ ή καφεΐνη. Τα ποτά που έχουν υψηλά επίπεδα καφεΐνης, όπως καφές, τσάι και αναψυκτικά μπορούν να οδηγήσουν σε σπασμούς. Μπορούν επίσης τα ποτά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε οξύ, όπως χυμούς εσπεριδοειδών.
  • Τα αλκοολούχα ποτά και τα άτομα με καφεΐνη μπορούν να προκαλέσουν γρήγορη πλήρωση της ουροδόχου κύστης, οδηγώντας σε διαρροή και σπασμούς.
  • Τα ποτά που περιέχουν μεγάλες ποσότητες εσπεριδοειδών μπορεί να είναι ερεθιστικά για την ουροδόχο κύστη σας και να οδηγήσουν σε σπασμούς της ουροδόχου κύστης.
  • Δοκιμάστε να απομακρύνετε ό, τι πίνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας, αντί να πίνετε μεγάλη ποσότητα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
 4. 4
  Αποφύγετε τα αφρόλουτρα. Έχουν αναφερθεί σκληρά σαπούνια και τα συστατικά στα αφρόλουτρα που προκαλούν σπασμούς στην ουροδόχο κύστη.
  • Τα συστατικά σε προϊόντα αφρόλουτρου και σαπούνια που περιέχουν αρώματα ή σκληρά συστατικά μπορεί να ερεθίσουν την ουροδόχο κύστη σας και να οδηγήσουν σε σπασμούς.
 5. 5
  Παρακολουθήστε το βάρος σας. Το υπερβολικό βάρος ασκεί πρόσθετη πίεση στην ουροδόχο κύστη σας. Συζητήστε με το γιατρό σας για να καθορίσετε ένα υγιές πρόγραμμα απώλειας βάρους που θα βοηθήσει στον έλεγχο των σπασμών της ουροδόχου κύστης.
 6. 6
  Σταμάτα το κάπνισμα. Εκτός από το ότι είναι κακό για την υγεία σας γενικά, το κάπνισμα ερεθίζει τους μυς της ουροδόχου κύστης. Ο "βήχας του καπνιστή", ένας χρόνιος βήχας που προκαλείται από ερεθισμό των πνευμόνων λόγω του καπνίσματος, μπορεί επίσης να προκαλέσει σπασμούς στην ουροδόχο κύστη και μπορεί να προκαλέσει διαρροή.
  • Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με τα προγράμματα διακοπής του καπνίσματος. Για περισσότερες συμβουλές, μπορείτε επίσης να ανατρέξετε στο σταματήστε το κάπνισμα.
Ο πιο συνηθισμένος ένοχος πίσω από τους σπασμούς της ουροδόχου κύστης είναι ο λείος μυς του εξωστήρα
Ο πιο συνηθισμένος ένοχος πίσω από τους σπασμούς της ουροδόχου κύστης είναι ο λείος μυς του εξωστήρα, ο οποίος είναι ο κύριος μυς που συνθέτει το τοίχωμα της ουροδόχου κύστης.

Μέρος 3 από 4: αναζήτηση ιατρικής βοήθειας

 1. 1
  Ρωτήστε το γιατρό σας σχετικά με τα φάρμακα. Ορισμένα φάρμακα έχουν εγκριθεί για να βοηθήσουν στον έλεγχο της ουροδόχου κύστης. Μερικοί παράγοντες εργάζονται για να αποτρέψουν τη διαρροή και άλλοι εργάζονται για τον έλεγχο των ανεπιθύμητων μυϊκών συσπάσεων ή σπασμών.
  • Τα αντιχολινεργικά είναι βρογχοδιασταλτικά, πράγμα που σημαίνει ότι λειτουργούν για να εμποδίσουν τη σύσφιξη ορισμένων μυών. Για τους σπασμούς της ουροδόχου κύστης, βοηθούν στη μείωση της ακούσιας συστολής της ουροδόχου κύστης. Τα φάρμακα αυτής της κατηγορίας περιλαμβάνουν προπανθαλίνη, οξυβουτυνίνη, τρυγική τολτεροδίνη, δαριφενασίνη, τρόσπιιο και ηλεκτρική σουλφενασίνη. Αυτά τα φάρμακα μπορεί να προκαλέσουν ξηροστομία και άλλες παρενέργειες, όπως δυσκοιλιότητα, θολή όραση, ανωμαλίες καρδιακού παλμού και υπνηλία.
  • Τα τρικυκλικά αντικαταθλιπτικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ορισμένες περιπτώσεις, δεδομένου ότι έχουν αντιχολινεργικές πτυχές. Τα πιο συχνά συνταγογραφούμενα περιλαμβάνουν υδροχλωρική ιμιπραμίνη και δοξεπίνη. Αυτοί οι παράγοντες βοηθούν στον έλεγχο του ιστού των λείων μυών στην ουροδόχο κύστη.
  • Οι άλφα αναστολείς μπορούν να συνταγογραφηθούν για τη μείωση των υπερβολικά συμπτωμάτων της ουροδόχου κύστης μειώνοντας τις συστολές της ουροδόχου κύστης και χαλαρώνοντας τους μυς. Συνήθεις παράγοντες είναι η πραζοσίνη και η φαινοξυβενζαμίνη.
 2. 2
  Συνεργαστείτε με το γιατρό σας για να αποφύγετε αλληλεπιδράσεις με τα ναρκωτικά. Όλα τα φάρμακα έχουν παρενέργειες και πολλά μπορούν να αλληλεπιδράσουν με άλλα φάρμακα. Οι αλληλεπιδράσεις μπορεί να είναι σοβαρές σε πολλές περιπτώσεις.
  • Σε συνεργασία με το γιατρό σας, το υπάρχον φάρμακο θα εξεταστεί καθώς ο γιατρός σας θεωρεί ασφαλή την προσθήκη νέων παραγόντων που μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση των σπασμών της ουροδόχου κύστης.
 3. 3
  Συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν δοκιμάσετε εναλλακτικές και φυτικές θεραπείες. Χρησιμοποιήστε τα μόνο με προσοχή. Υπάρχουν ελάχιστα ή καθόλου στοιχεία που να υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητα της χρήσης φυτικών και εναλλακτικών θεραπειών για τη θεραπεία των σπασμών της ουροδόχου κύστης. Πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε φυτικές και εναλλακτικές θεραπείες, καθώς μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα με τα συνταγογραφούμενα φάρμακά σας και τις υπάρχουσες ιατρικές παθήσεις.
  • Έχουν γίνει λίγες μελέτες σε ανθρώπους για τη μέτρηση της αποτελεσματικότητας εναλλακτικών και φυτικών θεραπειών για τον έλεγχο των προβλημάτων της ουροδόχου κύστης, συμπεριλαμβανομένων των σπασμών.
  • Μερικά μικρά στοιχεία είναι διαθέσιμα για ιαπωνικά και κινέζικα βότανα, αλλά τα αποτελέσματα είναι πολύ περιορισμένα και δεν επαρκούν για να υποστηρίξουν τη χρήση τους για αυτό το πρόβλημα.
 4. 4
  Εξετάστε τον βελονισμό. Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι ο βελονισμός για την ουροδόχο κύστη μπορεί να ανακουφίσει άτομα με υπερδραστήρια ουροδόχο κύστη και σπασμούς. Ρωτήστε το γιατρό σας για παραπομπή σε εξουσιοδοτημένο βελονισμό με γνώση των καταστάσεων της ουροδόχου κύστης.
  • Οι περισσότερες πολιτείες απαιτούν άδεια για τους βελονιστές μέσω της Εθνικής Επιτροπής Πιστοποίησης για τον Βελονισμό και την Ανατολική Ιατρική (NCCAOM). Η εύρεση εξουσιοδοτημένου βελονιστή θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι θα λάβετε την κατάλληλη φροντίδα.
  • Ενημερώστε το γιατρό σας για εναλλακτικές θεραπείες που προσπαθείτε. Με αυτόν τον τρόπο, όλοι οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης μπορούν να συνεργάζονται μεταξύ τους για να σας παρέχουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα.
 5. 5
  Ρωτήστε το γιατρό σας σχετικά με τις συσκευές ηλεκτρικής διέγερσης. Ηλεκτρικές συσκευές διέγερσης, παρόμοιες με μια μονάδα TENS, μερικές φορές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν στη διέγερση των νεύρων ή των μυών κατά τρόπο ρουτίνας για την πρόληψη των ξαφνικών σπασμών. Συνήθως, αυτή η μορφή θεραπείας δεν θεωρείται επιλογή πρώτης γραμμής.
  • Πολλές από τις συσκευές απαιτούν μικρή χειρουργική επέμβαση για την εμφύτευση της πραγματικής συσκευής και την εύρεση κατάλληλης τοποθέτησης για τα ηλεκτρόδια.
  • Οι παρεμβάσεις αυτού του τύπου χρησιμοποιούνται συχνότερα για τον έλεγχο προβλημάτων της ουροδόχου κύστης που μπορεί να σχετίζονται άμεσα ή όχι με σπασμούς. Η συνήθης χρήση ηλεκτρικών συσκευών διέγερσης είναι για καταστάσεις όπως σύνδρομο υπερδραστηριότητας της ουροδόχου κύστης, ακράτεια στρες και ακράτεια ούρων.
 6. 6
  Σκεφτείτε τη χειρουργική επέμβαση. Οι επιλογές χειρουργικής διαδικασίας για τον έλεγχο των σπασμών της ουροδόχου κύστης ή των σχετικών προβλημάτων της ουροδόχου κύστης βασίζονται στην υποκείμενη αιτία του προβλήματος. Ο γιατρός σας μπορεί να σας συμβουλεύσει καλύτερα για τους κινδύνους και τα οφέλη από τη διεξαγωγή χειρουργικής επέμβασης.
  • Οι χειρουργικές επεμβάσεις για τους σπασμούς της ουροδόχου κύστης συνιστώνται μόνο σε άτομα που πάσχουν από σοβαρή υπερ-δραστηριότητα μυϊκού εξωστήρα, που σημαίνει σοβαρά και επώδυνα επεισόδια σπασμών της ουροδόχου κύστης και σε εκείνα που δεν έχουν ανταποκριθεί σε άλλες επιλογές θεραπείας.
Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο ελέγχου των σπασμών της ουροδόχου κύστης από τον Ιατρικό μας
Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο ελέγχου των σπασμών της ουροδόχου κύστης από τον Ιατρικό μας αναθεωρητή, όπως πώς να χρησιμοποιήσετε το χρονικό κενό για τη μείωση των σπασμών και της διαρροής, συνεχίστε να διαβάζετε!

Μέρος 4 από 4: προσδιορισμός του λόγου για τους σπασμούς της ουροδόχου κύστης

 1. 1
  Εξετάστε τους εξασθενημένους μυς. Η κύστη ελέγχεται από διάφορες μυϊκές ομάδες. Αυτές οι ομάδες περιλαμβάνουν τους μυς του σφιγκτήρα, τους μυς του κοιλιακού τοιχώματος και έναν επιπλέον μυ που αποτελεί μέρος της ίδιας της ουροδόχου κύστης. Ο πιο συνηθισμένος ένοχος πίσω από τους σπασμούς της ουροδόχου κύστης είναι ο λείος μυς του εξωστήρα, ο οποίος είναι ο κύριος μυς που συνθέτει το τοίχωμα της ουροδόχου κύστης.
  • Ο μυς εξωστήρα αποτελείται από ίνες λείου μυός που αποτελούν μέρος του τοιχώματος της ουροδόχου κύστης. Ο μυς του εξωστήρα συστέλλεται, μαζί με τους μυς του κοιλιακού τοιχώματος, για να αδειάσει το περιεχόμενο της ουροδόχου κύστης στην ουρήθρα. Ωστόσο, όλες οι μυϊκές ομάδες εμπλέκονται στην εκκένωση της ουροδόχου κύστης και μπορεί να αποτελούν μέρος του προβλήματος, οπότε θα πρέπει να επισκεφτείτε το γιατρό σας για πλήρη διάγνωση.
  • Ο μυς του σφιγκτήρα παρέχει σύσφιξη στο άνοιγμα της ουροδόχου κύστης για να αποτρέψει τη διέλευση των ούρων. Όταν ο εγκέφαλος σηματοδοτεί τους μυς ότι είναι καιρός να απελευθερωθούν ούρα από την ουροδόχο κύστη, ο μυς του σφιγκτήρα χαλαρώνει για να επιτρέψει στη ροή των ούρων να διέλθει από την ουρήθρα.
  • Η ουρήθρα είναι ο σωλήνας που συνδέει την κύστη σας με το εξωτερικό.
  • Οι μύες του κοιλιακού τοιχώματος βρίσκονται σε χαλαρή κατάσταση όταν η κύστη είναι άδεια και γεμίζει σταδιακά με ούρα. Οι μύες του κοιλιακού τοιχώματος επεκτείνονται απαλά καθώς επεκτείνεται η κύστη.
  • Οι μύες του κοιλιακού τοιχώματος και οι μύες του σφιγκτήρα συνεργάζονται για να παρέχουν έλεγχο της ουροδόχου κύστης. Όταν ο εγκέφαλος λέει ότι είναι καιρός να απελευθερωθούν τα ούρα, οι μύες του κοιλιακού τοιχώματος συστέλλονται ή σφίγγονται και πιέστε την ουροδόχο κύστη για να ωθήσει τα ούρα στην ουρήθρα.
  • Οι μύες και το νευρικό σύστημα συνεργάζονται για να επικοινωνούν αποτελεσματικά με τον εγκέφαλο και να παρέχουν εθελοντικό έλεγχο της εκκένωσης της ουροδόχου κύστης. Ένα πρόβλημα με οποιονδήποτε από τους εμπλεκόμενους μυς ή νεύρα μπορεί να συμβάλει στους σπασμούς της ουροδόχου κύστης.
 2. 2
  Να γνωρίζετε την πιθανή νευρική βλάβη που μπορεί να προκαλέσει σπασμούς της ουροδόχου κύστης. Τα νεύρα που είναι ενσωματωμένα στην περιοχή της ουροδόχου κύστης αποτελούν μέρος μιας σύνθετης οδού επικοινωνίας που στέλνει μηνύματα στον εγκέφαλο και λαμβάνει μηνύματα από τον εγκέφαλο.
  • Τα νεύρα που αποτελούν μέρος της περιοχής της ουροδόχου κύστης και του κοιλιακού τοιχώματος λένε στον εγκέφαλο πότε η κύστη είναι γεμάτη και πρέπει να αδειάσει.
  • Αυτό μεταφράζεται ως ένα αίσθημα πίεσης που σας ενημερώνει ότι είναι καιρός να απελευθερώσετε τα ούρα που είναι αποθηκευμένα στην ουροδόχο κύστη.
  • Τα κατεστραμμένα νεύρα μπορούν να στείλουν σήματα στους μυς να συστέλλονται σε λάθος χρόνο, προκαλώντας σπασμούς.
  • Ορισμένες ιατρικές καταστάσεις που επηρεάζουν τα νευρικά σήματα που περιλαμβάνουν συστολή της ουροδόχου κύστης περιλαμβάνουν διαβήτη, Πάρκινσον, σκλήρυνση κατά πλάκας και εγκεφαλικό επεισόδιο.
  • Άλλες καταστάσεις που προκαλούν βλάβη στα νεύρα είναι χειρουργική επέμβαση στην πλάτη, πυελικές καταστάσεις ή χειρουργική επέμβαση, προβλήματα στην πλάτη, όπως κήλη δίσκων και έκθεση σε ακτινοβολία.
 3. 3
  Αποκλείστε μια μόλυνση. Οι λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης ή των νεφρών μπορούν να προκαλέσουν ξαφνικά σπασμό στους μύες. Ο ερεθισμός από τη μόλυνση προκαλεί στους μυς της ουροδόχου κύστης να συμπιεστούν ή να συστέλλονται, με αποτέλεσμα σπασμό. Η μόλυνση του ουροποιητικού συστήματος είναι προσωρινή. Τα προβλήματα ελέγχου της ουροδόχου κύστης επιλύονται μόλις αντιμετωπιστεί σωστά η λοίμωξη.
  • Εάν αισθάνεστε ότι έχετε λοίμωξη της ουροδόχου κύστης ή των νεφρών, ζητήστε ιατρική περίθαλψη το συντομότερο δυνατό για να πάρετε μια συνταγή για το κατάλληλο αντιβιοτικό για τη θεραπεία της λοίμωξης.
  • Τα συμπτώματα της λοίμωξης του ουροποιητικού συστήματος περιλαμβάνουν έντονη και συχνή ώθηση ούρησης, διέλευση μικρών ποσοτήτων ούρων, αίσθημα καύσου ή πόνο κατά την ούρηση, θολό, αποχρωματισμένο ή ορατό αίμα στα ούρα, έντονα μυρωδιά ούρων και πυελικό πόνο.
 4. 4
  Εξετάστε τα φάρμακά σας με το γιατρό σας. Μερικά φάρμακα μπορεί να προκαλέσουν σπασμούς στην ουροδόχο κύστη. Συζητήστε με το γιατρό σας εάν παίρνετε φάρμακα για άλλες καταστάσεις που μπορεί να συμβάλλουν στους σπασμούς της ουροδόχου κύστης.
  • Δεν προκαλούν προβλήματα σε κάθε φάρμακο. Ακόμη και τα φάρμακα που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα δεν τα προκαλούν σε κάθε άτομο.
  • Μην σταματήσετε ή τροποποιήσετε οποιοδήποτε από τα φάρμακά σας. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με τους σπασμούς της ουροδόχου κύστης και την τρέχουσα θεραπευτική αγωγή.
  • Εάν παίρνετε ένα φάρμακο που μπορεί να συμβάλλει στους σπασμούς της ουροδόχου κύστης, οι προσαρμογές της δόσης υπό την καθοδήγηση του γιατρού σας μπορεί να σας βοηθήσουν, ενώ εξακολουθείτε να παρέχετε τον έλεγχο της ιατρικής σας κατάστασης.
  • Παραδείγματα φαρμάκων που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα ελέγχου της ουροδόχου κύστης περιλαμβάνουν φάρμακα που συνταγογραφούνται που σας βοηθούν να χαλαρώσετε, να διαχειριστείτε συμπτώματα άγχους, να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε τη νύχτα, μυοχαλαρωτικά, διουρητικά ή φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία βλάβης των νεύρων, συμπεριλαμβανομένων καταστάσεων όπως η ινομυαλγία.
 5. 5
  Χρησιμοποιήστε τον κατάλληλο καθετήρα για την κατάστασή σας. Σε πολλές περιπτώσεις, η χρήση καθετήρων που εισάγονται είτε από επαγγελματίες του τομέα της υγείας είτε από αυτοθεραπευόμενους μπορεί να προκαλέσει σπασμούς στην ουροδόχο κύστη.
  • Το σώμα σας αναγνωρίζει τον καθετήρα ως ξένη ουσία και συστέλλεται ή σπασμούς σε μια προσπάθεια να τον αφαιρέσετε.
  • Μιλήστε με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για να επιλέξετε έναν καθετήρα που να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετα, έχει το κατάλληλο μέγεθος και είναι κατασκευασμένο από υλικά που μπορεί να είναι λιγότερο ενοχλητικά.
 6. 6
  Συνειδητοποιήστε ότι περισσότεροι από ένας λόγοι μπορεί να λειτουργούν. Σε ορισμένες περιπτώσεις, περισσότερες από μία πιθανές αιτίες των σπασμών της ουροδόχου κύστης μπορεί να συμβάλλουν στους σπασμούς της ουροδόχου κύστης.
  • Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε εξασθενημένους μυς ή ελαφρά κατεστραμμένα νεύρα, αλλά δεν έχετε προβλήματα με σπασμούς της ουροδόχου κύστης. Το υπερβολικό βάρος ή η κατανάλωση ποτών με καφεΐνη, σε συνδυασμό με τους εξασθενημένους μύες ή τα κατεστραμμένα νεύρα, μπορεί να είναι αρκετό για να σας προκαλέσει σπασμούς της ουροδόχου κύστης.
  • Αναγνωρίζοντας ότι διάφοροι παράγοντες μπορεί να προκαλούν τους σπασμούς της ουροδόχου κύστης μπορεί να σας βοηθήσει να εργαστείτε για την επίλυση αυτού του προβλήματος εφαρμόζοντας έναν συνδυασμό διαφορετικών προσεγγίσεων στη θεραπεία.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Η χρήση ενός καθετήρα προκαλεί σπασμούς;
  Είναι πιθανό η φυσική διέγερση από τον καθετήρα να οδηγήσει σε ερεθισμό και στρες στην ουροδόχο κύστη. Θα ήμουν προσεκτικός όταν αυτοθεραπεία. Μην χρησιμοποιείτε τον ίδιο καθετήρα δύο φορές.
 • Όσο περισσότερο κινούμαι τόσο περισσότερο βιώνω σπασμούς. Πρέπει να περιορίσω τη σωματική δραστηριότητα για να μειώσω τους σπασμούς;
  Ίσως θελήσετε να κάνετε ασκήσεις Kegel εάν έχετε σπασμούς της ουροδόχου κύστης. Επιπλέον, ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο λήψης φαρμάκων για τους σπασμούς της ουροδόχου κύστης. Τα φάρμακα περιλαμβάνουν τρικυκλικά αντικαταθλιπτικά και παρασυμπαθητικούς παράγοντες δράσης. Μιλήστε με το γιατρό σας για αυτό ως πιθανότητα.
 • Μπορεί το τρέξιμο να προκαλέσει σπασμούς στην ουροδόχο κύστη;
  Εάν έχετε πλήρη ουροδόχο κύστη, τότε ναι.
 • Μπορώ να πιω σαφή σόδα όπως το Sprite Zero;
  Όλα τα τρόφιμα που περιέχουν τεχνητά γλυκαντικά μπορούν να προκαλέσουν σπασμούς στην ουροδόχο κύστη. Επειδή το Sprite zero περιέχει τεχνητά γλυκαντικά, μπορεί να προκαλέσει σπασμούς στην ουροδόχο κύστη.
Αναπάντητες ερωτήσεις
 • Είμαι ένας άντρας 76 ετών με γενικά καλή υγεία, αλλά αντιμετωπίζω ακράτεια και η φαρμακευτική αγωγή δεν βοηθά. Μπορώ να χρησιμοποιήσω έναν πρωκτικό ανιχνευτή; Πόσο συχνά πρέπει να το χρησιμοποιώ όλη την ημέρα;
 • Πόσος χρόνος χρειάζεται για να ανακάμψετε από τους σπασμούς της ουροδόχου κύστης;

Σχόλια (3)

 • eradach
  Σας ευχαριστώ που γράψατε αυτό. Μου δόθηκαν φάρμακα για "σπασμούς της ουροδόχου κύστης" αφού απέλαβα μια μεγάλη πέτρα στα νεφρά. Όταν ήρθα σπίτι, συνειδητοποίησα ότι δεν είχα ιδέα τι ήταν οι σπασμοί της ουροδόχου κύστης. Αφού διαβάσω το άρθρο σας και γίνομαι πιο ενημερωμένος, νιώθω πιο έτοιμος να ρωτήσω τον γιατρό μου τις ερωτήσεις που θα με προωθήσουν στη διαδικασία θεραπείας μου.
 • myasmitham
  Θέλω απλώς να σας ευχαριστήσω. Εκτιμώ απολύτως τη σκληρή δουλειά που κάνει ο οδηγός. Εξαιρετικά χρήσιμο και ενημερωτικό.
 • qpollich
  Είχα μια ουροδόχο κύστη για 2 αναπτύξεις μέσα, έκαναν έναν καθετήρα για να αφαιρέσω κάθε λάσπη. Από τότε, δεν κατάφερα να ουρήσω λόγω σπασμών μυδιών και του πόνου με αυτό. Μετά από αυτό το άρθρο, αισθάνομαι ότι μπορώ να ζητήσω από τον γιατρό μου δισκία για να ελέγξει το πρόβλημα και να επανέλθει στο φυσιολογικό.
Ιατρική αποποίηση ευθυνών Το περιεχόμενο αυτού του άρθρου δεν προορίζεται να υποκαταστήσει επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, εξετάσεις, διάγνωση ή θεραπεία. Θα πρέπει πάντα να επικοινωνείτε με το γιατρό σας ή άλλο εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας πριν ξεκινήσετε, αλλάξετε ή διακόψετε οποιοδήποτε είδος υγειονομικής περίθαλψης.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail