Πώς να έχετε τα όνειρα που θέλετε;

Για να έχετε τα όνειρα που θέλετε, προσπαθήστε να ελέγξετε τα μικρά πράγματα στο όνειρό σας όταν συνειδητοποιήσετε ότι ονειρεύεστε. Για παράδειγμα, μπορείτε να παραλάβετε ένα μικρό αντικείμενο ή να περπατήσετε μέσα σε ένα δωμάτιο. Μόλις κατορθώσετε να αποκτήσετε αυτήν την τεχνική, στοχεύστε να κάνετε μεγαλύτερες αλλαγές πετώντας ή καλώντας άλλους ανθρώπους ή αντικείμενα. Κάντε αυτό φανταστείτε κάτι που σχετίζεται με το αντικείμενο, σαν να σκέφτεστε να βρίσκεστε σε ένα εστιατόριο εάν θέλετε να εμφανιστεί ένα κέικ. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτήν την τεχνική για να ταξιδέψετε στο χρόνο με το να φανταστείτε ότι μπαίνετε στη δική σας μηχανή χρόνου. Για συμβουλές σχετικά με το πώς να αναζητήσετε σημάδια ονείρου, συνεχίστε να διαβάζετε!

Να θυμάσαι τα όνειρά σου είναι το πρώτο βήμα για την επίτευξη διαυγών ονείρων
Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το να μάθεις να παρατηρήσεις και να θυμάσαι τα όνειρά σου είναι το πρώτο βήμα για την επίτευξη διαυγών ονείρων.

Τα όνειρα μπορούν να έχουν ισχυρή επίδραση στη ζωή μας. Αντανακλούν τις ελπίδες και τους φόβους μας για το μέλλον και μας βοηθούν ακόμη και να ξαναεπισκεφτούμε τα παρελθόντά μας. Είτε θέλετε να μάθετε πώς να καθαρίζετε τα όνειρα (δηλαδή να ελέγχετε ενεργά και να γνωρίζετε τα όνειρά σας ενώ κοιμάστε) ή απλά θέλετε να μάθετε πώς να έχετε πιο ευχάριστα όνειρα, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε όλη την ημέρα και πριν από εσάς πηγαίνετε στο κρεβάτι για να έχετε τα όνειρα που θέλετε.

Μέρος 1 από 4: έχοντας πιο ευχάριστα όνειρα

 1. 1
  Πήγαινε στο κρεβάτι νωρίτερα. Μια μελέτη ύπνου που πραγματοποιήθηκε το 2011 για το περιοδικό Sleep and Biology Rhythms κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι φοιτητές πανεπιστημίου που έμειναν αργότερα τείνουν να έχουν πιο δυσάρεστα όνειρα από εκείνους που χτύπησαν το σάκο νωρίτερα. Εάν θέλετε τα όνειρά σας να είναι πιο ευχάριστα, δοκιμάστε να πάτε για ύπνο τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα κάθε βράδυ και δείτε αν αυτό έχει θετικό αντίκτυπο στα όνειρά σας.
  • Μία πιθανή εξήγηση για αυτό το εύρημα είναι ότι η ορμόνη του στρες κορτιζόλης απελευθερώνεται νωρίς το πρωί, μια εποχή κατά την οποία οι νυχτερινές κουκουβάγιες ήταν πιθανό στο REM (Rapid Eye Movement), ή όνειρο, ύπνο.
 2. 2
  Ελέγξτε τη διατροφή σας. Οι εφιάλτες μπορούν να προκληθούν από διάφορα πράγματα, όπως σνακ αργά το βράδυ, αλκοόλ, καφεΐνη ή τσιγάρα. Εάν έχετε επίμονους εφιάλτες, τότε σκεφτείτε να κόψετε αυτές τις ουσίες και μην τρώτε για δύο έως τρεις ώρες πριν πάτε για ύπνο. Αυτό θα σας δώσει αρκετό χρόνο για να αφομοιώσετε το φαγητό σας και θα οδηγήσετε σε έναν πιο ξεκούραστο ύπνο.
  • Εάν είστε σοβαροί για να έχετε βαθύτερα και πιο ευχάριστα όνειρα, τότε θα πρέπει να αποφύγετε την καφεΐνη μετά το μεσημέρι. Μπορεί να αισθάνεστε ότι χρειάζεστε την επιπλέον ενέργεια, αλλά θα σας δυσκολέψει να κοιμηθείτε.
  • Αν και μπορεί να πιστεύετε ότι ένα ποτήρι κρασί πριν από το κρεβάτι θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε, θα σας οδηγήσει στην πραγματικότητα να έχετε έναν λιγότερο ξεκούραστο ύπνο. Και αν ο ύπνος σας είναι λιγότερο ξεκούραστοι και θέλετε να ελέγξετε πραγματικά τα όνειρά σας, τότε αυτό θα δυσκολέψει να το κάνετε.
  • Αποφύγετε τη ζάχαρη κοντά στον ύπνο επίσης. Η ζάχαρη μπορεί να σας υπερδιέγερση και να σας κρατήσει ξύπνιοι.
 3. 3
  Αντιμετωπίστε το άγχος. Συχνά, τα αρνητικά όνειρα αντικατοπτρίζουν το άγχος ή το άγχος που βιώνουμε στην καθημερινή μας ζωή. Προσπαθήστε να μην παραμείνετε σε αυτά τα πράγματα ενώ ξαπλώνετε στο κρεβάτι προσπαθώντας να κοιμηθείτε. Αντ 'αυτού, αφιερώστε λίγο χρόνο για να καθαρίσετε το κεφάλι σας και να σκεφτείτε θετικά πράγματα. Όσο περισσότερο εστιάζετε στο να έχετε μια λιγότερο αγχωτική εξωτερική ζωή, τόσο πιο ήρεμη θα είναι η εσωτερική σας ζωή και τα όνειρά σας.
  • Η τακτική άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τα επίπεδα άγχους, να έχετε καλύτερα όνειρα και να κοιμηθείτε πιο γρήγορα. Μην ασκείστε πολύ κοντά στον ύπνο, ωστόσο, καθώς αυτό μπορεί να σας κρατήσει ενήμερους.
 4. 4
  Έχετε μια πιο χαλαρωτική ρουτίνα για ύπνο. Είναι σημαντικό να χαλαρώσετε στον ύπνο και να έχετε μια ρουτίνα χαλάρωσης, όπως πίνοντας τσάι από βότανα ή διαβάζοντας ένα βιβλίο, πριν κοιμηθείτε, ώστε τα όνειρά σας να είναι λιγότερο πιθανό να είναι τρομακτικά ή ενοχλητικά. Βρείτε ό, τι είναι καλύτερο για να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε και να ακολουθήσετε το πρότυπο που έχετε αναπτύξει. Προσπαθήστε να σπρώξετε τυχόν αγχωτικές ή οδυνηρές σκέψεις από το μυαλό σας καθώς χαλαρώνετε στον ύπνο.
  • Αποφύγετε να παρακολουθείτε βίαιες, τρομακτικές ή με άλλο τρόπο αγχωτικές ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές πριν πάτε για ύπνο, καθώς αυτά μπορούν να προκαλέσουν εφιάλτες.
  • Εάν θέλετε έναν πιο ξεκούραστο ύπνο, απενεργοποιήστε όλα τα οπτικά ερεθίσματα τουλάχιστον μισή ώρα έως μια ώρα πριν από το κρεβάτι. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τηλέφωνα, χωρίς τηλεόραση, χωρίς υπολογιστή και τίποτα άλλο που θα σας δυσκολεύει να απενεργοποιήσετε το μυαλό σας και να έχετε έναν πιο ξεκούραστο ύπνο.
 5. 5
  Βάλτε τριαντάφυλλα στην κρεβατοκάμαρά σας. Οι επιστήμονες διεξήγαγαν μια μελέτη ονείρων στην οποία οι γυναίκες εκτέθηκαν στο άρωμα των τριαντάφυλλων όλη τη νύχτα για τουλάχιστον 30 νύχτες και ανέφεραν ότι είχαν πιο ευχάριστα όνειρα από το συνηθισμένο. Πιστεύεται ότι το άρωμα προκαλεί θετικά συναισθήματα, τα οποία με τη σειρά τους κάνουν τα όνειρα πιο ευχάριστα.
  • Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έλαια με άρωμα τριαντάφυλλου, λοσιόν σώματος ή κεριά. Φροντίστε να σβήσετε τα κεριά πριν πάτε για ύπνο, για να αποφύγετε τις πυρκαγιές.
  ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΟΥ

  Τα αρωματικά έλαια μπορεί να σας καταπραΰνουν τη νύχτα και να επηρεάσουν τα όνειρά σας. Σύμφωνα με τον Klare Heston, έναν αδειοδοτημένο κλινικό κοινωνικό λειτουργό, "Διαφορετικά έλαια λειτουργούν καλύτερα για διαφορετικούς ανθρώπους. Η λεβάντα είναι σίγουρα ένα που μπορείτε να δοκιμάσετε. Πάρτε μερικά φιαλίδια αρκετών λαδιών και δείτε ποιο λειτουργεί καλύτερα για εσάς. Μπορείτε επίσης να κάνετε κάποια έρευνα στο διαδίκτυο ή ζητήστε βοήθεια στο κατάστημα υγιεινής διατροφής ή τουαλέτας σας.

Αισθανθείτε σαν να έχετε αρκετό έλεγχο στα όνειρά σας
Μόλις ονειρευτείτε άνετα και αισθανθείτε σαν να έχετε αρκετό έλεγχο στα όνειρά σας, μπορείτε να αρχίσετε να στοχεύετε λίγο υψηλότερα όταν προσπαθείτε να ελέγξετε τα όνειρά σας.

Μέρος 2 από 4: προετοιμασία για διαυγή όνειρα κατά τη διάρκεια της ημέρας

 1. 1
  Κοιμήσου αρκετά. Τα όνειρα συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του ύπνου REM (Rapid Eye Movement), μια φάση του κύκλου ύπνου. Εάν δεν κοιμάστε αρκετά ή συχνά ξυπνάτε όλη τη νύχτα, οι κύκλοι REM ενδέχεται να διακόπτονται. Πρέπει να φροντίζετε να κοιμάστε μεταξύ 7-9 ωρών σε τακτική βάση και να κοιμάστε περίπου την ίδια ώρα κάθε βράδυ, ώστε το μυαλό και το σώμα σας να γνωρίζουν τι να περιμένουν.
 2. 2
  Δώστε προσοχή στα όνειρά σας. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το να μάθεις πώς να παρατηρήσεις και να θυμάσαι τα όνειρά σου είναι το πρώτο βήμα για την επίτευξη διαυγών ονείρων. Πριν πάτε για ύπνο, θυμηθείτε ότι σκοπεύετε να ξυπνήσετε και να θυμηθείτε πλήρως τα όνειρά σας. Αυτό θα εκπαιδεύσει τελικά το υποσυνείδητό σας για να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στα όνειρά σας. Εδώ είναι μερικοί τρόποι για να θυμάστε καλύτερα τα όνειρά σας:
  • Αφού ξυπνήσετε, αναρωτηθείτε τι ονειρευτήκατε. Μην βγείτε από το κρεβάτι αμέσως, διαφορετικά θα είναι πιο δύσκολο να θυμάστε τι συνέβη. Αντ 'αυτού, μείνετε στο κρεβάτι και εστιάστε στις λεπτομέρειες των ονείρων. Μέρος του λόγου που οι άνθρωποι "ξεχνούν" τα όνειρά τους είναι επειδή ξυπνούν και αμέσως αρχίζουν να σκέφτονται άλλα πράγματα. Συνήθως να ρωτάτε τον εαυτό σας αυτήν την ερώτηση κάθε πρωί.
  • Γράψτε τα όνειρά σας. Κάντε το αμέσως μετά το ξύπνημα και κρατήστε ένα ημερολόγιο και στυλό δίπλα στο κρεβάτι σας, ώστε να μπορείτε να γράψετε γρήγορα τα όνειρά σας πριν τα ξεχάσετε. Αυτό θα σας βοηθήσει επίσης να παρατηρήσετε τα μοτίβα των ονείρων σας με την πάροδο του χρόνου. Φροντίστε να κρατήσετε τα φώτα χαμηλά και να μείνετε στο κρεβάτι ενώ γράφετε τα όνειρα. Η παραμονή σας στο λυκόφως θα σας βοηθήσει να θυμηθείτε περισσότερα από τα όνειρα που έχετε.
 3. 3
  Πραγματοποιήστε ελέγχους πραγματικότητας ενώ ονειρεύεστε και καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι έλεγχοι πραγματικότητας είναι δοκιμές που μπορείτε να εκτελέσετε, τόσο όταν ονειρεύεστε όσο και όταν είστε ξύπνιοι, που σας βοηθούν να κάνετε διάκριση μεταξύ του πραγματικού κόσμου και του κόσμου των ονείρων. Η επιτυχής εκτέλεση ενός ελέγχου πραγματικότητας ενώ κοιμάται μπορεί να σας βοηθήσει να προκαλέσετε ένα διαυγές όνειρο, καθώς ο όνειρός σας αντιλαμβάνεται την κατάστασή του. Δοκιμάστε τις ακόλουθες δοκιμές ελέγχου πραγματικότητας:
  • Προσπαθήστε να πετάξετε. Προφανώς, αυτό θα λειτουργήσει μόνο σε ένα όνειρο.
  • Κοιτάξτε τον προβληματισμό σας στον καθρέφτη. Εάν ο προβληματισμός σας είναι παραμορφωμένος, θολός ή όχι εκεί, τότε πιθανώς ονειρεύεστε.
  • Προσπαθήστε να διαβάσετε ένα ρολόι. Η εικόνα θα είναι πολύ θολή για να διαβαστεί σε ένα όνειρο.
  • Σβήστε και σβήστε το φως. Οι διακόπτες φωτός δεν λειτουργούν στον κόσμο των ονείρων. Επίσης, δείτε εάν μπορείτε να ανάψετε και να σβήσετε τα φώτα με το μυαλό σας. Εάν μπορείτε, τότε ξέρετε ότι ονειρεύεστε.
  • Κοιτάξτε τα χέρια σας. Ελέγξτε αν φαίνονται φυσιολογικά από κοντά. Εάν ονειρεύεστε, τότε μπορεί να έχετε λιγότερα ή περισσότερα δάχτυλα από το κανονικό.
  • Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια ηλεκτρονική συσκευή. Οι υπολογιστές και τα τηλέφωνα δεν λειτουργούν σωστά στα όνειρα..
  • Δείτε αν μπορείτε να "αναπνέετε" ενώ κλείνετε το στόμα και τη μύτη σας. Εάν μπορείτε, τότε ονειρεύεστε.
  • Προσπαθήστε να βάλετε ένα αντικείμενο, όπως ένα μολύβι, μέσω του χεριού σας, (την παλάμη). Εάν ονειρεύεστε, το μολύβι θα περάσει ανεξήγητα ή θα κολλήσει στον αέρα γύρω από το χέρι σας. Εάν δεν είστε, θα έχετε ένα σημάδι γραφίτη στο χέρι σας.
  • Προσπαθήστε να διαβάσετε κάτι. Στα περισσότερα όνειρα, οι λέξεις θα είναι ασυνεπείς και τυχαίες.
 4. 4
  Ψάξτε για σημάδια ονείρου. Καθώς έχετε τη συνήθεια να καταγράφετε τα όνειρά σας, αρχίστε να ψάχνετε για σημάδια που ονειρεύεστε πραγματικά. Θα μπορούσε να είναι μια επαναλαμβανόμενη εικόνα, όπως ένα νησί που δεν έχετε ξαναδεί στην πραγματική ζωή, ή ένα επαναλαμβανόμενο γεγονός, όπως η απώλεια των δοντιών σας ή η ζάλη που δεν μπορείτε να κινηθείτε. Αναζητήστε μοτίβα που σας ενημερώνουν ότι ονειρεύεστε πραγματικά και μετά γράψτε τα. Η γνώση αυτών των σημείων μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε μεγαλύτερη επίγνωση του γεγονότος ότι ονειρεύεστε γιατί θα μπορείτε να τα αναγνωρίζετε πιο εύκολα.
  • Μόλις αναγνωρίσετε ένα από τα σημάδια των ονείρων στο όνειρό σας, μπορείτε να πείτε στον εαυτό σας ότι στην πραγματικότητα ονειρεύεστε.
 5. 5
  Παιζω βιντεοπαιχνιδια. Ένας ψυχολόγος πιστεύει ότι τα βιντεοπαιχνίδια εξοικειώνουν τους ανθρώπους να λειτουργούν σε μια εναλλασσόμενη πραγματικότητα και να βλέπουν τον εαυτό τους έξω από το σώμα του ατόμου, δεξιότητες που μεταφράζονται στον κόσμο των ονείρων. Η έρευνά της κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα άτομα που έπαιζαν βιντεοπαιχνίδια είχαν περισσότερες πιθανότητες να βιώσουν διαυγή όνειρα και ήταν καλύτερα να τα ελέγξουν.
  • Μην παίζετε βίαια βιντεοπαιχνίδια πριν πάτε για ύπνο, καθώς αυτά μπορούν να προκαλέσουν εφιάλτες. Φροντίστε να σταματήσετε να τα παίζετε τουλάχιστον μία ώρα πριν από το κρεβάτι εάν θέλετε να δοκιμάσετε αυτήν την τεχνική.
 6. 6
  Τρώτε τροφές πλούσιες σε μελατονίνη. Η μελατονίνη είναι μια ορμόνη που απαντάται συνήθως σε φυτά, ζώα και μικρόβια. Η μελατονίνη είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και έχει επίσης αποδειχθεί ότι ενισχύει τον ύπνο REM και κάνει τα όνειρα πιο ζωντανά. Άλλοι λένε επίσης ότι η μελατονίνη μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να κοιμηθούν γρηγορότερα. Εάν θέλετε να είστε σε θέση να ονειρεύεστε πιο έντονα, να κοιμάστε πιο βαθιά και, επομένως, να έχετε περισσότερο έλεγχο των ονείρων σας, τότε θα πρέπει να τρώτε μερικές από τις ακόλουθες τροφές πλούσιες σε μελατονίνη:
  • Κεράσια
  • Βρώμη
  • Αμύγδαλα
  • Ηλιόσποροι
  • Σπόροι λιναριού
  • Ραπανάκια
  • Ρύζι
  • Ντομάτες
  • Μπανάνες
  • Λευκή μουστάρδα
  • Μαύρη μουστάρδα
 7. 7
  Αναρωτηθείτε εάν ονειρεύεστε όλη την ημέρα. Καθώς πηγαίνετε για την ημέρα σας, είτε κάθεστε στην τάξη είτε ελέγχετε την αλληλογραφία, συνηθίστε να αναρωτιέστε: «Ονειρεύομαι;» Εάν το κάνετε αυτό τακτικά, τότε θα είναι πιο πιθανό για εσάς να αναρωτηθείτε εάν ονειρεύεστε όταν πραγματικά όνειρο. Και αν το κάνετε αυτό, τότε θα μπορείτε να συνειδητοποιήσετε ότι ονειρεύεστε και να ελέγχετε τα όνειρά σας, επιλέγοντας ό, τι θέλετε να συμβεί.
  • Αναρωτιέστε εάν ονειρεύεστε ή όχι μπορεί να αυξήσει την εγρήγορση σας, κάτι που θα σας κάνει επίσης πιο πιθανό να ονειρευτείτε.
Τότε δεν θα ξέρετε ποτέ ότι τα έχετε
Πιθανότατα δεν χρειάζεται πραγματικά να αυξήσετε τα όνειρά σας, αλλά απλώς να αυξήσετε την ικανότητά σας να θυμάστε τα όνειρά σας, επειδή Εάν δεν μπορείτε να θυμηθείτε τα όνειρά σας, τότε δεν θα ξέρετε ποτέ ότι τα έχετε!

Μέρος 3 από 4: προετοιμασία για διαυγή όνειρα πριν από το κρεβάτι

 1. 1
  Διαλογιστείτε πριν πάτε για ύπνο. Το να είσαι σε θέση να είσαι διαυγής όνειρο απαιτεί να είσαι πλήρως αυτοσυνείδητος και να μην αποσπαστείς από σκέψεις που σχετίζονται με την ξύπνησή σου. Ενώ ξαπλώνετε στο κρεβάτι προσπαθώντας να κοιμηθείτε, καθαρίστε το κεφάλι σας από τις σκέψεις που σας αποσπούν την προσοχή και εστιάστε όλη την προσοχή σας στο γεγονός ότι κοιμάστε και πρόκειται να εισέλθετε σε μια ονειρική κατάσταση.
  • Ο διαλογισμός θα σας βοηθήσει επίσης να καθαρίσετε το μυαλό σας από όλη την αρνητικότητα που θα σας αποτρέψει από έναν ξεκούραστο ύπνο.
 2. 2
  Οραματιστείτε το διαυγές όνειρό σας. Πριν πάτε για ύπνο, αποφασίστε τι θέλετε να ονειρευτείτε. Ζωγραφίστε μια ζωντανή εικόνα του περιβάλλοντός σας και φροντίστε να συμπεριλάβετε λεπτομέρειες όπως αξιοθέατα, ήχους και μυρωδιές. Βάλτε τον εαυτό σας στη σκηνή και δοκιμάστε να μετακινηθείτε μέσα σε αυτό.
  • Δώστε προσοχή στις αισθήσεις της αναπνοής και του περιπάτου σε αυτό το ονειρικό τοπίο. Αν και δεν ονειρεύεστε ακόμη, πείτε στον εαυτό σας "Είμαι σε ένα όνειρο." Συνεχίστε αυτήν την τεχνική οπτικοποίησης μέχρι να κοιμηθείτε.
  • Επιλέξτε την ιδανική τοποθεσία για βέλτιστα αποτελέσματα.
 3. 3
  Αφήστε τα όνειρα στο κομοδίνο σας. Αφήστε μια φωτογραφία, ένα σύμβολο ή ακόμα και ένα κενό κομμάτι χαρτί στο κομοδίνο σας πριν κοιμηθείτε. Πάρτε κάτι που αντιπροσωπεύει αυτό που θέλετε να ονειρευτείτε και αφήστε το πριν πάτε για ύπνο, ώστε να σας βοηθήσει να μεταβείτε στο όνειρο που θέλετε να έχετε. Αν θέλετε να ονειρευτείτε ένα συγκεκριμένο άτομο, βάλτε την εικόνα αυτού του ατόμου κοντά σας. Εάν είστε καλλιτέχνης που αγωνίζεται να βρει ένα θέμα, αφήστε έναν κενό καμβά στο κρεβάτι σας.
  • Η λήψη αυτού του μέτρου μπορεί να σας ωθήσει να ονειρευτείτε τα πράγματα που θέλετε να ονειρευτείτε γιατί θα φυτέψει τον πυρήνα αυτών των πραγμάτων στο μυαλό σας πριν πάτε για ύπνο.
 4. 4
  Προετοιμαστείτε για να ελέγξετε τα όνειρά σας πριν πάτε για ύπνο. Καθώς ξαπλώνετε στο κρεβάτι και ετοιμαστείτε για ύπνο, πείτε στον εαυτό σας κάτι τόσο απλό όσο, "Απόψε, όταν ονειρεύομαι, θέλω να συνειδητοποιήσω ότι ονειρεύομαι." Επαναλάβετε αυτό στον εαυτό σας μερικές φορές και εστιάστε πραγματικά στην πραγματοποίησή του. Αυτό θα σας βοηθήσει να μπείτε στη νοοτροπία που πρέπει να είστε για να αναγνωρίσετε ότι ονειρεύεστε.
 5. 5
  Κοιμηθείτε σε απόλυτο σκοτάδι. Εάν θέλετε πραγματικά να ελέγξετε τα όνειρά σας, τότε πρέπει να κοιμηθείτε σε απόλυτο σκοτάδι, ή όσο πιο κοντά στο πλήρες σκοτάδι μπορείτε. Ο ύπνος στο σκοτάδι διατηρεί τα επίπεδα της μελατονίνης σας υψηλά και προωθεί καλύτερα όνειρα και καλύτερη ανάκληση των ονείρων. Στην ιδανική περίπτωση, δεν πρέπει να υπάρχει διαφορά μεταξύ του σκοταδιού που βλέπετε όταν ανοίγετε τα μάτια σας στο κρεβάτι και όταν τα κλείνετε. Αποφύγετε τυχόν σκοτεινά φώτα, παράθυρα που ρίχνουν πολύ φως ή άλλα στοιχεία που θα σας εμποδίσουν να βρίσκεστε στο πιο σκοτεινό περιβάλλον.
 6. 6
  Δοκιμάστε την τεχνική MILD. Ο Stephen LaBerge του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, ο οποίος ίδρυσε το Ινστιτούτο Lucidity, δημιούργησε μια τεχνική γνωστή ως MILD (Mnemonic Induction of Lucid Dreams), η οποία έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις πιο αποτελεσματικές τεχνικές για την πρόκληση διαυγών ονείρων. Εδώ πρέπει να κάνετε:
  • Όταν πάτε για ύπνο τη νύχτα, πείτε στον εαυτό σας ότι θα θυμάστε τα όνειρά σας.
  • Επικεντρωθείτε στη συνειδητοποίηση όταν ονειρεύεστε και επίσης να θυμάστε ότι είναι όνειρο.
  • Φανταστείτε τι θέλετε να κάνετε κατά τη διάρκεια αυτού του ονείρου, είτε πετάει είτε χορεύει.
  • Επαναλάβετε τα δύο τελευταία βήματα της συνειδητοποίησης όταν ονειρεύεστε και επανεισάγετε ένα όνειρο μέχρι να κοιμηθείτε πραγματικά.
  • Συνεχίστε να χρησιμοποιείτε αυτήν την τεχνική έως ότου μπορέσετε να κάνετε τον εαυτό σας διαυγή όνειρα.
 7. 7
  Κάντε τους εφιάλτες σας να φύγουν. Αν και μπορεί να είναι δύσκολο να ελέγξετε τα όνειρά σας και να εξαφανίσετε τους εφιάλτες σας, ένα πράγμα που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι να απεικονίσετε ένα εναλλακτικό τέλος στον εφιάλτη. Εάν πάντα ονειρεύεστε έναν τρομακτικό άνδρα στο σπίτι σας, φανταστείτε τον εαυτό σας να τον αποτρέπει, ή φανταστείτε τον να φεύγει μόνος του. Όποιο και αν είναι το τρομακτικό όνειρο, βρείτε έναν τρόπο να το φανταστείτε έτσι ώστε να βγείτε ως νικητής και ο εφιάλτης να εξαφανιστεί.
  • Εάν το σκέφτεστε αρκετά έντονα, γράψτε το και μάλιστα το πείτε δυνατά, τότε ίσως μπορείτε να επαναπρογραμματίσετε τον τρόπο με τον οποίο το μυαλό σας πλησιάζει το όνειρο.
Αλλά αυτό που είναι γνωστό είναι ότι τα όνειρα συμβαίνουν μόνο κατά τη διάρκεια του ύπνου REM
Αυτό που προκαλεί τα όνειρα δεν είναι πλήρως κατανοητό, αλλά αυτό που είναι γνωστό είναι ότι τα όνειρα συμβαίνουν μόνο κατά τη διάρκεια του ύπνου REM (Rapid Eye Movement) και κατά τον ελαφρύ ύπνο, αν και ο χαρακτήρας αυτών των ονείρων είναι πολύ διαφορετικός.

Μέρος 4 από 4: έλεγχος των ονείρων σας

 1. 1
  Ελέγξτε τα όνειρά σας με μικρούς τρόπους μόλις συνειδητοποιήσετε ότι ονειρεύεστε. Μόλις κάνετε έναν έλεγχο πραγματικότητας και συνειδητοποιήσετε ότι πραγματικά ονειρεύεστε, προσπαθήστε να μείνετε ήρεμοι και να μην είστε πολύ ενθουσιασμένοι για το γεγονός ότι ονειρεύεστε. Εάν το κάνετε αυτό, τότε είναι πιθανό να ξυπνήσετε. Αντ 'αυτού, μείνετε ήρεμοι και βυθισμένοι στον κόσμο των ονείρων σας, και αρχίστε να ελέγχετε τα μικρά πράγματα πριν προχωρήσετε σε κάτι πιο περίπλοκο.
  • Μπορείτε να αρχίσετε προσεκτικά να αλλάξετε το τοπίο ή απλά να μετακινηθείτε στο χώρο του ονείρου σας. Μπορείτε να αρχίσετε να αγγίζετε πράγματα και να προσπαθείτε να κάνετε μικρά αντικείμενα να εμφανίζονται ή να εξαφανίζονται.
 2. 2
  Πάρτε περισσότερο έλεγχο στα όνειρά σας. Μόλις ονειρευτείτε άνετα και αισθανθείτε σαν να έχετε αρκετό έλεγχο στα όνειρά σας, μπορείτε να αρχίσετε να στοχεύετε λίγο υψηλότερα όταν προσπαθείτε να ελέγξετε τα όνειρά σας. Μπορείτε να κάνετε τον εαυτό σας να πετάξει, να καλέσετε ανθρώπους, να αλλάξετε το τοπίο εντελώς, προσπαθώντας να επιστρέψετε σε ένα μέρος από την παιδική σας ηλικία ή ακόμα και να ταξιδέψετε στο χρόνο. Καθώς συνηθίζεις όλο και περισσότερο για τα διαυγή όνειρα, θα μπορείς να έχεις τα όνειρα που θέλεις πιο συχνά.
  • Όταν ξυπνάτε, θυμηθείτε να καταγράψετε το όνειρο. Σημειώστε το σημείο στο οποίο συνειδητοποιήσατε ότι ονειρευόσασταν ευδιάκριτα και γράψτε όλα τα πράγματα που ήσαστε και δεν μπορούσατε να κάνετε. Εάν υπάρχει κάτι που δεν μπορείτε ποτέ να κάνετε όταν ονειρεύεστε διαυγή, όπως το να πετάτε, ρωτήστε τον εαυτό σας τι σας κρατά πίσω.
 3. 3
  Περιοδικά να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας ότι ονειρεύεστε. Μόλις ονειρεύεστε και έχετε αναγνωρίσει ότι είστε σε ένα όνειρο, θα πρέπει να πείτε στον εαυτό σας ότι ονειρεύεστε τόσο συχνά. Εάν δεν το κάνετε αυτό, τότε μπορεί να ξεχάσετε ότι ονειρεύεστε πραγματικά και δεν θα αισθανθείτε ότι έχετε τον έλεγχο όλων όσων συμβαίνουν. Εάν συνεχίζετε να θυμίζετε ότι ονειρεύεστε, τότε θα αισθανθείτε πιο ικανοί να αλλάξετε και να ελέγξετε την κατάσταση των ονείρων σας.
 4. 4
  Κάντε τον εαυτό σας να πετάξει. Ένα πράγμα που μπορείτε να προσπαθήσετε να κάνετε όταν είστε διαυγής ονειρεύεστε είναι να πετάξετε. Ίσως να μην μπορείτε να πετάξετε στην αρχή, αλλά μπορείτε να φτιάξετε τον εαυτό σας για να φτάσετε εκεί. Μπορείτε να πείτε στον εαυτό σας, "Εντάξει, τώρα θα πετάξω", για να μπείτε στη νοοτροπία ότι είστε έτοιμοι να πετάξετε. Μπορείτε να αρχίσετε να πηδείτε, να πηδάτε πάνω-κάτω και να μετακινείτε το σώμα σας προς τα πάνω, προτού πετάξετε πλήρως. Μόλις το κάνετε πιο άνετα, θα μπορείτε να ξεκινήσετε να αιωρείται πάνω από το έδαφος μέχρι να πετάξετε.
  • Καθώς πετάτε, μην είστε κάτω από τον εαυτό σας ή αμφιβάλλετε για το τι είναι δυνατό. Εάν είστε γεμάτοι αμφιβολίες, τότε δεν θα μπορείτε να πετάξετε πραγματικά. Εάν βρεθείτε να κατεβείτε, δοκιμάστε να κάνετε ένα μεγάλο άλμα ή ένα άλμα και στη συνέχεια να απογειωθείτε ξανά.
 5. 5
  Καλέστε ένα ονειρικό αντικείμενο. Μπορεί επίσης να θέλετε να καλέσετε ένα αντικείμενο ή κάτι που θέλετε πραγματικά να παίξετε ή να κρατήσετε στο χέρι σας. Εάν θέλετε να το κάνετε αυτό, τότε πρέπει να είστε δημιουργικοί για το πώς μπορεί να είναι εφικτό. Ίσως θέλετε ένα νόστιμο κέικ. Λοιπόν, πρώτα θα πρέπει να φανταστείτε ότι βρίσκεστε σε μια κουζίνα ή ένα εστιατόριο για να μπορέσετε να φέρετε το κέικ. Εάν σκέφτεστε απλά το κέικ πολύ σκληρά, τότε μπορεί να μην σας έρθει, αλλά εάν δημιουργήσετε ένα περιβάλλον που θα κάνει το κέικ πιο πιθανό, τότε θα είναι στα χέρια σας.
 6. 6
  Αλλάξτε το τοπίο. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε το τοπίο στο όνειρό σας εάν προσπαθείτε αρκετά σκληρά. Μόλις ξέρετε ότι ονειρεύεστε, μπορείτε να προσπαθήσετε να φανταστείτε το άνοιγμα μιας πόρτας που θα σας οδηγήσει στο μέρος των ονείρων σας ή μπορείτε αργά να προσθέσετε τμήματα της σκηνής στο σενάριό σας μέχρι να έχετε το τοπίο που θέλετε. Εάν προσπαθείτε να θυμηθείτε ένα παιδικό σπίτι, ξεκινήστε καλώντας το αγαπημένο σας δέντρο στην πίσω αυλή, μετά την πίσω βεράντα, μετά την πίσω πόρτα σας και ούτω καθεξής, μέχρι να δημιουργήσετε τον κόσμο που θέλετε.
  • Μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε μια εικόνα ή μια φωτογραφία του τοπίου που αναζητάτε στο κρεβάτι σας πριν πάτε για ύπνο. Βεβαιωθείτε ότι είναι ένα από τα τελευταία πράγματα που βλέπετε, ώστε το μυαλό σας να είναι πιο έτοιμο για την περιπέτεια.
 7. 7
  Ταξιδέψτε στο χρόνο. Μερικοί άνθρωποι μπορούν να ταξιδέψουν στο χρόνο στα όνειρά τους. Μπορείτε να φανταστείτε τον εαυτό σας να μπαίνει στη δική σας προσωπική χρονομηχανή ή να ανοίγετε μια πόρτα σε έναν νέο κόσμο. Εάν ένα πράγμα δεν λειτουργεί, δοκιμάστε ένα άλλο. Μπορείτε ακόμη και να πείτε στον εαυτό σας, "Τώρα πρόκειται να ταξιδέψω στο χρόνο" και να επικεντρωθείτε στην πραγματοποίησή του χωρίς να το αναγκάσετε πάρα πολύ. Βοηθά αν πάτε για ύπνο ενώ σκέφτεστε το χρόνο της ζωής σας στον οποίο θέλετε να επιστρέψετε.
Για να έχετε τα όνειρα που θέλετε
Για να έχετε τα όνειρα που θέλετε, προσπαθήστε να ελέγξετε τα μικρά πράγματα στο όνειρό σας όταν συνειδητοποιήσετε ότι ονειρεύεστε.

Συμβουλές

 • Πραγματοποιήστε τακτικές ονειρικές τεχνικές σε τακτική βάση. Μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να κυριαρχήσετε στην τέχνη των διαυγών ονείρων, οπότε δώστε του χρόνο.
 • Επικεντρωθείτε πλήρως σε αυτό που θέλετε να ονειρευτείτε και όχι στον ύπνο. Με αυτό, ξεχνάτε ότι πρέπει να κοιμηθείτε και να κοιμηθείτε φυσικά χωρίς να προσπαθήσετε.
 • Μερικοί άνθρωποι έχουν μια φυσική τάση προς διαυγή όνειρα και μπορούν να επιτύχουν αυτήν την κατάσταση με λίγη ή καθόλου πρακτική. Άλλοι ίσως χρειαστεί να εργαστούν πιο σκληρά για να δουν αποτελέσματα, οπότε δώστε στον εαυτό σας χρόνο.
 • Εάν βρίσκεστε σε χαλαρή κατάσταση, θα γνωρίζετε ότι το σώμα σας προσπαθεί να σας κάνει να κοιμηθείτε όταν αρχίσετε να αισθάνεστε κνησμός και νευρικότητα. Γι 'αυτό προσπαθήστε να αγνοήσετε αυτά τα σήματα και μείνετε ακίνητοι, κρατήστε τα μάτια σας κλειστά και τις σκέψεις σας. Με την εξάσκηση, μπορεί να είστε σε θέση να φτάσετε στην κατάσταση μεταξύ ύπνου και μη ύπνου, κάτι που στη συνέχεια θα επιτρέψει ένα διαυγές όνειρο.
 • Δοκιμάστε να διαλογιστείτε πριν πάτε για ύπνο, για να ηρεμήσετε τον εαυτό σας, κάτι που θα διευκολύνει τη διαυγή όνειρα.
 • Προσπαθήστε να σκέφτεστε πάντα το θέμα, ακόμη και πριν πάτε για ύπνο!
 • Μην καθίσετε στο κρεβάτι σας όλη την ημέρα γιατί εάν χρησιμοποιείτε μόνο το κρεβάτι σας για ύπνο, το μυαλό σας θα καταγράψει ότι αυτή είναι ώρα ύπνου.
 • Μην σκεφτείτε υπερβολικά το όνειρό σας, είναι πιο πιθανό να ξυπνήσετε. Να είστε χαλαροί και ήρεμοι.
 • Συνήθως, αν νομίζετε ότι κάτι κακό είναι το όνειρό σας θα είναι δυσάρεστο. προσπαθήστε να ονειρευτείτε ένα ειρηνικό όνειρο.
 • Όταν βρίσκεστε σε κατάσταση που γνωρίζετε, και αν αισθάνεστε ότι αρχίζετε να χάνετε τη διαύγεια, δοκιμάστε να τρίψετε τα χέρια σας ή να γυρίσετε.
 • Πραγματοποιήστε ελέγχους πραγματικότητας σε καθημερινή βάση και κάντε τους όλη την ημέρα στην ξύπνησή σας, ώστε να μπορείτε να εκπαιδεύσετε το υποσυνείδητο μυαλό σας να τα κάνει ενώ ονειρεύεστε.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Πώς αποκτάς καλά όνειρα;
  Συνήθως έχετε καλά όνειρα όταν η ζωή σας ξυπνάει χωρίς άγχος. Φυσικά, αυτό δεν θα σας εμποδίσει να εξακολουθείτε να έχετε κακά όνειρα. Το να μάθεις πώς να είσαι διαυγές όνειρο μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να έχεις καλύτερα όνειρα (ή τουλάχιστον να σε βοηθήσει να αποφύγεις τους εφιάλτες), αν και θα ήταν πολύ δύσκολο να προσπαθήσεις να εξαλείψεις κάθε κακό όνειρο για πάντα!
 • Μπορείτε να πάτε στα όνειρα των άλλων;
  Μερικές φορές όταν είστε πολύ κοντά σε κάποιον, μπορείτε να έχετε σχετικά ή παρόμοια όνειρα. Αυτό μπορεί να είναι πιο πιθανό να συμβεί αν μιλήσετε για τα όνειρά σας ή μοιραστείτε τα περιοδικά των ονείρων σας.
 • Υπάρχει τρόπος να ονειρευτώ ένα συγκεκριμένο άτομο;
  Προτού αρχίσετε να κοιμάστε έντονα, δοκιμάστε το πιο δυνατό για να σκεφτείτε το άτομο στο μυαλό σας και τότε θα είναι πιθανό να εμφανιστούν στο όνειρό σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φωτογραφίες, γραπτά, οτιδήποτε σας θυμίζει, για να κοιτάξετε πριν κοιμηθείτε.
 • Μπορείτε να ελέγξετε τι ονειρεύεστε;
  Σε κάποιο βαθμό αυτό είναι δυνατό, αλλά πιθανότατα δεν θα έχετε πάντα ακριβώς το είδος των ονείρων που θέλετε, εκτός εάν ξοδεύετε πολύ χρόνο δουλεύοντας σε αυτό. Συχνά, απλώς επαναλαμβάνοντας την πρόθεση να έχετε κάποιο όνειρο στον εαυτό σας πριν πάτε για ύπνο μπορεί να έχετε κάποια επιτυχία. Αν θέλετε να μπείτε περισσότερο σε αυτό, εξετάστε τη μάθηση Πώς να ξεκαθαρίσετε τα όνειρα και να πάτε από εκεί.
 • Μπορείτε να ελέγξετε τι ονειρεύεστε;
  Ο έλεγχος μπορεί να είναι πολύ δυνατός μια λέξη, ίσως η επιρροή ή το σχήμα μπορεί να είναι πιο ακριβείς. Μπορείτε να αναπτύξετε μια χαλαρωτική ρουτίνα ύπνου, να λάβετε τον σωστό αριθμό ύπνου που χρειάζεστε προσωπικά (7-9 ώρες) και να αποφύγετε το άγχος, τη ζάχαρη, τα ναρκωτικά και το αλκοόλ πριν πάτε για ύπνο.
 • Πώς μπορώ να αυξήσω τα όνειρά μου;
  Πιθανότατα δεν χρειάζεται πραγματικά να αυξήσετε τα όνειρά σας, αλλά απλώς να αυξήσετε την ικανότητά σας να θυμάστε τα όνειρά σας, επειδή Εάν δεν μπορείτε να θυμηθείτε τα όνειρά σας, τότε δεν θα ξέρετε ποτέ ότι τα έχετε! Η καλή έρευνα δείχνει ότι ονειρευόμαστε κάθε βράδυ. Ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσετε την ανάκλησή σας είναι να ξεκινήσετε ένα περιοδικό ονείρου. Βάλτε το περιοδικό και ένα στυλό δίπλα στο κρεβάτι σας και μόλις ξυπνήσετε γράψτε ό, τι μπορείτε για τα όνειρά σας. Καθώς γράφετε, μπορεί να διαπιστώσετε ότι θυμάστε όλο και περισσότερες λεπτομέρειες. Εάν παρακολουθείτε τακτικά το περιοδικό των ονείρων σας, σύντομα θα ανακαλύψετε ότι θυμάστε τα όνειρά σας πιο συχνά και με περισσότερες λεπτομέρειες.
 • Είχα ένα διαυγές όνειρο μια φορά, αλλά δεν φαίνεται να έχω άλλο. Τι μπορώ να κάνω?
  Υπάρχουν πολλές καλές ιδέες σε αυτό το άρθρο σχετικά με τα διαυγή όνειρα, οπότε αυτό είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε. Μπορείτε να ξεκινήσετε προσπαθώντας να έχετε μια ήρεμη ρουτίνα ύπνου και αφήνοντας χαρτί και στυλό πολύ κοντά στο κρεβάτι σας, ώστε να μπορείτε να τραβήξετε εικόνες αμέσως μόλις ξυπνήσετε. Καλή τύχη!
 • Πώς μπορώ να ονειρευτώ κάτι που πάντα ήθελα να συμβεί;
  Οραματιστείτε τι θέλετε να κάνετε και θυμηθείτε το και παρατηρήστε κάθε μικρή λεπτομέρεια του τι συμβαίνει πριν κοιμηθείτε.
 • Πώς ενεργοποιείτε ένα διαυγές όνειρο;
  Μπορείτε να προκαλέσετε ένα διαυγές όνειρο κάνοντας ένα χαλαρωτικό τελετουργικό ύπνου, συμπεριλαμβανομένου του διαλογισμού. Μπορείτε επίσης να απεικονίσετε αυτό που θέλετε να ονειρευτείτε - για παράδειγμα, ηρεμία, μια φυσική σκηνή ή ένα συγκεκριμένο επίτευγμα.
 • Τι προκαλεί τα όνειρά σας;
  Αυτό που προκαλεί τα όνειρα δεν είναι πλήρως κατανοητό, αλλά αυτό που είναι γνωστό είναι ότι τα όνειρα συμβαίνουν μόνο κατά τη διάρκεια του ύπνου REM (Rapid Eye Movement) και κατά τον ελαφρύ ύπνο, αν και ο χαρακτήρας αυτών των ονείρων είναι πολύ διαφορετικός. Τα όνειρα ελαφρού ύπνου τείνουν να είναι αρκετά φυσιολογικά, μη ενδιαφέροντα και αποσπασματικά, ενώ τα όνειρα REM είναι αυτά που τείνετε να θυμάστε και είναι συχνά φανταστικά, παράξενα και συχνά σχηματίζουν ιστορίες.

Σχόλια (30)

 • pwhite
  Αυτό ήταν πολύ ωραίο! Δούλεψε για μένα και τώρα δεν έχω ποτέ εφιάλτες.
 • gregoriadesapos
  Θέλω να δω αν αυτό λειτουργεί.:)
 • stergianespanos
  Άρχισε να έχει πολύ καλύτερα όνειρα.
 • vmorris
  Με βοήθησε δίνοντάς μου ιδέες για καλύτερο ύπνο και όνειρα.
 • julie05
  Αυτό το άρθρο είναι καλό. Δίνει μερικές πληροφορίες, ώστε να γνωρίζουμε.
 • suzanne27
  Πιστεύω ότι όποιος έκανε αυτό το άρθρο έβαλε χρόνο και σκέφτηκε αυτό. Έκαναν εξαιρετική δουλειά με αυτό. Συνεχίστε να κάνετε αυτό που κάνετε, επειδή βεβαιωθήκατε ότι αυτό το άρθρο ήταν εξαιρετικά σαφές και περιγραφικό.
 • ioulios93
  Αυτό το άρθρο με βοήθησε με πολλούς τρόπους και μου έδωσε πολλές ιδέες! Σας ευχαριστούμε που δημιουργήσατε αυτό το άρθρο, βοήθησε πραγματικά.
 • dickilew
  Το έκανα και ήταν υπέροχο!
 • efrainoconnell
  Έψαχνα τρόπους για να ελέγξω το 0,33 της ζωής μου που πέρασε στον ύπνο. Αυτό το άρθρο ήταν πραγματικά καλό, σας ευχαριστώ.
 • murazikmeaghan
  Αυτό ήταν πραγματικά χρήσιμο! Προσπάθησα να ξεκαθαρίσω όνειρα κατά βούληση, και αυτό ήταν πολύ εκπληκτικό. Σας ευχαριστώ που με βοηθήσατε να ονειρευτώ!
 • kuphalreggie
  Εξαιρετικό άρθρο! Αυτό που μου αρέσει είναι ότι βασίζεται σε σταθερή έρευνα, με αυθεντικές αναφορές. Αυτό το γεγονός το θέτει σε ένα δικό του πρωτάθλημα. Σας ευχαριστώ!
 • aimiliasamaras
  Προσπαθώ να έχω διαυγή όνειρα.
 • papakostaskyria
  Τώρα αισθάνομαι σαν να μπορώ να ελέγξω τα όνειρά μου και με αυτά τα βήματα θα μπορούσα να το κάνω.
 • zemlakroy
  Αυτό με βοήθησε πολύ με το φρικτό παρελθόν μου.
 • fnikolopoulos
  Πάντα ήθελα να ξέρω πώς να ονειρεύομαι τι θέλω, αλλά ποτέ δεν θα μπορούσα. Τώρα που έχω διαβάσει και κατανοήσει τα βήματα, μπορώ να αρχίσω να εκπαιδεύομαι. Πολύ χρήσιμο, εξαιρετικά ενθουσιασμένο.
 • tcrona
  Αυτό με βοήθησε να επιτύχω ένα διαυγές όνειρο και δούλεψε πολύ καλά.
 • adolfklocko
  Φοβερός! Με έκανε να σταματήσω να έχω εφιάλτες!
 • madelynnblick
  Όλα ήταν πολύ χρήσιμα και δεν μπορώ να περιμένω να τα δοκιμάσω.
 • carmine58
  Δούλεψε με διαυγή όνειρα. Δεν έχω λόγια για αυτό. Ευχαριστώ!
 • kossmartine
  Με βοήθησε να συνειδητοποιήσω ότι ο μικρός αδερφός μου δεν είναι τόσο τρελός.
 • keeley01
  Μου έδωσε χρήσιμες συμβουλές για να ονειρεύομαι καλύτερα και πιο συχνά.
 • alexandroupolyd
  Πάντα αγαπούσα όταν θυμάμαι ότι μπορώ να αναλάβω τον έλεγχο των ονείρων μου. Έχει συμβεί μόνο δύο ή τρεις φορές πριν. Λατρεύω τον ιστότοπό σας, τον χρησιμοποιώ για ό, τι πρέπει να γνωρίζω.
 • rob49
  Είναι υπέροχο να δημιουργείς τα δικά σου όνειρα. Θα είναι διαυγές όνειρα και ευχάριστο ύπνο.
 • bashirianannett
  Τώρα ξέρω πώς να ονειρεύομαι ένα συγκεκριμένο άτομο που στο μυαλό μου έκτοτε.
 • nike88
  Αυτό το άρθρο με βοήθησε να κατανοήσω τα διαυγή όνειρα και πώς να τα δουλέψω!
 • raegan39
  Αυτό με βοήθησε πραγματικά και το επόμενο βήμα είναι να δούμε αν αυτό λειτουργεί πραγματικά. Αυτή είναι η πρώτη φορά που έψαξα τέτοια πράγματα. Ο λόγος που το έκανα αυτό είναι επειδή είχα αυτό το όνειρο που πραγματικά με έκανε να σκεφτώ. Ελπίζω να λειτουργεί!
 • ugaspare
  Με βοήθησε να ονειρευτώ το κορίτσι που αγαπώ και λειτουργεί!
 • oeliopoulou
  Μου άρεσε πολύ αυτό το άρθρο. Τώρα έχω τις πληροφορίες που χρειαζόμουν!
 • euthymiadeskery
  Ευχαριστώ! Αυτό θα βοηθήσει πραγματικά να ονειρευτείτε για το σεξ.
 • destini02
  Δίνοντας μου εργαλεία για να ζήσω μια ζωή με περισσότερη άνεση. Επίσης, επιτρέποντάς μου να έχω πληροφορίες με ευκολότερη πρόσβαση.
Ιατρική αποποίηση ευθυνών Το περιεχόμενο αυτού του άρθρου δεν προορίζεται να υποκαταστήσει επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, εξετάσεις, διάγνωση ή θεραπεία. Θα πρέπει πάντα να επικοινωνείτε με το γιατρό σας ή άλλο εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας πριν ξεκινήσετε, αλλάξετε ή διακόψετε οποιοδήποτε είδος υγειονομικής περίθαλψης.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail