Πώς να αφαιρέσετε τα τρόφιμα από τις εκχυλισμένες υποδοχές δοντιών σοφίας;

Για να αφαιρέσετε τα τρόφιμα από τις εκχυλισμένες πρίζες των δοντιών, ξεπλύνετε την πληγή πολύ απαλά με θαλασσινό νερό τις πρώτες 48 ώρες μετά τη χειρουργική επέμβαση. Επιπλέον, χρησιμοποιήστε ένα αλμυρό νερό ξεπλύνετε κάθε 2 ώρες ή μετά από κάθε γεύμα. Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε τη χρήση των δακτύλων, της γλώσσας ή οποιουδήποτε ξένου αντικειμένου για να αφαιρέσετε τα τρόφιμα, γιατί αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει τραυματισμό και λοίμωξη. Εάν ανησυχείτε για να κολλήσετε τα τρόφιμα στην πληγή σας, κολλήστε σε μαλακά τρόφιμα, όπως η σούπα, μέχρι να επουλωθεί για λίγες ημέρες. Για συμβουλές σχετικά με το πώς να διαπιστώσετε εάν η πληγή σας έχει μολυνθεί, συνεχίστε να διαβάζετε!

Για να αφαιρέσετε τα τρόφιμα από τις εκχυλισμένες πρίζες των δοντιών
Για να αφαιρέσετε τα τρόφιμα από τις εκχυλισμένες πρίζες των δοντιών, ξεπλύνετε την πληγή πολύ απαλά με θαλασσινό νερό τις πρώτες 48 ώρες μετά την επέμβαση.

Η εξαγωγή δοντιών σοφίας συχνά αφήνει μεγάλες τρύπες στα ούλα σας και το οστό κάτω από αυτά. Η τρύπα είναι ο χώρος όπου αναπτύχθηκαν οι ρίζες. σε ορισμένες περιπτώσεις η οπή μπορεί να έχει το μέγεθος ενός ολόκληρου γομφίου. Οι περισσότεροι χειρουργοί θα χρησιμοποιήσουν ράμματα για να κλείσουν αυτές τις τρύπες. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις δεν χρησιμοποιούνται ράμματα και σε αυτές τις περιπτώσεις μπορείτε να αναμένετε ορισμένες επιπλοκές. Τα σωματίδια τροφίμων τείνουν να κολλήσουν σε αυτές τις τρύπες, και απλώς το ξέβγαλμα με θαλασσινό νερό μπορεί να μην τα καθαρίσει με επιτυχία. Η εκμάθηση πώς να καθαρίζετε σωστά και να φροντίζετε για τραύματα των ούλων μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της λοίμωξης και των επιπλοκών κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επούλωσης.

Μέρος 1 από 3: φροντίδα της πληγής σας αμέσως μετά τη χειρουργική επέμβαση

 1. 1
  Ρωτήστε τον χειρουργό σας εάν χρησιμοποιήθηκαν ράμματα. Εάν ο χειρουργός σας έκλεισε τις πληγές με ράμματα, το φαγητό δεν θα μπορέσει να μπει στις τρύπες. Μπορεί να δείτε σωματίδια κοντά στους χώρους εξαγωγής που φαίνονται γκρι, μαύρο, μπλε, πράσινο ή κίτρινο. Αυτό είναι φυσιολογικός αποχρωματισμός και αποτελεί μέρος της διαδικασίας επούλωσης.
 2. 2
  Αποφύγετε την επαφή με την πληγή για το υπόλοιπο της ημέρας. Βουρτσίστε καλά και αφαιρέστε το υπόλοιπο στόμα σας, αλλά αποφύγετε τα δόντια που βρίσκονται πλησιέστερα στην πληγή.
 3. 3
  Ξεπλύνετε απαλά με θαλασσινό νερό για τις πρώτες 48 ώρες. Είναι εντάξει να ξεπλύνετε την πρώτη μέρα, αλλά πρέπει να λάβετε ορισμένες προφυλάξεις.
  • Συνδυάστε 0,25 κουταλάκι του γλυκού αλάτι με ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Ανακατέψτε καλά για να ανακατέψετε.
  • Αποφύγετε να ξεπλένετε το αλμυρό νερό στο στόμα σας ή να το φτύνετε. Μετακινήστε απαλά το κεφάλι σας για να μετακινήσετε το ξέβγαλμα γύρω από το στόμα σας ή χρησιμοποιήστε τη γλώσσα σας για να μετακινήσετε το αλατούχο διάλυμα γύρω.
  • Μετά το ξέβγαλμα, σκουπίστε πάνω από το νεροχύτη και ανοίξτε το στόμα σας για να αφήσετε το ξέβγαλμα να πέσει. Μην φτύνεις.
  • Ο γιατρός σας μπορεί επίσης να σας δώσει γλυκονική χλωρεξιδίνη (Peridex, Periogard) για να ξεπλύνετε. Αυτό είναι ένα μικροβιοκτόνο στοματικό διάλυμα που βοηθά στη θανάτωση βακτηρίων. Δοκιμάστε να το αραιώσετε με νερό σε αναλογία 1: 1 για να αποφύγετε πιθανές αρνητικές επιπτώσεις της χλωρεξιδίνης.
 4. 4
  Μην χρησιμοποιείτε δάχτυλα ή ξένα αντικείμενα για να αφαιρέσετε τα τρόφιμα. Μην χρησιμοποιείτε τη γλώσσα σας για να ωθήσετε την τρύπα. Κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει βακτήρια στην πληγή και θα μπορούσε να διαταράξει τον θεραπευτικό ιστό. Αντ 'αυτού, κολλήστε σε ξεβγάλματα με θαλασσινό νερό για να αφαιρέσετε τα σωματίδια τροφίμων.
  • Αποφύγετε το βούρτσισμα στην περιοχή όπου το δόντι αφαιρέθηκε για τουλάχιστον 8 ώρες.
 5. 5
  Αποφύγετε το κάπνισμα και τη χρήση καλαμακιών. Οποιοδήποτε είδος αναρρόφησης στο στόμα θα μπορούσε να απομακρύνει τους θρόμβους του αίματος, προκαλώντας μια επώδυνη ξηρή υποδοχή και ενδεχομένως να οδηγήσει σε λοίμωξη.
Πώς μπορώ να πω αν έχω κολλήσει τρόφιμα στην τρύπα από το δόντι μου ή εάν έχω θρόμβο;
Πώς μπορώ να πω αν έχω κολλήσει τρόφιμα στην τρύπα από το δόντι μου ή εάν έχω θρόμβο;

Μέρος 2 από 3: ξέπλυμα μετά την πρώτη μέρα

 1. 1
  Ξεπλύνετε με αλμυρό νερό. Τα ξεβγάλματα με θαλασσινό νερό είναι χρήσιμα για τον καθαρισμό τραυμάτων στο στόμα, την αφαίρεση τροφής και τη μείωση του πόνου και της φλεγμονής.
  • Ανακατέψτε 0,25 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε οκτώ γραμμάρια νερού.
  • Ανακατέψτε εντελώς, έτσι ώστε το αλάτι να διαλυθεί καλά στο νερό.
 2. 2
  Ξεπλύνετε απαλά χρησιμοποιώντας το αλμυρό νερό, μέχρι να χρησιμοποιηθεί πλήρως το διάλυμα. Ίσως θελήσετε να εστιάσετε την έκπλυση στην πληγείσα πλευρά του στόματος σας, για να αφαιρέσετε αποτελεσματικά τα συντρίμμια και να ανακουφίσετε τη φλεγμονή.
  • Ακόμα κι αν αισθάνεστε ότι κάτι πιάνεται στο στόμα σας, αποφύγετε το νερό πολύ δυνατά, καθώς μπορεί να διαταράξει τη διαδικασία επούλωσης. Είναι σημαντικό να διατηρήσετε τον θρόμβο αίματος στη θέση του για να επουλωθούν ξανά τα ούλα και τα οστά σας, και όταν ασκείτε μεγάλη πίεση στο στόμα σας από το να σβήσετε και να φτύσετε, μπορεί να διαταράξει τον θρόμβο αίματος.
 3. 3
  Επαναλάβετε τη διαδικασία ξεβγάλματος κάθε δύο ώρες και μετά από κάθε γεύμα. Θα θελήσετε επίσης να ξεπλύνετε καλά πριν πάτε για ύπνο. Κάτι τέτοιο θα μειώσει τη φλεγμονή και θα διασφαλίσει ότι η πληγή σας διατηρείται καθαρή και μπορεί να επουλωθεί σωστά.
 4. 4
  Χρησιμοποιήστε μια σύριγγα εάν σας ζητηθεί. Η χρήση σύριγγας μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε τη ροή του νερού και να σας επιτρέψει να καθαρίσετε την πληγή σας πιο αποτελεσματικά. Ωστόσο, εάν δεν χρησιμοποιηθεί σωστά, ένας ποτιστής ή σύριγγα μπορεί να αποσπάσει τον σχηματισμό θρόμβων αίματος για να επουλώσει τον ιστό. Ρωτήστε τον οδοντίατρό σας εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν.
  • Γεμίστε τη σύριγγα με χλιαρό νερό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το διάλυμα αλμυρού νερού που περιγράφεται παραπάνω.
  • Στοχεύστε στην άκρη της σύριγγας όσο το δυνατόν πιο κοντά στο σημείο της πληγής σας χωρίς να την αγγίξετε.
  • Ξεπλύνετε τη θέση του τραύματος από οποιεσδήποτε απαραίτητες γωνίες για να καθαρίσετε καλά την πληγή και να αποτρέψετε τη μόλυνση. Μην πιέζετε πολύ δυνατά - η αποβολή ενός ισχυρού πίδακα νερού απευθείας στην πρίζα μπορεί να είναι επιβλαβής.
Τι πρέπει να αποφεύγω όταν προσπαθώ να βγάλω φαγητό από τις πρίζες μου μετά από χειρουργική επέμβαση δοντιών
Τι πρέπει να αποφεύγω όταν προσπαθώ να βγάλω φαγητό από τις πρίζες μου μετά από χειρουργική επέμβαση δοντιών σοφίας;

Μέρος 3 από 3: γνωρίζοντας τι να περιμένουμε μετά την πρώτη μέρα

 1. 1
  Μην πανικοβληθείτε. Η τροφή που παγιδεύεται σε μια πληγή δοντιών σοφίας μπορεί να είναι δυσάρεστη, αλλά από μόνη της δεν πρέπει να προκαλεί μόλυνση. Η επούλωση μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμα και αν πιάσει το φαγητό και είναι πιο σημαντικό να αποφύγετε να αγγίξετε ή να εντοπίσετε την πληγή.
 2. 2
  Μην συγχέετε έναν θρόμβο με φαγητό. Οι θρόμβοι στα ούλα μπορεί να φαίνονται γκρίζοι και ινώδεις, όπως τα σωματίδια τροφίμων. Ο καθαρισμός πολύ έντονα σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να απομακρύνει τον θρόμβο και να προκαλέσει περαιτέρω επιπλοκές.
 3. 3
  Κολλήστε σε μαλακά τρόφιμα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τις πρώτες 24 ώρες μετά τη χειρουργική επέμβαση. Μετακινήστε σταδιακά από μαλακά τρόφιμα σε ημι-μαλακά τρόφιμα καθώς η πληγή σας θεραπεύεται. Γενικά είναι καλύτερο να αποφεύγετε σκληρά, λαστιχωτά ή τραγανά τρόφιμα, όπως τσιπ. Αυτά είναι πιο επιρρεπή στη συγκέντρωση στην πρίζα και προκαλούν ερεθισμό ή λοίμωξη.
  • Επιλέξτε μαλακότερα τρόφιμα όπως ζυμαρικά και σούπα, αλλά λάβετε υπόψη ότι μικρά τρόφιμα, όπως το ρύζι, μπορούν να παγιδευτούν στην τρύπα από την εκχύλιση, η οποία μπορεί να ερεθίσει τα ούλα σας.
  • Μασήστε την αντίθετη πλευρά ή το στόμα σας από το σημείο εξαγωγής.
  • Αποφύγετε να τρώτε τρόφιμα που είναι πολύ ζεστά ή κρύα τρόφιμα. Πηγαίνετε για φαγητό σε θερμοκρασία δωματίου κατά τις πρώτες δύο ημέρες.
 4. 4
  Αποφύγετε τις πηγές μόλυνσης. Πλύνετε συχνά τα χέρια σας με σαπούνι και νερό. Μην χειραψία με τους ανθρώπους για μια εβδομάδα ή έτσι. Μην μοιράζεστε οδοντόβουρτσες ή άλλα εργαλεία με άλλους. Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι δεν θα πάρετε μια δευτερογενή λοίμωξη που θα μπορούσε να φορολογήσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.
 5. 5
  Μάθετε πότε να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια. Κάποια αιμορραγία θα είναι συχνή τις πρώτες ημέρες μετά την εξαγωγή δοντιού. Εάν εμφανίσετε οποιοδήποτε από τα ακόλουθα συμπτώματα, θα πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως με τον οδοντίατρό σας ή τον χειρουργό του στόματος.
  • Υπερβολική αιμορραγία (περισσότερο από μια αργή ροή)
  • Σπρώξτε στην πληγή
  • Δυσκολία κατάποσης / αναπνοής
  • Πυρετός
  • Οίδημα που αυξάνεται μετά από δύο ή τρεις ημέρες
  • Αίμα ή πύον στη ρινική βλέννα
  • Έντονος, θαμπό πόνος μετά τις πρώτες 48 ώρες
  • Κακή αναπνοή μετά από τρεις ημέρες
  • Πόνος που δεν μειώνεται μετά τη λήψη παυσίπονων

Συμβουλές

 • Ελέγξτε ξανά κάθε τρύπα ξεπλένοντας για μερικά ακόμη δευτερόλεπτα για να βγάλουμε όλο το φαγητό. Οι τρύπες μπορεί να είναι βαθύτερες από όσο νομίζετε.
 • Αυτή η μέθοδος λειτουργεί ιδιαίτερα καλά εάν τα δόντια της σοφίας είχαν προσβληθεί (δεν είχαν σπάσει ακόμη το δέρμα) και έπρεπε να γίνει μια τομή για να τα αφαιρέσετε, αλλά αξίζει να δοκιμάσετε αυτήν τη μέθοδο εάν εξήχθησαν με άλλο τρόπο.
 • Ως εναλλακτική λύση για μια σύριγγα, χρησιμοποιήστε ένα μπουκάλι ψεκασμού και αλλάξτε τη ρύθμιση του ακροφυσίου για να πυροβολήσετε απευθείας στην οπή.
Της γλώσσας ή οποιουδήποτε ξένου αντικειμένου για να αφαιρέσετε τα τρόφιμα
Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε τη χρήση των δακτύλων, της γλώσσας ή οποιουδήποτε ξένου αντικειμένου για να αφαιρέσετε τα τρόφιμα, επειδή αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει τραυματισμό και λοίμωξη.

Προειδοποιήσεις

 • Ξεκινήστε αυτήν τη διαδικασία μόνο όταν μπορείτε να ανοίξετε άνετα το στόμα σας.
 • Αυτή η διαδικασία δεν πρέπει να χρησιμοποιείται αντί για οτιδήποτε σας καθοδηγεί ο χειρουργός σας να κάνετε. Ακολουθήστε προσεκτικά τις συμβουλές του χειρουργού σας και ενημερώστε τον για τυχόν επιπλοκές.
 • Βεβαιωθείτε ότι τα όργανα που χρησιμοποιείτε είναι αποστειρωμένα όργανα μίας χρήσης.
 • Εάν αισθανθείτε πόνο κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, συμβουλευτείτε τον χειρουργό σας πριν συνεχίσετε.

Πράγματα που θα χρειαστείτε

 • Ζεστό νερό
 • Αλας
 • Σύριγγα (στείρα)

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Πότε μπορώ να αρχίσω να τρώω ξανά ποπ κορν;
  Αυτό είναι δύσκολο γιατί το ποπ κορν δεν είναι μόνο δύσκολο να μασήσει, αλλά συνήθως αφήνει αιχμηρά θραύσματα πίσω στο στόμα σας. Σας συμβουλεύω να περιμένετε τουλάχιστον ένα μήνα, περισσότερο αν θέλετε να είστε στην ασφαλή πλευρά.
 • Είχα ράμματα, αλλά φαίνεται ότι τα ράμματα έσπασαν και άφησαν μια τρύπα και τώρα έχω τραυματιστεί στα ούλα. Έχω ήδη ξεπλένει με στοματικό διάλυμα και αλμυρό νερό, ποιες άλλες επιλογές έχω και μπορώ να πάρω μόλυνση;
  Τα ράμματα μπορεί να σπάσουν κατά τη διάρκεια του φαγητού, της ομιλίας ή ακόμα και κατά τον ύπνο, οπότε μην ανησυχείτε. Οι πρώτες πέντε ώρες μετά την εκχύλιση είναι σημαντικές για το σχηματισμό του θρόμβου. Βεβαιωθείτε ότι τρώτε σύμφωνα με τις ενδείξεις του γιατρού, καθαρίστε τα δόντια σας, πάρτε οποιοδήποτε φάρμακο εάν έχει συνταγογραφηθεί και ελέγξτε στον καθρέφτη για τυχόν τρόφιμα που απομένουν στην τρύπα.
 • Πώς μπορώ να πω αν έχω κολλήσει τρόφιμα στην τρύπα από το δόντι μου ή εάν έχω θρόμβο;
  Οι θρόμβοι είναι συνήθως γκρι (όταν σχηματίζονται για πρώτη φορά) σε μαύρο (όταν είναι μερικές ημέρες) στο χρώμα και συνήθως δεν ξεφλουδίζουν όταν ξεπλένονται με νερό - δηλαδή, όταν τα σωματίδια τροφίμων ξεπλένονται καλά με νερό, μικρά κομμάτια μπορεί να βγουν από ένα ένα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Τα περισσότερα τρόφιμα θα έχουν επίσης μια gummier, πιο εύκαμπτη υφή, ενώ οι θρόμβοι αίματος μπορεί να μοιάζουν περισσότερο με ζελατίνη και δεν θα είναι εύκαμπτοι.
 • Τι πρέπει να κάνω εάν τα διαλυτά μου ράμματα έπεσαν στην μοριακή μου υποδοχή;
  Πιθανότατα θα διαλυθούν παρά το ότι πιέζονται προς τα κάτω, αλλά εάν πονάνε ή ανησυχείτε, θα πρέπει να ζητήσετε επαγγελματική ιατρική συμβουλή από τον οδοντίατρό σας για να μάθετε την καλύτερη πορεία δράσης.
 • Τι άλλο θα μπορούσα να κάνω εάν πονάει αλμυρό νερό;
  Αντικαταστήστε το αλμυρό νερό με στοματικό διάλυμα και δείτε πώς πηγαίνει. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να ξεπλύνετε με κοινό τσάι αψιθιάς ή ακόμη και να τοποθετήσετε μια μικρή σταγόνα τζελ αλόης κοντά στην περιοχή.
 • Τι πρέπει να κάνω αν νομίζω ότι έχω στεγνή πρίζα;
  Καλέστε το γραφείο από το οποίο αφαιρέσατε τα δόντια σας. Θα πρέπει να σας έρθουν, ώστε να μπορούν να βάλουν κάποιο φάρμακο για τον πόνο απευθείας στην περιοχή της στεγνής πρίζας.
 • Εάν τα λευκά πράγματα στον τόπο εξαγωγής πέφτουν, θα εκτεθούν σε μόλυνση;
  Αυτά είναι τα ράμματα. Όταν πέφτουν έξω, κάνουν την τρύπα μεγαλύτερη, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί όταν τρώτε και πρέπει να είστε προληπτικοί όταν τον καθαρίζετε. Τα ράμματα που πέφτουν δεν σημαίνει αυτόματα ότι πρόκειται να πάρετε μια λοίμωξη. Αυτό καθορίζεται από τη διατροφή σας και την στοματική υγιεινή σας. Πρακτική καλή στοματική υγιεινή και ο κίνδυνος μόλυνσης μειώνεται.
 • Υπάρχει πιθανότητα να παραμείνει φαγητό μέσα στην τρύπα όταν έκλεισε; Εάν ναι, τι πρέπει να κάνω;
  Είναι απίθανο το φαγητό να περικλείεται στη χειρουργική οπή. Όταν η πληγή επουλωθεί, το κάνει από κάτω προς τα πάνω. Δεν κλείνει απαραίτητα. Είναι σαν να γεμίζετε μια τρύπα με βρωμιά αντί να τοποθετείτε πλαστικό περιτύλιγμα στην κορυφή.
 • Πώς μπορώ να ξέρω εάν η κακή μου αναπνοή είναι φυσιολογική ή εάν οφείλεται σε ξηρή πρίζα;
  Μια στεγνή πρίζα είναι συνήθως αρκετά επώδυνη, οπότε πιθανότατα θα ξέρετε αν αυτή ήταν η αιτία. Ωστόσο, η κακή σας αναπνοή μπορεί να προκληθεί από πολλά προβλήματα και το καλύτερο στοίχημά σας είναι να συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας.
 • Τι πρέπει να αποφεύγω όταν προσπαθώ να βγάλω φαγητό από τις πρίζες μου μετά από χειρουργική επέμβαση δοντιών σοφίας;
  Για την πρώτη ή δύο μέρες μετά την αφαίρεση του δοντιού σοφίας, αποφύγετε να ασκήσετε πίεση στο στόμα σας. Εάν πληρώνετε σαν κάτι που έχει πιάσει στο στόμα σας, σκουπίστε νερό και φτύνετε πολύ απαλά. Εάν σπρώξετε ή φτύσετε πολύ δυνατά, μπορείτε να αποσυνδέσετε τους θρόμβους αίματος που απαιτούνται για την προώθηση της επούλωσης. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια κατάσταση που ονομάζεται ξηρή υποδοχή, η οποία μπορεί να είναι πολύ επώδυνη.

Σχόλια (12)

 • haskell67
  Το αλμυρό νερό είναι πολύ καλό. Το δοκίμασα και λειτουργεί. Ευχαριστώ για τη συμβουλή.
 • fhartmann
  Μόλις τράβηξα ένα γομφίο και χρειάζομαι συμβουλές για την απομάκρυνση των τροφίμων, καθώς έχει περάσει πολύς καιρός από την αφαίρεση των δοντιών της σοφίας μου! Υπέροχες συμβουλές και στην πραγματικότητα αφαίρεσα το φαγητό από το γομφί μου!
 • duncansimpson
  Καθισμένος εδώ μια μέρα μετά την έξοδο των δοντιών, αυτό το άρθρο είναι πραγματικά χρήσιμο! Καλή συμβουλή. Ευχαριστώ τους συγγραφείς!
 • harrisonreynold
  Τώρα το στόμα μου είναι καθαρό και ανώδυνο και έχω καλή ανάσα.
 • grantdagmar
  Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε πώς να αποτρέψετε την ξηρή υποδοχή! Είχα φρικτό πόνο για 20 ημέρες και ο γιατρός δεν το έβαλε ούτε το έβαζε ούτε μου έδωσε ανακουφιστικά. Προσπαθήστε να κάνετε ό, τι είναι σωστό για να το αποτρέψετε!
 • margebergnaum
  Οι εικόνες είναι πολύ ζωντανές και κατανοητές.
 • albertogislason
  Το άρθρο με βοήθησε να ηρεμήσω πολύ. Ανησυχούσα πραγματικά.
 • ilaskarou
  Το τελευταίο βήμα ξεχώρισε γιατί ήθελα να μάθω τι πρέπει να ανησυχώ στη διαδικασία της θεραπείας μου.
 • jrau
  Εξοχος. Οι περιγραφές εικόνων βοηθούν πραγματικά στην αποτροπή επιπλοκών.
 • virgildietrich
  Πολύ λεπτομερής και μου έδωσε πολλές χρήσιμες πληροφορίες εκτός από αυτό που έψαχνα συγκεκριμένα. Απάντησε επίσης στις ερωτήσεις μου.
 • heather55
  Μόλις τράβηξα το δόντι μου πριν από λίγες μέρες για την προετοιμασία ενός οδοντικού εμφυτεύματος στο μέλλον. Αυτό το άρθρο μου εξήγησε πώς να διατηρήσω καλύτερα την περιοχή καθαρή και πώς να ξεπλύνω το φαγητό που αποτελεί μεγάλη ανησυχία, καθώς η περιοχή δεν ήταν ραμμένη.
 • dalton54
  Σας ευχαριστώ, ήταν πολύ χρήσιμο.
Ιατρική αποποίηση ευθυνών Το περιεχόμενο αυτού του άρθρου δεν προορίζεται να υποκαταστήσει επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, εξετάσεις, διάγνωση ή θεραπεία. Θα πρέπει πάντα να επικοινωνείτε με το γιατρό σας ή άλλο εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας πριν ξεκινήσετε, αλλάξετε ή διακόψετε οποιοδήποτε είδος υγειονομικής περίθαλψης.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail