Πώς να λευκαίνουν τα δόντια με φυσικές μεθόδους;

Για να λευκαίνετε τα δόντια σας φυσικά, ανακατέψτε μαζί ίσα μέρη μαγειρικής σόδας και υπεροξειδίου του υδρογόνου έως ότου το μείγμα να πάρει μια συνέπεια σαν πάστα. Στη συνέχεια, βουτήξτε μια μαλακή οδοντόβουρτσα στο μείγμα και βουρτσίστε τα δόντια σας με την πάστα χρησιμοποιώντας απαλές, κυκλικές κινήσεις. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε το στόμα σας με νερό και φτύστε. Παρακολούθηση βουρτσίζοντας τα δόντια σας κανονικά χρησιμοποιώντας διαφορετική οδοντόβουρτσα. Επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία αρκετές φορές την εβδομάδα έως ότου λάβετε τα αποτελέσματα που θέλετε. Για συμβουλές σχετικά με τη χρήση ενεργού άνθρακα για τη λεύκανση των δοντιών σας, διαβάστε!

Τα δύο ως αποτελεσματικά φυσικά συστατικά που λευκαίνουν τα δόντια σας
Η μαγειρική σόδα και το υπεροξείδιο του υδρογόνου αποδεικνύονται και τα δύο ως αποτελεσματικά φυσικά συστατικά που λευκαίνουν τα δόντια σας.

Το να κοιτάς στον καθρέφτη και να βλέπεις κίτρινα ή αποχρωματισμένα δόντια μπορεί να είναι τρομακτικό. Ωστόσο, η χρώση είναι φυσιολογική, καθώς πολλά τρόφιμα αποχρωματίζουν τα δόντια και την πλάκα μπορεί να κάνουν τα δόντια σας να φαίνονται ελαφρώς κίτρινα. Ευτυχώς, μπορείτε να πάρετε ένα πιο λευκό χαμόγελο αλλάζοντας μερικές από τις συνήθειες της οδοντικής υγιεινής σας. Αποφύγετε να σπαταλάτε το χρόνο σας σε μη αποδεδειγμένες φυσικές θεραπείες και επικεντρωθείτε στην πρόληψη των λεκέδων. Μπορείτε επίσης να ρωτήσετε τον οδοντίατρό σας για τις θεραπείες φυσικής λεύκανσης που προσφέρουν.

Μέθοδος 1 από 3: δοκιμάζοντας θεραπείες λεύκανσης στο σπίτι

 1. 1
  Βουρτσίστε τα δόντια σας με ένα μείγμα μαγειρικής σόδας και υπεροξειδίου για να αφαιρέσετε τους λεκέδες. Για μια φτηνή θεραπεία λεύκανσης, αναμίξτε 1 μέρος υπεροξειδίου του υδρογόνου με 4 μέρη μαγειρικής σόδας σε ένα μπολ. Στη συνέχεια, τρίψτε την πάστα στα δόντια σας για 2 λεπτά πριν ξεπλύνετε το στόμα σας με νερό.
  • Η μαγειρική σόδα και το υπεροξείδιο του υδρογόνου αποδεικνύονται και τα δύο ως αποτελεσματικά φυσικά συστατικά που λευκαίνουν τα δόντια σας.
 2. 2
  Μην τρίβετε λάδι καρύδας στο στόμα σας, καθώς δεν έχει αποδειχθεί ότι λευκαίνει τα δόντια. Το λάδι Swishing μαζί με τα μπαχαρικά είναι γνωστό ως τράβηγμα λαδιού. Αν και ορισμένοι ισχυρίζονται ότι αυτό ανυψώνει τους επιφανειακούς λεκέδες, δεν είναι ένα αποτελεσματικά αποδεδειγμένο λευκαντικό, επομένως σώστε το λάδι καρύδας για το επόμενο έργο ψησίματος!
  • Το να μαζέψετε ορισμένα μπαχαρικά, όπως κουρκούμη, μπορεί να λεκιάσει τα δόντια σας.
 3. 3
  Χρησιμοποιήστε προϊόντα ενεργού άνθρακα με προσοχή. Ίσως έχετε ακούσει πολλά προϊόντα ενεργού άνθρακα, όπως σκόνες, πάστες και λωρίδες λεύκανσης, που ισχυρίζονται ότι λευκαίνουν τα δόντια φυσικά. Απαιτείται περισσότερη έρευνα για την υποστήριξη αυτών των ισχυρισμών, αλλά θα μπορούσατε να δοκιμάσετε ένα προϊόν ενεργού άνθρακα για να δείτε εάν παρατηρήσετε λευκαντικά αποτελέσματα ή ρωτήστε τον οδοντίατρό σας τι προτείνουν.
  • Οι οδοντίατροι ανησυχούν ότι ο ενεργός άνθρακας μπορεί να είναι πολύ λειαντικός για τα δόντια και τα ούλα σας, πράγμα που θα μπορούσε να προκαλέσει βλάβη.
  Για να λευκαίνετε τα δόντια σας φυσικά
  Για να λευκαίνετε τα δόντια σας φυσικά, ανακατέψτε μαζί ίσα μέρη μαγειρικής σόδας και υπεροξειδίου του υδρογόνου έως ότου το μείγμα αποκτήσει μια ομοιογενή πάστα.
 4. 4
  Αποφύγετε να τρίβετε όξινα συστατικά στα δόντια σας. Πιθανότατα έχετε δει φυσικές θεραπείες που σας λένε να αναμειγνύετε όξινα και λειαντικά συστατικά πριν τρίψετε το μείγμα στα δόντια σας. Δυστυχώς, τα όξινα συστατικά φθείρουν το σμάλτο των δοντιών σας, το οποίο προστατεύει τα δόντια από κοιλότητες. Παραλείψτε οποιαδήποτε οικιακή θεραπεία που συνιστά να τρίψετε αυτά τα συστατικά στα δόντια σας:
  • Χυμός λεμονιού
  • χυμός πορτοκάλι
  • μηλόξυδο
  • Χυμός ανανά
  • Χυμός μάνγκο

Μέθοδος 2 από 3: φροντίδα των δοντιών σας

 1. 1
  Χρησιμοποιήστε ένα στοματικό διάλυμα ξεπλύνετε 2 φορές την ημέρα πριν βουρτσίζετε τα δόντια σας. Επιλέξτε ένα στοματικό διάλυμα που αναφέρει το υπεροξείδιο του υδρογόνου ως συστατικό και το σπρώξτε στο στόμα σας για 1 πλήρες λεπτό. Στη συνέχεια, φτύστε το στοματικό διάλυμα και βουρτσίστε τα δόντια σας.
  • Κολλήστε με το στοματικό διάλυμα για αρκετές εβδομάδες προτού παρατηρήσετε άσπρα δόντια.
 2. 2
  Επιλέξτε μια φυσική οδοντόκρεμα εάν θέλετε να αποφύγετε τεχνητά συστατικά. Επειδή η ιδέα όλων για το «φυσικό» είναι διαφορετική, διαβάστε συστατικά στην ετικέτα για να αποφύγετε προϊόντα που περιέχουν πράγματα που δεν θέλετε, όπως τεχνητές γεύσεις, αρώματα, χρώματα, γλυκαντικά και συντηρητικά ή φτιάξτε τη δική σας οδοντόκρεμα.
  • Εάν αγοράζετε οδοντόκρεμα, βεβαιωθείτε ότι το πακέτο αναφέρει ότι έχει εγκριθεί η ADA (European Dental Association).

  Συμβουλή: Αναζητήστε μια οδοντόκρεμα που περιέχει μαγειρική σόδα. Αυτό το φυσικό συστατικό αποδεικνύεται ότι απομακρύνει λεκέδες και λεύκει τα δόντια.

 3. 3
  Βουρτσίστε τα δόντια σας για 2 λεπτά δύο φορές την ημέρα για να αφαιρέσετε τους επιφανειακούς λεκέδες. Πιέστε την οδοντόκρεμα στην οδοντόβουρτσα σας και τρίψτε απαλά τα δόντια σας χρησιμοποιώντας κυκλικές κινήσεις. Αφιερώστε χρόνο για να βουρτσίζετε τις πλευρές και το πάνω μέρος των δοντιών σας για να αφαιρέσετε την πλάκα. Εάν αυτή η κολλώδης ουσία συσσωρευτεί στα δόντια σας, μπορεί να κάνει τα δόντια σας να φαίνονται κίτρινα και να προκαλέσουν ανάπτυξη των βακτηρίων. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε το στόμα σας με νερό.
  • Θυμηθείτε να αντικαθιστάτε την οδοντόβουρτσα σας κάθε 3 μήνες, ώστε οι τρίχες να χαλαρώνουν αποτελεσματικά την πλάκα.
  • Τα βακτήρια μπορούν να αναπτυχθούν στη γλώσσα σας, οπότε μην ξεχάσετε να βουρτσίζετε τη γλώσσα σας αφού τελειώσετε το βούρτσισμα των δοντιών σας.
  Η επίσκεψη σας δίνει επίσης την ευκαιρία να ρωτήσετε τον οδοντίατρό σας για τις φυσικές μεθόδους λεύκανσης
  Η αφαίρεση της σκληρής συσσώρευσης πλάκας βοηθά τα δόντια σας να φαίνονται πιο λευκά και η επίσκεψη σας δίνει επίσης την ευκαιρία να ρωτήσετε τον οδοντίατρό σας για τις φυσικές μεθόδους λεύκανσης.
 4. 4
  Ξεπλύνετε τα δόντια σας μία φορά την ημέρα για να αποφύγετε τη συσσώρευση πλάκας μεταξύ των δοντιών σας. Αγοράστε οποιοδήποτε είδος νήματος που σας αρέσει, λεύκανση ή όχι, και νήμα μεταξύ κάθε δοντιού τουλάχιστον 1 φορά την ημέρα. Το νήμα αφαιρεί την δυσπρόσιτη πλάκα που κάνει τα δόντια σας να φαίνονται κίτρινα.
  • Επειδή το νήμα μπορεί να κατασκευαστεί από διαφορετικά υλικά, δοκιμάστε μερικούς διαφορετικούς τύπους για να μάθετε ποιο είδος προτιμάτε.
 5. 5
  Μειώστε την κατανάλωση υγρών που λεκιάζουν τα δόντια σας. Ο πρωινός καφές, το απογευματινό τσάι και το βραδινό κόκκινο κρασί μπορεί να λεκιάζουν όλα τα δόντια σας. Τα καλά νέα είναι ότι με τον περιορισμό των ποτών που λεκιάζουν, θα είναι ευκολότερο να καθαρίσετε και να λευκάσετε τα δόντια σας φυσικά.
  • Δοκιμάστε να πίνετε αυτά τα υγρά μέσω ενός αχύρου, ώστε να μην επικαλύψετε τα δόντια σας με αυτά. Ίσως χρειαστεί να αφήσετε τα ζεστά υγρά να κρυώσουν λίγο πριν το κάνετε.

  Συμβουλή: Δεν χρειάζεται να βιαστείτε στο νεροχύτη αφού πιείτε ένα ποτό χρώσης. Επειδή το οξύ στον καφέ, το τσάι και το κρασί μαλακώνει προσωρινά το σμάλτο σας, πρέπει να περιμένετε 1 ώρα πριν βουρτσίζετε τα δόντια σας.

 6. 6
  Σταματήστε το κάπνισμα για να εμποδίσετε τη νικοτίνη να λεκιάσει τα δόντια σας. Το κάπνισμα λίγων τσιγάρων την ημέρα μπορεί να κάνει τα δόντια σας κίτρινα. Εάν καπνίζετε ακόμη περισσότερο, τα δόντια σας μπορεί να γίνουν καφέ ή μαύρα, οπότε λάβετε μέτρα για να σταματήσετε. Εάν αγωνίζεστε να εγκαταλείψετε τη συνήθεια, εγγραφείτε σε μια τοπική ομάδα υποστήριξης ή δοκιμάστε προγράμματα διακοπής του καπνίσματος. Αυτά τα προγράμματα μπορούν να σας βοηθήσουν να κλωτσήσετε τη συνήθεια και να προστατεύσετε τα δόντια σας.
  • Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε να μασάτε τον καπνό, καθώς λερώνει τα δόντια σας και περιέχει λειαντικά συστατικά που καταστρέφουν το σμάλτο σας.

Μέθοδος 3 από 3: λήψη επαγγελματικής οδοντιατρικής περίθαλψης

 1. 1
  Πάρτε τα δόντια σας επαγγελματικά τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Ίσως γνωρίζετε ότι ο τακτικός καθαρισμός των δοντιών είναι σημαντικός. Ο υγιεινός καθαρίζει σχολαστικά τα δόντια σας ενώ ο οδοντίατρος ελέγχει τις ακτίνες Χ για κοιλότητες. Η αφαίρεση της σκληρής συσσώρευσης πλάκας βοηθά τα δόντια σας να φαίνονται πιο λευκά και η επίσκεψη σας δίνει επίσης την ευκαιρία να ρωτήσετε τον οδοντίατρό σας για τις φυσικές μεθόδους λεύκανσης.
  • Ανάλογα με την υγεία των δοντιών σας, ο οδοντίατρός σας μπορεί να σας συστήσει να κάνετε πιο συχνά καθαρισμό. Για παράδειγμα, ίσως χρειαστεί να κάνετε check-up κάθε 6 μήνες.
  Που ισχυρίζονται ότι λευκαίνουν τα δόντια φυσικά
  Έχετε πιθανώς ακούσει για πολλά προϊόντα ενεργού άνθρακα, όπως σκόνες, πάστες και λωρίδες λεύκανσης, που ισχυρίζονται ότι λευκαίνουν τα δόντια φυσικά.
 2. 2
  Ζητήστε από τον οδοντίατρό σας να συστήσει φυσικές θεραπείες λεύκανσης στο σπίτι. Μπορεί να αισθάνεστε συγκλονισμένοι από τον αριθμό των κιτ λεύκανσης στο σπίτι που είναι διαθέσιμα. Ο οδοντίατρος σας μπορεί να συστήσει ένα αποτελεσματικό και ασφαλές στη χρήση. Λάβετε υπόψη ότι οποιοδήποτε κιτ λεύκανσης στο σπίτι που χρησιμοποιείτε θα πρέπει να έχει τη σφραγίδα έγκρισης ADA στη συσκευασία.
  • Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ζητήσετε τη συμβουλή του οδοντιάτρου σας εάν έχετε ευαίσθητα ούλα, καθώς πολλά κιτ λεύκανσης στο σπίτι μπορούν να ερεθίσουν τα δόντια ή τα ούλα σας.
 3. 3
  Προγραμματίστε τη λεύκανση στο γραφείο του οδοντιάτρου σας εάν θέλετε αισθητά πιο λευκά δόντια. Ο οδοντίατρος σας θα γυαλίσει τα δόντια σας και θα εφαρμόσει ένα διάλυμα λεύκανσης πριν φωτίσετε τα δόντια σας με υπεριώδες φως. Για να μαυρίσετε τα δόντια σας, θα χρειαστείτε περίπου 4 σύντομες συνεδρίες λεύκανσης.
  • Εάν θέλετε κλινικά λευκά δόντια στο σπίτι, ζητήστε από τον οδοντίατρό σας να δημιουργήσει ένα δίσκο λεύκανσης που πιέζετε στα δόντια σας και να το φοράτε όλη τη νύχτα. Αν και χρειάζονται περίπου 2 εβδομάδες, τα δόντια σας θα παραμείνουν λευκά για 2 χρόνια.

Συμβουλές

 • Ενώ μπορεί να έχετε ακούσει ότι το τρίψιμο πουρέ φράουλας στα δόντια σας τα λεύκει, μελέτες έχουν δείξει ότι αυτό δεν είναι αποτελεσματικό. Αποθηκεύστε τις φράουλες για φαγητό και δοκιμάστε μια λευκαντική οδοντόκρεμα!

Προειδοποιήσεις

 • Μην χρησιμοποιείτε λειαντικά ή όξινα συστατικά στα δόντια σας, καθώς αυτά μπορούν να αφαιρέσουν το προστατευτικό σμάλτο των δοντιών σας.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Μπορώ να χρησιμοποιήσω μπέικιν πάουντ αντί για μαγειρική σόδα για τη μέθοδο με τις φράουλες;
  Η σκόνη ψησίματος στεγνώνει πολύ και δεν θα έχει την ίδια αντίδραση με τη σόδα ψησίματος, οπότε δεν συνιστάται αντικατάσταση.
 • Θα υπάρξουν αρνητικά αποτελέσματα σε περίπτωση κατάποσης υπεροξειδίου;
  Όχι. Μπορεί να ρίξετε αν καταπιείτε πολλά, αλλά δεν θα σας βλάψει.
 • Είναι το φθόριο ευεργετικό για τα δόντια;
  Ναι, αν και αν το χρησιμοποιήσετε υπερβολικά, μπορεί να αποδυναμώσει το σμάλτο σας Είναι καλό να χρησιμοποιείτε οδοντόκρεμα με φθόριο δύο φορές την ημέρα, αλλά όχι συχνότερα από αυτό. Εάν χρησιμοποιείτε στοματικό διάλυμα, χρησιμοποιήστε το μόνο μία φορά την ημέρα.
 • Είναι ασφαλείς αυτές οι μέθοδοι; Λειτουργούν πραγματικά;
  Ναι, λειτουργούν πραγματικά, αλλά δεν θα λάβετε αποτελέσματα εν μία νυκτί. Θα διαρκέσει τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Φροντίστε να μην το παρακάνετε, δεν πρέπει να γίνεται περισσότερο από δύο φορές την ημέρα.
 • Γιατί πρέπει να αγοράσω υπεροξείδιο;
  Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι ένας πολύ καλός καθαριστικός παράγοντας. Όταν αναμιγνύεται με μαγειρική σόδα (η οποία έχει επιθετικές λευκαντικές ιδιότητες), τότε λειτουργεί ως ο καλύτερος καθαριστικός παράγοντας για τα δόντια σας.
 • Είμαι μόλις 12 ετών, αλλά τα δόντια μου γίνονται λίγο κιτρινωπά. Είναι κακό; Πίνω ένα αναψυκτικό περίπου 4 φορές την εβδομάδα - έχει σχέση με αυτό;
  Το κιτρίνισμα των δοντιών μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία εάν δεν είστε προσεκτικοί. Ναι, η τακτική κατανάλωση αναψυκτικών είναι πιθανώς η κύρια αιτία. Προσπαθήστε να αποφύγετε τη σόδα, αλλά εάν πρέπει να έχετε κάποια, η χρήση ενός αχύρου είναι καλύτερη από την απλή κατανάλωση ενός φλιτζανιού.
 • Μπορεί κάτι να λεύκει τα δόντια που χρωματίζονται από τετρακυκλίνη;
  Ενώ οι περισσότερες θεραπείες λεύκανσης θα φωτίσουν τα φυσιολογικά δόντια, δύο επιλογές είναι οι πιο αποτελεσματικές για τα λεκιασμένα τετρακυκλίνη δόντια: καπλαμά πορσελάνης ή "βαθιά" λεύκανση. Θα πρέπει να δείτε έναν οδοντίατρο καλλυντικών, έτσι ώστε η θεραπεία που επιλέγετε να μην προκαλεί περισσότερο λεκέδες ή απροσδόκητα προβλήματα.
 • Είναι εντάξει να προσπαθήσω να λευκώσω τα δόντια μου αν έχω στηρίγματα;
  Ναι, αλλά θα είναι δύσκολο να έχετε ομοιόμορφο χρώμα δοντιού σε ολόκληρο το στόμα σας. Όταν αφαιρούνται τα τιράντες σας, μπορεί να διαπιστώσετε ότι τα μέρη των δοντιών σας που ήταν κάτω από τα στηρίγματα σας είναι πιο κίτρινα από τα άλλα μέρη και ίσως χρειαστεί να τα αγγίξετε.
 • Εάν τα δόντια μου καταστραφούν, θα μπορέσω να αφαιρέσω τους λεκέδες;
  Ναί. Απλώς βουρτσίστε τα δόντια σας καλά και ξεπλύνετε με νερό. Εάν οι λεκέδες δεν ξεκολλήσουν, επισκεφτείτε τον οδοντίατρό σας.

Σχόλια (11)

 • patelcarrie
  Αυτό είναι καταπληκτικό! Ένας φυσικός τρόπος για τη λεύκανση των δοντιών που όλοι πρέπει να έχουν την οικονομική δυνατότητα. Γι 'αυτό λατρεύω αυτόν τον ιστότοπο. Σας ευχαριστώ.
 • theodoridoupind
  Είχα κίτρινα δόντια και έκανα τη φλούδα της μπανάνας για περίπου ένα μήνα, και τώρα είναι ωραία και φωτεινά. Οδηγός ευχαριστώ!
 • arthur94
  Με βοήθησε γιατί ήταν πολύ εύκολο να το διαβάσω!
 • alaphouzostimot
  Χρησιμοποίησα αυτήν τη μέθοδο και τα δόντια μου ήταν πιο λευκά.
 • manyphante
  Μου αρέσει ο οδηγός τόσο πολύ. Έχω μάθει τόσα πολλά πράγματα από εδώ.
 • alan33
  Το πόσο καιρό θα χρειαστεί η μέθοδος για τη δουλειά βοηθάει πολύ! Σας ευχαριστώ!
 • kcook
  Οι κατάλληλες μετρήσεις και των δύο συστατικών με βοήθησαν πολύ.
 • duncanjackson
  Χρησιμοποίησα αυτές τις μεθόδους για 3 εβδομάδες και τα δόντια μου είναι πιο λευκά από ποτέ. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ.
 • conroyelvie
  Μου άρεσαν όλες οι μέθοδοι.
 • pbrown
  Ψάχνατε για έναν ιστότοπο που σας λέει πραγματικά πώς να χρησιμοποιήσετε φυσικές μεθόδους για να λευκάσετε τα δόντια και δεν είναι απλώς ένας ψεύτικος ιστότοπος που συνδέεται με ένα προϊόν. Χαίρομαι που βρήκα αυτόν τον ιστότοπο.
 • willmsrosalia
  Βρήκα το άρθρο πολύ χρήσιμο.
Ιατρική αποποίηση ευθυνών Το περιεχόμενο αυτού του άρθρου δεν προορίζεται να υποκαταστήσει επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, εξετάσεις, διάγνωση ή θεραπεία. Θα πρέπει πάντα να επικοινωνείτε με το γιατρό σας ή άλλο εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας πριν ξεκινήσετε, αλλάξετε ή διακόψετε οποιοδήποτε είδος υγειονομικής περίθαλψης.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail