Πώς να καθαρίσετε τα δόντια σας μετά την αφαίρεση των δοντιών σοφίας;

Για να καθαρίσετε τα δόντια σας αφού αφαιρέσετε τα δόντια της σοφίας σας, αποφύγετε να τα βουρτσίζετε ή χρησιμοποιείτε στοματικό διάλυμα για τις πρώτες 24 ώρες μετά τη χειρουργική επέμβαση, ώστε να μην παρεμβαίνετε στη διαδικασία επούλωσης. Στη συνέχεια, για τις επόμενες 3 ημέρες, βουρτσίστε τα δόντια σας κανονικά, αλλά αποφύγετε την περιοχή όπου τα δόντια σας αφαιρέθηκαν. Αντ 'αυτού, ξεπλύνετε την περιοχή με ζεστό νερό αναμεμιγμένο με μια πρέζα αλάτι για να την καθαρίσετε. Όταν πηγαίνετε για να φτύσετε την οδοντόκρεμα ή το θαλασσινό νερό ξεπλύνετε, γείρετε το στόμα σας προς τα πλάγια και αφήστε τα πάντα να στραγγιστούν αντί να φτύσουν, ώστε να μην προκαλέσετε ζημιά στο χειρουργικό σημείο. Τέλος, μετά από 3 ημέρες, συνεχίστε την κανονική ρουτίνα βουρτσίσματος. Για να μάθετε πώς να φροντίζετε το στόμα σας αφού βγείτε τα δόντια της σοφίας σας, μετακινηθείτε προς τα κάτω!

Μπορώ να χρησιμοποιήσω οδοντόκρεμα για να καθαρίσω τα δόντια μου μετά την αφαίρεση των δοντιών σοφίας;
Μπορώ να χρησιμοποιήσω οδοντόκρεμα για να καθαρίσω τα δόντια μου μετά την αφαίρεση των δοντιών σοφίας;

Το να αφαιρέσετε τα δόντια της σοφίας σας από έναν οδοντίατρο ή από έναν στοματικό χειρουργό απαιτεί πλήρη μετεγχειρητική φροντίδα για να εξασφαλίσετε πλήρη και ταχεία ανάρρωση. Εάν δεν καθαρίσετε σωστά τα δόντια και το στόμα σας, θα μπορούσατε να καταλήξετε σε λοίμωξη ή επώδυνη φλεγμονή γνωστή ως "ξηρή υποδοχή" (κυψελιδική οστείτιδα). Η ξηρή υποδοχή εμφανίζεται σε περίπου 20% των εκχυλίσεων δοντιών χαμηλότερης σοφίας, οπότε θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε επιπλέον προφυλάξεις μετά τη χειρουργική επέμβαση. Θα χρειαστεί να φροντίσετε το στόμα σας για τουλάχιστον μια εβδομάδα μετά την αφαίρεση των δοντιών της σοφίας σας χρησιμοποιώντας μερικές απλές διαδικασίες που δεν απαιτούν πολύ χρόνο ή προσπάθεια.

Μέρος 1 από 3: καθαρισμός των δοντιών σας

 1. 1
  Αλλάξτε γάζα σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας. Μετά τη χειρουργική επέμβαση, ο γιατρός σας θα συσκευάσει το στόμα σας με γάζα πάνω από το σημείο της χειρουργικής επέμβασης. Μπορείτε γενικά να τα αντικαταστήσετε μετά από περίπου μία ώρα, αν χρειαστεί. Εάν συνεχίσετε να αιμορραγείτε, αλλάζετε τις συσκευασίες γάζας κάθε 30-45 λεπτά και ασκείτε ήπια πίεση. Δεν πρέπει να αιμορραγείτε περισσότερο από μερικές ώρες μετά τη χειρουργική επέμβαση. Εάν η αιμορραγία συνεχίζεται για πολύ περισσότερο από αυτό, επικοινωνήστε με το γιατρό σας ή τον οδοντίατρο.
  • Είναι φυσιολογικό να βλέπουμε λίγο αίμα να ξεχειλίζει από την περιοχή για 24-48 ώρες μετά τη χειρουργική επέμβαση. Αυτή η ροή πρέπει να είναι κυρίως σάλιο με λίγα ίχνη αίματος. Εάν βλέπετε σημαντικά περισσότερα από αυτό, αυτό είναι υπερβολική αιμορραγία και θα πρέπει να καλέσετε το γιατρό σας.
 2. 2
  Αποφύγετε να βουρτσίζετε τα δόντια σας για την πρώτη ημέρα μετά τη χειρουργική επέμβαση. Μην βουρτσίζετε τα δόντια σας, μην φτύνετε ή ξεπλένετε με στοματικό διάλυμα για την πρώτη ημέρα μετά τη χειρουργική επέμβαση. Αυτό μπορεί να διαταράξει τη διαδικασία επούλωσης και να οδηγήσει σε καταστάσεις όπως ξηρή υποδοχή ή λοίμωξη.
  • Οι πρώτες 24 ώρες μετά τη χειρουργική επέμβαση είναι πολύ σημαντικές για τη διαδικασία επούλωσης. Το βούρτσισμα των δοντιών σας ή άλλα μέτρα καθαρισμού μπορεί να διαταράξει τα ράμματα ή να επηρεάσει την πήξη του αίματος, γεγονός που μπορεί να παρατείνει την επούλωση ή να προκαλέσει μόλυνση.
 3. 3
  Αποφύγετε το βούρτσισμα του χειρουργικού χώρου για 3 ημέρες. Αποφύγετε το βούρτσισμα της περιοχής όπου αφαιρέσατε τα δόντια σοφίας για τρεις ημέρες μετά τη χειρουργική επέμβαση. Αντ 'αυτού, μπορείτε να ξεπλύνετε το στόμα σας με 0,5 φλιτζάνι ζεστό νερό και μια πρέζα αλάτι ξεκινώντας την επόμενη μέρα μετά τη χειρουργική επέμβαση.
  • Μην πτύνετε το αλατούχο διάλυμα. Αντίθετα, γείρετε απαλά το κεφάλι σας από πλευρά σε πλευρά για να αφήσετε το νερό να πλύνει την περιοχή και, στη συνέχεια, γείρετε το κεφάλι σας προς τα πλάγια για να το αφήσετε να στραγγίσει.
  Μπορείτε να χρησιμοποιείτε κανονική οδοντόκρεμα για το βούρτσισμα των δοντιών μετά την αφαίρεση των δοντιών
  Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιείτε κανονική οδοντόκρεμα για το βούρτσισμα των δοντιών μετά την αφαίρεση των δοντιών σοφίας.
 4. 4
  Βουρτσίστε τα άλλα δόντια σας πολύ αργά και προσεκτικά. Την ημέρα της επέμβασης, συνεχίστε να βουρτσίζετε τα δόντια σας πολύ απαλά. Φροντίστε να αποφύγετε το σημείο χειρουργικής επέμβασης, ώστε να μην το ερεθίσετε ή να διαταράξετε τους θρόμβους αίματος που προστατεύουν το σημείο της χειρουργικής επέμβασης.
  • Χρησιμοποιήστε μια μαλακή οδοντόβουρτσα και βουρτσίστε τα δόντια σας απαλά και αργά χρησιμοποιώντας μικρές κυκλικές κινήσεις.
  • Μην πετύχετε οδοντόκρεμα για τις πρώτες ημέρες μετά τη χειρουργική επέμβαση. Το φτύσιμο μπορεί να διαταράξει τον θρόμβο αίματος που πρέπει να σχηματιστεί πάνω από τα τραυματισμένα ούλα. Αντ 'αυτού, χρησιμοποιήστε ένα ξέπλυμα με θαλασσινό νερό ή αντισηπτικό στοματικό διάλυμα για να ξεπλύνετε απαλά το στόμα σας και στη συνέχεια αφήστε το ξέβγαλμα να στραγγίσει με κλίση το κεφάλι σας προς τα πλάγια.
 5. 5
  Επαναλάβετε τη συνηθισμένη ρουτίνα βουρτσίσματος και νήματος την τρίτη ημέρα μετά τη χειρουργική επέμβαση. Μόλις φτάσετε στην τρίτη ημέρα μετά το op, μπορείτε να συνεχίσετε την κανονική ρουτίνα βουρτσίσματος και νήματος. Συνεχίστε να είστε ευγενικοί με το σημείο της χειρουργικής επέμβασης, ώστε να μην το ερεθίζετε.
  • Όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας, θυμηθείτε να βουρτσίζετε επίσης τη γλώσσα σας για να απομακρύνετε τα σωματίδια τροφίμων και τα βακτήρια, τα οποία θα μπορούσαν να εισέλθουν στα τραυματισμένα ούλα και να προκαλέσουν μόλυνση.
 6. 6
  Προσέξτε για λοίμωξη. Εάν ακολουθήσετε την εντολή του γιατρού σας και διατηρήσετε το στόμα και τα δόντια σας καθαρά, αυτό θα ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο μόλυνσης. Ωστόσο, είναι σημαντικό να αναζητήσετε τα σημάδια μόλυνσης και να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας εάν δείτε κάποιο από αυτά για να αποφύγετε μετεγχειρητικές επιπλοκές.
  • Επισκεφθείτε αμέσως το γιατρό σας εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα κατάποσης ή αναπνοής, έχετε πυρετό, δείτε πύον κοντά στο σημείο της χειρουργικής επέμβασης ή στη μύτη σας ή έχετε πρήξιμο που επιδεινώνεται.

Μέρος 2 από 3: καθαρισμός του στόματος σας

 1. 1
  Ξεπλύνετε το στόμα σας με θαλασσινό νερό. Την επόμενη ημέρα από τη χειρουργική επέμβαση, ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε ένα απλό διάλυμα θαλασσινού νερού για να διατηρήσετε τα δόντια και το στόμα σας καθαρά μεταξύ του βουρτσίσματος. Αυτό όχι μόνο θα βοηθήσει να κρατήσει το στόμα σας καθαρό, αλλά και να μειώσει τη φλεγμονή.
  • Φτιάξτε ένα διάλυμα αλατιού διαλύοντας 0,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα ποτήρι ζεστό νερό των 8 ουγκιών.
  • Περιστρέψτε απαλά γύρω από ένα στόμα αλατούχου διαλύματος για 30 δευτερόλεπτα. Μην το φτύσετε: γείρετε το κεφάλι σας στο πλάι και αφήστε το νερό να στραγγίσει. Αυτό δεν θα ενοχλήσει την κενή υποδοχή των δοντιών.
  • Ξεπλύνετε με αλμυρό νερό μετά από κάθε γεύμα για να καθαρίσετε τα συντρίμμια στο στόμα σας.
  • Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε στοματικό διάλυμα για να ξεπλύνετε το στόμα σας εάν δεν περιέχει αλκοόλ, το οποίο μπορεί να ερεθίσει το χειρουργικό σας σημείο.
 2. 2
  Χρησιμοποιήστε ένα ποτιστήρι για να ξεπλύνετε το στόμα σας. Ο γιατρός σας μπορεί να σας παρέχει έναν ποτιστήρα ή μια μικρή πλαστική σύριγγα, για να ξεπλύνετε το στόμα σας. Χρησιμοποιήστε το μετά τα γεύματα και τον ύπνο, εάν ο γιατρός σας συμβουλεύει αυτήν τη θεραπεία.
  • Ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει το αρδευτικό μόνο στις περιοχές χαμηλότερης εκχύλισης. Φροντίστε να ακολουθήσετε τις οδηγίες του.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το απλό αλατούχο διάλυμα για να γεμίσετε τον αρδευτήρα.
  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει το άκρο του αρδευτήρα κοντά στο σημείο χειρουργικής επέμβασης και ξεπλύνετε. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να ξεπλύνετε τα δόντια σας. Αυτό μπορεί να είναι ελαφρώς οδυνηρό, αλλά το να διατηρείτε καθαρό το στόμα και την περιοχή της χειρουργικής θα σας βοηθήσει να μειώσετε την πιθανότητα μόλυνσης ή στεγνής υποδοχής.
  Είναι φυσιολογικό να έχετε πόνο για μερικές ημέρες μετά την αφαίρεση των δοντιών σοφίας σας
  Είναι φυσιολογικό να έχετε πόνο για μερικές ημέρες μετά την αφαίρεση των δοντιών σοφίας σας.
 3. 3
  Μην χρησιμοποιείτε waterpik ή ντεκολτέ νερού. Η πίεση του νερού από αυτά τα εργαλεία είναι πολύ μεγάλη για χρήση αμέσως μετά τη χειρουργική επέμβαση και μπορεί να διαταράξει την υποδοχή των δοντιών σας, καθυστερώντας την επούλωση. Εκτός αν τον οδοντίατρό σας συστήσει συγκεκριμένα διαφορετικά, δεν χρησιμοποιούν μια Waterpik ή νερό flosser για μία εβδομάδα αφού τα δόντια σοφία σας αφαιρεθεί.

Μέρος 3 από 3: φροντίδα του στόματος σας μετά την αφαίρεση των δοντιών σοφίας

 1. 1
  Μην χρησιμοποιείτε καλαμάκι. Για τις πρώτες μέρες μετά τη χειρουργική επέμβαση, μην χρησιμοποιείτε άχυρο για να πιείτε ποτά ή τρόφιμα όπως τα smoothies. Η αναρρόφηση θα μπορούσε να διαταράξει τη διαδικασία επούλωσης.
 2. 2
  Πίνετε άφθονο νερό. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι πίνετε άφθονο νερό μετά τη χειρουργική επέμβαση. Αυτό θα κρατήσει το στόμα υγρό και θα βοηθήσει στην αποφυγή ξηρής υποδοχής και μόλυνσης.
  • Αποφύγετε τα καφεϊνούχα και ανθρακούχα ποτά κατά την πρώτη ημέρα.
  • Αποφύγετε το αλκοόλ για τουλάχιστον μία εβδομάδα μετά τη χειρουργική επέμβαση.
 3. 3
  Αποφύγετε τα ζεστά ροφήματα. Ζεστά ροφήματα όπως τσάι, καφές ή κακάο θα μπορούσαν να αποσπάσουν τους θρόμβους αίματος που σχηματίζονται στην κενή υποδοχή όπου βρισκόταν το δόντι της σοφίας σας. Αυτοί οι θρόμβοι αίματος είναι απαραίτητοι για τη διαδικασία επούλωσης.
 4. 4
  Τρώτε μαλακά ή υγρά τρόφιμα. Μην τρώτε τίποτα που θα μπορούσε να πιαστεί στις άδειες πρίζες ή να διαταράξει την πήξη. Χρησιμοποιήστε τα άλλα δόντια σας για να μασάτε, εάν πρέπει να μασάτε το φαγητό σας. Αυτό θα ελαχιστοποιήσει την ποσότητα τροφής που μπορεί να κολλήσει μεταξύ των δοντιών σας και πιθανώς να προκαλέσει μόλυνση.
  • Την πρώτη μέρα μετά την επέμβαση, τρώτε τρόφιμα όπως γιαούρτι και σάλτσα μήλου, τα οποία δεν θα ερεθίσουν το στόμα σας ή θα κολλήσουν στα δόντια σας, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει μόλυνση. Μαλακό βρώμη ή κρέμα σίτου είναι άλλες καλές επιλογές.
  • Αποφύγετε, σκληρά, λαστιχωτά, εύθραυστα, πολύ ζεστά ή πικάντικα τρόφιμα που μπορεί να ερεθίσουν το σημείο της χειρουργικής επέμβασης ή να εγκλωβιστούν στα δόντια σας, κάνοντας τις συνθήκες ώριμες για λοίμωξη.
  • Ξεπλύνετε με ζεστό θαλασσινό νερό μετά από κάθε γεύμα για την πρώτη εβδομάδα μετά τη χειρουργική επέμβαση.
  Αποφύγετε το βούρτσισμα της περιοχής όπου αφαιρέσατε τα δόντια σοφίας για τρεις ημέρες μετά τη χειρουργική
  Αποφύγετε το βούρτσισμα της περιοχής όπου αφαιρέσατε τα δόντια σοφίας για τρεις ημέρες μετά τη χειρουργική επέμβαση.
 5. 5
  Αποφύγετε τον καπνό. Εάν καπνίζετε ή μασάτε καπνό, αποφύγετε το για όσο το δυνατόν περισσότερο. Κάτι τέτοιο θα σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε πλήρη και έγκαιρη ανάρρωση και επίσης να διατηρήσετε τη μόλυνση και τη φλεγμονή.
  • Η κατανάλωση καπνού μετά από στοματική χειρουργική επέμβαση μπορεί να καθυστερήσει την επούλωση και επίσης αυξάνει τον κίνδυνο για επιπλοκές όπως λοίμωξη.
  • Εάν καπνίζετε, περιμένετε τουλάχιστον 72 ώρες για να πάρετε ένα τσιγάρο.
  • Εάν μασάτε καπνό, μην το χρησιμοποιείτε για τουλάχιστον μία εβδομάδα.
 6. 6
  Πάρτε φάρμακα για τον πόνο. Είναι φυσιολογικό να έχετε πόνο για μερικές ημέρες μετά την αφαίρεση των δοντιών σοφίας σας. Χρησιμοποιήστε είτε εξωχρηματιστηριακά παυσίπονα ή συνταγογραφούμενα φάρμακα για τον πόνο για να ανακουφίσετε τον πόνο και το πρήξιμο.
  • Πάρτε ΜΣΑΦ (μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα) όπως ιβουπροφαίνη ή ναπροξένη. Αυτά θα βοηθήσουν στην ανακούφιση κάποιου από το πρήξιμο που σχετίζεται με τη χειρουργική επέμβαση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ακεταμινοφαίνη, αλλά αυτό δεν διαχειρίζεται τη φλεγμονή.
  • Ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει ένα φάρμακο για τον πόνο εάν η ανακούφιση από τον πόνο δεν λειτουργεί για σας.
 7. 7
  Χρησιμοποιήστε παγοκύστη για πρήξιμο και πόνο. Πιθανότατα θα έχετε πρήξιμο για λίγες ημέρες μετά τη χειρουργική επέμβαση. Αυτό είναι φυσιολογικό και η εφαρμογή παγοκύστης στα μάγουλά σας θα σας βοηθήσει να μειώσετε το πρήξιμο και τον πόνο, ακόμα και γύρω από τα δόντια σας.
  • Το πρήξιμο συνήθως εξαφανίζεται μετά από 2-3 ημέρες.
  • Ο ασθενής πρέπει να χαλαρώσει και να αποφύγει την έντονη δραστηριότητα ή την άσκηση μέχρι να υποχωρήσει το πρήξιμο.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Η κάτω σοφία και ο γομφίος αφαιρέθηκαν, ο θρόμβος του αίματος έπεσε. Πώς αντιμετωπίζω μια ξηρή πρίζα;
  Μεταβείτε αμέσως στον στοματικό χειρουργό ή στον οδοντίατρό σας. Εάν ο πόνος δεν έχει προκύψει ακόμα, θα συμβεί. Αντιμετωπίστε αμέσως και μην επιχειρήσετε θεραπεία στο σπίτι.
 • Πόσο σύντομα μπορείτε να βουρτσίζετε τα δόντια σας μετά την εξαγωγή των δοντιών;
  Περιμένετε μία ημέρα (24 ώρες) μετά τη χειρουργική επέμβαση πριν βουρτσίζετε ξανά τα δόντια σας. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε μια μαλακή οδοντόβουρτσα και κανονική οδοντόκρεμα. Και φυσικά, ακολουθήστε τις συμβουλές του οδοντιάτρου σας ειδικά για την περίπτωσή σας.
 • Πόσο καιρό το πηγούνι και τα χείλη σας παραμένουν μούδιασμα μετά τη χειρουργική επέμβαση;
  Θα πρέπει να παραμείνει μούδιασμα οπουδήποτε από 4-8 ώρες, ανάλογα με το πόσο αναισθητικό χρησιμοποίησαν για να μουδιάσουν το στόμα για χειρουργική επέμβαση.
 • Ποια είναι τα σημάδια μιας λοίμωξης;
  Σημάδια λοίμωξης είναι ο πόνος και το πρήξιμο του ιστού των ούλων που περιβάλλει το σημείο εκχύλισης, οίδημα των λεμφαδένων, κύμα που προέρχεται από τη θέση εξαγωγής και ίσως ελαφρύς πυρετός.
 • Μπορώ να χρησιμοποιήσω οδοντόκρεμα για να καθαρίσω τα δόντια μου μετά την αφαίρεση των δοντιών σοφίας;
  Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιείτε κανονική οδοντόκρεμα για το βούρτσισμα των δοντιών μετά την αφαίρεση των δοντιών σοφίας. Περιμένετε 24 ώρες όμως, τότε μπορείτε να βουρτσίζετε τα δόντια σας χρησιμοποιώντας μια μαλακή οδοντόβουρτσα και κανονική οδοντόκρεμα. Μην χρησιμοποιείτε ηλεκτρική οδοντόβουρτσα για 14 ημέρες και μην ξεπλένετε το στόμα ή το φτύσιμο για τις πρώτες 24 ώρες μετά τη χειρουργική επέμβαση. για τις πρώτες 5 ημέρες μετά τη χειρουργική επέμβαση, ξεπλύνετε μόνο με ζεστό θαλασσινό νερό (φτιαγμένο από 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι που προστίθεται σε ένα μεγάλο ποτήρι ζεστό νερό).
 • Πόσες ημέρες χρειάζεται για να ανακάμψει από την αφαίρεση δοντιών σοφίας;
  Ο χρόνος ανάκαμψης ποικίλλει ανάλογα με την ηλικία σας και πόσο βαθιά επηρεάστηκαν τα δόντια. Μερικοί άνθρωποι αναρρώνουν γρήγορα εντός 48 ωρών έως τεσσάρων ημερών, ενώ μερικοί άνθρωποι θεωρούν ότι μπορεί να χρειαστούν έως και μία εβδομάδα περίπου για να ανακάμψουν από τη χειρουργική επέμβαση. Η ανάκαμψη είναι συχνά ταχύτερη όταν είστε νεότεροι, ενώ η χειρουργική επέμβαση μπορεί να είναι πιο δύσκολη και να πάρει περισσότερο χρόνο για να ξεπεραστεί όταν μεγαλώνετε. Μιλήστε με τον οδοντίατρό σας πριν από τη χειρουργική επέμβαση, καθώς θα είναι σε καλύτερη θέση να εκτιμήσουν τον χρόνο ανάρρωσης ανάλογα με τις προσωπικές σας περιστάσεις.
 • Μπορείτε να βουρτσίζετε τα δόντια σας μετά την αφαίρεση των δοντιών σοφίας;
  Ναι, μπορείτε να το κάνετε αυτό 24 ώρες μετά την εγχείρηση. Χρησιμοποιήστε μόνο μια μαλακή οδοντόβουρτσα με κανονική οδοντόκρεμα. Μην χρησιμοποιείτε ηλεκτρική οδοντόβουρτσα για 2 εβδομάδες μετά τη χειρουργική επέμβαση.
 • Μπορώ να πιω νερό αφού βγάλω τα δόντια της σοφίας μου με αίμα στο στόμα μου;
  Ναι, αυτό πρέπει να είναι εντάξει.
 • Μπορώ να πιω νερό αφού αφαιρεθούν τα δόντια σοφίας μου;
  Ναι, μπορείτε να πιείτε νερό. Βεβαιωθείτε ότι είναι θερμοκρασία δωματίου και αποφύγετε τη χρήση αχύρου για μερικές ημέρες.
 • Ανησυχώ ότι η χρήση του ποτιστήρα θα αποσπάσει τον θρόμβο αίματος και θα προκαλέσει ξηρή υποδοχή. Έχουν περάσει σχεδόν 4 ημέρες και μπορώ να δω ότι υπάρχουν συντρίμμια τροφίμων στον χώρο εξαγωγής, αλλά πονάει και φοβάμαι πραγματικά την ξηρή πρίζα. Τι πρέπει να κάνω?
  Χρησιμοποιήστε τον ποτιστήρα, απλά μην πιέζετε πολύ δυνατά. Είστε 4 ημέρες μετά την επέμβαση, γεγονός που ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο στεγνής πρίζας κατά πολύ. Η ξηρή υποδοχή είναι πιο συχνή τις 3 ημέρες μετά τη χειρουργική επέμβαση. Εάν τα ράμματα σας παραμένουν άθικτα και δεν θέλετε να ποτίσετε ακόμη, ξεπλύνετε το στόμα σας με διάλυμα ζεστού νερού και αλατιού. Μπορεί να αποσπάσει λίγο τα συντρίμμια των τροφίμων και θα ελαχιστοποιήσει περαιτέρω τον κίνδυνο στεγνών πριζών. Τα ράμματα σας πρέπει να αρχίσουν να πέφτουν ξεκινώντας από την ημέρα 6 ή 7. Μετά την 7η ημέρα, θα αρχίσουν να πέφτουν μόνα τους. Όταν είναι όλα έξω, ποτίστε κανονικά. Η στεγνή πρίζα μετά την 7η ημέρα είναι εξαιρετικά σπάνια.

Σχόλια (7)

 • angelo57
  Λοιπόν, δεν ήμουν σίγουρος τι να κάνω. Ευχαριστώ για την οδηγία και τον οδηγό.
 • keeley97
  Ευχαριστώ! Είναι πολύ χρήσιμη συμβουλή!
 • hermanoberbrunn
  Πολύ χρήσιμο, ευχαριστώ και συνεχίστε, οδηγός!
 • youngtyler
  Έχοντας μόλις αφαιρέσει επτά δόντια, το βρήκα πολύ χρήσιμο. Δεν μου είπαν τα περισσότερα στο νοσοκομείο.
 • gloverdelfina
  Αυτό το άρθρο απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που είχα σχετικά με το βούρτσισμα των δοντιών μου μετά τη χειρουργική επέμβαση.
 • giovanni58
  Υπέροχο άρθρο. Απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις μου!
 • zoe80
  Αυτό ήταν ό, τι έπρεπε να ξέρω! Ειδικά επειδή το γραφείο του οδοντιάτρου μου είναι κλειστό σήμερα. Ευχαριστώ οδηγό.:)
Ιατρική αποποίηση ευθυνών Το περιεχόμενο αυτού του άρθρου δεν προορίζεται να υποκαταστήσει επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, εξετάσεις, διάγνωση ή θεραπεία. Θα πρέπει πάντα να επικοινωνείτε με το γιατρό σας ή άλλο εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας πριν ξεκινήσετε, αλλάξετε ή διακόψετε οποιοδήποτε είδος υγειονομικής περίθαλψης.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail